Problemy - skargi klientów | Dodatkowe mechanizmy | Restaurant Empire poradnik Restaurant Empire
Ostatnia aktualizacja: 28 października 2019
15. Problemy - skargi klientów
Poniżej znajduje się tabela a w niej najczęstsze skargi klientów odwiedzających restaurację i sposoby radzenia sobie z nimi. Niestety, nie ma jednej sprawdzonej metody na wszystko. Niektóre skargi będziesz musiał po prostu zignorować a dopiero w przyszłości się nimi zająć. Wszystko to zostało dokładnie ujęte w tabeli.
Rodzaj problemu (skargi) | Ważność | Jak poradzić sobie z problemem |
dany pracownik restauracji jest opryskliwy | 5 | to będzie jeden z Twoich najczęstszych problemów, szczególnie na samym początku; masz dwa wyjścia: zorganizować INTENSYWNE szkolenia albo przeczekać kilka godzin i gdy liczba skarg się napiętrzy zwolnić takiego pracownika (nie rób tego za często!) |
zbyt długi czas oczekiwania na posiłek | 5 | obok opryskliwości pracowników jest to jeden z najważniejszych problemów; musisz na niego reagować NATYCHMIAST; po pierwsze, zatrudnij maksymalną ilość kelnerów; po drugie, wyszkol ich; po trzecie, zabuduj restaurację w taki sposób, aby zbyt często na siebie (i klientów) nie wpadali |
dany kelner porusza się zbyt wolno | 4 | powinieneś się tym zająć, ale jeśli masz ważniejsze sprawy na głowie to zostaw sobie ten problem na później; przeznacz trochę pieniędzy na szkolenia i po problemie |
talerze nie są czyste | 4 | stosunkowo ważna skarga, musisz na nią szybko reagować; sprawdź jak radzi sobie pracownik kuchenny, tzn. ile brudnych naczyń jest w zmywarce; możesz na jakiś czas zatrudnić drugiego |
Zostało jeszcze 65% zawartości tej strony, której nie widzisz w tej chwili ...
... pozostała treść tej strony oraz tysiące innych ciekawych materiałów dostępne są w całości dla posiadaczy Abonamentu Premium
Abonament dla Ciebie