Steelrising: Kucharze (Cooks) - lista wszystkich, jak pokonać? Steelrising poradnik, porady
Każdy lubi dobrze zjeść, jednak w Steelrising to Wy możecie zostać potrawą. Na tej stronie poradnika pomówimy o Kucharzach.
Ostatnia aktualizacja: 14 września 2022
Z pewnością nie chcielibyście, aby tacy Kucharze przygotowywali Wam posiłek. Ta strona poradnika do Steelrising powie Wam wszystko o tych przeciwnikach.
Lodowy pomocnik (Ice Squire)
Jak sama nazwa wskazuje Lodowi pomocnicy dysponują mocą alchemiczną mrozu. Z uwagi na gabaryty, są to dość powolni przeciwnicy i łatwo ich pokonać atakując od tyłu, gdy wykonują swoje animacje ciosów. Możecie ich również potraktować ognistymi granatami.
Należy wystrzegać się zamaszystych ciosów Lodowych pomocników. Wielu z nich potrafi omieść szerokie pole. Dlatego też stanie blisko przed nim nie jest najlepszym pomysłem. Ci wrogowie potrafią również zaatakować szybkim młynkiem wokół siebie, a także strzelić lodowym pociskiem.
Rzeźnik (Butcher)
Rzeźnicy w dużej mierze wykorzystują ruchy, które mogliście zobaczyć przy walce z Lodowymi pomocnikami. Możecie się po nich więc spodziewać zamaszystych uderzeń tasakiem. Ponadto potrafią obrócić się zadając obrażenia przeciwnikom wokół siebie na niewielkim obszarze. Ich najsilniejszym ciosem jest jednak krzesanie iskier. Powodują one jednocześnie efekt podpalenia oraz porażenia, a także zabierają sporo zdrowia. Najlepiej od nich odskoczyć lub uciec za plecy robota. Ponadto ma możliwość szarży (choć nie jest ona zbyt szybka).
Z uwagi na jego powolność najlepiej atakować ten automat z doskoku, na bliski dystans, od strony pleców. Bardzo skuteczną taktyką jest w tym przypadku zamrożenie wroga. Pozwoli Wam to bezkarnie go zaatakować.
Mistrz kuchni (Master Chef)
Już na pierwszy rzut oka widać główną broń Kucharza - ogień. Potrafi uderzać kociołkiem, co powoduje podpalenie. Ponadto jest w stanie zionąć płomieniem, pokrywając teren przed sobą. Podobnie jednak jak jego "bracia" jest wolny. Warto trzymać się jego pleców. Do tego dość prosto można go zamrozić.
Ta strona poradnika jest w przygotowaniu.