Umiejętności w Cooking Simulator Cooking Simulator poradnik, porady
Ostatnia aktualizacja: 21 czerwca 2019
Są zestawami pasywnych bonusów do odblokowania, które "wykupujemy" za punkty umiejętności.
Takich punktów umiejętności dostajemy 3 co poziom.
Każdy z nich ma 3 poziomy. Koszt podniesienia danej "umiejętności" na wyższy poziom (tym samym aktywując lepsze bonusy) rośnie wykładniczo:
- 1 poziom = 1 punkt umiejętności
- 2 poziom = 2 punkty umiejętności
- 3 poziom = 3 punkty umiejętności
Wyróżniamy następujące "Umiejętności" (grupując typami):
Zapewniające więcej punktów i pieniędzy:
- Dochód z dań
Goście płacą więcej za dania o 10/30/50 %
- Punkty Gotowania
Dostajesz o 10/30/60 % więcej Punktów Gotowania za przygotowane dania
- Nagrody za wyzwania
Nagrody za Dzienne Wyzwania będą większe o 10/30/50 %
- Doświadczenie
50/60/90 % więcej doświadczenia za gwiazdki z dań
- Seria dań
Zaserwuj serię dań (jedno po drugim) z oceną ogólną 4 lub więcej gwiazdek by otrzymać premię sławy większą o 20/40/60 % za każdą serię
- Sława wzmocnienie
20/40/80 % więcej punktów sławy za serwowane dania
- Lepsze napiwki
20/40/60 % wyższe napiwki
- Doświadczenie
50/60/90 % więcej doświadczenia za gwiazdki z dań
- Trwałość sprzętu
Sprzęt kuchenny psuje się o 10/20/50 % wolniej
Zapewniające tańsze usługi i towary:
- Tańsze kuchenne dekoracje
Kuchenne dekoracje zakupisz o 20/40/60 % taniej
- Tańsze produkty
Składniki do dań zakupisz o 10/20/40 % taniej
- Tańsze płyny
Kuchenne dekoracje zakupisz o 10/20/40 % taniej
- Tańsze przyprawy
Kuchenne dekoracje zakupisz o 10/20/40 % taniej
- Tańsze naprawy
Naprawy przeprowadzisz o o 10/30/50 % taniej
- Tańsze przepisy
Nowe receptury oraz ulepszenia do już posiadanych zakupisz o 20/40/60 % taniej
"Ułatwiacze":
- Szybsze naprawy
30/60/100 % szybsze naprawy sprzętu
- Łatwiejsze wydarzenia
Derperzy i smakosze mają o 10/30/50 % niższe oczekiwania
- Tolerancja smaku
10/20/50 % większa tolerancja na błędy [smakowe] w przygotowaniu potraw
- Rozszerzona Faza Przygotowań
20/40/80 % dłuższa faza przygotowań
- Rozszerzona Faza Sprzątania
20/40/80 % dłuższa faza sprzątania
- Zwiększony czas Po Czasie (Serving Overtime)
"Awaryjny" czas na wydanie dania (tzw. Overtime) zwiększony o 10/30/50 %
- Zwiększony czas na danie
Czas na wydanie dania zwiększony o 10/20/40 %
- Wolniejsze spalanie
Produkty 2/3/4 razy wolniej się przypalają
- Wolniejsze stygnięcie
Produkty stygną 2/3/4 razy wolniej