Dave the Diver: Jak wydać personelowi komendę Dispatch? Dave the Diver poradnik, porady
Polecenie Dispatch może pomagać w grze Dave the Diver w zdobywaniu rzadkich składników potraw. Na tej stronie poradnika wyjaśniamy jak używać funkcji Dispatch dla personelu restauracji oraz czy te same składniki są do pozyskania w inny sposób.
Ostatnia aktualizacja: 7 lipca 2023
Jednym z poleceń wydawanych pracownikom restauracji w Dave the Diver jest komenda Dispatch. Z tej strony poradnika dowiecie się jakie ma zastosowanie i co można zyskać na tworzeniu zleceń dla personelu, a także czy podobne efekty można uzyskać na inne sposoby.
Znaczenie polecenia Dispatch
- Dispatch to nazwa komendy wydawanej pracownikom restauracji. Możecie dzięki niej wysłać ich po jakiś przedmiot.
- Musicie powrócić do baru sushi i wybrać zakładkę Staff. Podświetlcie dowolnego pracownika i wciśnijcie SPACJĘ żeby pojawiła się lista opcji. Znajdźcie na niej polecenie Dispatch.
- Pracownik baru możee zostać wysłany po jakiś składnik do przyrządzania potraw i w przykładzie z obrazka jest to oliwa Olive Oil.
- Wysłana osoba przez co najmniej 1 dzień będzie nieaktywna, tzn. nie możecie korzystać z jej usług w restauracji. Może ona jednak dostarczyć 1 lub kilka sztuk danego składnika. Używajcie tej techniki po wyczerpaniu zapasów danego przedmiotu, a jeśli potrzebujecie go do potrawy powiązanej np. z questem, wizytą VIP-a czy wydarzeniem.
Jak zdobywać składniki na inne sposoby?
Składniki do przyrządzania potraw możecie też zdobywać na inne sposoby. Dwie najważniejsze techniki to:
- Szukanie lootu pod wodą - Wchodźcie w interakcję ze wszystkimi pojemnikami oraz obiektami na dnie. Jest szansa, że pozyskacie np. sos czy oliwę.
- Zaliczanie questów - Składniki do gotowania potraw mogą być nagrodami za przechodzenie głównych lub pobocznych zadań. Polecamy podejmować się wszystkich otrzymywanych questów, zwłaszcza że możecie od razu otrzymać np. 5 sztuk danego składnika.