Little Chef - Big Kitchen (5) | Solucja Ratatuj poradnik Ratatuj
Ostatnia aktualizacja: 13 września 2019
Idź na spotkanie z Serge'em. Dostaniesz od niego kolejne wskazówki. Po drodze ponownie aktywuje się kolejna poboczna misja. Tym razem będziesz musiał stawić czoła układaniu sałatek, przyrządzeniu zupy oraz zrobieniu tortu. Na początek sałatki. Scenariusz identyczny jak poprzednio. Wybieraj te produkty, które ukażą się w dymku w centralnej części ekranu. Do przygotowania masz ponownie cztery sałatki. Później przyszedł czas na przyrządzenie zupy. Skieruj się do stanowiska #1. Zadanie podobno do tego z sałatkami. W centralnej części ekranu #2 losowo wyświetli się produkt, który musisz dodać do zupy. Na talerzach po lewej, również losowo, będą się pojawiały cztery produkty, spośród których musisz wybrać ten właściwy wciskając odpowiedni klawisz kierunkowy.
Na koniec zostało przygotowanie tortu. Skieruj się do stanowiska na końcu kuchni #1. Na ekranie #2 na górze, na linii, będą pojawiać się sekwencje klawiszowe, które musisz wcisnąć w momencie gdy będą się znajdowały w małym kółeczku. Jeśli dobrze trafisz zostanie zasygnalizowane to odpowiednim dźwiękiem oraz zielonym kolorem. Jeśli spudłujesz bądź też wciśniesz nie ten klawisz zapali się czerwona lampka. Pod koniec czekają cię kombinacje cztero klawiszowe.
Po ukończeniu zmagań skieruj się w stronę początku etapu, gdzie spotkasz Serge'a #1. Po drodze będziesz musiał unieszkodliwić jeszcze dwa kraby znajdujące się pod garnkami. Na półce #2 znajdziesz bombę.
Podejdź pod lodówkę. Jeżeli wcześniej opuściłeś szpulkę to wdrap się po niej #1. Jeśli natomiast zapomniałeś o niej uprzednio, udaj się do końca kuchni, wdrap na miotłę i przejdź przez stanowisko z gotującą się zupą. Użyj katapulty znajdującej się na lodówce. Dostaniesz się na pochłaniacz kuchenny #2. Wejdź na rurę i przejdź do końca do parasolki.
Za pomocą parasolki doleć do czasomierza #1, przy którym znajdziesz klucz #2. Zrzuć go na podłogę, zeskocz na dół i zanieś klucz Serge'a.