Co lepiej robic wlanczac czy uspypiac pc i dlaczego?
Wstaje sobie przynajmniej pol godziny wczesniej robie kawke i siedze na necie. Wylanczam pc i ide w swiat. Wracam po powiedzmy 10 godzinach i wlanczam pc. Po kilku godzinach albo klade sie i xasypiam przy wlaczonym pc ktoryy sam idzie spac albo wylaczam.
Najlepiej moim zdaniem, to wziąć słownik do ręki i spróbować napisać tego posta po polsku.
Jak wolisz, ja np usypiam, a restartuje/wylaczam kompa tylko jesli musze.
Ciekawe ilu jeszcze grammar-nazich sie dopisze.
Panie i Panowie - nie znacie się:
wlanczać i wylanczać (nie mylić z błędnym użyciem słowa włączać - włanczać) oznacza nowe określenie na podłączenie się do lub odłączenie się od sieci lokalnej (LAN).
w-lan-czać i wy-lan-czać
Słowotwórstwa nie zatrzymacie!
dopisek - po namyśle - usypiać (wiecie kogo)
A mi bezprzewodowa myszka bez przerwy wybudza komputer z uśpienia, jest na to jakiś sposób? W windowsie, albo biosie szukać opcji?
erton --> Ja wyciagam odbiornik myszki z usb:)
hopkins --> U mnie jest to odznaczone, a i tak myszka wybudza kompa.
A nie bylo gdzies opcji, zeby komputer wybudzal sie tylko po nacisnieciu klawisza, a nie po ruchu myszka?
edit: A jednak: http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/100_porad_i_sztuczek_do_Windows_7_-_czesc_2-2987/strona/9681.html
Jeżeli nie chcesz mieć problemu z załanczaniem i wyłanczaniem, to lepiej chibernuj.
Biurowy działa non stop 5 lat. laptopy hibernuję co chwile (kwestia baterii), domowy - usypiam, w nocy wyłączam, jak nie zapomnę.
A tak a propos. Czym się różni hibernacja od usypiania. Jakoś ciągle tego nie ogarniam :)
tadek --> Hibernacja zapisuje zawartosc pamieci RAM w pliku na dysku, bo czym wylacza zasilanie komputera calkowicie, a podczas uspienia zawartosc pamieci RAM pozostaje w tej pamieci - ktora jest caly czas podtrzymywana.
Dzięki wysiak :) Bardziej łopatologicznie już pewnie się nie dało i dlatego zrozumiałem.