Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: World of Warcraft - kwestia abonamentu

03.06.2013 20:28
1
zanonimizowany653879
42
Pretorianin

World of Warcraft - kwestia abonamentu

Załóżmy, że kupiłem podstawkę + wszystkie dodatki do WoW'a. Mam pytanie, czy poniższe abonamenty działają na każdej wersji WoW'a? Tzn. abonament jest przypisywany po prostu do konta, a nie do poszczególnego dodatku, tak?

http://allegro.pl/60-dni-pre-paid-world-of-warcraft-prepaid-wow-24-7-i3280721092.html
http://allegro.pl/world-of-warcraft-wow-czas-90-dni-prepaid-eu-i3293657853.html

To tylko przykłady z wielu na allegro. Są jeszcze jakieś RAF-y, ale czytałem, że Blizzard tego nie uznaje i usuwa takie abonamenty.
Poza tym:
1. Jak skończy mi się abonament to co się dzieje? Nie mogę wbić na konto czy robi się jakaś blokada zdobywania doświadczenia?
2. Gdzie wpisywać ten kod Prepaid? W którym miejscu na Battle.net?

Wybaczcie takie "nupskie" pytania, ale byłaby to pierwsza gra z abonamentem, w którą bym grał, więc jestem w tym całkowicie zielony. Dzięki za odpowiedzi :)

03.06.2013 20:31
Kameo
2
Kameo
81
To tylko ja

Nieważne jakie masz dodatki, prepaid jest zawsze ten sam.
Jak się czas gry skończy, w trakcie logowania pojawia się stosowny komunikat i nie można wejść na konto. Wtedy wystarczy wejść w battle.net, gry, WoWa i "dodaj czas gry" czy coś w ten deseń.

Prepaid to jest po prostu kod działający na koncie, na którym je wpisałeś. Podobnie jak w sieciach komórkowych, gdy masz telefon na kartę.

03.06.2013 20:35
3
Haszon
136
Senator

Dodatki przypisują się do konta, więc abonament także. Rafy to po prostu taki tani abonament, tylko ze nie dziala na koncie zarejestrowanym na Polske. Oczywiscie niektorych to boli, ze byli tak glupi i nie zarejestrowali go na jakis adres w UK, wiec krytykuja. Owszem Blizz usuwa Rafy, ale na allegro sa sprzedawcy, ktorzy w zamian dadza drugi za darmo. Ja kupuje zawsze dwa, jeden usuwaja, sprawa w godzine zostaje naprawiona, a z drugim juz daja spokoj. I dwa miesiace gry wychodzi 30 zlotych zamiast 84. Jakby nie patrzec, ponad 5 dych zostaje w kieszeni.

Jak skonczy sie abonament to konto ma status Frozen i nie mozesz sie zalogowac.
Kod wpisuje sie bodajze w opcjach konta (add game time, czy jakos tak).

03.06.2013 20:43
4
zanonimizowany653879
42
Pretorianin

Ale te RAF-y nie spowodują całkowitego zablokowania konta ani nic w ten deseń? :) Bo rzeczywiście 30 zł, a ~90zł to różnica bardzo duża ;)

03.06.2013 20:45
Bezi2598
5
Bezi2598
152
Legend

Z banem się jeszcze nie spotkałem, ale Blizz usuwa RAFY, a jak ci usuną to 3 dychy w plecy.

03.06.2013 20:46
6
zanonimizowany653879
42
Pretorianin

Jeszcze jedno. Gdy już kupię to wszystko i aktywuję co trzeba to na koncie już nie będzie możliwe używanie Startera? Tzn. dopóki nie kupię abonamentu to nie pogram tak (będzie ten status Frozen)? :)

03.06.2013 20:55
😊
7
zanonimizowany283992
211
Legend

Oczywiscie niektorych to boli, ze byli tak glupi i nie zarejestrowali go na jakis adres w UK, wiec krytykuja.

Niektórzy krytykują, bo po sieci krąży grupa bystrzaków którzy kupują na lewo czas gry którym nie można handlować i jeszcze się oburzają kiedy ktoś wytknie im że praktycznie kradną grę, bo kasa zamiast do Blizzarda trafia do jakiegoś cwaniaka z Allegro (który za RAFa nic nie płaci, bo jest to usługa w pełni darmowa).

To tak w formie sprostowania.

03.06.2013 21:22
8
zanonimizowany653879
42
Pretorianin

Token Battle.net Authenticator kontra Token Battle.net Mobile Authenticator - czym to się różni? Bo czytałem, że lepiej kupić, gdyż konta posiadające WoW'a są szczególnie narażone na ataki hakerów itd. Ale po co kupować, skoro na battle.net jest napisane, iż ten drugi (na komórkę) jest darmowy? O co w tym chodzi? Jest w tym jakiś haczyk czy coś?

03.06.2013 21:23
Tal_Rascha
9
Tal_Rascha
214
Never Fade Away

Premium VIP

Jeden to fizyczny token w formie breloka a drugi - darmowy to aplikacja na telefon. Ja korzystam z tego pierwszego.

03.06.2013 21:39
10
QrKo
159
Yarr!

Abonament z drugiego linka to imo jakas sciema.

03.06.2013 21:42
Tal_Rascha
11
Tal_Rascha
214
Never Fade Away

Premium VIP

tak to raczej sciema, widzialem jakis temat o tej aukcji na forum wow.battlenet. Gosciowi po jednym dniu zabrano tego PP jak i paru innym osobom.

03.06.2013 22:30
12
zanonimizowany653879
42
Pretorianin

http://www.keye.pl/games/product/id/82/World-of-Warcraft-WoW%20Prepaid%2060%20dni%20EU - ale to już jest chyba bezpieczne :)

Ale co do tych tokenów, to ten fizyczny jest lepszy czy to nie ma żadnego znaczenia czy będę miał go jako ten brelok, czy w telefonie?

03.06.2013 22:36
13
zanonimizowany283992
211
Legend

[12]

Keye.pl, Inexus, FabrykaKluczy są bezpieczne.

Jeżeli masz telefon z Androidem/iOS to śmiało bierz elektroniczny - szanse włamania się na takie konto są praktycznie zerowe, nie znam nikogo kto używa authenticatora z problemami tej natury a grałem w WoWa kilkanaście dobrych miesięcy (z przerwami od TBC).

Błędem jest za to emulowanie Androida na swoim komputerze i odpalanie na nim authenticatora - wtedy teoretycznie ktoś rzeczywiście może dostać się na konto.

Tak czy siak ticket zwykle załatwia sprawę w ciągu kilku godzin.

03.06.2013 23:37
14
zanonimizowany653879
42
Pretorianin

Dzięki za wszystkie odpowiedzi, już wszystko wiem :)

04.06.2013 15:06
15
zanonimizowany653879
42
Pretorianin

Sorry za otwieranie na nowo zakończonego tematu :) Mam tylko pytanie czy jak dołączę do konta battle.net WoW'a to dostanę jakąś ilość darmowych dni?

04.06.2013 15:15
16
zanonimizowany861943
46
Generał

Błędem jest za to emulowanie Androida na swoim komputerze i odpalanie na nim authenticatora - wtedy teoretycznie ktoś rzeczywiście może dostać się na konto.

Nawet wtedy, oczywiście zakładając, że sam emulator nie jest zawirusowany, trochę bezpieczeństwo swojego konta zwiększa - w przypadku gdy ktoś w jakiś sposób dostanie się do loginu/hasła to i tak bez dostępu do jego komputera do konta się nie zaloguje. Oczywiście gdy atakujący ma dostęp do komputera to równie dobrze by tego authenticatora mogło nie być.

Sorry za otwieranie na nowo zakończonego tematu :) Mam tylko pytanie czy jak dołączę do konta battle.net WoW'a to dostanę jakąś ilość darmowych dni?

Z tego co się orientuje, to po dodaniu WoWa automatycznie dostajesz 30 opłaconych dni.

Forum: World of Warcraft - kwestia abonamentu