Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Woodstock oczami prawicowej gazety

05.08.2012 20:59
😐
1
mirencjum
66
Legend

Woodstock oczami prawicowej gazety

Prawdą jest, że ten festiwal, wielki spęd młodzieży i nie tylko, przeistoczył się pod dyktando Owsiaka w polityczny "parteitag" i miejsce komercyjnych łowów przeróżnych firm?

Był ktoś? Czy to prawda?

"To nie festiwal rockowy dla antysystemowej młodzieży, a bardziej upolityczniona impreza młodych, wykształconych z wielkich miast.

Organizowany przez Jerzego Owsiaka „Przystanek Woodstock" w Kostrzynie nad Odrą w coraz mniejszym stopniu nawiązuje do epoki dzieci kwiatów, a coraz bardziej staje się miejscem zabawy bardzo młodych ludzi, komercyjnych łowów i politycznego lansu polityków jednej opcji. Takie wnioski można wyciągnąć po tegorocznej edycji imprezy...

...Od kilku lat coraz większymi krokami w imprezę organizowaną przez Owsiaka wkracza polityka. W poprzednich latach na festiwalu pojawiali się m. in. Leszek Balcerowicz, Lech Wałęsa, Tadeusz Mazowiecki, Marek Belka. W tym roku na "Woodstocku" z młodzieżą spotkali się prezydent Niemiec Joachim Gauck i witany oklaskami prezydent Bronisław Komorowski

Przyjechaliśmy tu, aby spotkać się z młodzieżą polską i niemiecką tam, gdzie jest jej najwięcej i gdzie jest najfajniejsza - mówił Komorowski..."

http://www.rp.pl/artykul/17,922213-Woodstock--czyli-lemingi-sie-bawia.html

Edit: To nie ja napisałem tytuł o prawicowej gazecie.

05.08.2012 21:02
📄
2
odpowiedz
zanonimizowany836035
12
Senator

To nieprawda, nigdy w życiu nie zbliżyłbym się nawet na 50 km do Kostrzyna nad Odrą

05.08.2012 21:06
Aen
3
odpowiedz
Aen
244
Anesthetize

Czyli jakby ich wybuczeli to byliby zapewne światłą, zorientowaną politycznie młodzieżą jak to bydło z Powiązek, tak? Sam nigdy nie byłem, ale pisanie o setkach ludzi "lemingi" dlatego bo pojawił się Komorowski i Gauck świadczy tylko o twojej miałkości. Zresztą, czemu się dziwić, widać kto założył wątek.

05.08.2012 21:10
synoth
📄
4
odpowiedz
synoth
58
Disposable Hero

podobno Bronek potem incognito pogował na Machine Head'ie

05.08.2012 21:14
😐
5
odpowiedz
zanonimizowany227597
72
Generał

Dziki kraj! Nic tylko alkohol, narkotyki, seks i PO... Owsiaka powinno się aresztować!

05.08.2012 21:15
6
odpowiedz
mirencjum
66
Legend

Aen --> pisanie o setkach ludzi "lemingi" dlatego bo pojawił się Komorowski i Gauck świadczy tylko o twojej miałkości.

Zauważ, że wyraz "lemingi w tytule wątku jest cytatem z artykułu. Cudzysłowu nie mogłem użyć, bo wychodzą wtedy dziwne znaki w tytule.

Ja się pytam czy to prawda, a nie stwierdzam, że tak było. Znalazłem taką relację uczestnika i też nie wiem czy nie jest manipulacją:

"Wszystko się zgadza, panie redaktorze. Ale już na XVII przystanku Jurek mocno angażował się w politykę. Byłem zszokowany, gdy na otwarciu festiwalu mówił o "nienapinaniu nas" (kogo?) Smoleńskiem. Co ciekawe, na YouTube są 2 nagrania z tego przemówienia - jedno amatorskie, drugie - oficjalne, z kanału WOŚP - ocenzurowane. Przystanek Jezus zlokalizowano tuż obok ToiToi'ów, wstawiając na jego wcześniejsze miejsce boisko piłkarskie, oczywiście pod patronatem "oficjalnego sponsora" imprezy. Byłem w Kostrzynie 5 razy, ale nigdy więcej już tam nie pojadę. Może i nie będzie takiej potrzeby. 350 tys. ludzi to frekwencyjna klęska. W zeszłym roku było co najmniej pół miliona, a w ostatni dzień, na koncercie Prodigy - 650 tys. Ludzie chyba się powoli orientują, że ktoś tu sprzedaje legendę, za marne klepanie po plecach od grubych ryb..."

05.08.2012 21:17
Stra Moldas
7
odpowiedz
Stra Moldas
98
Wujek Samo Stra

Nawet do festiwalu, który ma dawać ludziom radość i frajdę można się dopieprzyć. To jest chore...

05.08.2012 21:20
s1`
8
odpowiedz
s1`
48
Konsul

mirencjum - na przyszłość używaj ' ' zamiast " "

05.08.2012 21:27
9
odpowiedz
zanonimizowany227597
72
Generał

Artykuł bzdurny i strasznie stronniczy, swoją drogą kompletnie nie rozumiem krytykę policji, bo interweniowali gdy jakiś idiota wyciągnął baner z wizerunkami abortowanych dzieci.

Nie widzę też niczego złego, w tym, że pojawiają się tacy ludzie jak Wałęsa, Balcerowicz czy chociażby Komorowski - to ważni ludzie, którzy sporo przeżyli i sporo osiągnęli i jestem pewny, że mają całkiem sporo ciekawych rzeczy do powiedzenia, NIE ZWIĄZANYCH Z POLITYKĄ. Owszem, mogli równie dobrze mówić o polityce, ale artykuł jakiś cudem nie wytyka w żaden sposób tego typu zachowań, więc zakładam, że do nich nie doszło. A że nie było przedstawicieli tej drugiej opcji politycznej? Biorąc pod uwagę to, że dosyć mocno ten festiwal krytykują ich nieobecność jakoś nie dziwi...

05.08.2012 21:36
10
odpowiedz
Runnersan
218
Senator
Image

Autor trochę przesadza. Narzeka, że pojawiają się sponsorzy. Ciekawe jak bardzo płakałby, gdyby okazało się, że taki koncert sponsorowany przez pieniądze rządowe lub samorządowe. Woodstock w US miał swoich sponsorów i z tego co kojarzę był pomyślany jako komercyjna impreza.

Oczekiwanie również, że publiczność festiwalową będą stanowić w większości osoby pamiętające czasy pierwszych Jarocinów, to chyba jakaś utopia. W ogóle żal, że mało było prawdziwych punków z piórami itd, to już komedia, aż mi się rysunek przypomniał:)

05.08.2012 21:46
graf_0
11
odpowiedz
graf_0
117
Nożownik

Antysystemowy bunt?
Jaja sobie robią? :D

Moim zdaniem w tym roku było więcej ludzi niż w zeszłym roku (nie licząc prodigy). Zgadza się że woodstock się mocniej komercjalizuje z każdym rokiem - teraz wyróżniał się szczególnie play.
Kolejki po prezerwatywy nie widziałem, żarcie u Krisznowców jest płatne, w przeciwieństwie do macania przez księży w przystanu Dżizus.
I na pewno nie jest to impreza dla "młodych z dużych miast", moim zdaniem jest tam mnóstwo ludzi z wiosek i miasteczek z całego kraju - duże miasta są w defensywie.

Zamiast fanów rocka - weteranów dawnych jarocińskich festiwali hahaha. Oczywiście że byli, problem w tym że w dużej części skończyli jako alkoholicy więc z natury musi być ich mniej niż kiedyś :D

Generalnie Woodstock jest fajny i stara się sprzedać sporo pozytywnych idei. Tylko jest jeden problem. Morze alkoholu który się tam przelewać. Powiedziałbym że zachlanie się jest symbolem wooda w większym stopniu niż muzyka.
I to nie jest dobre.

05.08.2012 21:58
12
odpowiedz
Hajle Selasje
102
Eljah Ejsales

Nie rozumiem. Przecież słuchanie przez młodzież Komorowskiego na letnim festiwalu muzycznym to szczyt alternatywy i ekscentryzmu (złośliwi mogliby to nawet nazwać zdziwaczeniem), a i pan prezydent może odetchnąć od wszystkich filharmonii oraz teatrów i skosztować nieco swojskiego błotka.

05.08.2012 22:15
tygrysek
👎
13
odpowiedz
tygrysek
249
porywacz zwłok

pierdy z dupy
tak piszą ci którzy tam nigdy nie byli

05.08.2012 23:06
14
odpowiedz
zanonimizowany239410
47
Legend

Nie trzeba nic pisać. Festiwal dla narkomanów i patologii.

05.08.2012 23:25
pooh_5
15
odpowiedz
pooh_5
96
Czyste Rączki

350 tys. ludzi to frekwencyjna klęska. W zeszłym roku było co najmniej pół miliona, a w ostatni dzień, na koncercie Prodigy - 650 tys.

Pewnie dlatego, że line-up to nic specjalnego w tym roku. Miałem jechać potarzać się w błocie i posłuchać MH, ale jednak jakoś mi się nie chciało. Mam nadzieję, że za rok zagrają ciekawsi wykonawcy - wtedy z chęcią opiszę na forum swoje wrażenia ze spędzania czasu z naćpanymi, brudnymi lemingami w rytm ostrego rockowego grania ;D

Tak jeszcze co do tego alkoholu - generalnie w ciągu dnia atmosfera jest zawsze całkiem sielska. Można bez problemu pogadać, poznać nowych ludzi... ale w zeszłym roku na Prodigy kiedy bydło się schlało, pierwszy raz czułem się na dużej imprezie niebezpiecznie. Wydaje mi się że to był wyjątek, ale jeśli ktoś był w tym roku chętnie się dowiem czy sytuacja się nie powtórzyła.

05.08.2012 23:27
szarzasty
16
odpowiedz
szarzasty
87
Mork

Tylko jest jeden problem. Morze alkoholu który się tam przelewać. Powiedziałbym że zachlanie się jest symbolem wooda w większym stopniu niż muzyka.
I to nie jest dobre.

A według mnie jest dobre. Ja bym wypierdolił w kosmos wszystkie boiska piłkarskie, namioty allegro, pleja, asp, chuje muje dzikie węże i postawił na ich miejscu punkty sprzedaży piwa i taniej wódy.
Owsiakowi sie cos pomieszalo i robi piknik ala opener.

06.08.2012 00:14
tygrysek
17
odpowiedz
tygrysek
249
porywacz zwłok

oni nie widzieli ile można wypić
polecam historie z końcówki starego jarocina

06.08.2012 07:07
U.V. Impaler
18
odpowiedz
U.V. Impaler
225
Hurt me plenty

"Najbardziej rozpoznawalnymi zespołami były polska grupa rockowa LuxTorpeda i szwedzki Sabaton."

Po tym zdaniu odpuściłem dalsze czytanie.

06.08.2012 09:30
Jedziemy do Gęstochowy
😐
19
odpowiedz
Jedziemy do Gęstochowy
183
KENDO DROGA MIECZA

Ja kiedyś myślałem że Woodstock to super sprawa, najbardziej metalowy festiwal, ogólnie git, wynosiłem to błędnie z obrazków z kwejka i gadkę kolegów itp.

a teraz wiem że Woodstock to festiwal rockowy, z gadkami polityycznymi i innymi bzdurami...

"Najbardziej rozpoznawalnymi zespołami były polska grupa rockowa LuxTorpeda i szwedzki Sabaton."

to mnie całkiem dobiło, Sabaton to rozumiem, ale ten katolicki zespół? Happysad takze, boże..... a więc i emosy przyjechali

a gdzie Ministry?

ogółem teraz wiem że Woodstock to festiwal dla kolorowych emo-pedasiów z kwejka...

06.08.2012 09:41
20
odpowiedz
Runnersan
218
Senator

Metalowy? O nazwie Woodstock? Hmmm... Jerzy Owsiak naprawdę nie wyglądał mi na miłośnika metalu.

Zresztą oglądałem wczoraj na YT koncert Kabanosa i "kolorowych emo-pedasiów" to za dużo nie widziałem.

06.08.2012 09:52
lordpilot
👍
21
odpowiedz
lordpilot
223
Legend

Sezon ogórkowy w pełni - nawet antyrządowa "Rzepa" wyskakuje z tekstami o dupie Maryni. Swoją drogą smuci mnie ogromnie upadek tej gazety - kiedyś dało się to-to poczytać od czasu do czasu, teraz co biorę do ręki, to odkładam ze wstrętem - to już prawie poziom Gazety Polskiej :/ Stronniczość, manipulacja, przekłamania - lol, żeby już na komercyjnych festiwalach tropić tego straszliwego leminga, to już trzeba nie mieć życia albo innych ciekawszych tematów do opisywania. Trochę to smutne, widać w obozie konserwatywno- prawackim musi się już dziać wyjątkowo źle... :/

06.08.2012 19:52
tygrysek
22
odpowiedz
tygrysek
249
porywacz zwłok

Jedziemy do Gęstochowy - pierdoły gadasz. pojedź tam i się przekonaj a potem wypowiadaj

06.08.2012 20:11
23
odpowiedz
Raziel
136
Legend

to akurat prawda, owsiak wykorzystuje i wośpa i woodstock do promocji jedynej słusznej opcji. Ale jednak każdy z nas ma swój rozum, jak byłem w zeszłym roku to była wręcz nawałnica eurosocjalistów, ale ja wtedy byłem z piwkiem pod sceną tudzież w innym ciekawszym miejscu. I nie ja jeden - choć organizatorzy mówili o tłumach na spotkaniu z np. belką - ani na samym woodstocku, ani na filmikach z tego wydarzenia tego faktu nie zaobserwowałem.

sam woodstock jest w porządku, ale faktycznie owsiak to cwany lis, wystarczy przypomnieć sytuację jak w bezczelny sposób agitował na rzecz PO i Komorowskiego w czasie ostatniej powodzi, gdzie pod szyldem "WOŚP dla powodzian" wcisnął kilku znanych pro-komorowskich polityków w celu "edukacji młodzieży".

lordpilot --> ty akurat jesteś chyba największym lemmingiem na tym forum więc trudno się dziwić twojej postawie wobec rzepy:)

06.08.2012 20:21
24
odpowiedz
Mistrz_zen
4
Centurion

Trochę tego nie rozumiem. Koncerty i festiwale na których bywam przywitałyby panów od politycznej propagitki gradem butelek i kamieni.

Widocznie dzisiejsza wyzwolona młodzież ma inne potrzeby.

06.08.2012 20:38
Glob3r
25
odpowiedz
Glob3r
97
Tots units fem força

O matko, ale bzdury.

Najbardziej rozpoznawalnymi zespołami były polska grupa rockowa LuxTorpeda i szwedzki Sabaton
Elektryczne Gitary, Machine Head, Ministry, Nocna Zmiana Bluesa, Damian Marley mniej znani od Luxtorpedy? Uwielbiam zespół Litzy, ale to śmieszne ;d

Królowały więc biusty kilkunastoletnich dziewcząt, różowe koszulki i wydekoltowane sukienki
A to już się mu przyśniło. Albo brał grzybki wcześniej.

"Przystanek Woodstock" z rockowego festiwalu zamienił się w komercyjne łowy.
Powodzenia przy organizowaniu festiwalu bez pieniędzy sponsorów.

pokojowa wioska sekty Hare Kryszna
Obok była wioska innego sekciarza, więc się wyrównało.

Od kilku lat coraz większymi krokami w imprezę organizowaną przez Owsiaka wkracza polityka.
Politycy innych formacji byli zapraszani, ale nie chcieli przyjechać. Z ust Komorowskiego nie usłyszałem żadnego słowa związanego z krajową polityką. A że był? Cholera, to prezydent w końcu.

Od groma nieścisłości, rzeczy z kapelusza. Niesamowicie tendencyjny "artykuł". Jestem pewny, że autora w ogóle w Kostrzynie nie było.

06.08.2012 20:50
Backside
26
odpowiedz
Backside
78
Senator

Szkoda, że nawet na RP pojawiają się takie bzdury. Generalnie wychodzi na to, że masowe imprezy MUSZĄ BYĆ buntownicze i antysystemowe, bo inaczej nie są "true" i wypacza się ich "idea" :D.

Ale w sumie co się dziwić - pracą dzisiejszych mediów jest pisanie o sensacji, a tej na pewno nie dadzą im grzeczni słuchacze woodstockowych wykładów i osoby bijące prawa Komorowskiemu :). Lepiej więc napisać, że "PO i spółka lansuje się z Owsiakiem", a uczestnicy imprezy to hipsterzy z iphonami.

22.08.2012 16:11
😜
27
odpowiedz
Fabianos
53
Konsul

Glob3r -> szczerze to z tych zespołów co wymieniłeś oprócz Luxtorpedy, kojarze jedynie kilka klasyków Elektrycznych Gitar, chyba tylko dlatego, że często zjawiają sie na takich wiejskich imprezach:D

Nie znam ani jednej piosenki Machine Head, Ministry, Nocnej Zmiany Bluesa i kolejnego syna Boba Marleya. A Luxtorpedy kojarze kilkanaście, więc może dla przeciętnego janusza czytającego takie gazety czy piszącego takie teksty wydaje się to normalne:)

22.08.2012 16:18
reksio
😊
28
odpowiedz
reksio
218
Pies Pogrzebany

Jak zwykle, najgłośniejsi ci, którzy nie widzieli.

lemingi są na forum, nie tam ;]

Forum: Woodstock oczami prawicowej gazety