macie cos dobrego na szybko przetluszczajace sie wlosy? bo codziennie musze myc a i tak potem sa jakies dziwne suche i wogole przyklapniete. Jakies odzywki brac albo cos?
Zbieraj łyżką i sprzedawaj temu rastametalowi z forum, którego pseudonimu nie pamiętam.
suche i przetłuszczające się jednocześnie?
Dermatolog. Ew. szampon Surbiprox (chyba) do kupienia w aptece, jak zapytasz o szampon na to to będą wiedzieli.
po umyciu potem sa suche i wogole jakies dziwne a tak to rano zawsze mam kosmos na glowie i musze myc bo nie ma innego wyjscia
a ten Surbiprox to jest przeciwlupiezowy z tego co czytam a ja nie mam lupiezu
Rzeczywiście, mój błąd. Ale tak czy inaczej chyba najlepiej poradzi dermatolog :)
dobra dzis sprobuje z sokiem z cytryny, podobno duzo pomaga. Jak nie to przejde sie do dermatologa
Ja mam to samo, najpierw strasznie się przetłuszczają a po umyciu są strasznie suche i rano burdel na głowie, nie wiem oco b.
ach, te łojotok - jeśli to nei jest olejna GOLowa prowokacja.... jak bez łupieżu, to kup jakiś szampon typowo do przetłuszczających się wsłosów - moze nawet jakis fructis, a jak nie, to pharmaceris albo zaszalej z czymś od Vichy, Ducray czy Pierre Fabre...
Dermatolodzy..... 9 na 10 to kompletne tłumoki i konowały, wic polecą ci to samo - będziesz przycodził po kolejne dermeny itp... wiec dopiero gdy nie pomogą - szukaj ajkiegos, naszukasz się, zanim znajdziesz...
choc ze zwyklym lojotokiem nie powino byc az takiego problemuw lczeniu. jestes pewien braku łupiezu?
Jak masz dluższe włosy to nie dziw sie, że tak jest. A tak wgl to co jest dziwnego w codziennym myciu włosów? Większość ludzi, których znam tak robi i nikt specjalnie nie narzeka :)
Nie myj.
ja nam długie i myje raz na parę tygodni i jest ok.
Jak to mówią "częste mycie skraca życie"
ja nie mam dlugich, niedawno mialem pare mm, teraz troche podrosly do jakis 1,5 cm
Mi też się jeszcze niedawno bardzo szybko przetłuszczały, ale teraz już nie mam tego problemu, bo po pierwsze przetłuszczają mi się dopiero po paru dniach, a po drugie w przeciwieństwie do osobnika z [14] którego lepiej nie słuchać, myję długie włosy co 2-3 dni. I mycie 50cm włosów wcale nie jest uciążliwe jak niektórzy sądzą.
Polecam jakiś dobry szampon + odżywka do włosów.
ed. A no i kiedyś przez jakiś czas używałem po myciu szamponem wody przegotowanej + sok z cytryny.
Nie wiem co ty robisz z tymi włosami, że ci sie tak szybko przetłuszczają... a może tylko ci się tak wydaje, że są tłuste, a normalnie się błyszczą?
Jakiego szamponu używasz?
Przy codziennym myciu może powodujesz nadmierną produkcję sebum? Albo po prostu za dużo go gruczoły wydzielają - w tym przypadku dermatolog.
Tak w ogóle, to te wszystkie szampony męskie szeroko reklamowane, całkowicie na chemii, strasznie wysuszają skórę i włosy, lepsze są Ziaja albo jakieś babskie :P