Mam kilka ikon do szybkiego uruchamiania na taskbarze. Np Firefox - jak się go włączy to zamiast, tak jak w XP czy Viscie, otworzyc nowe okno FF, to on mi tą ikonę zamienia właśnie na aktywne okno FF :/ - o co chodzi :/?
Wszystkie inne tak samo - klikam w gg, to zamiast otworzyc nowe okno gg to on tą ikonę zamienia w aktywne gg a ikona gg znika z taskbaru.
Strasznie to niewygodne, można jakoś wrócić do zwykłego wyświetlania?
Kliknij na tej ikonie prawym klawiszem, i wybierz nazwe firefoxa z gory listy, ktora sie rozwinie - jesli nie otworzy nowej instancji, to znaczy ze to juz ustawienie firefoxa, nie windowsa.
ustawienie FF ? o co chodzi? za każdym razem, w jakikolwiek sposob uruchmie FF, otwiera się w ten sposób ------------------>
Dzizas... co to ma być ? pomiędzy oknami programów są inne ikony na taskbarze.
Nie przeszkadza to nikomu? dla mnie to jakiś dramat :/
Zresztą wszystkie inne programy tak samo się otwierają.
u mnie to tak wygląda
Mi nie, dlaczego mialoby przeszkadzac? Zreszta zawsze mozesz sobie ikonki poprzeciagac, zeby byly w takiej kolejnosci, w jakiej chcesz.
Prawym na taskbar, paski narzędzi -> nowy paske narzędzi, wybierz katalog, wrzuć do niego skróty i będziesz miał quicklaunch ala xp/vista i wcześniejsze, nie jestem tylko pewien czy to działa z aero, bo sam jestem zwolennikiem klasycznego szarego windowsa, ale powinno, zobaczysz ;)
dodaje nowy pasek, ale on mi się wyświetla w ten sposób :/ ----->
Wysiak - jak przeciągać ikonki? za każdym razem mam przeciągać ikonki ? przecież programy różnie się otwiera, raz gg, raz FF, raz photoshopa.. i za kazdym on z ikon robi okno programy na taskbarze
Hmmm....... oki, na razie nie jest źle, zobaczymy jak to w praktyce bedzie wyglądało.
Ale jakos nie mogę zrozumieć intencji MS, że tak zrobiło i że nie dało prostej opcji zmiany tego.
Przecież bylo prosto i dobrze we wczesniejszych systemach.
Jeśli chcesz, to możesz przywrócić stary znany z Xp/Visty pasek zadań w następujący sposób:
PPM na taksbarze > Paski narzędzi > Nowy pasek narzędzi > W "Folder" wklejasz: X:\Users\Nazwa_Uzytkownika\AppData\Roaming\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch
Pasek dodany, odznacz "Zablokuj pasek zadań", przeciągnij na lewo, dodatkowo możesz odchaczyć "Pokaż tytuł/tekst"
Enjoy :)
ok spoko, mozna byloby jeszcze jakoś ukryć nazwę tego folderu na pasku zadań, ale chyba nie da rady.
Da sie. Prawym na pasek zadan i odklikujesz 'zablokuj', nastepnie prawym na etykiecie ktora chcesz ukryc i odklikujesz 'pokaz tytul'.