Nikt.
kruci, tyle postów, a nikt nie wymienił najlepszego youtubera tylko jakiś dzbanów
Czy ja wiem czy ulubiony, ale jak już szukam filmów żeby obczaić grę to zwykla wypada na Corle, choć ostatnio też Shen a (idealny materiał do czytania podkastów) lubię posłuchać ale to tylko ze względu na jego spokojny głos, nie drze się jak chociażby Demonidias
Jak chcę zobaczyć gameplay, bo zastanawiam się nad kupnem jakiejś gry, to przeważnie SargeThePlayer
Nie oglądam ich zbyt wielu bo nie czuje potrzeby, ale tak to tylko okazjonalnie Ojca Wonzaya, Arhn.eu i tak to tyle.
Żaden, aczkolwiek takie osoby jak wspomniany już SargeThePlayer, MrSetoKami czy Sou Shibo na plus, bo przynajmniej nie drą się do mikrofonu co minutę, jak to czyni znaczna większość niewychowanej dzieciarni z syndromem zaburzeń behawioralnych. Niemniej rzadko zdarza się, że coś obejrzę na YouTube.
Marbozir,
TrashingMadPl,
Taureor
Jeśli temat szachów uznać za temat growy to także:
GMHikaru,
chess24,
coffee chess,
agadmator,
chessbrah,
Mato Jelic,
chess with Suren,
John Bartolomew,
kingscrusher
Eric Rosen
Od lat nikt.
Wcześniej jak miałem czas i YT był lepszy to oglądałem czasami kanał CzlowiekZWyżyn dzięki któremu poznałem i ograłem parę świetnych gier później, głównie cRPGów - Eye of the Beholdery, Ultima Underworld 1 i 2, Arx Fatalis....
Mam niby w subach ARHN ale to tylko jak coś ciekawego wrzuci.
VonZaya tylko za Dooma Starców, potem nic.
Zdecydowanie Quaz9, facet robi świetne i rzetelne recenzje którymi można się sugerować przy zakupie gier. Ani razu się nie zawiodłem na jego opini.
A jak nie mam pewnosci co do gameplayu w grze która mnie interesuje to oglądam let's playe na kanale Sarge the Player. (nie mylić z tzw. ,,graniem na youtube''!)
Ojciec Makuła, nie ma żadnych wątpliwości. Od kiedy odszedł z GOLa to strona leci na łeb :)
Quaz jest spoko ale to jest tylko gość w Krokiet Kaście.
arhn.eu - ulubiona growa ekipa :3
Z takich innych, których oglądam w miarę regularnie:
quaz9
Elektroskansen
NakeyJakey
videogamedunkey
The Completionist
+ kilku innych, których teraz nie pamiętam.
ACG
Easy Allies
Skill Up
Nikt.
Ator.
Lubię Quaza i Brodatego. Rock był spoko, ale umarł. Znaczy dziecko ma. No i Classic Game Room. Ogólnie dziady, które jak sucharzą, to przynajmniej się wstydzą, bom sam dziad.
.
Sean Day9 Plott. Matematyk, pasjonata AI i ML. "Śledzę go" jakoś tak od 2011 roku.
Jedyna osoba, której filmy oglądam dla niej samej, a nie gier, w które gra. Chociaż nazywanie go „youtuberem” jest być może trochę nad wyrost :). Jego najlepsze filmiki zresztą nie dotyczą gier.
Jeszcze jako sprzetowiec growy, to szanuję Liptona i jego także lubię oglądać :)
Zapomniałem o Angry Video Game Nerdzie, ale w sumie ciężko go uznać jako stricte growego jutubera.
Jest kilku fajnych, ale jak dla mnie bezkonkurencyjny od lat jest jeden facet.
Krzysztof NRGeek Micielski
Ma on niezwykły dar. Potrafi gadać bardzo merytorycznie , jak i
również o przysłowiowej dupie Marynie, a i tak zawsze słucha się go jak dobrej, zabawnej audycji radiowej. Jest po prostu wybitnym gawędziarzem :)
Nikt. Ja wolę samemu kupić grę i wyrobić własną opinię, niż oglądać marketingowe pajacowanie w internecie.
Raz kiedyś obejrzałem jeden filmik, to było żenujące darcie mordy pizdowatym głosikiem i reklamowanie gamingowego barachła. Od tej pory zero recenzji. Raczej nic wartościowego w tym szambie nie znajdziecie.
Był TB. Zmarło mu się na raka. Teraz został jedynie Jim Sterling - ale z gier ma obcy mi gust nie mówiąc o uwielbieniu do swicza.
Sargetheplayer, zrównoważony facet który wypowiada się merytorycznie przyjemnie jest posłuchać jego komentarza szczególnie przy grach z dojrzalszą fabułą RDR 2 czy Heavy Rain.
Nie oglądam i nie mam nikogo takiego.
Jak chce zobaczyć jak wygląda jakaś gra to wpisuje na yt, kukne z minute lub 2 gdziekolwiek i tyle.
od pewnego czasu z przyjemnością oglądam nagrania panów FriendlyNikolai/Karmakut/Vade grających w Post Scriptum i w Squad.
Lubię czasem pooglądać recenzje trzech chłopaków
1. Broda ty
2. Corle1
3. Kaftann
Zależy co masz na myśli, kanał z recenzjami, czy czymś takim, czy typowo zagrajmy. Jeśli chodzi o to pierwsze to quaz i NrGeek są najlepsi bez dwóch zdań. Z nieco mniej znanych jest jeszcze Pszemcio z Recenzji Horrorów.
Jeśli chodzi o zagrajmerów, to dość rzadko oglądam, ale jeśli już to musi być Sarge albo Kaftann.
Viperconcept, Russkhof, BartekGM oraz NRgeek.
Jak już chcę sobie pooglądać grę na YT (albo dlatego, że sam gameplay do mnie nie przemawia (QTE lub interaktywny film) albo dladego, że jest jakimś exem) to szukam coś w stylu "full walkthrough NO COMMENTARY" - i takich najbardziej doceniam
Z takich co gadają to np Cohh Carnage czy SplatterCatGaming
Ekipa TVGRYpl i na Twitchu...bo lubię jak się ze mnie nabijają i przekręcają ksywkę.
Tvgry tez oglądam często, ale u nich każdy z nich jest dobry w czymś jednym i nie da sie wyłonic zwycięzcy.
Na tą chwilę śledzę w zasadzie trzech:
1. Many A True Nerd - Jon jest świetny, cenię go za kąśliwe komentarze i specyficzny brytyjski humor. Niejedną świetną grę odkryłem dzięki jego materiałom.
2. Tiametmarduk - głównie ze względu na moje zamiłowanie do F1.
3. Rycon Roleplays - natknąłem się na niego dość niedawno i oglądam w zasadzie tylko gameplaye z Falloutów, niemniej słucha się go kapitalnie, zwłaszcza jak robi serie gdy wczuwa się w postać jaką kreuje.
TVGRY bo wiele rożnych tematów około growych poruszają.
NRGeek bo wiedzę o grach ma ogromną i czuć serce w tym co robi.
videogamedunkey za humor, ale jego recenzjami nigdy się nie kieruję.
JonTron ale nie jest stricte "growy".
klocuh ale tu nie ma co wyjasniać.
Nie znalazłem takiego tematu (co mnie dziwi), więc zakładam.
Dla mnie pod każdym względem wygrywa Quaz.
Jak mam oglądać czyjes recki, to tylko jego.
A - zapomniałem dodać: Udanego trollowania w temacie z klimatem. GAME ON :D Uwielbiam tego goscia :D
Jeszcze ew dodalbym w Walkthrough CORLE. Co ciekawe, pierwszy raz go usłyszałem dzięki GOL-owi, gdzie bodajze sam sie tu wpisał w jakims temacie. SARGE też jest wporzo, ale tutaj CORLE zdecydowanie wygrywa. :)
Archon
Makuła
Od czasu do czasu AngryJoe.
Videogamedunkey też jest spoko
Nie trawie Quaza, tych jego przebieranek, suchych żartów i try hardowania w każdym materiale.
Fajny jest też Seto ale ostatnio męczy te Hirołsy, w setkach odcinków. W koło tylko stare hirołsy więc nie ma na co patrzeć. Warga był fajny dopóki grał w Soulsy, innych jego serii nie potrafię oglądać. SargeThePlayer męczy bułę straszliwie, drażni mnie jego maniera głosu, rozwlekanie każdej wypowiedzi i to że przy każdej premierze trzaska po 5 odcinków dziennie z tej samej gry żeby tylko jak najwięcej wyświetleń nabić.
Kiedyś oglądałem jeszcze Tobolda Gaemz (Tivolt) ale zaczął za bardzo skręcać w stronę gimbusiarskich strimków z Minikraftów więc sub anulowany.
Inni to rak.
1. Quaz i Lutel
2. Zagrajnik
Kiedyś oglądałem także innych - Gimper, Rojo, Izak, Isamu, JJayJoker, jakiś też od Minecrafta działający wtedy co JJay, Staszka Igraszka. Ale ostatecznie została tylko ta trójka (nie licząc tvgry jeśli o tematykę grową).
Powiedz jak ty znajdujesz na to czas praca żona i pewnie dziecko i grasz i jeszcze YouTube
Ja mam prace 180/200 h i raz w tygodniu spotykam się z dziewczyna i na granie nie ma czasu tzw 4 h w weekend i raz na miesiąc obejrzę jakiś turniej czy stream w call of duty
Mój ulubiony streamer to Attach czy scump
Z polskich indystarcradt