Witam. Chce sobie kupić nowy telefon i z racji tego, że mam duże wymagania a małe zasoby pieniężne to pytam was co wybrać. Na telefonach szczególnie się nie znam. Niestety muszę wymienić telefon, ponieważ polecony jakoś rok temu na tym forum SE Elm który spisywał się znakomicie ale niestety utopił się. :P
Więc moje wymagania są takie:
- wifi,
- dobrze byłoby jakby jakiś dotykowiec albo telefon typu Nokia C3 czy inne blackberrowce,
- musi być dobry do sms-ów,
- jakoś muzyki którą wydobywa z siebie też ma być na jakimś poziomie.
Więcej wymagań nie mam. Chodzi mi o telefon oczywiście używany. Do 300zł, jeśli miałby kosztować 50zł więcej a ma być jakoś dużo lepszy od pozostałych to dołożę. Ale z umiarem. Jakieś propozycje?
Jakoś tak wyszło, że na iPhona w tej chwili mnie nie stać. Poszukuję czegoś tańszego.
iPhone to nawet za 200zł bym nie kupił. Ale za tą cenę Nokia 500 nie jest złym wyborem. Po ostatniej aktualizacji jest podobno lepiej.
tylko iPhone na stabilny system i nie zamula jak telefony na androidzie. poza tym na iOSa nie ma wirusów
Poszukałem trochę informacji na temat tej Nokii i wydaje się być przyzwoitym sprzętem. Ale prosiłbym żeby ktoś podał jeszcze jakąś alternatywę. Ponieważ lubię mieć wybór. Wiem, że mam ogromny wybór na allegro ale chce mieć wybór 'porządnych' sprzętów.
Z góry powiem ci, że się nie znam na telefonach i ci nic nie poradzę, ale odradzę. Nokia 500 to mój najgorszy telefon jaki miałem. Często się zawiesza i sama z siebie wyłącza. Nie działa mi już wejście do słuchawek i zaczyna szwankować mikrofon. O tym całym Symbianie nie wspomnę. Po ostatniej aktualizacji jest lepiej, ale nadal cholernie źle.
Dobre alternatywy z Androidem to SE Xperia X8 i LG P500. Ale szczególnie polecam Samsunga Galaxy Gio. Na pewno będzie dużo lepszy od Nokii na Symbianie.
Teraz to mi zamotaliście w głowie. Czyli Nokia 500 odpada na starcie. Desing mi się nie podoba i teraz ta opinia o niej wg skreśla ją z listy. Dla mnie ważne są opinie o telefonach użytkownikach a nie reklamy na allegro tego telefonu jaki to on jest niezniszczalny. SE X8 wydaje się fajny. Popatrzę, przemyśle i zobaczymy.
[11] tak tylko za tą cenę będzie ciężko dostać z gwarą,
ponieważ zakup bez gwarancji to spore ryzyko.
dorzucam galaxy mini 2 około 350 zł gwar. android
Nokii bym się wystrzegał - ta firma aktualnie zamyka tyły. Nie znam żadnego modelu ich telefonu bez jakichś upierdliwych issues - w stylu zawieszanie się co 2 drugi dzień w najgorszym momencie (np. przy odbieraniu rozmowy).
Bierz samsunga, HTC, SE, nawet Huaweii.
[13] Chyba raczej za 350 zł nie dostanie Galaxy mini 2, chociaż gdyby trochę dołożył to byłby bardzo dobry wybór.
nokia e51