Witam potrzebuje porady na temat wybrania telefonu (przekopałem tysiące stron wujka google) i znalazłem dużo ofert ,ale nie jestem do końca przekonany którą mam wybrać. Patrzałem i z telefonów jakie mi wpadły w oko to Xperia SP, Xperia V, LG G2 mini,Nokia Lumia 820,Motorola Moto G. Co do WP8 to ostatni wybór jaki bym wybrał ponieważ już przyzwyczaiłem się do androida więc wolałbym nie brać WP8. Stawiałbym głównie na płynną prace ,w miarę dobry aparat,dobrą baterie,wielkość 4-5 cala i dobry zasięg wifi i niekłopotliwość systemu. Bardzo proszę o fachową pomoc ,bo już mam dosyć przeglądania tych telefonów a musze wziąść teraz na dniach telefon. Jeżeli chodzi o jakieś Nexusy 4 i jakieś używki z allegro to one nie wchodzą w grę. Musi być nowy i grać dobrze :)
Mogę tylko podpowiedzieć, że jak chcesz dobry aparat i dobre granie to wykreśl na wstępie Moto G. Wiem, bo mam.
Wiem że Motorola Moto G ma słaby aparat ,ale jest płynna co daje duży plus no ,ale jestem otwarty na każde propozycje :)
Firmy typu Prestigo, GoClever, ZTE itd. odpadają?
Może Galaxy S3, Galaxy s4 mini, LG G2 mini, HUAWEI ASCEND P6?
edit.
http://www.mgsm.pl/pl/katalog/zte/nubiaz5s/ZTE-Nubia-Z5S.html - gdzieś na allegro za 850zł znalazłem
Szukam czegoś łatwego też dostępnego ,bo nie lubie szukać po allegro (zazwyczaj używki) a one wiadomo nie wchodzą w grę. Co do HUAWEI ma fatalne parametry może i nakładka bardzo mi się podoba to reszta już nie specjalnie ,a co można powiedzieć o LG G2 mini ? Warto czy może co innego ? Bo jak na razie spodobał mi się ma praktycznie wszystko co powinien mieć ,ale wolałbym opinie od tych którzy posiadają ten model i może jakoś się wypowiedzą.
[5] G2 mini moja siostra akurat przedwczoraj dostała. Pobawiłem się trochę i ogólnie fajny telefonik. Bardziej wymagające gry chodziły płynnie, żadnych "ścin itp. Póki co polecam, ale poczekaj na opinie tych którzy mieli telefon ciut dłużej.
edit.
Jeszcze popatrz coś z Xiaomi(o ile nie przeszkadza Ci to że nie jest to popularna firma)
Samsung Galaxy S4.
BlackBerry Z10. Masz pewność stałej aktualizacji szybkiego i pewnego systemu. Telefon w którym nigdy się nie dowiesz co to androidowe przymulanie.
Za 700 zł znajdziesz na Allegro nowy.
Za 1050zł można już dostać nowego Nexusa 5 na Allegro.
Jak ważny jest aparat, to można wziąć też pod uwagę Xperie Z. Słabasza, ale nadal wystarczająco wydajna, by wszystko płynnie działało.
Z tych co wymieniłeś brałbym Xperie SP - prezentuje się w miarę elegancko, ma 2 rdzenie, przyzwoity aparat i ekran 720p. Natomiast skłaniałbym się do tego co pisze PrzemoDZ, bo za 1100 zł możesz kupić Xperie Z, a to już wyższa liga.
Napisałem max 1000 zł nie może przekraczać nawet o 50 zł. Co do Xperii Z ma fatalną baterie z tego co słyszałem a nie mam zamiaru ładować co sekunde telefonu. Xperia SP to był mój początkowy wybór ,ale z tego co słyszałem po ostatniej aktualizacji kuleje i na dodatek podobno kiepskie wifi jest w tym telefonie co niezbyt mi się podoba.
P.S strasznie na aparacie mi nie zależy ważne żeby był w miare dobry.
Z wypisanych przez Ciebie to Moto G lub G2mini, oba telefony miałem w rękach i testowałem, w swojej cenie bardzo dobre, Moto G gdzieś nawet za 600/700zł można dostać, choć minusem jest niewymienna bateria i brak slotów SD o ile dobrze pamiętam, ale 4 rdzenie, dobra karta graficzna, ekran miodzio, także skłaniałbym się ku tej słuchawce, bo nie warto przepłacać, choć jeśli bardzo Ci zależy na aparacie i wręcz uwielbiasz robić pierdyliard zdjęć, to nie polubisz tego telefonu.
Czemu nie chcesz Nexusa 4? Czysty android, telefon jest płynny, bardzo wydajny, gwarancja najnowszych aktualizacji. Aparat moze nie jest super ale jest ok, telefon gra dobrze jezeli chodzi o muzykę a i gry chodzą płynnie, nawet te najbardziej wymagające. Nówke idzie za 900 zł wyrwać na allegro.
Myśle że wybiore Xperie albo LG G2 mini ,ale chciałbym żeby ktoś mi objaśnił kto miał rzeczywiscie z tymi telefonami kontakt. Jeżeli chodzi o specyfikacje to znam jedną i drugą i jak to działa tylko nie wiem jak z systemem i wifi w xperii SP.
Czemu nie chcesz Nexusa 4 ?
1.Trudno go dorwać na Allegro za dobrą cene.
2.Nie podoba mi się czysty android (w motoroli jest podobnie ,ale ceną się różnią i to o sporo).
3.I ten aparat fatalny w Nexusie który już go wyklucza bo jak jestem w podróży często coś sobie cykne (choć wiem od tego są aparaty ,ale coś na szybko to smartfon się idealnie nada).
Aparat moze nie jest super ale jest ok, telefon gra dobrze jezeli chodzi o muzykę
aparat ma fatalny, jakość muzyki też
Ja bym ci polecił używanego Nexusa 5 np. olx.pl/oferta/lg-d821-google-nexus-5-black-CID99-ID6stFN.html#82cc522bb7
lub jak się trafi jakiś LG G2 np. /olx.pl/oferta/telefon-lg-g2-2-nowe-sztuki-kolor-czarny-i-bialy-bez-simlocka-CID99-ID6rfCh.html#187795d3db
a patrzyłeś na Xperie M2?
Ja się w sumie nad nim zastanawiałem, ale ostatecznie wziąłem Moto G.
Patrzyłem na M2 ,ale moim zdaniem jest on słaby czytałem wiele recenzji i jakoś mi nie przypadł do gustu na dodatek ta rysująca się tylna obudowa ;(.
Myśle nad SP znowu i tu moje pytanie jak wygląda ono po aktualizacji do andka 4.3 ? Podobno ma wyjść do 4.4 ,ale nie wiem ile w tym prawdy.
Sony Xperia V bierz. Ma bardzo dobrą specyfikacje.
Sony Xperia Sp działa sporo lepiej niż wcześniej. W zasadzie jedyną wadą tego telefonu jest ekran. Po pierwsze się strasznie palce, a po drugie jest przeciętny jak na LCD.
Bartimeaus
A jak z tym całym wifi ,bo czytałem o wadliwych sztukach co miały z tym problemy (coś jak loteria) ?
Sg s3 za 900zl, Xperia Sp tez za podobne pieniadze, albo troche tanszy Lg l9 w okolicach 9stow, a moze skusisz sie na jeszcze tanszego Lg l70 za nie cale 600 zloty do przegladania internetu, muzyki, smsow bedzie wystarczajacy.