Witam. Na telefonach zupełnie się nie znam. Jestem niemalże kompletnie zielony. Umiem jednak czytać opinie w internecie i wyczytałem, że do 700 zł sensownym rozwiązaniem jest LG L9 II i Moto G. Mnie bardziej odpowiadałbym LG, jednakże może macie mi coś innego do polecenia. Cena absolutnie max to 750zł. Z góry dzięki za pomoc. :)
Telefon musi byc nowy? Za 700zł dostaniesz Nexus'a 4 w idealnym stanie z gwarancja okolo 1,5 roku.
z tego co wiem nexus jest kiepskim telefonem,muli, trzeba często restary robić i nie cieszy się za bardzo dobrą opinią, LG bym nie brał, tak samo samsunga, rozważ sony xperie L ew. dołóż sobie 300 zł i kup xperie Z, telefon jest wodoszczelny więc nawet nurkować możesz i nie ma szans żeby się kurzył w środku, dobry aparat, procesor i sporo pamięci, moim zdaniem Zetki to najlepsza opcja na rynku dlatego radziłbym jeszcze poczekać troszke i odłożyć pieniążek :)
nexus jest kiepskim telefonem,muli, trzeba często restary robić
Nexusy znane są z tego (i to klucz do ich sukcesu) że mają świetne bebechy w momencie premiery i w 100% czysty system, przez co działają piekielnie szybko.
Innymi słowy nie trafiłeś.
Brałbym Moto G, ma naprawdę przystępne bebechy i super nakładkę.
Nie warto brać Androida poniżej 1500 złotych, ponieważ androidy poniżej 1500 złotych to syf, który na dodatek nie jest w stanie okiełznać tego systemu operacyjnego.
Na Allegro do 750 złotych znajdziesz bardzo dobrą nową Nokię 1320 (a jeśli za duża to Nokię 630) z Windowsem 8.1, która ma wszystkie istotne aplikacje, działa płynniej niż Samsung Galaxy S5 i równie płynnie co iPhone 5.
Moim zdaniem kupowanie Androida poniżej topowych modeli to szczyt masochizmu, gdy za nieporównywalnie niższe pieniądze można kupić zawodowy i działający telefon z Windowsem, bierz Nokię i nie zapomnij podziękować za skłonienie cię ku najlepszej decyzji twojego smartfonowego życia
ponieważ androidy poniżej 1500 złotych to syf, który na dodatek nie jest w stanie okiełznać tego systemu operacyjnego.
Dobre, szczególnie G2, Nexus 5 i Z1, które mają bebechy praktycznie bliźniacze z telefonami które wyszły w tym roku (m. in. S5, One M8 czy Z2)
działa płynniej niż Samsung Galaxy S5
A od kiedy to Samsung jest wyznacznikiem płynności? Bo ja myślałem że przez obciążającą nakładkę systemową jest zupełnie na odwrót.
Moim zdaniem kupowanie Androida poniżej topowych modeli to szczyt masochizmu, gdy za nieporównywalnie niższe pieniądze można kupić zawodowy i działający telefon z Windowsem, bierz Nokię i nie zapomnij podziękować za skłonienie cię ku najlepszej decyzji twojego smartfonowego życia
Wniosek: Gość który od 3 lat nie miał porządnego telefonu z Androidem w ręce.
Telefon musi być nowy. W gry na nim za dużo grał nie będę. Pewnie, czasem się coś odpali przy nadmiarze czasu, ale ja nie lubię grać na małym sprzęcie. Będę raczej oglądał filmiki z sieci i przeglądał artykuły w necie. Do tego czasem przydałoby się cyknąć jakąś fotkę. No i słuchanie muzyki.
Biorąc pod uwagę mniejszy wyświetlacz moto g i słaby aparat polecacie ją mimo to?
a lg l90 ? ja mam i jest spoko ma dobry aparat i niezłą bateryjkę, android kitkat
Właśnie dzisiaj kupiłem LG L9 II i jestem z niego zadowolony nie muli nie ma jakiś problemów. Kitkat co mnie zdziwiło chodzi szybciej ,a czytałem o lekkich lagach ,ale nic takiego nie uświadczyłem reszta rzeczy jest jak najbardziej w porządku. Ekran wyrazisty i ma szerokie kąty widzenia na dodatek ekran HD. Co do aparatu jest jak najbardziej ok nie ma jakieś tragedii z resztą jak ktoś chce lepsze zdjęcia niech sobie kupi aparat. Przekopałem cały internet na temat telefonów w tej cenie i uwierz nie ma co szukać innych jedynie moto G ,ale to musisz się pogodzić z czystym androidem (który ma swoje plusy i minusy). I tyle z mojej strony nic lepszego nie znajdziesz chyba że wyczaisz coś na alledrogo. A róznica między LG a Moto G jest niezauważalna (wydajnościowo moto G troszke lepszy nic więcej) ,a reszta jest różna ,ale w necie jest tego setki więc wystarczy że poszukasz i wyskoczy ci. Tyle z mojej strony.
Brałbym Moto G, ma naprawdę przystępne bebechy i super nakładkę
Jaką nakładke ???? Przecież to goły android.
http://blogs.computerworld.com/android/23399/moto-g-google-play-edition
Ano taką. Jakby nie było nakładki to Google nie wypuścił by edycji Google Play z czystym Androidem.
Ale to chyba dobrze świadczy o Motoroli - wprowadzają drobne udogodnienia zachowując równocześnie ducha i przede wszystkim szybkość stock Androida.
nietoperztbg --> Moto G jest wydajniejszy od L9 II, ale jeśli nie zamierzasz na telefonie grać, to nie ma to dla ciebie znaczenia. Jest wystarczająco wydajny by zapewnić płynna pracę telefonu. Oba telefony mają bardzo dobre ekrany- LG ma nieznacznie większy (4,7" vs 4,5" Motoroli). L9 II ma slot pamięci, przez co możesz łatwo rozszerzyć mu pamięć- wersja Moto G ze slotem jest droższa niż 700zł. Ostatnia kwestia- system. LG słynie z opieszałośc w wydawaniu aktualizacji, lub nie wydawaniu ich wcale. L9 II nie ma już raczej szans na dostanie nowszej wersji systemu niż KitKat (już ta aktualizacja była zaskoczeniem), a Motorola, do niedawna pod skrzydłami Googla miała gwarantowane przez producenta długie wsparcie. Teraz, motorole kupiło Lenovo- zobaczymy jaką politykę bezie prowadził w tej kwestii, ale myślę że i tak będzie lepiej niż w przypadku LG.
W Moto G możesz jeszcze liczyć na Androida L dodam od siebie.
L9 II po dłuższym czasie zacznie działać wolniej jak niektóre Androidy, zaś Moto G będzie zawsze tak samo szybki. Wybaczcie, że tak bez źródła, ani nazwy, ale czytałem to jakiś czas temu i nie pamiętam jak to zjawisko "zwolnienia" telefonu się nazywało. Poszukam jeszcze więcej i wstawię link. :)
Moto G, aż tak małego wyświetlacza nie ma. :) Jest wystarczający. Taki średniak. Za to zagęszczenie pikseli
jest baaardzo duże i nie ma szans, aby ujrzeć jakikolwiek piksel. W L9 II jest odrobinę mniejszy.
Motka jest wydajniejsza. Mocniejsza od 2x Krait w "elce". Większość gierek chodzi bardzo dobrze. Wyjątkiem jest GTA VC, SA. Ale tylko ze strony twórców, gdyż źle zoptymalizowali ją na układy z Adreno 305. Reszta gier chodzi bardzo dobrze. Wczoraj testowałem nowy Modern Combat. 30-40 fps na najwyższych. Ale bez pada dodatkowego, to nie ma sobie takimi grami co zawracać d*[y. :)
Za L9 II przemawia lepszy (podobno) aparat. W Motce zdjęcia wyglądają ładnie tylko na telefonie, zaś na komputerze, czy telewizorze to łolaboga. :D
Kolejnym plusem w "elce" jest możliwość rozszerzenia pamięci o kartę microSD. Niestety w Motce tej dogodności nie ma. Musisz kupić albo wersje 16 GB, albo wersję LTE z możliwością dodania karty. W Motce 8 GB masz realnie 5,5 GB miejsca na własne pierdoły. Nie wiem, czy Ci wystarczy, mi starcza. :)
Musisz sam wybrać, przemyśleć. Oba telefony mają swoje plusy i minusy. Ja wybrałem Motkę, bo w mojej ofercie była o połowę tańsza od L9 II, więc się nie zastanawiałem. W tej samej cenie już bym trochę pomyślał.
PrzemoDZ - Moto G dostała w tym tyg. aktualizację do 4.4.4 na terytorium EU, potwierdzono też update do Androida L :)
L9 II po dłuższym czasie zacznie działać wolniej jak niektóre Androidy, zaś Moto G będzie zawsze tak samo szybki. Wybaczcie, że tak bez źródła, ani nazwy, ale czytałem to jakiś czas temu i nie pamiętam jak to zjawisko "zwolnienia" telefonu się nazywało. Poszukam jeszcze więcej i wstawię link. :)
Jest to funkcja TRIM. http://www.benchmark.pl/aktualnosci/android-4-3-obsluga-trim-usuwa-spowolnienie-po-dlugim-uzytkowaniu.html
L9 II co prawda dostał 4.4.4, ale odradza się jego instalację. Lepiej działa wcześniejsza wersja.
L9 II co prawda dostał 4.4.4, ale odradza się jego instalację. Lepiej działa wcześniejsza wersja
Nie zgodze się z tą kwestą owszem czytałem że ludzie mają problemy ,ale to garstka dosłownie ludzi. Mi po zainstalowaniu aktualizacji o dziwo szybciej chodzi choć mi to obojętne o telefon trzeba dbać to każdy będzie chodził płynnie. Nawet Motorola czy nexus jak zawalisz go aplikacjami które wchłaniają Ram to będzie mulił jak cholera. Taka mała poprawka Lg dostało aktualizacje 4.4.2 ,a nie 4.4.4.