Temat być może głupi, a być może nie. Może ktoś się uśmiechnie, a inny nazwie mnie przegrywem - wsio mi jedno, bo za stary jestem żeby się tym przejmować :p
Szukam jakichś ludzi, znajomych, graczy i graczonek, żeby móc sobie z nimi pobajdurzyć o grach (przede wszystkim, ale pewno nie tylko). Historia jest taka, że kilka lat wstecz dość mocno siedziałem w branży i byłem na bieżąco, grało się z paczką kumpli, jeździło na targi, wymieniało newsy itd. Potem było trochę zastoju i cóż, stare znajomości się pourywały, wszystko się rozleciało. Nawet tutaj na Gol-u, mam nowe konto chociaż kiedyś miałem już całkiem wysoki level i udzielałem się chociazby w wątku kolekcjonerskim całkiem systematycznie wrzucając fotki. I wiecie co? Brakuje mi tego, tej atmosfery, ludzi jarających się grami wokół mnie, gdzie mogę pogadać o nadchodzących tytułach albo ponarzekać na EA. Kocham gry i jaram się nimi bardzo, jak dawniej, ale to jaranie się, uśmiechając się do monitora i nic więcej, jest na dłuższą metę średnie. Nawet na moich studiach (robię licencjat z sound designu w grach) 3/4 ludzi i tak ma w tyłku tę branżę i idzie w swoją stronę. Dlatego właśnie piszę tutaj, choć na samym forum siedzę mało. Fajnie byłoby dorzucić kilku nowych ludziów, nie wiem, do Steama czy GOGa, a nawet facebooka i móc pochwalić się, że remake Spyro jest zajebisty, albo, że można spróbować podejść do Valoranta. Albo wymienić się fajną muzą i nie tylko.
I tak, nr 1 - czy nie takim miejscem jest właśnie to forum? Niby tak, ale jak sami wiecie, tutaj robi się czasami dziwnie? Nie wiem.
I tak, nr 2 - wiem, że jest coś takiego jak GameTree, ale sam nie wiem.
Ktoś, coś? Czy jednak jestem przegrywem? :p
Moim zdaniem - z opisu wnoszę - nie szukasz znajomych, tylko forum dyskusyjnego o grach. I oto jesteśmy.
Znajdzie :P
Kiedyś zgadałem się tu z takim gościem na Divinity Original Sin II i kontakt mamy cały czas, prawie codziennie piszemy o jakichś pierdołach.
Daj swój PSN to ciebie dodam.
Musisz poprawić linki do Facebooka i Steama na profilu, bo nie działają.
O, dzięki, zaraz ogarnę
Wejdź sobie na jakiegoś Discorda growego. Ten serwis też ma chyba swój kanał. Taki kanał byłby właśnie tym czego szukasz.
O tempora, o mores! Ludzie z forum o grach polecają gdzie szukać ludzi do pogadania o grach, nie biorąc w ogóle pod uwagę tegoż forum.
W sumie mam podobnie, haha. Steam i FB w profilu już działają, więc zapraszam :))