Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Sterowniki AMD

19.05.2013 09:20
1
zanonimizowany602264
153
Legend

Sterowniki AMD

Witam. Już po raz kolejny rozpieprzyły mi się stery do karty graficznej w laptopie. Czy ktoś mógłby podać źródło do najnowszych sterowników dla notebooków? Karta AMD Radeon HD 6770M. Musi być z innego źródła niż strona oficjalna AMD. Od HP (laptop z tej firmy) sterowniki do karty nigdy nie działają, a ze strony AMD, mam info, że mam nieobsługiwaną kartę grafiki. Kiedyś ktoś mi ładny link podał do starszej wersji i wszystko było cacy, aż do teraz i chcę je zmienić na najnowsze. Proszę o szybką pomoc.

19.05.2013 09:27
2
odpowiedz
zanonimizowany602264
153
Legend

Sterowniki, które działały obecnie były z tego miejsca - https://www.gry-online.pl/forum/star-wars-the-old-republic-juz-problemy/z5bd8304

Tylko z owego źródła działały dobrze. Był problem. Zawsze, gdy włączałem komputer, ekran był na maxa przyciemniony i żeby zmienić jasność na max. musiałem zmienić kartę z radka na intela i z powrotem i dopiero wtedy suwaczek działał. Było to trochę denerwujące, ale cóż... Teraz zaś nie mogłem zmienić karty na Intela i nic nie dawało rady, ani zmienić karty, ani jasność. Odinstalowałem stery do Radeona, pobrałem ze strony HP i kicha...

Ed. Pobrałem z http://www.benchmark.pl/sterowniki/pliki/amd-catalyst-radeon-drivers-download-sterowniki-pobierz.html wersje beta 13.5 i jest to samo. Nie mogę zmienić karty na oszczędną, a jasność ekranu ciemna dalej bez możliwości zmiany... Może to wersja bety? Wcześniej miałem 12.11 też wersje beta. A jakbym chciał już stabilne to ani z tej strony, ani z amd nie chodzą... Nawet aplikacja do weryfikacji karty, pobrała mi odpowiednie sterowniki, odpalam je i bum! Nieobsługiwana karta...

19.05.2013 10:03
3
odpowiedz
zanonimizowany602264
153
Legend

Wow! Bomba. Postanowiłem odinstalować te 13.5 beta i co...? W połowie wywalił blue screen! Huraaa. Teraz jakże fajne Narzędzie do naprawy systemu i jedzie właśnie przywracanie systemu. Się zobaczy. Co ja mam z tymi sterownikami. Już drugą godzinę się z tym cackam. Btw. smartfon rządzi. :)

19.05.2013 10:18
4
odpowiedz
zanonimizowany850052
14
Generał

Może ty masz skopaną tą grafikę? Bo coś nie chce mi się wierzyć, aby wszystkie sterowniki powodowały błędy.

19.05.2013 11:18
5
odpowiedz
zanonimizowany602264
153
Legend

Nie wiem. Może i tak. Ale już nic z tym chyba nie zrobię, bo w laptopie karty graficznej nie wymienie tak jak w stacjonarnym, a gwarancja poszła się już rypać... Najlepiej jakbym sam to naprawił, już parę razy miałem problemy ze sterami przeróżne, ale jakoś po godzinie dochodziłem. Teraz trzecia godzina i nic. Gdyby się tylko tą jasność na stałe zmieniło to luz. Energooszczedna kartę walić i tak już jej nie używam...

19.05.2013 12:10
6
odpowiedz
rothon
44
Malleus Maleficarum

Nie w laptopie, tylko w stacjonarnym żelazie miałem ostatnio podobne kłopoty. Nie właziły najnowsze sterowniki do grafiki - zwiecha podczas instalacji. Czarny ekran i tylko twardy restart. Jechałem na starszych. Jakiś czas.
Potem zaczęło się zawieszanie sprzętu przy grach - czarny ekran, twardy restart.
Sprawdziłem temperaturę katy graficznej podczas normalnej pracy i w grach - w normach, nie grzeje się.
Zaczęły się zwiechy podczas wyświetlania video - youtube, portale informacyjne.
Zdecydowałem o wywaleniu sterów grafiki i odpaleniu karty na sterach windows 7. Bez zmian - zwiechy przy grze, zwiechy przy video.
Stawiam system od nowa na sformatowaną partycję. Nie docieram do końca instalacji - zwiecha przy testowaniu wydajności grafiki. Sprzęt idzie do serwisu.
Werdykt - rozwalona PŁYTA GŁÓWNA.
Sprawdź to.

19.05.2013 12:53
7
odpowiedz
zanonimizowany602264
153
Legend

Tylko jak? :) Kieruję się w typowo domowe sposoby.

19.05.2013 19:45
8
odpowiedz
zanonimizowany602264
153
Legend

Ech... Dziś już nie chce mi się bawić z tymi sterownikami, nie chcę sobie nerwów szarpać. :) Jutro przydałoby się znaleźć jakieś działające. Obecnie zintegrowana intela jest w użyciu, druga nie ma sterowników. Ekran jasny jest, więc na razie jest dobrze. Jutro zainstaluje jeszcze raz te stare 13.5, może po paru dzisiejszych naprawach systemu i przywracaniu go będzie można zmienić z wysoko wydajnej karty na zintegrowaną i zmianę jasności przy tym. :) Po prostu klikam na kartę intela przy przełączaniu grafiki i nic się nie dzieje (w biosie ustawione na fixed), a nic nie majstrowałem samo się rypło...

20.05.2013 15:19
9
odpowiedz
zanonimizowany602264
153
Legend

Przecież mnie ku*wica zaraz strzeli... Zainstalowałem jakieś starsze sterowniki. Wszystko cacy, każą ponownie włączyć komputer. Włączam i oto blue screen... Tryb awaryjny również nie działa. Dosłownie na ułamek sekundy pojawia się blue screen i wszystko uj strzela. Nic się kompletnie zrobić nie da... Jakoś da się to gówno naprawić? I czy da rade bez utraty plików z dysku...? Kilkaset zdjęć (do tysiąca nawet by doszło) i suchej nitki nie zostanie. Już mnie korci wyrzucić ten laptop przez okno...

20.05.2013 15:33
Widzący
10
odpowiedz
Widzący
247
Legend

Zdemontuj dysk, zrób kopię rezerwową, zamontuj ponownie, następnie postaw system na nowo.
Zrezygnuj z wszelkich agresywnych ustawień, trybów dynamicznego turbo itp. przyspieszaczy, możesz przy okazji demontażu HDD odkurzyć cały ten bałagan.

20.05.2013 15:34
11
odpowiedz
zanonimizowany792388
37
Generał

Masz problem z systemem albo ze sprzetem skoro wyskakuj bluescreen, a w trybie awaryjnym sterowniki do grafiki nie sa ladowane, chyba ze "generic ..".

Sprawdz gdzie wystepuje problem uzywajac tego programu: http://www.instalki.pl/programy/download/Windows/testowanie_i_diagnostyka/WhoCrashed.html

20.05.2013 16:41
12
odpowiedz
zanonimizowany602264
153
Legend

A wiadomo co z tymi zdjęciami...? Naprawdę mi na nich zależy a to co mi mowicie to dla mnie czarna magia...

Edit: Dobra podczas naprawy systemu czy jak to sie tam zwie, wyskoczylo Hp recovery manager (o dziwo wczesniej tego nie bylo). Robie kopie zapasowa zdjec i zaraz odpale chyba ustawienia fabryczne. Jak myslicie uda sie?

20.05.2013 17:04
13
odpowiedz
zanonimizowany847542
23
Generał

Recovery powinno zrobic porzadek z problemem, jesli nie bedzie on natury sprzetowej. Powodzenia...

20.05.2013 19:08
14
odpowiedz
zanonimizowany602264
153
Legend

A jeszcze cos. Jesli odpale te ustawienia fabryczne to windows sie usunie czy nie? Bede musial go instalowac?

20.05.2013 19:12
15
odpowiedz
zanonimizowany847542
23
Generał

Kazdy producent oferuje inne Recovery, ale zazwyczaj sa dwie mozliwosci. Zainstalowanie tylko systemu, przy nienaruszaniu innych plikow na dysku lub calkowite czyszczenie wlacznie z usunieciem i nowym utworzeniem partycji. Bedziesz musial zobaczyc, co ty bedziesz mial do wyboru. System sam sie zainstaluje.

23.05.2013 15:15
😊
16
odpowiedz
zanonimizowany602264
153
Legend

Trochę mi z tym zeszło ponieważ nie miałem pendrive dość dużego na pomieszczenie zdjęć. Dziś takiego uzyskałem, wszystko ładnie cacy, ustawienia fabryczne odpaliłem i wszystko działa jak należy. :) Dziękuję wszystkim za pomoc!

24.07.2013 14:15
17
odpowiedz
zanonimizowany602264
153
Legend
Image

Upnę... Jakoś to próbowałem przeboleć, ale już mnie wuj strzela. Jak tu w tym syfnym laptopie zainstalować sterowniki? Na tych stockowych nawet BF3 na niskich mi ścina, a przed formatem na średnich/wysokich bardzo płynnie działał. Obecnych stockowych sterowników aplikacja nawet nie rozpoznaje przy czym nie mogę zainstalować nowych. Wersja na pewno nie większa od 12.00. Ba nawet nie wiem, czy do 11.00 dochodzi.

Wchodzę na stronę AMD, wypełniam wszystkie opcje tak jak powinno być, pobieram apkę odpalam i... ->
Gwarancji już niestety nie mam. Tak to oddałbym tego laptopa w pizdu. Nigdy więcej laptopa nie kupię.

24.07.2013 14:31
deTorquemada
18
odpowiedz
deTorquemada
257
I Worship His Shadow

A czy steam nie pobiera przypadkiem zawsze najnowszych sterowników ? Moze warto zainstalowac i sprawdzic. Moze ktos potwierdzic ? Klikam z pacy wiec deee ...

24.07.2013 14:36
szymonel7900
19
odpowiedz
szymonel7900
56
Serenity

Laptop można zanieść do serwisu. Oni mogą ci naprawić tylko że bez gwarancji będzie drogo kosztowało. U mnie w alsenie jest tak że jak ktoś zanosi laptop albo komp bez gwarancji to oni naprawiają. Spróbuj porozmawiać ze sprzedawcą na ten temat może ci naprawi.

24.07.2013 14:36
Ski_drow
😉
20
odpowiedz
Ski_drow
127
Senator

Może spróbuj pobrać sterowniki ze strony producenta laptopa i wtedy zobacz.

24.07.2013 14:42
21
odpowiedz
zanonimizowany602264
153
Legend

Próbowałem. Ze strony HP sterowniki psują całe sterowniki. :)

Edit: A jest może jakiś kontakt z HP? Bo jedynie co widzę to te durne "pytania i odpowiedzi"...

Edit 2: Tutaj http://pececik.com/forum/threads/radeon-hd-6770m-problem-z-grami.15855/ ktoś ma ten sam problem z tym, że nic nie odpisał...

24.07.2013 17:17
😉
22
odpowiedz
zanonimizowany602264
153
Legend

up

patrzę, patrzę i tylko ta karta graficzna ma takie problemy...

Forum: Sterowniki AMD