Ogromna prośba z mojej strony o poświęcenie 5 minut na ankietę która jest mi potrzebna do pracy mgr, ale uwaga dotyczy ona osób które miały kiedykolwiek telefon marki Sony Ericsson! pomożesz? ;p DZIEKUJE Z GÓRY!!!
link:
http://www.ankietka.pl/ankieta/91578/strategia-budowy-wizerunku-marki-w-oparciu-o-co-branding-na-przykladzie-firm-powstalych-z-joint-venture-sony-i-ericssona.html
Miałem 3 telefony SE, wszystkie sprawowały się dobrze przy czym K850i to najlepszy telefon jaki miałem okazję posiadać. Szkoda tylko, że marka SE nie ma już praktycznie dla mnie prawa bytu na rynku, zresztą nikt oprócz Samsunga i Appla nie ma nic ciekawego do zaoferowania.
+1
poszło, miałem od groma sony ericssonów, obecnie posiadam C902 i pewnie dopóki nie przestanie działać to będę z niego korzystał
+1, dobra ankieta.
Ale pytanie 18 dawałem byle co, nie wiem w ogóle po co ono się znalazło.
Dziekuje wszystkim!!
Vader25~ pytanie 18 jest związane poniekąd z personifikacją marki ale także wizerunkiem, ponieważ jak widziałeś BlacBerry bardzo dobrze identyfikuje się z biznesmenami a LG - kobietami, ale spoko dzieki za udział :)
le'maadr~ mój ostatni SE to również C902 wspaniały telefon ale ostatecznie zalezało mi na smartphonie. Obecnie mam HTC DESIRE Z. ale sentyment pozostaje do SE dlatego pewnie niedługo skusze się jedną z lepszych wersji Xperii ;P Dziękuje za udział w badaniu!
Pozdrawiam Wszystkich! :)
~maciejkami Wiem, wiem przepraszam za to... to moja pierwsza w życiu ankieta wiec prosze o wyrozumiałość ;p
+1, fajna ankieta.
A co do moich telefonów to na początku miałem SE T290i (3 lata), potem SE K550i (2lata), następnie krótki rozbrat z tą marką i wybór Nokii E52 (2 lata), a obecnie posiadam SE Arc S (ok. pół roku). Można śmiało stwierdzić, że jestem zwolennikiem tej marki. Chociaż jakbym obecnie zmieniał telefon to wybór padłby raczej na Samsung Galaxy SIII, lub HTC One X.
DZIĘKUJE WSZYSTKIM!!! :)
nie spodziewałem się takiego zainteresowania :) postanowiłem na tą chwilę nie zamykać ankiety mimo iż wystarczy mi 100tu ankietujących. Jeżeli nadal są osoby zainteresowane wyrażeniem swojej opinii na bazie mojej ankiety, śmiało oceniajcie! oczywiści dziękuje każdemu kto znalazł te parę minut na ankietę, statystyki mi podpowiadają że średni czas uzupełniania to 8 minut i 10 sekund więc dziękuję raz jeszcze wszystkim, którzy "zainwestowali" swój czas w mój projekt ;)
Wypełniona
Sony Ericsson = awaryjne dziadostwo. Kusiło swego czasu stosunkiem ceny do zawartości, ale psuło się na potęgę. Każdy, kto miał telefon tej marki, musiał odesłać go na serwis. Najczęściej padały dżojstiki. Nie wiem jak jest obecnie, bo szczerze nie interesuje mnie ta marka (miałem też kilka sprzętów Sony, również się sypały), ale jednego jestem pewien. Nigdy nie kupię urządzenia sygnowanego markami: Sony, Ericsson, Sony-Ericsson. Nigdy więcej.
@25 - widocznie masz pecha. Ja np. bardzo chwalę sobie model K550i. Upadał mi w robocie naprawdę dziesiątki razy, i jedyne co się z nim stało to porysowana obudowa. Niestety, przy którymś upadku (po 4 latach intensywnej pracy) umarła elektronika. Zalewany, zaśnieżony, ale zawsze działał. Teraz mam SE J20i. Teraz mocny (spadł jakiś czas temu z dachu piętrowego domu). Jedyny jego minus to słaby zasięg.
Pamiętam swoje k300i, k800i (Mama używa do dziś) oraz mój ostatni C902 (Wujek odziedziczył). No niestety SE zaspał gdy smartphony zaczęły zdobywać popularność. Teraz się budzą, niewykluczone, że kiedyś kupie Soniaka.
+1
do dzisiaj mam w kartonie T610, W800i oraz C902 a więc zakup robiony średnio co 2 lata zgodnie z postępem technologicznym SE. Było mi mega szkoda że SE tak późno podjął prace nad Xperią kiedy inni mieli już naprawdę "dobre" smartphony
Zrobione.
[25]Sony Ericsson = awaryjne dziadostwo.
To bardzo ciekawe bo posiadałem w swoim życiu 6 telefonów tej marki i z żadnym problemów nie było. Również żaden z znajomych się nie skarżył. Wytrzymałe, funkcjonalne, proste w obsłudze. Dla mnie najlepsze. Dlatego jestem wierny tej marce.
Wyslane
Co prawda zaznaczylem ze mam SE do dzis, ale z innej przyczyny. Nie uzywam go, bo dostalem inny telefon, tej opcji mi brakowalo.
No i jeszcze sprawa, ze zanim bylo Sony Ericsson, byl tez Sony, nie tylko wspolczesnie i mam ten telefonik do dzis. Jest super.
mariaczi=> ja za joysticki do kilku sztuk k750 i 800 i naprawy z tym związane swego czasu sporo płaciłem :>
Poza tym problemów większych nie miałem przez wszystkie lata.
Niemniej do poziomu niezawodności, wytrzymałości, elegancji i prestiżu samych Ericssonów jest kilka lat świetlnych.
+1
Męcząca ankieta ...
Ukończyłem, tylko ze względu na przywiązanie do SONY.
btw:
Może ktoś wie : dlaczego nowe Xperie są sygnowane samym logiem SONY bez Ericssona?
Dlatego że marka Sony Ericsson już nie istnieje. Sony i Ericsson przestały ze sobą współpracować i nie tworzą już produktów pod wspólną nazwą.
Gepard206 nie wiem czy to podpucha w tym pytaniu, ale ok, wytłumaczę: Sony wykupiło udziały w spółce SE i przez to nastąpił rebranding, zniknęły wszystkie produkty sygnowane marką Sony Ericsson. Miało to również na celu większe zaangażowanie marek takich jak chociażby PlayStation w nowe telefony Sony, ponieważ do tej pory SONY było niechętne do sygnowania produktów SE swoimi markami, dlatego udostępniało je jedynie na licencji, dlatego Xperia Play nie cieszyła się dużą popularnością. Z moich informacji wynika że SONY intensywni pracuje nad telefonem w pełni związanym z PlayStation.
Miałem dawno temu 3 telefony SE - K700i, K750i, K810i, najlepiej wspominam ostatni.
dziękuje raz jeszcze za poświecony czas, kto ma lub posiadał telefon marki Sony Ericsson i ma chęc wypowiedzenia się na jej temat - śmialo ankieta od tego jest ;P