Otóż tak:
Wiem jak załączyć wi fi w tym smartfonie ale jak już się połącze to jak wejść do neta żeby nie zżerało kasy tylko przez wi fi, kolega ma opcje jakąś że wchodzi przez wi fi do przeglądarki a w x8 nie ma takiego czegoś. Czym mam się wejść do przeglądarki za pomocą ikonki "interent " ?
Mam ten telefon , włazisz w ustwienia/sieci zwykłe i bezprzewodowe/Wi-Fi(włacz wi-fi) , puzniej ustwienia wi-fi i dajesz połacz w która ta juz siecia chcesz.
Pózniej na ikonke internet .
Trzeba rozróżnić dwie rzeczy. GPS sam z siebie nie potrzebuje WiFi, pakietów danych ani nic takiego. Ustala położenie i je gdzieś przekazuje dalej. Zazwyczaj do aplikacji, która prosi o te informacje. A co potem ta aplikacja z tym zrobi, to już inna bajka. Google Maps wymaga połączenia z internetem (nie, nie jest ważne, skąd je dostaje) w celu ściągnięcia map.
Co do GPS-a to polecam ci mapki Sygic Aura , sa to darmowe mapy offline za które nie płacisz za przesył danych internetowych.
To sobie ściągne te mapki w trybie offine. Dzięki za pomoc, jak będe miał jakieś pytanie to was się zapytam.
To mój pierwszy telefon z androidem więc nie wiem jak zabardzo się nim obsługiwać (właśnie piszę z niego). Ściągnąłem sobie grę angry birds i nie wiem gdzie ona się zapisała. Powiecie mi gdzie?
Nie ma tam czegoś takiego jak MOJE PLIKI?
A z resztą jak ściągałeś prosto z Android Market to powinno też się automatycznie zainstalować, więc poszukaj w Menu.
Jeszcze jedno, jaka jest najnowsza aktualizacja androida do tego telefonu. Mam wersję 2.1-update1
Ja w mojej xperi mam Androida 2.3.7 (nieoficjalnego) , wyzszej oficjalnej aktualizacji andka niz 2.1.1 na ten telefon juz nie bedzie.
Android ma to do siebie ze nie ma wbudowanego menadzera plików i dlatego nie mozesz znajsc sobie tego pliku co pobrałes. Polecam ci Astro File Menager którago mozesz pobrac z Android Market za darmo.
Czyli 2.1 to najnowsza oficjalna wersja, Astro File Menager'a mam, a jest takie coś tyle że po polsku? Tak dla wygody
Jeszcze jedno, jak zapisywać pliki na karcie pamięci? Wszystko się zapisuje w pamięci telefonu a chce zrobić żeby zapisywalo się na karcie pamięci
Chodzi Ci jak przeniesc aplikacje na karte pamieci ? - Tego sie nieda zrobic na tej wesji Andka co masz , na nieoficjalnym Froyo czy GingerDX juz tak.
Co do plików to pewnie w ustawienich masz. Czy chodzi ci o te pliki co pobierasz z sieci ? Czy ten co inni cz przez Bluetooth przesyłaja. Czy moze ten co z kompa przez USB zgrywasz ?
Aha czyli przenieść się nie da, a to co wymieniłeś "Czy chodzi ci o te pliki co pobierasz z sieci ? Czy ten co inni cz przez Bluetooth przesyłają. Czy może ten co z kompa przez USB zgrywasz ?"
to o te wszystkie :P. Bo koledzy coś prześlą a przez USB muzyka oczywiście z neta też się trochę ściąga...
PS. SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU !!!
Nie mam dzis do tego głowy..
Nawzajem szczesliwego:)
Ja teraz idę na imprezke :P Jestem jeszcze w stanie nawet dobrym jak widać piszę :PP Czas iść
Teraz o 01:30 ????