Cytuję z facebooka:
Szanowni Państwo, Drodzy Facebookowicze!
W związku z licznymi pytaniami dotyczącymi tego, czy „Sokołów” S.A. pozwała pana Piotra Ogińskiego, blogera kulinarnego prowadzącego serwis, w tym kanał YouTube, o nazwie „Kocham gotować” potwierdzamy, że sprawę przekazaliśmy do Kancelarii Adwokackiej obsługującej Grupę Sokołów.
Pan Piotr Ogiński został pozwany przez „Sokołów” S.A. w związku z naruszeniem dóbr osobistych firmy „Sokołów” S.A. w filmach opublikowanych na kanale w serwisie Youtube.com i udostępnionych w serwisie „Kocham gotować”. W wykonaniu orzeczenia sądowego pan Piotr Ogiński usunął przedmiotowe filmy, dzięki czemu nie doszło do dalszych naruszeń oraz do usunięcia treści naruszających dobra osobiste „Sokołów” S.A..
Wskazujemy, że „Sokołów” S.A. po raz pierwszy zdecydowała się na takie działanie wobec osoby publicznie krytykującej jej produkty. Powodem był fakt komercyjnego wykorzystywania Internetu przez pana Piotra Ogińskiego jako narzędzia do budowania swojej popularności poprzez niezgodne z prawem wprowadzanie konsumentów w błąd, naruszanie renomy „Sokołów” S.A. i podważanie jakości produktów. Istotne jest także, że przeprowadzone „testy” produktów były nierzetelne: porównywane były różne produkty, a obok subiektywnej oceny – do której każdy ma prawo – przedstawiane były fałszywe informacje o szkodliwości produktów.
Naprawdę uważamy, że każdy ma prawo do wyrażania swoich opinii oraz do krytyki w Internecie, ale taka krytyka nie może oznaczać łamania prawa i czerpania profitów z takiej działalności, zwłaszcza przy jednoczesnym wprowadzaniu w błąd co do ocenianych produktów. Szanujemy rzetelne testy produktu, jednak nie możemy zgodzić się na bezpodstawne i krzywdzące oskarżenia związane z naszymi produktami, które pozytywnie przechodzą rygorystyczne i regularne kontrole jakości.
Jednocześnie przepraszamy wszystkich zainteresowanych tą sprawą za to, że na naszą odpowiedź musieliście poczekać.
Z poważaniem,
Zarząd „Sokołów” S.A.
Co sądzicie o tej sytuacji? Według mnie porażka kompletna ze strony sokołowa, już mają ładne hejty na facebooku.
Jeśli ktoś nie kojarzy: http://www.youtube.com/user/paei100
Gość kręci niezłę bekę a ci już podłapali krytyke... Spróbowałem kilka jego przepisów i szkoda jeśli musiałby przerwać blogowanie. Oby skończyło się ugodowo.
Dawid Kosiński z serwisu Spidersweb.pl skrytykował: "Piotr w swoim materiale popełnił jeden, podstawowy, kardynalny wręcz błąd. Naruszył wizerunek tylko jednej firmy. Nikt nie miałby mu za złe, gdyby pokazał, że wszystkie produkty przetworzone są gorsze od jedzenia własnoręcznie przyrządzonego ze świeżych składników. (...) To trzeba pokazywać ludziom, informować ich o tym i dbać o to, by jedli coraz zdrowiej. (...) Niestety w tej sytuacji Piotr pokazał, że tylko Sokołów robi kiepskie mięso, co większość jego czytelników może zrozumieć jako "gorsze niż konkurenci", co może być znacznym nadużyciem."
Nie kumam. Od kiedy wziecie na tapety produktu jednej firmy = tylko ta firma robi ciulowe produkty?
Powiem wam, że jakiś czas temu, kiedy ten filmik się pojawił pierwszy raz to obejrzałem, ale nie zrobił na mnie jakiegoś wielkiego wrażenia. Natomiast wczoraj, w świetle tych wydarzen, włączyłem go ponownie i musze powiedzieć, że Paei zmieszał tą firmę z błotem - według mnie jednak zbyt bardzo. Wysuwa bardzo poważne oskarżenia. Mimo to zachowanie firmy Sokołów to śmiech na sali, ewidentnie się czegoś boją :p
Dla jasności: Sokołów sprzedaje gówno w parówkach :p
Mimo to zachowanie firmy Sokołów to śmiech na sali, ewidentnie się czegoś boją :p
Jest to normalne zachowanie KAZDEJ firmy, ktorej dobre imie zostanie nadszarpniete. Roznica jest taka, ze jak ty napiszesz na forum "sokolow sprzedaje gowno w parowkach" to nie kiwna palcem bo docierasz zaledwie do setki osob. Niestety "Kocham gotowac" ma troche szerszy zakres odbiorcow - stad tez i akcja Sokolowa.
Nie kumam. Od kiedy wziecie na tapety produktu jednej firmy = tylko ta firma robi ciulowe produkty?
No to są właśnie teorie i bardzo logiczne stwierdzenia spidersweb.
Na odprężenie polecam przejrzeć profil Sokołowa na Facebooku. Głównie komentarze.
Tak na prawde gdyby nie burzyli się i nie pozwali gościa, to by takiego fejmu teraz nie mieli. Także wyszło im to jeszcze bardziej na gorsze.
Zartujecie teraz z tym watkiem? Juz pomijajac to, ze koles jest irytujacy rzucal cytuje "sama chemia, jak to zjecie bedziecie swiecic w nocy" no to bez jaj, czemu do sanepidu nie zadzwonil? Mogl uwazac a nie mowic co slina na jezyk przyniesie, mam nadzieje, ze bedzie placil nawet jak nie 150 tys to tyle zeby go zabolalo na dlugo.
Sami obejrzyjcie na mirrorze bo film ma juz sciagniety hmm? Za niewinnosc?
Zamiast porównać peklowane mięso z paczki Sokołowa i np. Morlin, on porównał mięso peklowane z paczki Sokołowa ze świeżym mięsem ze sklepu mięsnego i o to może chodzić Sokołowowi. Porównanie rzeczywiście było durne i opowiadał przy tym jakieś sensacyjne historie, ale powinien wspomnieć, że każde mięso z paczki tak się zachowa.
Nie obchodzi mnie ten gościu ani firma Sokołów, ale rozjebały mnie komentarze pod ich fejsem. Jak się wszyscy zbulwersowali, jak tak można, pozywać vlogera. Już widzę te ich odradzanie firmy znajomym: "Słuchaj, nie kupuj nic od tej firmy, bo pozwali mojego vlogera z yt".
Każdy ma prawo walczyć w sądzie, jeżeli tylko uzna, że naruszono jego dobre imię.
EOT
Nie obchodzi mnie ten gościu ani firma Sokołów, ale rozjebały mnie komentarze pod ich fejsem. Jak się wszyscy zbulwersowali, jak tak można, pozywać vlogera. Już widzę te ich odradzanie firmy znajomym: "Słuchaj, nie kupuj nic od tej firmy, bo pozwali mojego vlogera z yt".
Podstawowym problemem jest fakt, że za 99% tych oburzonych zakupy robi mama.
[11]
nawet pies nie rusza tatara z Sokołowa !!!!111!!1!!!one
ps. to prawda
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=J-SF1D0A5jQ
btw już niedługo firma Constar pozwie wszystkich co to kiedyś zarzucili jej niezgodne z normami praktyki rewitalizacyjne przy mięsie i wędlinach. Bo jak tak można traktować "niewinną" firmę i szkalować jej dobre imię - gdy wszyscy robią to samo?
btw życzę powodzenia w udowadnianiu że produkt nafaszerowany chemią nie jest bardziej szkodliwy dla zdrowia od produktu naturalnego.
"przedstawiane były fałszywe informacje o szkodliwości produktów."
niespodzianka - chemia szkodzi, no shit, sherlock
Zasadniczo sprawa nie do wygrania - pewnie dlatego jeśli dojdzie do procesu to będą jak mogli skupiać się na wątku "szkalowania marki" a nie na "jakości produktów Sokołowa"
[16]
Powiedz, ze to jakies trololo. Serio nie widzisz roznicy miedzy twoim przykladem czy sprawdzeniem zawartosci prodkut a powiedzeniem "GWARANTUJE, ZE BEDZIECIE PO TYM SWIECIC W NOCY?". Moze nastepnym razem wy porownacie pizze mrozone z zamowiona z dobrej pizzeri?
[18] nie, to było na powaznie
oczywiście że tak - w końcu i to i to pizza i do jakichś wniosków dojść można - co tańsze, a co droższe; co smaczniejsze a co faszerowane chemią :D
btw przyczepiłeś się do tego stwierdzenia o radiaktywności - być może i przesadzonego(tyle że dla mnie raczej humorystycznego, którego nikt nie potraktuje "poważnie" - tzn nikt oprócz Sokołowa), tyle że tak naprawdę to w tym filmiku on komplementuje produkt Sokołowa - choćby porównując ile wytrzyma toto w lodówce (a dłuuuuuuuuuuuuuuuuuugo wytrzyma :D ) jak pachnie, kolor itd
Na dokładkę porzygał się od mięsa naturalnego (czyli pachnie ono gorzej) :p
[19]
To jego problem, ze nie powiedzial, ze to zart, byc moze przesadza cokolwiek. Albo mogl porownac miesa apczkowane roznych firm. Ale ja myslalem, ze sie ponosi odpowiedzialnosc za swoje czyny i wypowiedzi.
Co do pizzy po prostu bez komentarza.
Co do rzygania to on zwraca w każdym wideo chyba.
"Kocham Gotować" akurat bardzo lubię. Fakt, paei100 często "jedzie po bandzie" z krytyką, ale dla Sokołowa to marketingowy strzał w stopę. Mogli spróbować rozwiązać to inaczej - wiadomo, jak traktowany jest internet.
W każdym razie to jeden z niewielu vlogów, które da się oglądać i coś przekazują, więc... Za pomysł wielki plus.
Za głupotę trzeba płacić, nie wiem jakim imbecylem trzeba być żeby porównywać PEKLOWANE mięso do świeżo zmielonego i jeszcze zadzierać z jedną z największych firm 'mięsnych' w Polsce.
Jeszcze to prowokawnie wymiotów - za to tylko powinien dostać tą karę, koleś kreuje się na największego kucharza YT a przy zwykłych parówkach, rzyga do zlewu. Sorry ale to w pewien sposób obraża widzów.
Poza tym każdy kucharz wie, że w kuchni podczas gotowania jest tysiące bardziej obrzydliwych rzeczy od parówek - jakoś nie wyobrażam sobie żeby na kuchni, podczas np gotowania flaków (które strasznie śmierdzą) Piotrek odwracał się do zlewu i wymiotował.
Dobrze mu tak. Chciało się zarobić na swojej głupocie to teraz trzeba zapłacić.
Najbardziej boli mnie jednak głupota jego widzów, którzy teraz już deklarują zbiórkę na tą karę, a gdyby takim powiedzieć że ktoś zbiera pieniądze na dom dziecka albo inny cel charytatywny, prawdopodobnie nic by nie zrobili.
Warto dodać, że te 150 000 Sokołów chce, aby wpłacono na konto fundacji "Mimo Wszystko" Anny Dymnej.
No to brawo Sokołów: gdyby nie wasz pozew ja, ani 3/4 innych ludzi, nigdy by się nie dowiedziało o tym filmie i go nie obejrzało.
A co do filmu - to jakieś zaskoczenie, że w produktach, które jemy, jest kupę chemii? Nie tylko Sokołów, ale dosłownie wszystko. Cukierki, czipsy, batony, makarony, mięsa wszelakiego rodzaju, tam wszędzie jest chemia! Pomidorki z ogródka tak samo, bo zwykle i tak stosuje się jakieś nawozy. I co? I mimo tej całej chemii długość życia człowieka systematycznie wzrasta. W średniowieczu wszyscy tak się zdrowo odżywiali, a żyli o połowę krócej niż dzisiaj.
Ale Sokołów i tak się skompromitował.
Teraz koles powinien pozwac firme na 500 tysiecy oskarzajac ja o utrate dobrego imienia. Bo to ze koncerny produkuja swinstwo, ktorego balbym sie psu dac, to jest oczywiste i nikt z tym nie polemizuje. Niedawno Fakt opublikowal fajny artykul o firmach, ktore skupuja od rolnikow chore i padniete zwierzeta, placac po 1 zl/kg. Dzieje sie tak od lat, a przeciez padlina nie jest skupowana po to, by ja utylizowac, tylko przerobic na kielbasy. Faktowi mozna nie wierzy, ale podobny artykul ukazal sie w tygodniku NIE.
Proponuję jeszcze doczytać, czym faktycznie jest ta chemia o której mowa w filmikach :)
Wizerunkowo Sokołów zrobił sobie krzywdę, wcale nie trzeba było tak ostro od razu, czy tak ciężko byłoby opłacić kogoś i zrobić kontr-filmik, który pokazywałby jakie kretyństwo KG zrobił? Tak, lepiej od razu uwalić gościa, inaczej szefowi żyłka pęknie.
jezeli sokolow nie ma nic wiekszego "za uszami" to zrobili dobrze, jeden fredzel z drugim sie nastepnym razem zastanowi dwa razy.
Trochę to komiczne szczerze mówiąc biorąc pod uwagę, że "jakość" i "renoma marki" to słowa, które już od dłuższego czasu nie mają nic wspólnego z sokołowem.
Wezmy na przykład mielonke w puszce:
Sokołow - 60% mięsa i cena 7zł za 300g, kpina
"jakaś tam firma" z biedronki - 92% mięsa i cena 4,8zł za 300g
Pomijając ilość mięsa, same walory smakowe to niebo a ziemia. Sokołów miał dobry start ale zrobili z siebie masówke, odpuścili sobie jakość i sami są sobie winni, że ich produkty to kupa ;)
p.s czekam na pozew ;D
Faktowi mozna nie wierzy, ale podobny artykul ukazal sie w tygodniku NIE.
No jak w NIE Urbana, to musi byc prawda!
Już go lubię, te parówki są po prostu kiepskie. Mam nadzieję że wygra ten paei100
Może ktoś wyjaśnić w jaki sposób Sokołów się skompromitował walcząc przed sądem o swoje prawa?
[33]
Spytaj komentatorów na youtubie, podobno kocham rzygac tylko "hiperbolizowal" ba przeciez to takie oczywiste?
A co z faktem, że porównywał mięso peklowane ze świeżym? Nie wiedział, że takie mięso nie zmieni koloru? Może teraz zjedzie jakąś firmę od suszonych bananów bo są dużo bardziej twarde niż te świeże?
[31] No jak w NIE Urbana, to musi byc prawda!
Czekam wysiak aż nam przedstawisz jakiś dowód na to kiedy tygodnik NIE okłamywał swoich czytelników i podawał do wiadomości fałszywe informację bo na chwilę obecną to wszystkie inne gazety i telewizja powtarzają to co już dawno temu NIE publikowało lub wcale nie ujawniają afer w Polsce.
Speed_ [35]
Kolor to kita, jestem pewien, że peklowane mięso nie zachowuje się jak guma, sorry.
Tak ogólnie to nawet nie wiem za co go sądzą, w tym filmie nie ma nic odkrywczego, bo jak za jakieś słówka to chyba tak na siłę, żeby dowalić szaremu gościowi co pokazał prawdę (nie kupuję wyrobów tej firmy od dawna, są dokładnie takie jak pokazał - żenujące), jeden kolo vs armia prawników, wymyślą cokolwiek, on zapłaci, firma zrobiła sobie już reklamę, tylko nie wiem czy pozytywną, a co bardziej rozgarnięci wyciągną z tego wniosek i zaczną kupować produkty innej firmy.
Sokołów zachowuje się tak jak usa ścigające Snowdena, zarzucają mu szpiegostwo, a przecież to samo robiło usa, co ujawnił o ironio snowden, a teraz jest za to sądzony, czyli jak oni to ok, ale jak obywatel to be... bo sokołów sprzedaje SZYNKĘ BABUNI, a nie wydaje mi się, aby to była szynka robiona przez babunię, ani z takich składników jak babunie robiły kiedyś, no to jest to WPROWADZENIE KLIENTA W BŁĄD, nie? No, a to samo zarzucają temu blogerowi...
bo sokołów sprzedaje SZYNKĘ BABUNI, a nie wydaje mi się, aby to była szynka robiona przez babunię, ani z takich składników jak babunie robiły kiedyś
jestes idiotą, proszę o natychmiastowe opuszczenie internetu
[35]
Ale nie mnie pytaj, ja tez sie z typa smieje. Tylko komentarze mnie przerazaja czy domniemana zbiorka na jego ewentualna kare.
Child of Pain -- wiem, wiem to było takie pytanie do oburzonych:D
Lubiłem na początku obejrzeć ten kanał czasem, ale jak zaczęło się rzyganie do zlewu po byle czym to odpuściłem.
[41]
Wejdź w link z 11, moze nie ma oficjalnej akcji bo to takie gdybanie ale niektorzy juz deklaruja, ze chetnei wplaca.
[40]
Dokładnie, kocham wymiotowac taka powinna byc nazwa kanalu.
bo sokołów sprzedaje SZYNKĘ BABUNI, a nie wydaje mi się, aby to była szynka robiona przez babunię, ani z takich składników jak babunie robiły kiedyś, no to jest to WPROWADZENIE KLIENTA W BŁĄD, nie? No, a to samo zarzucają temu blogerowi...
Serio ? Odpocznij parę dni i zastanów się jakie głupoty napisałeś.
Rozumiem z Twojego postu że nic nie wiesz o prowadzeniu dużej firmy, sam z sokołowa lubię tylko niektóre szynki i kabanosy.
Kolor to kita, jestem pewien, że peklowane mięso nie zachowuje się jak guma, sorry.
Widać że podstawy kuchni są Ci obce - wiesz że on je usmażył ? Peklowane mięso samo w sobie nie zachowuje się jak guma, za to po obróbce termicznej już tak. Usmaż/ugotuj w domu swoje domowe peklowane mięso, zobaczysz jak się zachowa.
Chciał się napchać ludzką naiwnością i tanią sensacją, nawet nie potrafił przyznać się do błędu (wielu ludzi komentowało że usmażył peklowane mięso a on usuwał te komenty i dawał bany). Należy mu się jak najbardziej, ponieważ po tatarze robił równie głupie testowanie parówek, okraszone swoimi wymiocinami. Dziwię się że tylko sokołów go pozwał.
Po obejrzeniu "Testu mrożonej pizzy" popieram Sokołów i mam nadzieję, że inne firmy, które poczuły się urażone tymi psudo-testami i krytyką pójdą w ich ślady.
Jak to kiedyś powiedział pewien minister - ten człowiek już nigdy żadego testu artykułów spożywczych nie powinien przeprowadzić.
Nie znam goscia, ale jak sie na powaznie zajmuje takimi rzeczami, i jest sie powaznym czlowiekiem ,to trzeba miec znajomego prawnika, ktory sprawdzi i powie do czego mozna sie posunac w krytykowaniu , a czego mowic nie wolno . Gosciowi wydawalo sie ze jest najmadrzejszy, i beknie za to.
Andre - Gościu po prostu myślał że zza szklanego ekranu monitora jest nie do uchwycenia przez prawo. Niestety prawo w internecie też istnieje. Znaczy się na szczęście.
W sumie dobre imię to trzeba mieć, aby moc je nadszarpnąć.
Obecnie koncerny spożywcze takowego nie mają.
Ładują nam do paszczy zakonserwowany trucizną syf.
To tak pomijając skład produktów ...
Warto sobie poczytać co robi z nami E250 i E252 i dlaczego w niektórych krajach jest zakazany.
Dlaczego u nas nikt tego nie zakazuje? By nie narazić firm na straty ...
A zdrowie i życie ludzi? - ktoś zapyta.
W dzisiejszym świecie nic nie znaczy w obliczu strat finansowych!
PS. Fajny temat - wielowątkowa rzeka.
Dlaczego u nas nikt tego nie zakazuje? By nie narazić firm na straty ...
A zdrowie i życie ludzi? - ktoś zapyta.
Spalinami samochodowymi jakoś nikt się nie przejmuje, a są znacznie bardziej niebezpieczne : )
A najlepsze jest że w składzie wędlin czy innych produktów przetwórstwa nie ma nic ukrytego czy nieznanego. Wszystko podane na tacy a ludzie i tak potrzebują magicznych vlogerów żeby zrozumieć czym sa konserwanty ^^
jak to nikt sie nie przejmuje, poczytaj troche o limitach zanim zaczniesz pisac bzdury.
warto tez poczytac o zmianach w dozwolonym skladzie miesa przed i po wejsciu do unii
Problem jest większy, bo teraz pojawia się temat: "Ok będzie dobre żarcie bez chemii, będzie więcej mięsa w mięsie, a nasze produkty nie będą nadawały się do długiego przechowywania. Właściwe to już takie produkujemy są ok 2 razy droższe".
I w tym momencie co zrobić z pokaźną rzeszą Polaków, których być może nie będzie stać na zakup lepszych wędlin... Ktoś powie niech obniża koszty chciwiec... Zarabai na tym krocie... Ale znów czy obniży cenę takiej prawdziwej kiełbasy do ceny 10 zł za kilogram ?
Jak ktos ma mozg to czyta sklad wszystkiego co kupuje.Praktycznie wiekszosc przypraw ma w swoim skladzie jakas trucizne.Na szczescie coraz wiecej jest tez produktow calkowicie wolnych od konserwantow,i wcale nie drozszych.
Teemoray [49]
Spalinami samochodowymi jakoś nikt się nie przejmuje, a są znacznie bardziej niebezpieczne : )
Jak to nikt się nie przejmuje? Koncerny samochodowe są zmuszane do produkowania aut emitujących coraz mniejsze ilości CO2. Stąd właśnie biorą się takie gówniane wynalazki jak np. filtr cząstek stałych.
Wysokość opłat pobieranych od ciężarówek za przejazd jest uzależniona od normy Euro w jakiej się mieści.
Oferuje się ulgi podatkowe i/lub dopłaty do aut hybrydowych i elektrycznych.
Zabrania się wjazdu do centrum miasta pojazdom nie spełniającym określonej normy Euro.
Andre - No to dlaczego taki szok jest jak jakiś vloger/bloger robi test i pokazuje że pakowane wędliny przechowywane przez miesiąc w sklepie posiadają konserwanty : )?
Zresztą "zdrowa" żywność jest, każdy może ją kupić, ale jest koszmarnie droga, ze względów krótkiego możliwego czasu przechowywania, więc naprawdę nie wiem o czym tu dyskutować, szczególnie że nikt nikogo nie oszukuje, bo skład jest jawny.
Sizalus - No a w przetwórstwie mięsnym jest pełna kontrola inspekcji wet. więc nie wiem o co chodzi. Wszystko zgodnie z prawem, jest możliwość stosowania konserwantów i tyle. Wiele rzeczy wpływa negatywnie na zdrowie człowieka i tak jak ludzie dalej jeżdżą samochodami z pewnymi ograniczeniami, tak samo produkują produkty mięsne o długiej dacie przydatności z pewnymi ograniczeniami przy produkcji.
Nie ma tu po prostu nic nielegalnego bądź szeptanego. Mity o skupowaniu przez Sokołów padłych na wąglik zwierząt można włożyć między bajki, żaden normalne inspektor by się pod tym nie podpisał, bo chwilę później mógłby stracić prawo wykonywania zawodu. Korupcja jest oczywiście wszędzie, ale to już kwestia ludzi, a nie systemu.
Teemoray - szok jest, bo jakies 70% spoleczenstwa nie rozumie , co sie do nich mowi w dziennikach tv,nie czytaja gazet,nie sluchaja wiadomosci i jak zobacza taki madry test, to sie oburzaja, bo przeciez to musi byc prawda.
A co do tematu watku to nie ma o czym dyskutowac, facet zrobil bezczelne oszustwo liczac na duza ilosc wyswietlen , i tyle.Nie mial prawa porownywc dwoch totalnie roznych rzeczy,bo tego sie nie da porownac.
sokolow pozywa tego kolesia bo powiedzial publicznie ogolnoe znana prawde ze ich wedliny sa gownianej jakosci? czy moze mowil o wagliku?
smutne jest, ze polskie wedliny sa w tej chwili gorsze od wedlin zachodnich, mowiac szczerze nie wiem czy jest cos gorszej jakosci niz polskie wedliny.
Ouya mogą mu zrobić.
Dark Archon też był kiedyś "pozwany" za to że ocenił konsolę firmy overmax. Skończyło się od nich tylko liścikiem nakazującym usunąć filmik.
<-- smutne jest, ze polskie wedliny sa w tej chwili gorsze od wedlin zachodnich, mowiac szczerze nie wiem czy jest cos gorszej jakosci niz polskie wedliny.
Andre - 70% ludzi jest głupia - co to zmienia? Przez jakiegoś kretyna na jutubie nie zrobią się mądrzy i będą zawsze robieni w ciula. Przy czym w sumie sprawy wędliniarsko-przetwórczej robieniem w ciula nawet nazwać nie można, bo jak mówię wszystko zgodnie z kartami prawa, pod kontrolą, po prostu w celu obniżenia ceny mieśa. M<nie to akurat cieszy, bo najbogatszy nie jestem, i wolę wpieprzyć kilogram dziennie średniej jakości wieprzowinki, niż 200gramów dobrej jakości wołowiny. Nikt mi nic nie nakazuje, to po prostu mój wybór i tyle.
^Ten gosciu ktorego cytujesz, to akurat bredzi w wiekszosci postow, i ma jakis straszny kompleks z polska,wiec emotka jak najbardziej na miejscu ;) To pewnie dlatego wiekszosc swiata zabija sie za naszymi kielbasami,chlebami,owocami,i wszystkim innym.
Tylko że produkty Sokołowa na tle konkurencji i tak wypadają bardzo dobrze. Pozew i tak jest niski, ale to głównie dlatego że jakby był wiekszy to i tak ten biedak byłby niewyplacalny. Każdy za swoje słowa powinien odpowiadać. Internet stał się miejscem gdzie można wszystko. Teraz niech w sądzie udowodni swoje racje. Można i trzeba mieć własne zdanie ale jest różnica między własnym zdaniem, pomawianiem. To tak jakby w TopGear prowadzący powiedział nie kupuj tego samochodu, bo wszyscy co jeżdżąc samochodami tej marki giną.
A.l.e.X [60]
To tak jakby w TopGear prowadzący powiedział nie kupuj tego samochodu, bo wszyscy co jeżdżąc samochodami tej marki giną.
Clarkson niejednokrotnie przy recenzowaniu trudno prowadzących się pojazdów z dużą mocą i bez elektronicznych wspomagaczy mówił, że chcą one zabić kierowcę. Powoływanie się na na Top Gear w tym kontekście jest lekko nietrafione.
To pewnie dlatego wiekszosc swiata zabija sie za naszymi kielbasami
i jeszcze konina
to co piszesz to jakies15 lat temu mialo miejsce, polskie kielbasy sa tragicznej jakosci. od wejscia do unii sklad wedlin zmienil sie drastycznie, a ze jedynym kryterium w pl jest cena to takie sokolowy sie nie bawia.
z szynka nawet z segmentu premium jest slabiutko. Zawsze bawilo mnie dobre samopoczucie bazujace na historycznych zaszlosciach sprzed lat. Jedyne chyba co Polska w tej chwili ma jeszcze cennego to fachowcy, lekarze, budowlancy i tania sila robocza
Sokołów nie do końca przemyślał całą sprawę przez co teraz ma ogromną antyreklamę. Raz Ogiński zna kilku czołowych polskich youtuberów takich jak Adbuster czy Niekryty Krytyk, mogę się założyć, że niedługo pojawią się filmiki z ich udziałem w celu obrony Kocham Gotować (niekryty nawet już zaczął działać na facebooku).
Dwa, przez wielu będzie to odebrane jako jawny atak korporacji na youtuberską wolność słowa i z 170 tyś jego widzów zrobi się znacznie większa armia wkurzonych konsumentów a trzeba przyznać, że internauci mają ogromną moc przebicia co potwierdzić mogą panowie z NC+. :P
Obstawiam, że Sokołów podda się pierwszy.
Ale to co youtuberzy nie chcą przed sądem udowadniać, że mają rację, więc zakrzyczą tych co mówią, że nie mają... W przypadku nc+ sytuacja była jednak trochę inna.
Wg mnie sprawa dla firmy jest przegrana. Żeby w ogóle mieć jakikolwiek punkt zaczepienia musieliby przedstawić dowody, że nagranie zostało w jakiś sposób zmanipulowane i pokazuje nieprawdę a tym samym został rozpowszechniony zły wizerunek firmy (działanie w ramach złej woli). Same twierdzenie tego nic im nie da.
Nie nagrała tego również konkurencyjna firma i nie jest to reklama puszczana w środkach masowego przekazu tylko prywatny materiał osoby fizycznej.
Sami są sobie winny i uczynili tym procesem więcej szkód niż to nagranie.
[64]
Wolnosc slowa? Koles mowil bzdury, wiec niech placi za to matko... Kurwa kolko wzajemnej adoracji, zalosne.
[66]
Czyli "testujac" cos moge powiedziec wszystko na temat tej rzeczy?
[67]
Bój się, ZEMSTA YOUTUBERA!!!!1one
Czekajcie, a Rocka i Roja tam nie ma w tym kółeczku?
[63] Jest tak olbrzymi wybor kielbas, szynek, i tak samo pieczywa, ze wystarczy poszukac zeby znalezc dobre, smaczne, i tanie.Sprobujesz jednego, drugiego trzeciego, az wreszcie trafi sie na cos dobrego, i w niskiej cenie. Tak, jakies 90 % pieczywa to syf totalny i chemia, ale w tych 10% mozna znalezc jeszcze cos, co smakuje jak chleb, i pachnie jak chleb, i nie kosztuje 20zl /kg. Tak samo z wedlinami.
USSCheyenne - oczywiscie ze pokazuje nieprawde, poniewaz pokazuje wyrob tylko jednej firmy.A taki film mozna zrobic o kazdej firmie na rynku.Sprawa jest przegrana, dla niego.Myslisz, ze wnosiliby sprawe do sadu nie bedac pewnym swoich racji?;)
[67]
Co masz na myśli pod pojęciem bzdury? Niezgodne z prawem jest rozpowszechnianie nieprawdy na temat jakiejś firmy co może faktycznie narazić jej wizerunek. Ale kluczem są fakty a nie osobiste odczucia.
Więc nawet jeśli on mówi, że mu nie smakuje, jest paskudne, niedobre i nawet pies wg niego tego nie tknie, to są to wyłącznie właśnie osobiste odczucia. Poza tym co on zrobił? Opisywał to co wszyscy widzieliśmy. Więc powtarzam, jeśli firma nie udowodni, że dokonał jakiejś manipulacji (np. etykietka z nazwą firmy była dodana komputerowo), nie można mówić o naruszeniu dóbr osobistych bo on nie popełnił czynu zabronionego.
Tak samo mógłby powiedzieć opisując samochód, który kolega kupił, że mu się nie podoba, jest brzydki i niepraktyczny.
Nie ma na szczęście takiego prawa, które nakazuje wyłącznie dobrze o kimś bądź czymś mówić. Na pewno nie wolno rozpowszechniać kłamstw a to będzie mu firma musiała udowodnić jeśli będą chcieli jakiekolwiek odszkodowanie.
[70]
Coś kolego Ci się pomieszało. To, że pokazał tylko 1 firmę nie ma znaczenia. A jeśli za tydzień doda film o drugiej to wtedy treść obu nabierze większej wagi? On nie dokonuje żadnej analizy rynku i absolutnie nie można z tego materiału wywnioskować, że reszta firm jest w porządku a tylko Sokołów jest do bani. On po prostu wybrał produkt z półki i go opisał jednocześnie pokazując nam co jest nie tak. Ostatnie zdanie to rozumiem żart bo inaczej nie mogę go interpretować:)
Nie dogadamy sie.Ten test nie ma sensu, tak jak nie ma sensu porownywanie soku zrobionego w domu ze sklepowym.
Mogl kupic 10 kotletow roznych firm, mogl je usmazyc i wtedy powiedziec- ten jest taki a taki, ten jest do d, tamten nawet nie smakuje jak podeszwa, i nikt by sie nie przyczepil,i to by mialo sens.
Albo mogl nie podawac nazwy firmy.
To nie jest klamstwo,to jest manipulacja.Pozyjom uwidim, mam nadzieje ze chociaz 20 tysiecy bedzie musial zaplacic.
[71]
"sama chemia " ; "gwarantuje, ze bedziecie po tym swiecic w nocy" , nie powiedzial, ze to przesada, przenosna, cokolwiek. Takie cos jest w porzadku?
Trzeba byc ograniczony umyslowo, zeby "bedziesz swiecic w nocy" brac doslownie.
Wiekszosc wedlin to "sama chemia"...a to okreslenie slysze w ciagu roku od masy ludzi...bo wystarczy przeczytac sklad wedlin...
[74]
Czyli taka bedzie jego linia obrony? Trzeba byc ograniczym umyslowo, jak mozna tego nie zalapac? Tak to mozna wiele wypowiedzi "wyjasnic" i jakos sie tego nie robi. Chemia tez jest prawie wszedzie.
up
Otóż to. To są potoczne zwroty o żartobliwym zabarwieniu stosowane na co dzień. Nie wyobrażam sobie aby sąd miał je interpretować dosłownie. Tak czy siak jestem ciekaw finału sprawy.
Przeciez to prawda, nie trzeba mowic ze cos jest przenosnia jezeli jest to oczywiste.
To jakbnym musial sie tlumaczyc, ze jak powiem powiedzmy "zjesz wedline sokolowa to wystszelisz w kosmos",. serio trzeba mowic ze to przenosnia/ zart? Przeciez male dziecko bedzie wiedziec ze jak sie cos zje to nie bedzie sie swiecic...
Przy okazji - Ogiński jest z Radzionkowa (okolice Tarnowskich Gór), a Sokołów z Sokołowa Podlaskiego. Gdzie będzie rozprawa?
W Gliwicach.
Tak jak napisalem w 1 poscie tutaj.Nie wszystko mozna mowic.Jesli nie jestes pewny czy mozesz cos powiedziec, to albo nie mowisz,albo zgrywasz twardziela na yt ,a pozniej placzesz ze po sadach ciagaja ;)
http://www.youtube.com/user/paei100/discussion
HoganRTS 4 godziny temu
Siemanko, witam w mojej celi :D
Andre Linoge: jak rozumiem ,wg.ciebie jak kupie np. kielbase firmy x ktora jest naladowana np. sola przemyslowa i wypelniona zmielonym g.... ,udowodnie to ,to nie moge podac nazwy firmy bo narusze jej dobra osobiste.Czy tak?
http://demotywatory.pl/4194339/Sokolow-zada-od-Kocham-Gotowac-150-tys-zl-odszkodowania-Wszystko-za-sprawa-testu-tatara
Gimbaza i studenty atakujo...
Jak ktoś to dobrze napisał, osoby broniące KG mają styczność z sokołowem tylko jak mama zrobi zakupy, więc o żadnej zbiórce czy czymś nie ma mowy.
I jeszcze te hasełka "wolność słowa"... Wolność słowa to jest, ale to nie znaczy, że można gadać głupoty na lewo i prawo.
I tak jak ktoś tu wspomniał Archon też miał coś podobnego(producenci jakiejś mini konsolki kazali mu usunąć film bo inaczej sąd), jednak On potrafił się skutecznie obronić. Pewnie dlatego, że jest wiele bardziej rzeczowy i elokwetny. ;p
Belert - wszystkie te kotlety/kielbasy maja zmielone g w skladzie.
abstrahujac juz od tego czy sokolow robi dobre wedliny, czy nie, wizerunkowo podlozyli sie dosc mocno.
@Runnersan
Fakt, sytuacje nie są identyczne aczkolwiek trochę podobne. Z jednej strony mamy oburzony tłum a z drugiej "złą" korporację, która żeruje na biedocie zwykłych ludzi. Nawet jeśli Sokołów wygra sprawę w sądzie, patrząc co się dzieje już na youtubie czy głupich demotywatorach może stracić wielu klientów. I jeśli uważacie, że gimbaza nie ma żadnego wpływu na to co kupują ich rodzice troszkę się mylicie. Wystarczy, iż powiedzą "mama, tata!!! patrzcie jakie świństwa są w wędlinach z sokołowa!!!" I już mamusia nie kupuje pyszniutkich wędlinek. ;]
W dzisiejszych czasach trzeba uważać na jakąkolwiek osobę mającą dużą rzeszę fanów.
@Child of Pain
Bzdury czy nie bzdury, nagonka już się zaczyna a wydaję mi się, że to dopiero początek.
No i proszę, tak jak mówiłem demotywatory już zaczynają walczyć o niepodległość. :P
Edit: Swoją drogą fajny sposób na biznes gdy już jesteś znanym youtuberem
"Hej ludzie chcą mnie zamknąc! Poratujcie narodową ściepą. "
A później dzielicie się z złą korporacją po połowie. :PPP
[87]
Ahhhh ta strata klientow w przedziale wiekowym 8-14 lat. Podejrzewam, ze nie pozbieraja sie. Juz pewnie wypelniaja wniosek o bankructwo. A mamusia kupi to, co tansze a nie to, co "ten pan z jołtjuba" pokazał.
W świecie gdzie 98% ludzi to ludzie mało zamożni, nagle ze względu na jakieś filmy przestaną kupować produkty spożywcze mięsne danej firmy. Wy sami wierzycie w to co piszecie ? To nie jest napój firmy X, że można kupować firmy Y. Ludzie kupują niestety bardzo często najtańsze i najsłabsze jakościowo rzeczy i tyczy się to niestety też jedzenia. Grupa Sokołów jest to jedna z największych firm na terenie Polski, dla nich 150k to tyle co nic, nie wiem do czego to porównać chyba do ułamka grosika dla normalnego człowieka (wątpię czy jest tutaj osoba która rozpaczała by bo mu zginą 1 grosz). Chodzi po prostu o zasadę, a podana suma to jest tylko wartość ostrzegawcza i na tyle bolesna dla youtubera, aby włączył w głowie myślenie na przyszłość.
Można jedynie życzyć dla autora filmu aby zaproponowana była ugoda, przeprosiny i odstąpienie od karania ze względu na niskie zarobki i trudne warunki życia. Jednak nawet kwota pozwu doskonale została wyważona ma być dotkliwa dla kogoś mieszkającego tak jak mieszka.
EDIT: nie wiedziałem że te pieniądze idą na fundację Anny Dymnej.
Oczywiscie ze odpuszcza.Nawet jak maja racje.Sad but true.Nikt nie przezyje takiej fali trolowania firmy.Trolluja dzieciaki,ale pisza tez o tym powazne gazety.Kwestia paru dni, i bedzie komunikat, ze rezygnuja z pozwu.
Nie twierdzę, że wszyscy zaraz przerzucą się na wegetarianizm. Ale na pewno istnieć będzie dość spora grupa, która przestanie kupować produkty Sokołowa a to odbije się na ich finansach. Pytanie tylko jak duża będzie to liczba, jednak na obecną chwilę nikt nie da rady tego przewidzieć.
Naprawdę nie widzicie jak łatwo w dzisiejszych czasach można manipulować ludźmi dzięki internetowi?
Edit:
I sokołów nie oferuje najtańszych produktów.
[91]
Tak, wiemy jak latwo manipulowac. Korwin w internecie ma 109% poparcia, a jak przyjdzie co do czego to jest pod kreską :) Tak samo bedzie tutaj.
--->Andre Linoge - zobaczymy, moim zdaniem wątpię, to nie jest osoba publiczna z masowym odbiorem, 175k subskrypcji ludzi z Internetu (czytaj ludzi w wieku nic nie znaczącym) Target biznesowy to wiek 25-45 lat. Poza tym zakupy produktów spożywczy to zakupy hurtowe i szybko zbywalne.
Oczywiście fajnie by było jakby firma odpuściła od karania, bo po prostu położy tego człowieka. Pozew wykonawczy po apelacji to 30 dni na uregulowanie + 13% odsetki w skali roku. To daje 19500 rocznie jeśli przegra i nie zapłaci, oraz ok. min. 50k kosztów sądowych. Sam wpis sądowy to 7,5k, a zastępstwo procesowe ?!. Opinia biegłych. Nawet nie ma co mówić o kosztach jeśli do tego dojdzie i youtuber kochający gotowanie przegra to chyba sprzeda mieszkanie.
dla nich 150k to tyle co nic, nie wiem do czego to porównać chyba do ułamka grosika dla normalnego człowieka (wątpię czy jest tutaj osoba która rozpaczała by bo mu zginą 1 grosz). Chodzi po prostu o zasadę, a podana suma to jest tylko wartość ostrzegawcza i na tyle bolesna dla youtubera, aby włączył w głowie myślenie na przyszłość.
Przypominam, że jak już, to chcą, aby te pieniądze wpłynęły na konto fundacji "Mimo Wszystko" Anny Dymnej. To akurat najbardziej pozytywny aspekt całej sprawy.
--->Stra Moldas - nie znam sprawy tylko skomentowałem temat tutaj. Jak tak to może płacić, akurat Anna Dymna to jedna z tych nielicznych osób które są aniołami na ziemi.
--->Andre Linoge - zobaczymy, moim zdaniem wątpię, to nie jest osoba publiczna z masowym odbiorem, 175k subskrypcji ludzi z Internetu (czytaj ludzi w wieku nic nie znaczącym) Target biznesowy to wiek 25-45 lat. Poza tym zakupy produktów spożywczy to zakupy hurtowe i szybko zbywalne.
dzwoni, ale niekoniecznie w tym kosciele co trzeba.
problemem wizerunkowym nie jest dla sokolowa koles ktory "zrobil" filmik, ani nawet sam "filmik"
problemem jest to co stalo sie po tym wszystkim.
widze ze ciagle na swiecie istnieja ludzie, ktorzy nie bardzo rozumieja do czego sluzy PR
wystarczy krotki eksperyment myslowy - pierwsze skojarzenie do nazwy Constar.
[96]
Problemem wizerunkowym sa pozwy sadowe? W jakim ty swiecie zyjesz?
A Constar to zupelnie inna sprawa. Te dwa przypadki laczy tylko to, ze obie firmy zajmowaly sie art. spozywczymi.
Tak, wiemy jak latwo manipulowac. Korwin w internecie ma 109% poparcia, a jak przyjdzie co do czego to jest pod kreską :) Tak samo bedzie tutaj.
+ 1 - jeden z najmądrzejszych postów w wątku.
Strasznie przesadzacie, wpływ jakiegoś gościa wrzucającego fillmy na jutubie o którym nikt kogo znam nie słyszałem, a ja sam dowiedziałem się dzisiaj jest naprawdę nikły. To nie jest osoba rozpoznawalna, która kształtuje masowe poglądy. Ze swojej widowni ma pewnie wpływ jakikolwiek na na mały ułamek, z tego po tygodniu jeszcze mniejszy będzie dalej wykazywać zainteresowanie tematem tworząc bezsensowne demotywatory.
Na szczęście wpływ takich ludzi jest bardzo iluzoryczny przez dyskusje na forach. Nie patrzycie natomiast na fakt specyfiki ludzi siedzących na forach/w internecie i jaki ułamek społeczeństwa stanowią.
Lutz - porównanie sytuacji tej, w której pozwany zostaje facet którego publika wynosi GÓRA 175 tys widzów, do sytuacji constara, gdzie sprawa była masowo nagłośniona na całą polskę jest abstrakcją. Spytaj byle jakiej gospodyni domowej czy kojarzy kocham gotować i sprawę sokołowa, a czy kojarzy sprawę constaru.
I nie mów że to dopiero może być nagłośnione, bo sprawa jakiegoś bzdeta z jutuba którego nie kojarzy 99% społeczeństwa nie trafi na ekran.
wystarczy krotki eksperyment myslowy - pierwsze skojarzenie do nazwy Constar.
To moze ja zaczne
Constar = przeterminowane mieso.
Sokolow = niekompetentny vloger.
Co wygralem? Tylko nie wiem jak to sie ma do siebie...
--->Lutz - o czym ty mówisz ? Że w Internecie znajdzie się 1000-2000 wpisów go broniących zamieszczanych przez jakiś randomów. Wszyscy mało inteligentni ludzie którzy zabrali się za recenzowanie, czy kręcenie filmów myślą że jak mają bazę odbiorców to mogą już oceniać produkty i do tego przesadzać, albo dostawać pieniądze za ich chwalenie. No wybacz od recenzenta oczekuje się rzetelności. Te wszystkie wpisy potępiające pozew które pewnie pojawiły się w Internecie to głównie z głupoty tych ludzi. Będzie sprawa w Sądzie będzie można poprosić biegłego/biegłych o opinie oraz wykonać próbę i od sądu będzie zależeć czy był to rzetelny test czy pomówienie.
Poza tym dobrze że już jest wyrok NSA w sprawie bezkarności w Internecie. Powinna być wolność słowa, ale wyzywanie kogoś lub pomawianie firmy powinno być zabronione i surowo karane.
w sumie przeczytalem teraz dopiero tekst z mediafun, i zgadzam sie praktycznie w 100%
a zyje w swiecie (firmie) ktora do kazdej produkcji ktora sie zajmuje czy jest to film, czy gra czy nawet "celebryta" w ofercie ma fragment ktory nazywa sie social media, i jest to fragment ktory generuje juz calkiem przyzwoite zyski, a kolesie ktorzy w nim siedza praktycznie od strzalu sa w stanie znalezc sobie robote u konkurencji.
co do postu alexa, te 175 tysiecy nie mialo wielkiego znaczenia i w tym fragmencie przyznaje mu racje.
Jednek rozgrzebanie tego a przede wszystkim smieszna wysokosc kwoty nadaly calej sprawie range duzo wyzsza niz zaslugiwala.
i nie zmieni tego nawet tych paru kolesi co to "wiedza lepiej", jesli panowie z pr sokolowa maja troche oleju w glowie to juzmmysla pewnie nad jakas kampania i uglaskiwaniem dziennikarzy.
constar robil to samo co wiekszosc firm on trafil do mediow.
naprawde smieszy mnie jak w dzisiejszych czasach mozna myslec "nie ogladam reklam to znaczy ze im nie ulegam" to nie tak dziala (a mam wrazenie, ze tak mysli tutaj pare osob). Sokolow nie jest z tej kampanii wyciagnac nic pozytywnego, moze tlko poniesc koszty.
edit.
alex twoja prywatna opinia nie ma tu nic do rzeczy, tak jak pisze, osoby wewnatrz nie sa istotne dla sprawy, najwazniejsi sa ci ktorzy zwietrza temat do bicia piany.
http://www.youtube.com/watch?v=C5vQVZs0jFc
Sądołow
Ps: Nie wazne kto ma racje, ale bym chcial zeby internet znow wygral :) Tak dla jaj chocby.,
Przypominam o tym, w jakim wieku jest większość broniących tego vlogera. Mogą sobie krzyczeć w internecie, ale nie mają wystarczającej siły przekonywania, żeby faktycznie na stałe wpłynąć na opinię "dorosłego" społeczeństwa. O sprawie pewnie będzie głośno tylko w internecie a i ostatecznie tam też ucichnie i wątpię, żeby Sokołów poniósł z tego powodu jakiekolwiek konsekwencje wizerunkowe lub finansowe.
Przecież to nie chodzi o to że ktoś udowodni że ma rację, tak samo jak w reklamie nie chodzi o to żeby przedstawić niezbite fakty o produkcie. Chodzi o wytworzenie trendu - pozytywnego albo negatywnego skojarzenia z marką, i w tym sensie, przynajmniej u mnie ta afera wytworzyła trwałe negatywne skojarzenie z marką Sokołów. A nawet bym się nie dowiedział, gdyby nie szum w internecie. Generalnie myślę że większość społeczeństwa do co najmniej 40 lat wie o sprawie, więc straty wizerunkowe firmy będą znaczne. I nie chodzi o to firma czy się sądzi czy nie, nawet nie o to czy wygra. Idzie o ten paskudny różowy smażony tatar na filmiku, o którym nikt by nie wiedział, gdyby Sokołów nie wszczął szumu.
Trzeba zmienić przyzwyczajenia i wykazać się odrobiną pomyślunku.
Od teraz piszecie:
"Wędlina z ...............(tutaj nazwa firmy) a ściśle mówiąc kiełbasa Myśliwska (tak, tak tej świetnej firmy) wydała mi się w smaku podła, jej konsystencję odczułem jako gumowatą a mój nos zwęszył zapach dziwnie odrażający, jakby wulkanizowanej gumy i poubojowych odpadów. Rzut oka na skład tego cudu kulinarnej maestrii w mojej ocenie wyjaśnił wszystko, sam Mendelejew miałby problem..."
@Degnar-w sobotę robiłem zakupy i widziałem jak w wędlinach dzieciak mówił matce, żeby nie kupowała "Sokołowa" bo nie dość że gówno, to jak krytykują w internecie to sądem straszą. I co? Mamusia odłożyła na półkę towaru za kilkanaście zeta i wzięła innej marki. Ja bym nie był taki pewny czy małolaty nie mają wpływu na popyt tej marki.
Oglądałem kanał "Kocham Gotować" ... teraz mam 12 lat i mam pryszcze - według użytkowników gry-online.
Merytoryczna dyskusja panowie.
A co z "Jaka to melodia" i "Familiada"? Tam przeciez od dawna, zamiast kuferku slodyczy, dostaje sie kuferek miesa od Sokolowa. Nadal beda je rozdawac, czy moze zrezygnuja?
>>>...żeby Sokołów poniósł z tego powodu jakiekolwiek konsekwencje wizerunkowe lub finansowe.
to mało wiesz o życiu. Już ponosi straty - u mnie.
Nigdy nie lubiłem produktów tej firmy, konkurencja "regionalna" niszczy ich już na starcie.
Mam nadzieję, że chłopak nie poniesie takich kosztów i sprawa zakończy się polubownie.
https://www.facebook.com/sokolowfanpage?fref=ts
już prawie 3tyś wpisów:) i patrząc na osoby co tam się wpisują, nie-mają raczej po 10 lat;)
Dzisiaj tak z ciekawości zobaczyłem co robi grupa Sokołów, eksport, produkty firmowe, produkty dla dostawców, rynek konsumencki randomowy parę procent, w tym z promocjami. Tak randomy z Internetu będą robili akcje :) Niektórzy za mocno chyba wierzą w działanie Internetu, szczególnie przy swoich zarobkach. Cena jednego produktu 30 PLN, drugiego 100PLN/kg, pensja 1500 miesięcznie na rękę :) Przy zarobkach w Polsce to najwięcej zarabiają firmy które potrafią sprzedać coś tanio i w promocji jak sieciówki. Najśmieszniejsza w tym wszystkim jest gazeta.pl, która osiągnęła już wyżyny absurdu, aczkolwiek bardziej jeszcze absurdalne są komentarze ludzi, czyli czytelników gazety, tj. podobno średniej klasy wyborców PO "dobrze" zarabiających.
Swoją drogą nie trzeba być geniuszem aby wiedzieć że porównanie świeżego mięsa, a mięsa z konserwantami to zupełnie dwie inne rzeczy. Jakby nie było dodatków to mięso niezakonserwowane szybko zamienia się w padło. I tego nie wie szef kuchni z Anglii ?
Mozesz pokazac te dane, bo mi normalnie zabiles cwieka...
Wszedzie widze produkty sokolowa, a sie okazuje ze to jest margines ich sprzedazy? To oni pewnie wladaja w Europie typi swoimi wyrobami, bo jak u nas to ulamek procenta, a w kazdym sklepie jest tego mase, no kurna w kazdym...to albo po calej europie jest to rozsiane i mamy na serio wybitna firme eksportowa, albo moze maja jakas filie na Ukrainie i to jest najwiekszy Urkainski dostawca wedlin.
Bardzo bym prosil o te dane, ten ulamek procenta mnie najbardziej zaciekawil.
Bo, ze probujesz manipulowac to nie wierze.
--->snopek9 - nie napisałem że ułamek procenta, grupa Sokołów to także ubojnie i produkty jako surowiec, eksport to 1/3 całej ich produkcji (dane z ich strony), w tym produkty skupionych marek. Zresztą źle zinterpretowałeś to co napisałem (a ja się źle wyraziłem widocznie) chodziło mi o to, że skala działania Internetu w tak zwanej nazwie "social media" to parę procent z ich rynku konsumenckiego, który jest jakimś procentem 2/3 ich produkcji lokalnej na rynek Polski, a biorąc pod uwagę kto czyta Internet i się tym podnieca jest to dobrze mówisz "ułamek, ułamka procenta" (chociaż ja tak nie napisałem). To jest błahostka i nic nie istotna sprawa, aby o niej mówić, a tym bardziej robić wokół tego szum. Mimo wszystko jest to ciekawe zagadnienie z punkt widzenia socjalnego, jak ludźmi łatwo manipulować, dzięki temu od wieków nie zmienił się układ piramidy. Na samej górze, najlepiej żyjący są najmądrzejsi którzy potrafią sterować tymi na dole (rola tłumu), a wydawało by się, że w XXI i przy tej edukacji poziom życia ludzi powinien się zrównywać. No nic czeka nas jeszcze setka lat jak nie więcej zanim to może nastąpi. Nadal mamy na świecie głód i wojny wybuchające o nic, a tłum zawsze był tylko tłumem, szarą masą działająca w imieniu jednostek.
Ja tez poprosze te dane. Bo to wybitnie nieekonomiczne, zeby firma kladla takie naklady na marketing dzialu, ktory ma tak maly udzial w ogolnych zyskach. W takim przypadku powinni calosc mocy przerobowych przeznaczyc na glowna dzialalnosc, zamiast sie rozdrabniac.
I nie wiem, moze rodzice wiekszosci uzytkownikow traktowali ich jako malych debili i mieli ich w tylku, ale moi zazwyczaj dokonywali wyborow, ktore pokrywaly sie z moimi preferencjami. Jak mi cos smakowalo i smakowalo innym, to sie kupowalo wlasnie to, bo po co ma lezec, jak nikt nie bedzie jadl. Jak tez im odradzalem kupowanie jakiegos produktu, "bo cos tam gdzies przeczytalem", to praktycznie nastepnego dnia znikal on ze stolu.
A gadanie, ze decyduje cena jest jeszcze glupsze. Szczesliwie w tej polce cenowej jest duza konkurencja robiaca podobne produkty, podobnej jakosci za podobna cene. Nie, nie ma w wedlinach gospodarki centralnie planowanej albo monopolu, ze jest tylko to i to trzeba zrec:)
--->HuangKaiJie - wypowiem się tylko raz w tym temacie i koniec. Cena to jest najważniejsze kryterium w każdym wyborze, tylko ludzie którzy są zamożni mogą wybierać poprzez preferowanie innego kryterium. Przy średnich zarobkach w Polsce 3700 brutto, ludzie nagle przerzucą się na jedzenie po 100+PLN/kg, bo przecież inne firmy nie robią tego samego, w tym samym przedziale cenowym ;) dobre. Nie wiem też po co piszesz polska cenowa, jeśli to tak samo przekłada się na całym świecie.
Strzelam troche, ale moge sie zalozyc ze kolega HuangKaiJie pochodzi z odrobine bardziej "zamoznej" rodziny, w ktorej mozna bylo wybrzydzac przy obiadku. Niestety nie wszyscy maja tyle "szczescia". Zreszta wycieczki po swiecie (jesli nie myle osoby) raczej to tylko potwierdzaja.
Kryterium cenowe oczywiscie istnieje. Dlatego mowie, ze masa jest produktow za taka sama cene, jak produkty Sokolowa.
Tak jak biedni ludzie nie maja do wyboru jedynie mydla "Bialy Jelen", tak w tej samej cenie mozna kupic produkty innych producentow. I w tej samej cenie zawsze jest jakis wybor.
Asmodeusz -
Nie, pochodze z wybitnie niezamoznej rodziny. Ale tak jak najtanszej maki jest kilkanascie rodzajow, tak samo najtanszych wedlin jest od pyty i wiecej.
A na wszystkie swoje podroze zapracowalem jedynie i wylacznie wlasna glowa i rekami i od rodzicow nie wzialem nigdy nawet zlotowki, wrecz przeciwnie. W dodatku nigdy nie byly to podroze w celach turystycznych, ale zawsze na studia/do pracy/cokolwiek i odpoczynkiem tego bym nie nazwal. Wiec odbij, bo nie moja wina, ze niektorzy wola siedziec w internecie i szerzyc madrosci, zamiast pokierowac zyciem, zeby potem nie zalowac.
--->HuangKaiJie - mimo że miałem już nie pisać to ostatnie zdanie ;) Produkty w podobnej cenie są podobne jakościowo, a jeśli mówimy o spożywcę to czym firma jest większa mimo swoich kosztów, ze względu na obroty potrafi za "tą samą cenę" dostarczyć jakościowo lepszy produkt. Jeśli ktoś się oburzył że przetwory mięsne mają konserwanty, to niech świeże mięso bez konserwowania zrobi z niego coś po kilku dniach (nawet dniu).
Co do Białego Jelenia, no cóż sam preferuje to mydło w płynie, bo jest bezzapachowe i antyalergiczne :)
down - nie ogarniasz ? haha, to jest ten nowy język młodzieżowy. Wiesz co napisze Ci to krótko jeszcze raz na koniec: To czy suma jest właściwa, czy nie i kto ma racje o tym zadecyduje sąd. Obejrzałem ten film i wcale mnie nie dziwi decyzja Sokołowa w tej sprawie, co więcej sam nie raz miałem do czynienia z reklamo - szantażem. Moja firma w tym co robi jest dobra i przez to nieźle prosperuje, więc co jakiś czas to się zdarza. Absolutnie nie podejrzewam autora o takie praktyki, ale w obu filmach mocno przesadza.
Znowu nie ogarniasz.
W tej kwestii naprawde nikogo nie obchodzi czy dany produkt ma konswerwanty, czy nie. Cala sprawa dotyczy tego, ze firma pozywa kogos za to, ze zle sie wypowiedzial o jej produkcie w internecie. I dlatego ludzie chca ja bojkotowac. Nie dlatego, ze uzywa 123 roznych konswerwantow, tylko dlatego ze grozi sadem i horrendalna suma czlowiekowi, ktory sobie nagral smieszny filmik z jej produktem.
I w tym wypadku przejscie na inny produkt w tej samej kategorii cenowej jest decyzja zdecydowanie latwa do podjecia i zrealizowania.
Akurat Biały Jeleń to jedna z droższych marketowych marek. Sprawdź sam ile kosztuje mydło Biały Jeleń a ile najtańsze :)
A jak komuś się nie chce, to podpowiem że kosztuje więcej niż Fa, Nivea czy Palmolive :)
A wracając do Sokołowa. W bardzo zbliżonej cenie w każdym markecie są co najmniej 2 lub 3 firmy oferujące podobny produkt. Wybór między nimi to kwestia skojarzeń. Sokołów kojarzy mi się lepiej niż jakiś Pikok, biorę Sokołowa. Nie ma to wielkiego odniesienia do jakości produktu, bo Pikoka mogłem nigdy nie jeść (akurat jadłem, ale to przykład).
Obecnie Sokołów kojarzy mi się z jednym. Tym ohydnym tatarem z filmiku. A filmik obejrzałem TYLKO dlatego że wybuchła afera z pozwem. Pytałem znajomych, też się dzięki temu dowiedzieli. A znajomych mam w swoim wieku 25-35 i wszyscy utrzymują sami swoje domostwa. Czy straty Sokołowa wyniosą 5 czy 10% sprzedaży, może mniej, może więcej, to nieistotne. Dla mnie istotne jest że zawsze jak będę miał wybór, będę brał inne firmy.
Podobnie jak nigdy już nie wezmę NC+ :) Dodatkowo zawsze jak ktoś mnie zapyta, czy będę z kimś na zakupach wypowiem swoją negatywną opinię o tych markach. Jak mówią, zadowolony klient poleci jedną osobę, niezadowolony ostrzeże 10. A dzięki internetowi może to być już 100 albo i 1000. Wystarczy wrzucić linka na FB...
A osobom które tak naśmiewają się z takich akcji, radzę chwile refleksji: tak buduje się społeczeństwo obywatelskie. Ludziom coś przeszkadza, coś ich gniewa, burzy, zaczynają się organizować i zmieniać rzeczywistość. To coś czego Polska potrzebuje jak tlenu. Aby ludzie przestali stosować zwisa-mi-to-sizm, a zaczęli coś robić razem. Nieważne że są to na razie sprawy dość błahe, ważne że coś się dzieje.
Młodzi widzą, że w grupie mają siłę, że dopiero z grupą ktoś zaczyna się liczyć. Że to oni mogą tworzyć wydarzenia a nie o nich słuchać w wiadomościach. Że to wiadomości zaczynają słuchać ich. A ci co nie słuchają, ostro potem żałują.
Dopingujmy więc każdą taką akcję, bo teraz bronią rzygającego blogera, ale za kilka(naście) lat mogą bronić dużo ważniejsze sprawy.
"Kocham gotować " to najbardziej popularny program kulinarny na youtubie , wygrał on nextupa ( adbuster również ), więc od takich ludzi wymaga się jakiejś rzetelności. Owszem powytykał temu produktowi prawdę ale jakaś rzetelność obowiązuje jeśli już się coś porównuje to utrzciwie a nie z produktem z innej linii !
Ps. niektóre testy adbustera są tak samo obiektywne jak pei100 i moim zdaniem adbuster tez niekiedy powinien beknąć za swoją głupotę.
Ps.2 Pamiętacie jak pei100 nawytykał na swoim kanale jednej z firm robiącej loga ? Zapłacił on jakieś śmieszne grosze za logo a chciał aby firma robiła mu mnóstwo poprawek tego loga, gdy mu odmówiła zaczął ja zbezczeszczać na swoim kanale, później to wykasował !
--->Neurotyczny Metrampaż - tylko co Ci sokołów zawinił, że piszesz "będę brał inne firmy" ? To, że za całkowicie nierzetelny reportaż firma wytoczyła proces jakiemuś internetowemu celebrycie - ty masz odmawiać sobie czegoś ?! Ludzie to są jednak szaleni. Przecież tataru najtańszego nikt nie musi i nie każe kupować. Bezsensowne jest dokładanie ideologii do całej tej akcji. Warto też wiedzieć, że Sokołów to jedyna z nielicznych firm w Polsce która jest Polska i polscy właściciele mimo że mogli, nie sprzedali jej. Większość firm działających w Polsce które coś znaczyły kiedyś już polskie nie są i cały wpracowany zysk wyjeżdża poza nasz kraj. Zazwyczaj też w Polskich firmach ludzie nie pracują jak niewolnicy, za to kiedy zmienia się właściciel niewolnicze praktyki zaczynają się czasem pojawiać. Sami ludzie nakręcani nienawiścią (bo taka jest podobno domena intenetu) działają przeciwko ogólnemu dobru. Zresztą miałem już tego nie komentować, ale naprawdę mocno przesadzacie. Walka z NC+ czy z ACTA to były zupełnie dwie inne rzeczy. NC+ chciało zarobić na nieświadomości pozornej użytkownika, a ACTA to był zamach praktycznie na Internet broniąc przede wszystkim USA.
@up
najwyzszy czas, zebys na znak solidarnosci z sokolowem, dokonal jakiegos rytualnego samospalenia czy cos.
Rzadko jestem stanowczy w swoich ocenach, ale nie zamierzam kupować tych produktów. I będę stanowczo odradzał innym. I wyjebane mam czy moja akcja nic dla ich budżetu nie znaczy. Przede wszystkim dla mnie nie istnieją wizerunkowo, osoby z marketingu powinny popełnić zbiorowe sepuku za swoje kretyństwo. Tak jebnąć sobie w stopę może tylko małpa. Dla mnie kandydat na samobója roku. Aha. Chodzi oczywiście o Sokołów. Niech się walą.
--->Lutz - że co ? no chyba żartujesz, przyglądam się całej sprawie z boku trochę z próżnej ciekawości i nadal nie rozumiem, co kieruje ludźmi z Internetu w tym temacie, to znaczy rozumiem zbiorowa nienawiść i chęć destrukcji. Najlepsze w tym wszystkim jest to, że ich ta sytuacja w żaden sposób osobiście nie dotyczy mogą jedynie na tym stracić sami. Prosty przykład. Nie będą kupować danych produktów bo robią to w imię jakieś niepojętnej ideologii, nawet będą kupować załóżmy gorsze, a nie tylko lepsze produkty (chyba że są po technologii żywienia lub/i posiadają odpowiednia wiedzę). Jeśli wpłyną to na np. bankructwo firmy (załóżmy) to pozbawią wiele osób miejsc pracy, w tym korekta cen na rynku jest zawsze wtedy kiedy jest mniejsza konkurencja, czym większa tym lepiej dla wszystkich. Doprowadzą do sytuacji kiedy to gwiazdy z youtuba będą żądać haraczy, aby kogoś nie obsmarować. Myślałem, że to kwestia wieku, ale jak w takich akcjach uczestniczą ludzie dorośli to jest to po prostu śmieszne. To jest forum o grach, sam nie wiem po co w ogóle w tym wątku pisze (tj. chyba tak jak napisałem w pierwszym zdaniu). No nic więcej pisać nie zamierzam, szczególnie że stawiam się jak to już napisałeś w opozycji do tłumu. Pozdrawiam.
Doprowadzą do sytuacji kiedy to gwiazdy z youtuba będą żądać haraczy, aby kogoś nie obsmarować.
nikt nawet by nie zwrocil uwagi na ten wpis gdyby nie kretynskie wyjscie przed szereg managementu sokolowa.
nie obawiam sie eskalacji zadan youtuberow, tak dlugo dopoki jakis pacan nie bedzie legitymizowal ich dzialan nonsensownymi pozwami. Watpie by ktokolwiek tutaj myslal ze ten koles co robi filmiki mial jakis znaczacy wplyw na wizerunek polskiej gastronomii. ma te 150k subow (czy jak sie tam to zwie) i pewnie czasem wpadnie mu pareset zlotych oza jakis product placement. Ale to raczej tyle.
[...]jako narzędzia do budowania swojej popularności poprzez niezgodne z prawem wprowadzanie konsumentów w błąd, naruszanie renomy „Sokołów” S.A. i podważanie jakości produktów.[...]
no panowie i panie niema się co oszukiwać, co prawda to prawda
BTW. znacie jakąś firmę, nie koniecznie Polską ale majaca swoje produkty w polskiej dystrybucji, która ma lepsze produkty niż Sokołów? bo ja nie
Już od naprawdę długiego czasu uważamy z rodziną ze produkty Sokołowa są dobrej jakości i o dziwo jakoś nie świece w nocy i czuje się dobrze. Nie każdy może pozwolić sobie na kupowanie produktów od jakiś ubojni czy wędzarni.
naruszanie renomy „Sokołów” S.A. i podważanie jakości produktów
lol? nie mam składu przed sobą ale jak pamiętam to wygląda to: mieso, chemia, chemia, chemia, chemia, chemia.....chemia. O azotynie sodu to nawet nie ma co gadac.
To ze skład jest gowniany to jest niezaprzeczalny fakt, a nie "podważanie jakości produktu"
Shekerrr : ales naiwny , poczekaj z 20 lat jak bedziesz mial raka watroby albo zoladka.
Tak to jest jak wielka firma zastrasza jakiegoś chłopca z internetu.
Obejrzalem ten filmik i co z niego wynika:
-ze jest dużo chemicznych skladnikow -fakt.
-ze się nie psuje jak frytki z mcdonalda -fakt.
-ze pies nie chce go jesc -ja bym tego nawet psu nie dal, szkoda psa
-ze po tym będziemy swiecic w ciemnościach -ok pierwsza bzdura ale radze poczytać w internecie jakie skutki ubczone mogą potencjalnie wywolywac składniki takich produktów. Przy nich swiecenie w ciemnościach to pikus.
Sprawa nie do wygrania. Dziwna strategia.
http://c.wrzuta.pl/wi11599/1472047300003c3451445a05/etykieta_skladniki_danie_tatarskie_sokolow_biedronka
czyli na 250g, 50g to nie mieso
Kiss - osoba, ktora po raz pierwszy slyszala o przetworstwie miesa.
Kiss--> Nie zapominaj o chlorku sodu, oni go dodają do produktu, a potem ludzie to jedzą... A wiadomo, że szkodzi na serce itd...
Asmodeusz - osoba, która nie ogarnia paru zdan zlozonych np. tego " Obejrzalem ten filmik i co z niego wynika:" ale nie martw się, z pewnoscia w czyms jesteś dobry.
Nie wiem czy dzieciaki, pokroju dzieci Rocka, Wardęgi i Niekrytego rozumieją cokolwiek z tej sprawy.
Koleś mający nawet dobry kanał o gotowaniu, który ma ciekawe przepisy, ale beznadziejny styl wypowiedzi oraz obrażający widza sposób na wyrażanie niesmaku - przejawiający się rzyganiem do zlewu.
Robi pseudo test który ma na celu, pokazanie to co ludzie inteligentni wiedzą od dawna - mięso świeże jest lepsze od mięsa paczkowanego. Jezu ale mi odkrycie Ameryki. Niech porówna w takim razie mięso paczkowane z mięsem paczkowanym innego producenta - idę o zakład że Sokołów w takich testach na pewno by nie przegrał.
Dodatkowo mięso to jest zapeklowane co uniemożliwia usmażenie oraz inną obróbkę termiczną, ponieważ skutki są zgoła inne od obróbki mięsa świeżego.
Teraz banda 15-16 latków (to jest fakt - wystarczy przejrzeć komentarze na facebooku, tej gimnazjalnej bojówki) stara się zniszczyć firmę tylko dlatego że zachowała się tak jak powinna.
Pomijając fakt że te dzieci nie mają żadnej siły przebicia, do tego włączają się Youtubowi pseudo 'znafcy' pokroju Niekrytego 'kup moją koszulkę i daj mi hajs' Krytyka, Remigiusza 'daj hajs a pokaże Ci więcej filmików z synem' Maciaszka oraz 'Jestem idiotą i zboczeńcem i cieszę się jak idiota bo złapałem laskę za cycek, za co powinienem dostać wpierd**' Wardęgi.
Oczywiście każdy jest siebie warty, każdy ma jednego sponsora więc trzeba się wspierać bo jednoczy nas hajs płynący z jednej kieszeni. Szkoda że młodzież nie jednoczy się w innych sprawach.
Tak na prawdę te parę tysięcy gimbusów nie ma żadnej siły przebicia - Szkoci, Anglicy, Amerykanie, Norwedzy, Holendrzy, Irlandczycy jedzą produkty Sokołowa bo są dobre, zawierają prawdopodobnie mniej chemii niż produkty tańszych i mniej znanych producentów.
Mam nadzieje że Sokołów wygra, ponieważ Ogiński to zwykły tchórz i krętacz, najpierw pod publikę wymiotuję żeby tanią sensacją nabić sobie słupki a teraz robi z siebie ofiarę oraz robi szum wokół własnej osoby.
[143] patrz [68]
co wygralem? :D
Matko boska, "elyta" polskiego jutuba sie wypowiada, sama smietanka. Budzicha z mediafun no to spoko ale reszta :| .
Jezu.... Ale ten Rock to pierdzieli jak jakiś gimbus.
To może jakiś kucharz z internetu może sobie gadać głupoty na temat jakiegoś tatara, może udawać rzygi, może gadać żenujące teksty o świeceniu, bo przecież wolność słowa...
I te lament, że nie kupi produktów Sokołowa bo skrzywdzili Piotrka, ojej, ojej... No chyba zaraz się popłaczę ze współczucia...
Jakbym miał firmę spożywczą to też bym nie pozwolił, żeby jakiś "fałloger" ostrzegał innych tekstami o świeceniu i innymi dennymi testami.
Jakbym miał firmę spożywczą to też bym nie pozwolił, żeby jakiś "fałloger" ostrzegał innych tekstami o świeceniu i innymi dennymi testami.
Ah mentalnośc prlowska wiecznie żywa. Zamordystów wszędzie pełno :(((
Panowie, widzę że Wy nadal nie rozumiecie.
Sokołów zrobił najgłupszą rzecz jaką mógł zrobić. Osoba za to odpowiedzialna powinna już nigdy nie znaleźć żadnego ambitnego zatrudnienia.
Czy filmik naruszył dobra firmy Sokołów? Jeśli nie, to nie powinno być sprawy. Jeśli tak, to należało sprawę tak załatwić aby szkody dla firmy były zminimalizowane. To jest sedno sprawy i główny cel działań.
Jeśli uznali że kanał Kocham wymiotować ma realny wpływ na ich interesy, to teraz ten wpływ jest setki razy większy. Z kilkudziesięciu tysięcy wyświetleń sami zrobili kilkaset tysięcy albo i kilka milionów, bo afera wylądowała już nawet na głównej stronie onetu.
I teraz już nie ma znaczenia czy sprawę wygrają czy przegrają. Czy zapłaci fundacji 150 000 zł, czy 15 000 zł, czy może 1500 zł. Sokołów poniósł realną stratę, rozkręcając swoją własną kampanię antyreklamową, która gdyby chcieli sami zrealizować, kosztowałaby ich setki tysięcy złotych. A to jest antyreklama, która ma o wiele silniejsze działanie niż zwykła reklama.
Więc jak ktoś pisze że Sokołów dobrze zrobił, to nie rozumie podstawy działania biznesu. Biznes robi się dla pieniędzy, nie dla urażonej dumy, nie dla tego aby młokosowi utrzeć nosa. A oni sami sobie robią szkody. I nie mówcie że to dla firmy nie ma znaczenia. Jeśli miało znaczenie na tyle aby złożyć pozew, to teraz ma 100 razy większe znaczenie. A niestety jest już za późno.
[149]
Pojecie "niewazne co mowia, wazne by mowili" jest ci pewnie zupelnie obce? Niech i te 10k gimbusow uslyszy ze "sokolow podal jutjubera do sądu". Kolejne 50k uslyszy juz tylko "sokolow" :)
tak to sie w polsce konczy jak sie glosno mowi o tym jaki syf nam wciskaja w tych kiełbasach
Asmodeusz: Pojęcie o marketingu zatrzymało Ci się chyba na XIX wieku :)
Lipton-> O co Ci chodzi?
Jakbym powiedział publicznie, że jesteś gejem i pedofilem i to by dotarło do 150 tysięcy osób, a załóżmy żebyś był osobą publiczną, cenioną i rozpoznawalną. Co wówczas? Wychodzisz na drogę sądową?
[150]
Sokołów to nie celebryta, który zdobywając dobry bądź zły rozgłos pojawia się na salonach odcinając kupony od tej pięciominutowej sławy
Bardzo zabawne.Biedronkowi zjadacze wieszają na sokołowie psy za szkodliwość ich produktów zachowując się niczym ludzie wypuszczeni z 80 letniej kapsuły czasu dziwiąc się że produkty paczkowane zawierają chemię. W ramach protestu nie będą kupować mięsa którego i tak nie kupowali, tylko z podniesioną głową dumnie manewrować blaszanym rydwanem między regałami stony (zresztą i tak większość "protestujących" pcha wózek za mamą i robi maślane oczy przy stoisku z chipsami bekonowymi) . Między wolnością słowa a bagnem jest delikatna granica po której trzeba umieć balansować bo inaczej można się przejechać niczym Wojewódzki na Ukraince
Malaga: Dokładnie, poza tym marka Sokołów jest dobrze znana, nie potrzebuje się przebijać, "osłuchiwać" konsumentom. Teraz to jedynie gra skojarzeń, albo komuś się dobrze kojarzy i w sklepie sięgnie po produkt, albo skojarzy mu się źle i nawet nie pamiętając o co chodziło, sięgnie po leżące obok np Morliny.
Niektórzy tutaj próbują umniejszać znaczenie tego zamieszania twierdząc że robi to "gimbaza", na pewno dobrze sprawdzili te informacje i mają jakieś konkretne statystyki wiekowe, bo na pewno przecież by nie obrażali całej grupy osób nie mając do tego podstaw, jedynie dlatego że mają inną opinię na dany temat. Ale nawet jeśli to faktycznie "gimbaza" robi zamieszanie, to nie zapominajcie że za parę lat ci ludzie będą prowadzili swoje własne gospodarstwa domowe i sami będą decydować jaką firmę wybrać.
A urazy zostają na długo. Ja 14 lat temu strułem się Bolsem i od tamtego czasu ani razu nie kupiłem tej wódki, natomiast zawsze jak pada w towarzystwie jej nazwa to znajomym odradzam. I nie sądzę aby przez najbliższe 14 lat miało się to zmienić. Gimbusy które teraz walczą z Sokołowem również zapamiętają to na dużo dłużej niż jakąkolwiek reklamę. A jeśli dodatkowo przegrają tą "swoją" walkę, to nienawiść do firmy przejdzie na poziom irracjonalnej silnej emocji.
Widzę, że Polacy znają się nie tylko na medycynie i motoryzacji, ale również na marketingu.
Myślę, że Sokołów strasznie ucierpi na tym nieostrożnym ruchu, szczególnie jeśli weźmiemy pod uwagę fakt, że to kobiety najczęściej podejmują decyzje zakupowe w przypadku produktów spożywczych. Zaraz zapytam mojej rodzicielki, czy sprawa jakiegoś pedałowatego debila pozwanego przez Sokołów cokolwiek ją obchodzi przy decydowaniu jaką wędlinę kupić...
Zenzibar: Być może Ty się na niczym nie znasz, ale nie projektuj swoich wad na ogół społeczeństwa :)
Jak Tobie mamusia robi zakupy to faktycznie jedyne co możesz zrobić to wspierać rówieśników z gimbazy, lub ich nie wspierać. Kiedyś być może dojdziesz do takiego etapu że sam będziesz dla swojej rodziny wybierał co ma jeść :)
Ileż to razy człowiek sobie obiecywał, że nie będzie rozmawiał z debilami, a jednak zawsze daje się podpuścić...
Jeszcze raz napiszę, żebyś zrozumiał. To kobiety najczęściej podejmują decyzje przy zakupach produktów spożywczych, a co za tym idzie, przekaz kampanii reklamowych jest również kierowany w stronę kobiet.
Paniał?
I teraz idziemy dalej. W przeciwieństwie do mężczyzn, kobiety niespecjalnie angażują się w takie kretynizmy jak cała ta afera z Sokołowem. Kobiety starsze i w średnim wieku zapewne nie mają nawet bladego pojęcia, że jakakolwiek afera miała miejsce. Wytłumacz mi więc, w jaki sposób cały ten cyrk ma się negatywnie odbić na wynikach sprzedaży Sokołowa?
"Ileż to razy człowiek sobie obiecywał, że nie będzie rozmawiał z debilami, a jednak zawsze daje się podpuścić..."
Ehhh... całkowicie Cię rozumiem...
Ale ja jestem silniejszy! Dobranoc!
149 Ogame_fan 142 dokładnie popieram co napisałeś. Ludzie chyba juz niewiedza co w zyciu jest dobrem a co złem.
JAKI INNY TATAR PACZKOWANY WYGRAŁ BY Z TARAREM SWIERZYM ? aLBO JAKI INNY TATAR PACZKOWANY W PODOBNEJ CENIE JEST WYRAZNIE LEPSZY JAKOSCIOWO OD TATARU SOKOŁOWA ? NIEMOZNA ZBESZCZESZCZAC TAK ZADNEJ FIRMY !
Niekumam dlaczego Sokołów miałby teraz z Piotrkiem sie dogadywać , gdy Sokołów wygra sprawe Piotrek bedzie musiał ich przeprosił i naprostowac sprawa , w innym wypadku wszyscy by uwarzali ze produkty Sokołowa sa gorsze od konkurencji
Widzę tutaj jest więcej ludzi tak naprawdę rozumiejących sprawę, a nie ślepo naśladujących lemingów "sokołów be, bo rock tak powiedział", "Piotrek tarczownicy i brodacze z tobą". W większości ludzie którzy mało mają do gadania w sprawie tego jakie mięso będą mieli w schabowym. A jacy wszyscy nagle zdziwieni są że chemia w jedzeniu! Wow każdy rozsądny człowiek wie że szynka za 20 dyszki za kilogram to nie szynka. I nie jest tu problemem 1 firma która na tle reszty i tak wypada całkiem nieźle, tylko cała branża.
I ta cała masa buduje swoją opinię na podstawie tego co mówi pan z pryszczem na czole, pan od krojenia nożem ceramicznym metalu, i pan siemanko który za 8 000zł za 4 filmiki "rzetelnie" oceni produkt twojej firmy. Nie wiedząc tak naprawdę nic.
Jaka klapa PR-u, tym bardziej ze ludzie od PR z Sokołowa nie mają z tym pozwem nic wspólnego? Zadajmy sobie pytanie kto statystycznie kupuje mięso? Gimbus który 90% czasu traci na oglądanie swoich "idoli" w ich vlogach czy ich matki, ojcowie, babki i dziadkowie którzy nie słyszeli o tym kolesiu od gotowania z internetu, tym bardziej nie widzieli jego filmików. A gimbusy i tak w 95% nie będą mieli nic do gadania w sprawie tego czy zjedzą parówki z Sokołowa i kotlety z ich mięsa czy z innej firmy. Ale wielcy "vlogerzy" maja o czym mówić i co sprzedawać. Minie miesiąc i już każdy będzie w d***e miał swojego "kolegę' po "fachu". A jakie zamieszanie o ACTA było, a jakie o Grażynę Żarko, a tym czasem http://wiadomosci.onet.pl/kraj/koniec-bezkarnosci-internetowych-hejterow/2k9h3, statystyczny kowalski będzie mógł teoretycznie pozwać (bo nie wiadomo jak z Tym w praktyce będzie) kogoś za to że ten w komentarzu w internecie nazwał go głupim c****m. Ale to nie jest atak na wolność słowa, o tym nikt nie mówi. Za to wielkim atakiem na niepodległość internetu jest pozew na pana który vlogi w internecie robi.
Tym bardziej że im więcej wsparcia ma pan vloger tym w większe gówno pakują go jego "koledzy" bo im głośniej o tym będzie tym bardziej sokołów będzie chciał go ukarać i udowodnić swoją rację. W przeciwnym wypadku sprawa rozeszła by się zapewne po kościach. Tym bardziej 150tysi odszkodowania w Polskim sądownictwie, kto to słyszał, nie jesteśmy w USA, chociaż dla pana vlogera może i lepiej bo wtedy za gorsze głupoty mógł by zostać skazany na miliony zielonych.
A co do wolności słowa to pan siemanko też wykazał się ułańska fantazją, bo inną sprawą jest powiedzieć że mięso takiej i takiej firmy jest złe, a inną stwierdzić że po jego jedzeniu będziemy świecić. Cóż za profesjonalna bezstronna ocena. Ba tym bardziej samemu pochwalić się swoimi trafnymi spostrzeżeniami wrzucając swój filmik na profil facebookowy Sokołowa. A teraz sytuacja poglądowa. Powiedzenie politykowi że jego działania są niemądre jest konstruktywna krytyką, a nazwanie go publicznie głupim capem bez szkoły to już zniewaga. Która Sytuacja według was jest bliższa zachowaniu pana siemanko?
Neurotyczny Metrampaż - pierdzielisz głupoty jakich mało nie znając nawet do końca sprawy. Jesteś tylko kolejnym lemingiem, który hejtuje sokołów bo to jest modne. Proszę odpowiedz na parę pytań skoro tak w temacie jesteś jak zachowuje się mięso peklowane po usmażeniu (dodam tylko ze nie po to się je pekluje by je smażyć), co to w ogóle jest peklowanie jaki to proces chemiczny i czym się charakteryzuje i czemu służy w przemyśle spożywczym, jaka jednostka organizacyjna firmy sokołów złożyła pozew do sądu. A i rozumiem że mięso z innych firm jest cacy natomiast sokołów to ucieleśnienie zła?
Na koniec bonus. Oto za jaką sumę możemy kupić rzetelność i bezstronność pana siemanko. ---->
Własnie jadłem parówki Sokołowa ( kur... znowó kolacja o tej porze ) i w składzie mają UWAGA 95 % MIĘSA. Więc przestańcie pieprz.. że Sokołów ma produkty złej jakości, bronicie gościa który tak naprawde na tej sprawie sie dorobi więcej niż straci bo zyskał ogromny rozgłos i KTO WIE CZY NIE ZROBIŁ TEGO CELOWO ( taka głupia teoria spiskowa )
Ps. Swoją drogą Polacy to przeokropne lemingi , zabili by chyba własne matki w imie mody bo tak im Rock kazał !
Tak samo było z jechaniem na Pis a lizanie dupy Tuskowi w imie mody i bycia trendy , dzis ci sami modnisie pracuja za 5 zł na godzine tym razem liząc dupe wlasnemu szefowi. Ludzi zacznijcie myslec a nie robic wszystkiego w imie bycia coooooollllllll
True, z ciekawosci wrzucilem w googla pytanko o parowki, i oto wynik (wiem, ze Fakt, ale zawsze..)
http://pieniadze.fakt.pl/Wielki-ranking-parowek-Ktore-z-parowek-maja-mieso-Zobacz-najlepsze-parowki,artykuly,175104,1.html
Wysiak dokładnie o te parówki sokołowa mi chodzi 93 % mięsa z szynki ( nie 95% jak napisałem) i 0% MOM.
Ciekawe co na to gimbole , czary mary i parówki SOKOŁOWA NUMBER ONE !
A co mają robić. Nic.
Jest hejt na firme, pan 'dobry wujo' z kropką na czole do niego się przyłączył to ja też muszę, mamo, mamo nie kupuj tych parówek bo mój internetowy idol tak mówi.
Ziomuś15 zresztą wyczerpał temat.
ja tam parówki tylko sokołów kupuje.
A poza tym takie testy można se wsadziźć (oglądałem 2; zupki chińskie i pizza mrożona to o dupę rozbić, jeszcze plucie przed kamerą FUUUU).
Porównywanie tatara gotowego z robionym, jakiś debilizm, to tak jakby porównywać rosół z rosołem z kostki rosołowej, WTF?
Moim zdaniem Sokolow S.A. jak najbardziej mial racje w krokach jakie podjal wobec P. Oginskiego. Ten test nie ma nic wspolnego z rzetelnoscia. Facet odstawia w tani show pod publike nrazajac przy tym firme na realne straty finansowe dla paru $ wiecej dzieki swojej maloletniej publicznosci i jest pozniej zaskoczony reakcja. W sumie ciekawe jak to sie przeklada na rzeczywistosc. "Mamo, z kolegami z jutuba bojkotujemy parowki z Sokolowa, nie bede jadl! - Zryj gnoju, bo juz nic na kolacje nie dotsaniesz! Dobrze, mamo... " :))
Obejrzalem tez komentarz do sprawy Rocka, czy Roja (facet z broda - zawsze mi sie myla). To mialo byc chyba przeslanie dla Sokolowa i idacych w ich slady firm: nie zaczynajcie z nami, bo my tym dzieciakom wmowimy wszystko, a wy starcicie swoje pieniadze. :) To jaka abstrakcja pomieszana z bufonada i glupota.
Czytalem wywiady z nim juz po fakcie. On jest naprawde zalosny. W rzeczywistosci jest chyba taki sam jak w swoich filmach. No sorry, ale za glupote trzeba placic. Sprawa na 100% skonczy sie ugoda albo niewielka grzywna, ale do tego czasu ile go to bedzie kosztowas stersu wie tylko on sam.
A mówi się że nie ma mafii :) jak to ? Jest Internetowa. Widzę, że ostatnie posty to wygrana rozsądku nad głupotą. Mówicie: "Nie będę jadł produktów z Sokołówa" które wg. danych nawet z linktów które ktoś przytoczył mają największą zawartość mięsa. Za to całkowicie kuriozalną sprawą jest 8000 PLN za filmy reklamowe produktów spożywczych w świetle całej tej sprawy (i mówienia że 150k go przerasta). Ci co reklamują i żyją z tego nie zabierają się za antyreklamę, bo jest to całkowicie niezgodne z etyką biznesu.
Mimo, że Rocka poznałem tylko z gryonline i wydawał się sympatycznym człowiekiem, to obecnie osiągną wyżyny intelektualnego absurdu. Solidarność w głupocie, a gdzie rzetelność ? Od sporów jest sąd. Współczuje pokoleniu ludzi którzy wybierają sobie za wzór osoby które nie mówią im "myśl samodzielnie, ale mówią im myśl tak jak ja" Za to rodzicie powinni też włożyć choćby minimalny wkład w rozwój intelektualny swojego dziecka, zobaczyć co ogląda, czym się pasjonuje, jacy są jego idole.
Gimbusy zlecą się niedługo ze szkoły i będą się chwalić ile to osób przekonały do niejedzenia parówek z Sokołowa ahah ale jajca
Alex: Parówki z szynki to inny produkt niż parówki klasyczne. Morliny i Krakus również mają parówki z szynki o zawartości mięsa 90%.
Natomiast w klasycznych parówkach Sokołowa mięsa jest 70%. (Berlinki 71% ale Pikok już 83%).
Unseen: Panie dorosły i wykształcony, wypadałoby wiedzieć że w sprawach cywilnych grzywny nie występują... Zapytaj mamy to może Ci wytłumaczy :]
All: Śmieszy mnie że nadal twierdzicie że kanał Kocham wymiotować ogląda tylko gimbusiarnia, która nie ma nic do gadania w sprawach zakupów a jednocześnie twierdzicie że pozew Sokołowa jest zasadny. Albo albo. Jeśli ponieśli straty wizerunkowe to znaczy że jednak widzowie KG mają wpływ na zakupy a Wasze obrażanie ich jest żałosną próbą poprawy swojego nędznego ego. Albo faktycznie gimbusiarnia nie ma żadnego znaczenia w zyskach firmy, a więc to nie "przekłada się na wizerunek powódki i niezasłużony spadek jej renomy" (cyt. z pozwu, ciekawe ilu z Was w ogóle go przeczytało) a więc pozew jest bezzasadny.
I sorry, ale jeśli ktoś twierdzi że zakup mięsa to rola kobiet, to sam jest gimbaza :) Mięso to zbyt poważna sprawa aby zostawiać je kobietom, one mogą co najwyżej wybierać wzorek czy zapach papieru toaletowego.
W calej tej dyskusji, zgubil sie najwazniejszy watek dyskusji, moim zdaniem.
Naprawde nie ma znaczenia czy parowki sokolowa maja 50% miesa czy 90% tektury, podobnie jak niewazne jest czy pan od youtube wymiotuje do zlewu i czy ma ogladaczy gimbusow.
Chodzi o to czy marketing sokolowa strzelil sobie marketingowo w stope czy tez dzieki tej akcji zyska posluch, uznanie i nowych, kochajacych klientow.
A tkwiactm w dalekim prylu gosciom ktorym wydaje sie, ze za polskim miesem zabijaja sie wszystkie kraje swiata moge spokojnie powiedziec, ze tak bylo dawno temu, najgorsze ze w Polsce, w odroznieniu do bogatszych panstw, praktycznie nie ma miesa kategorii premium, za ktora klient musi zaplacic wiecej.
Sokołów nie strzelił sobie marketingowo w stopę. Wręcz przeciwnie - w perspektywie czasu zyskają.
Ludzie zapominają w tym całym bałaganie o jednym - to nie gimnazjaliści kupują rodzinie jedzenie. Dorosłemu człowiekowi cała ta sprawa z kanałem pana siemanko co wita nastolatków w swojej kuchni i ma problemy z wysłowieniem się naprawdę bardzo zwisa kalafiorem. Ważny jest skład, rodzaj mięsa, cena i renoma firmy. W perspektywie czasu ten ostatni element zyska. Przekaz jest prosty - firma dba o swoje dobre imię.
Szkoda mi pana siemanko, ale cóż - jak się nie myśli przed, to myśli się po fakcie. Jego pozostałych materiałów oceniał nie będę, bo i nie dałem rady ich obejrzeć - przy każdym z nich czułem autentycznie zażenowanie.
Cóż, tekst napisany w prostacki sposób ale jest w nim dużo racji - gość niepotrzebnie odwalał taki teatrzyk a porównywanie właściwości i trwałości mięsa peklowanego (sól - doskonały konserwant) ze świeżo mielonym to po prostu głupota.
150 tysięcy złotych to może przegięcie, ale sam pozew wydaje mi się w pełni uzasadniony.
Neurotyczny Metrampaż -> brak elementarnej umiejętności czytania ze zrozumieniem. Nikt nie twierdzi że pana siemanko ogląda sama gimbusiarnia, chociaż myślę że statystyki youtube pokazały by że jest to znacząca większość. Natomiast mówi się o tym że znaczna większość hejtujących ten sokołów to ludzie w wieku 10-18 lat. A dla człowieka myślącego obecność wszelkiej maści chemii w jedzeniu nie jest zaskoczeniem.
Poglądowo cytuje z oficjalnego profilu sokołowa "Sokołów Ssie" napisane przez +-12 latkę. Rozumiem że do tej pory całe swoje kieszonkowe wydawała na parówki sokołowa skoro zabiera głos.
Odpal sobie chociażby głupią wikipedię na haśle PEKLOWANIE. Jeśli chcemy sprzedawać mięso w folii które ma byś spożywane na surowo, to ten proces jest niezbędnym, gdyż w innym przypadku groził by nam jad kiełbasiany, salmonella itp. A z reakcji chemicznych wynika że gdy usmażymy peklowane mięso to zrobi się ono różowe. Czyli to co pokazał pan siemanko jest jak najbardziej naturalnym zachowaniem mięsa w tym przypadku. Ale tego już nikt nie próbuje zrozumieć. Smażyć tatara i mówić że dziwnie się zachowuje to tak jak by dziwić się czemu człowiek nie potrafi latać sam z siebie. Bo po prostu nie został do tego stworzony.
Już prościej wytłumaczyć się tego nie da.
Nie komentuje już nawet twojej aluzji o kobietach, ale tak to wypowiadają się właśnie tylko gimbusy i nerdy z JM co nigdy dziewczyny na oczy nie widziały.
http://www.youtube.com/watch?v=qBYg2FKx-XM
Kolejny mądry, w skrócie: "nie wnikam czy test był rzetelny czy nie, nie wiem tak naprawdę co sokołów ma Ci do zarzucenia, ale sokołów jest zły i Piotrek jestem z Tobą, i nie będę już jadł sokołowa".
A te 150 tysi, no ludzie nikt mu tyle nie zasądzi nawet jeśli zostanie skazany!
eee, 150tys tylko?
Gimbaza sie zrzuci i nie bedzie problemu :)
A jak nie...to siema kolezka na zmywanku 2gi etat przez 3 lata pogoni i wyjdzie nie prosta.
Mnie już zaczynał adbuster wnerwiać , niby taki popularny kanał a te jego niektóre testy były tez mega nieobiektywne. Gościu testuje golarkę a nie potrafi się golić itp. Ludzie jeśli prowadzicie kanały które ogląda masa osób podchodźcie do tego profesjonalnie ! Nie każdy ma w głowie sałata i cieszy się do sera. Więc albo kanał jest profesjonalny albo róbcie kabarety i wtedy zapewne nikt was nie pozwie...
Jednak ludzie to maja cos nie tak pod kopula. Zawsze myslalem, ze jak kogos stać tylko i wyłącznie na zarcie z biedronki to ma swiadomosc tego co je i jak to się moze skończyc.
Go go jedzcie Sokolowa, Morliny czy inne scierwo. "Swiecenia w ciemności" tylko zycze, bo mam dobre serce. btw a mcdonald to syf?:D Mcdonald przy tym czyms to sama natura.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Azotyn_sodu
http://pl.wikipedia.org/wiki/Nitrozoaminy
Wasze psy będą szczęśliwe, szczęśliwe inaczej
Problem nie jest w tym czy Sokolow to w chuj syf czy tylko trochę syf. Problem jest w tym, ze takie zarcie pochlania 80% polakow (strzelałem). Stad musza się pojawić glosy broniące Sokolow.
Swoja droga nie ważne czy gimbaza czy licealiaza czy studiaza czy cholera wie co. Nawet jakby Sokolow wygral te 150k na co szans nie ma zadnych to i tak straci xxx razy tyle na sprzedaży. Gosc od pomysłu powinien dostać premie od konkurencji. Takie Morliny mysle, ze robia w gacie ze szczęścia i smiechu
Kiss a ja strzelam ze nie znasz sie na tym co piszesz.
Pan 'kocham wymiotowac' nie ma szans na wygranie z sokolowem, caly 'test' to byla totalna farsa. Co prawnicy sokolowa moga bardzo latwo udowodnic, zwlaszcza ze sokolow jest duuzo lepszy i mniej 'chemiczny' od innych produktow w swojej klasie cenowej.
Poza tym cala ta nastoletnia, przyglupia bojowka w niczym mu nie pomaga, pokazuja tylko swoje ograniczenie umyslowe i jak latwo koles z Youtuba moze ich zmanipulowac (przylad myslenia zbiorowego - jeden gejowaty pseudo kucharz, co to rzyga na zawolanie - powie ze sokolow to chemia i nagle wszystkie gimbusy doznaja oswiecenia). Masakra.
Kiss- > Śmieszny jesteś, jeśli patrzymy na cały rynek pod tym kątem to nawet mydła dove i zwykłe soki w kartonach są rakotwórcze, przykro mi cie zasmucić ale obecne cały rynek ma domieszkę chemii.Co tam mama rano zrobi ci na śniadanie?Kanapkę ze świecąca sopocką?
Nie wiem kto tam w "Sokołów S.A." pracuje ale na pewno to są jakieś matoły i palanty którzy posyłają niewinnych blogerów. Żal mi tej firmy...
Co prawnicy sokolowa moga bardzo latwo udowodnic, zwlaszcza ze sokolow jest duuzo lepszy i mniej 'chemiczny' od innych produktow w swojej klasie cenowej.
sugerujesz, ze będą udowadniać na zasadzie: "inni sa bardziej chemiczni od nas?" to może ci inni pozwa Sokołow?:D Co to ma do rzeczy, ze jakas firma xxx jest 300 razy gorsza?
"jeśli patrzymy na cały rynek pod tym kątem to nawet mydła dove i zwykłe soki w kartonach są rakotwórcze"
jakies konkrety proszę. Zastrzegam, ze mydla nie jadam.
przykro mi cie zasmucić ale obecne cały rynek ma domieszkę chemii
przykro mi cie zasmucić ale podobno nawet w biedronce jest jakas wedlina bez azotynu.
przykro mi cie zasmucić ale podobno nawet w biedronce jest jakas wedlina bez azotynu.
no to super, tylko sprawdz czy nie ma dodatku w postaci kwasu kielbasianego....
Kiss ->http://wirtualnaporadnia.wp.tv/i,Przetwory-rybne-Wirtualna-Poradnia,mid,1289070,index.html?_ticrsn=5&ticaid=611367#m1289070 Podobno to Kopernik była kobietą.
szymonel7900 -> Mówi to gość który zdania w ojczystym języku nie potrafi poprawnie logicznie sklecić. Gdzie oni posyłają tych bogu ducha winnych vlogerów, na sybir za test tatara czy jak?
"przykro mi cie zasmucić ale podobno nawet w biedronce jest jakas wedlina bez azotynu."
Jak jest, to bardzo prawdopodobne ze z Sokołowa, którzy trzaska te Krainy mięsa" dla "Biędronki"
Pewnie Burak jest oplacony, zaraz sie gimbusy rzuca szerzyc sprawiedliwosc.
Sokołów już tą sprawę wygrał , dzięki temu ze pozwali Piotrka każdy dowiedział się że Sokołów nie jest gorszy od konkurencji i wbrew pozorom, dla Sokołowa jest to bardzo duża reklama, reklama pozytywna. Mało tego teraz każdy się dowiedział ze Sokołów jest w sumie najlepszy w swojej klasie cenowej. Możecie pluć na menadżerów Sokołowa ale teraz gdy będziecie mieli wybór to weźmiecie produkt Sokołowa a nie konkurenta bo macie w głowę wbite ze sokołów jest lepszy niż konkurencje , oczywiście w danym przedziale cenowym !
Piosenki nie ma żadnej nowej ale trafiłem na tą żenade https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=lzWg2DVamhM Nie wiem co to za koleś ale to co przedstawia w tym filmiku jest żenujące.
https://www.youtube.com/watch?v=IccHUmxOvuw
nie wiem czy było, ale świetnie określa poziom jutuberuff
ogólnie jutuberzy to taka kupa, idąc za powiedzeniem "trzymajmy się kupy, kupy nikt nie dotknie", ktoś to kijem szturchnął i teraz wszędzie śmierdzi.
http://www.youtube.com/watch?v=U3EuOa1XnSU
Burak idealnie podsumował tego całego głąba z Kocham Gotować.
EDIT:
A już dawał siwy, to macie dabla.
Nie wiem co jest bardziej zenujące i zarazem przerazające. Vlogerzy typu Rock (jak ja tym gosciem gardze :/) czy dzieciarnia ktora robi wszystko co on im powie we vlogu :/ To jaki ten koles ma wplyw na ludzi ktorzy to ogladaja jest kuriozalne (facet wrzuca swoje gowno warte blogi w stylu "haha moj syn i ja na lodach hehe")...az mi sie przypomniala sytuacja jak zjechal jakiegos młodego w komemtarzach tylko za to, ze smial napisac, ze jego syn ma lekką wade wymowy (i natychmiast armia 12 latkow w odpowiedziach do tego mlodego "zamknij ryj" itd)...Ja sie boje co by bylo jakby Rock zrobil vloga o tym, ze nie warto chodzic do szkoly. Chore, tak kieruje sie masami. Internet powinien serio miec ograniczenie wiekowe chociaz +16 kiedy juz dzieciakom wyksztaltuje sie zdolnosc samodzielnego myslenia.
A co do tematu to popieram sokołów, ogladnalem kilka vlogow tego typa z KG i jego testy sa o dupe potluc.
btw. myslalem, ze adbuster jest rozsadniejszy a jednak on tez popiera vlogerkow, czekam az Kanciarz zrobi zbiorke kasy na siemanko...
Mam nadzieję, że Sokołów w tej sprawie nie odpuści.
Swoją drogą skąd u tego kucharza tyle pogardy w kierunku Sokołowa?
Całość można podsumować cytując innego klasyka Youtube MMK: "trzeba było nie otwierać ryja" :)
>>> [196]
Super filmik. A pokazany fragment z psem i wycietym dzwiekiem pokazuje, ze jednak chyba ktos tu oszukuje.