Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Smartfon do 600 zł :)

13.12.2013 15:16
emil kuroń
😊
1

Smartfon do 600 zł :)

Udało mi się jednak uzbierać 600 zł na smartfona. ;p Mogę ew. leciutko przekroczyć, jeśli będzie warto. Może być używany. Ekran min. 4 cala (choć preferuję więcej).

Co myślicie o LG Swift L9? Bardzo mi się podoba desing, pochlebne oceny, poza tym ma całkiem niezłe parametry (najważniejsze dla mnie przeglądanie internetu, czytanie dokumentów np. office i innych aplikacji, czasami może jakaś gierka). System raczej android.

13.12.2013 15:26
Drendron
😊
2
Drendron
130
Generał

W kategorii cenowej 'poniżej tysiaka' liczą się przede wszystkim telefony z Windows Phone i chińskie androidowce :). W tej samej cenie zdecydowanie lepsze sprzęty, niż ten LG.

13.12.2013 15:42
3
mich83
121
Generał

Jeśli okres gimbazy i jarania się pierdołami masz już za sobą celuj w WP8. Te telefony mają co potrzeba ( no z małymi wyjątkami ) i działa to przyjemniej niż na androidzie. To wszystko co ma android a niema wp8 może zajarać Cię na parę dni ale z czasem i tak dojdziesz do wniosku ze liczy się " szybkość i prostota ".

13.12.2013 16:55
emil kuroń
4
emil kuroń
68

W porządku. A co z WP byście polecali?

13.12.2013 16:59
Drendron
5
Drendron
130
Generał

W tych granicach cenowych z WP-Lumia 520.

Ew. jak Android, to Lenovo/ZTE.

13.12.2013 17:13
MiniWm
😈
6
MiniWm
242
PeaceMaker

Jiayu 3gt monster za swa cenę :)

13.12.2013 17:27
7
zanonimizowany658009
58
Generał

Może i zabrzmię jako osoba, która nie zna się na telefonach, ale polecę telefon, który aktualnie używam, a mianowicie HTC Desire X.

Jak poszukasz to na allegro znajdziesz w okolicach 650zł.

Zalety?
Aparat 5 mpx, nagrywanie 480p, szybkosc telefonu (w tej cenie jest na prawde dobry)
W tle potrafię miec uruchomionych 8 kart w operze i 5 aplikacji w tle.
Nie wiem jak to tam smartofny liczą :)

Na telefonach znam się słabo, wiec doradzic nie potrafię.
Miałem juz Blackberry, Mama ma lumie 520, pare innych modeli HTC i póki co nie wiem czy to przyzwyczajenie, czy po prostu mój telefon jest taki dobry ;)

Dodatkowo ciekawą funkcją, jeżeli lubisz słuchać muzyki jest wzmocnienie bassu (Beats audio)

Uzywałem Windowsa, Androida, iOS'a
Android wygrywa zdecydowanie :)
Ma dosyć otwartą architekturę (w końcu Open Source) i nie ma az tyle problemów z instalacją software i modyfikacjami.
Windows Phone ma mało aplikacji (no dobra, niektórzy powiedzą, ze najważniejsze są), ale i tak dalej jest w tyle wśród innych telefonów :)

Windows mimo coraz bardziej cieszącej się popularności nadal wiele traci, na komplikacjach systemowych.
Dev Programiści wciąż nie widzą sensu zabawy z WP.
Android i iOS, póki co królują i taka jest prawda.

Jak na swoją cenę z telefonu jest bardzo zadowolony. Mam na nim wszystkie potrzebne aplikacje i prawie nigdy mnie nie zawiódł.
Wadą może być bateria (około dnia), ale tak mają wszystkie Smartphony :P

13.12.2013 17:43
emil kuroń
8
emil kuroń
68

dzięki za pomoc. zastanowię się. :)

13.12.2013 18:06
MiniWm
9
MiniWm
242
PeaceMaker

Jiayu 3gt

Aparat sony 8
720 ekran
4x 1.5ghz
Gorila 2
BATERIA 3000

13.12.2013 18:17
Langert
10
Langert
128
Generał

Ja polecem HTC DESIRE X od siebie, wcześniej juz cos pisalem o nim wiec nie bede sie powtarzam tylko wkleje

Hmm, szczerze powiedziawszy jak na razie chodzi wszystko ładnie, telefon miałem z fabrycznym JB, gry działają bardzo płynnie (RR3, Most Wanted, GTA III, FIFA12 i coś tam jeszcze). Nie wiem jak to będzie wyglądało za jakiś czas ale myślę że dużo zależy od dbania o system, przewrotnie z androidem (a to linux o ile sie nie myle w dużej mierze) jest troche jak windowsem, miałem już kilka telefonów z androidem i dbanie o system to podstawa, a windowsa na pewno przy następnej zmianie telefonu wezmę pod uwagę, jednak w tej formie to jeszcze nie to według mnie. Co do wykonania Desire X to mimo plastiku jest bardzo fajnie spasowany, nie ma mowy o luzach czy skrzypieniu, oczywiście tak naprawdę wszystko sie okaże po dłuższym użytkowaniu. Jak za tę cenę raczej ciężko o coś lepszego i nowego jednocześnie w sklepie stacjonarnym.

13.12.2013 18:22
Drendron
11
Drendron
130
Generał

Reality, Langert->

Przecież ten HTC Desire X ma stare bebechy i nic ciekawego, jak na cenę, za którą go sprzedają. W tej cenie można dorwać wiele lepszych konstrukcji, a porównywalne-za niewiele więcej, niż połowa jego ceny...

Plus-arcytragiczny serwis HTC w Polsce.

To ten Jiayu z posta [9] będzie zdecydowanie lepszy.

13.12.2013 18:25
emil kuroń
12
emil kuroń
68

a przy tych "chinolach" nie ma później problemu z ew. serwisem, gwarancją itd? :P

13.12.2013 18:27
Emsik
13
Emsik
19
Demon Beggar

ze swojej strony polecam Kruger&Matz Live.
4,5 calowy wyświetlacz
czterordzeniowy procek
Cortex-A5
dualsim
1GB ramu

13.12.2013 18:27
Drendron
14
Drendron
130
Generał

emil kuroń ->

Zależy. Zwykle gwarancja=odesłanie do chinola. No i cóż z tego, skoro szansa na usterkę jest minimalna? :) A gwarancja generalnie sprowadza się do wymiany na nowy.

Chyba, że kupisz w polskiej firmie importującej chińczyki, ale oni doliczą sobie ekstra parę stówek za gwarancję. Nieopłacalna sprawa.

13.12.2013 18:36
emil kuroń
😊
15
emil kuroń
68

Dzięki, rozważę różne opcje ;)

Forum: Smartfon do 600 zł :)