Witam!
Przymierzam się do kupna smartfona, jednak nie wiem jaki wybrać. Czy ktoś mógłby mi pomóc w wyborze?
Wymagania
Najlepiej nowy.
Przyzwoity aparat (nie mówię tu o 15 Megapixelach, ale nie chce też 1 czy 2).
Wi-Fi, dotykowy, jeden z nowszych androidów.
Smartfonu będę używał częściej do internetu, gdyż od grania mam tablet, więc telefon nie może mieć z internetem problemu (np. przycinki, czy wolne ładowanie się stron mimo dobrego łącza).
Przyzwoitą baterię, która nie padnie po 2 godz. użytkowania.
No i cena. Chciałbym do 300 zł, maksymalnie do 350.
Z góry dziękuje i pozdrawiam!
W tej cenie tylko Nokia Lumia 520, nic lepszego nie znajdziesz. Wszystkie androidofony sobie odpuść, gdyż z takim budżetem to tylko łzy i zgrzytanie zębami :)
Co wy gadacie? Telefonów z androidem do 300 zł jest mnóstwo, tylko ja nie wiem jaki wybrać. Po za tym nie chcę Windows 8.
Wszystkie nowe androidofony w tej kwocie to szmelc, nie wart tych pieniędzy, ale jak to mówią, Twoja kasa, Twój problem.
Kup co Ci się najbardziej podoba z wyglądu, na resztę nie patrz, i tak będzie to samo.
Co wy gadacie? Telefonów z androidem do 300 zł jest mnóstwo, tylko ja nie wiem jaki wybrać
No pewna, z wersjami 2.x.x, na bebechach sprzed x lat, przy odrobinie szczęścia może wyłapiesz 4.1 z jakimś beznajdzienym procem i 500 ramu, po tygodniu nie da się używać? Chcesz kupić telefon za 350zł? Obniż wymagania :)
Jiayu F1 z Aliexpress. Wyjdzie coś koło 170 zł za 2 rdzeniówke, 512mb ramu, aparat 5 Mpx i Androida 4.2.
Napisałem, że ma być jeden z nowszych androidów, a nie najnowszy.
Za ok. 300zl można wyłapać używkę Samsung Galaxy Ace 2. 2 rdzenie 800mhz (jest możliwość podkręcenia do 1250mhz), 768MB RAM, aparat 5MPix, KitKat 4.4.4 custom rom.
Nokia Lumia 520 i nie znajdziesz już lepszego w tej strefie cenowej.
Nokia Lumia albo Samsung Galaxy Pocket. W tej cenie ciężko o coś naprawdę dobrego.
LG L40.. "320 x 480 px (3.50") 165 ppi"
I ty to nazywasz spoko? Smiech...
W tej cenie tylko Lumia 520.
1. W tej chwili możemy znaleźć na rynku bardzo dużo smartfonów w cenie do 300zł. Polecam Lumia 510 - b. dobry telefon, owszem, nienajnowszy, ale spełni Twoje wymagania.
2. Ostatnio w Auchan (nie śmiejcie się) wprowadzili całkiem udaną markę QiLive, której telefony (miałem okazję testować jeden z nich przez miesiąc) działają doprawdy płynnie i wygodnie. Nie można mówić, iż telefony za mniej niż 300 zł to androidowe dziadostwa. Jeżeli będzie się go odpowiednio eksploatować nie będzie sprawiać problemów.
3. Jeżeli już zdecydujesz się na zakup tańszego sprzętu, musisz pamiętać, aby zdawać sobie sprawę ze stosunku jakości do ceny. :D
Oszalałeś? Polecać L510, która ma zdechłego WP7.5 jak w tej samej cenie jest 520 albo nawet 620 (mniejszy ekran ale całościowo wypada sporo lepiej).
Tak do 300 zł to możesz sobie popatrzyć na ten model:
Goclever:
http://www.skapiec.pl/site/cat/200/comp/10000015
Ma dość kiepski aparat ale dobre inne parametry takie jak procesor. Wyświetlacz 4 cale - myślę, że powinien z powodzeniem wystarczyć Ci do przeglądania internetu.
Można rozszerzyć o kolejne 512. Niemniej ma to być smartfon DO 300 PLN. Masz lepsze propozycje ?
Tak jak pisałem wcześniej, w takiej cenie tylko i wyłącznie Lumia 520, wszystkie androidofony to nieporozumienie w tej kwocie.
Można też poszukać Lumii 620.
Wyświetlacz 4 cale - myślę, że powinien z powodzeniem wystarczyć Ci do przeglądania internetu.
Dobre :D
Thun
Faktycznie strzeliłem głupotę, można rozszerzyć natomiast pamięć z 4 gb o kolejne 32
Ludzie! Pamiętajcie o tym, że za 300 złotych iPhone'a nie wyczarujecie.
[26] ---> WŁAŚNIE!
za 320 zł z androidem 4.4 KitKat można kupic telefon Doogee DG800 który ma 1GB Ram, procek 4x1.3GHz , aparat 13MPX i 8MPx przód i na dodatek dotykowy tylny panel, dp przewijania zdjęć, nety, meny bez potrzeby dotykania ekranu. w antutu ok 17000 tak jak nexus 4 czy SGS 3 !!
To najlepszy telefon w tej cenie jaki widziałem. Warto przeczytać w necie recenzję.
poszukaj w google aliexpress i tam kup za 320zł z przesyłką do domu.