Witam problem polega na tym ze kupilem oryginalna gre Shogun2 PL zainstalowalem pobralo aktułalizacje po czym odpalam gre wyskakuje mi 1 okiengo z gra a po chwili robil sie reset kompa prosze o pomoc w tym temacie
Napisz jaki system, karta graficzna.
W każdym trybie się resetuje? (benchmark, DX9) też?
Jakie okno ci się pojawia??
Sterowniki zaktualizowane?
Witam dziekuje za szybka reakcje
System operacyjny widnows 7 64 bitowy
karta grafiki AMD radeon HD 6670
dodam ze kompa kupilem jakis tydzien temu to chyba wgral mmi sterowniki najnowsze
gre odpalam normalnie wyskakuje to okienko z wyborem direxa klilam na tego direx 11 i sie resetuje na tego 2 direxa 9 klikam tez sie resetuje:/ przez te benchmark nie patrzylem
jak komputer po resecie sie wlacza wyskakuje taki opis problemu
Podpis problemu:
Nazwa zdarzenia problemu: BlueScreen
Wersja systemu operacyjnego: 6.1.7601.2.1.0.256.48
Identyfikator ustawień regionalnych: 1045
Dodatkowe informacje o problemie:
BCCode: 124
BCP1: 0000000000000000
BCP2: FFFFFA80049828F8
BCP3: 0000000000000000
BCP4: 0000000000000000
OS Version: 6_1_7601
Service Pack: 1_0
Product: 256_1
Pliki pomagające opisać problem:
C:\Windows\Minidump\030712-15054-01.dmp
C:\Users\User\AppData\Local\Temp\WER-21746-0.sysdata.xml
Przeczytaj w trybie online nasze zasady zachowania poufności informacji:
http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x0415
Jeśli zasady zachowania poufności informacji w trybie online nie są dostępne, przeczytaj nasze zasady zachowania poufności informacji w trybie offline:
C:\Windows\system32\pl-PL\erofflps.txt
a okno sie pojawia to shogun 2 taki a zaraz chyba powinnien wyskoczyc filmik i przed nim sie resetuje
To jest taki błąd, który mówi "Masz coś nie tak ze sprzętem"
Shogun 2 ma niestety humory. :/
Inne gry działają? Chodzi mi oczywiście o jakieś bardziej wymagające.
Na forach odnośnie Shoguna radzą aktualizację biosu. Ale i tak nie wszystkim to pomaga.
Trzeba na pewno zaktualizować sterowniki do karty graficznej, dźwiękowej, itp. A potem się zobaczy.
wiesz gram w battlefield 3 na prawie max wymaganiach wiec chyba szogun nie powinnien byc przeszkoda:p
robilem aktulalizacje karty poprzez menage zadan tam wybralem sobie karte aktulalizacja sterow i wyskoczylo ze sa najnowsze wiec nie wiem gierke kupilem przez allegro oryginalne pudleko all jest ten steam mnie denerwuje kurde kiedys sie szlo do sklepu plyte kupywales i nie bylo problemu a teraz programy jakies patche a wslanie sluchaj a moze to wina patcha ze steam bo tam mi zassalo ponad 6 giga update:/ moze to to zrypalo gre??
ja tam przez biosa zadnych update nie bede robil nie znam sie na tym podejrzewam ze bardziej kompa zrypie:p niz cos naprawie:p
Jakies inne pomysly bo z checia bym pogral sobie w tego shoguna:/:/:/
powiedz mi jeszcze czy steam musi byc zainstalowany tam gdzie windows czyli dysk c itp czy moze byc na dysku d zainstalowany i czy to moze miec wplyw na to ze gra nie chodzi??
Zainstaluj http://www.nirsoft.net/utils/blue_screen_view.html uruchom i wklej screenshota.
Sprawdź też w steam spójność plików gry.
kurde nie wiem co z tym robic odpalilem jak mowisz
prosze
jakby ktos chcial wejsc na ts i pomoc mi z tym to zapraszam
SOBAN.PL pokoj 54 haslo lolki
a sluchajcie czytam na necie zeby odinstaowlac te pliki windows visual c+++ co o tym myslicie czy to pomoze??
Te pliki (instalki do nich) masz w katalogu z Shogunem 2)
Mozesz próbować. Powodzenia.
a jeszcze 1 wyczytalem gdzies ze problem moze lezec w ramie co o tym sodzisz??
Wklej zawartosc folderu gry w ktorym znajduje sie exek. W nim powinny znajdywac sie jakies biblioteki dll, ktorych kopie w innej wersji znajduja sie w systemie. Mozesz sprobowac usunac/zmienic nazwe tych plikow to moze cos sie poprawi.
Może leżeć w ramie, w sprzęcie, zasilaczu...
Problem polega na tym, że u wielu ludzi gra działała, a po którymś patchu zaczynały się dziać różne dziwne rzeczy.
Jaki zasilacz posiadasz? Co do wadliwego sprzętu - RAM -> zasilacz -> dysk. W tej kolejności.
zasilacz ibox 550 W to wyczytalem jak odkrecilem obudowe
wszystko all chodzi mi na kompie battlefield 3 dziala bez zastrzezen gram na maxie praktycznie a tu kurde reset i reste widze ze reset zaczyna sie robic jak ma sie zaladowac filmik do gry ten na poczatku bo do gry wlazi widze ta strone shogun 2 tam te reklamy i po jakis 30 sec reset:/ kurde no kupic nowa gre a tu jakies patche to tez jest zryte 6,5 giga patcha a teraz ktos kupi sobie gre a nie ma neta ciekawe jak pogra jak dla mnie to beznadzieja porobina jest z tymi grami te STEAM i ORGIN same problemy i nic wiecej:/ kurde pomuzcie mi z tym:p bo normalnie szalu dostane:p
ktos pomoze??:p
Wklej screenshota z lista dll`ek z folderu gdzie znajduje sie exek.
PROBLEM NAPRAWIONY update biosa i wszystko gra:D