Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Samsung Wave S8500 Upgrade > Bada 2.0

07.06.2012 22:35
1
Pallar Anders Visa
41
Pretorianin

Samsung Wave S8500 Upgrade > Bada 2.0

Planuję upgrade z Bada 1.2 na 2.0.

Czytam właśnie o backupie, gromadzę pliki (sterowniki, ROM, itd.).

Mam jeszcze wątpliwości na temat wyboru odpowiedniej wersji - którą byście polecali?
Niebrandowany czy może jakiś zmodowany? Jeśli tak to jaki?

07.06.2012 23:02
2
odpowiedz
zanonimizowany187303
65
Senator

Zapraszam na bada-world.pl
Tam znajdziesz potrzebne informacje, wersje softów itp.

09.06.2012 19:13
3
odpowiedz
Pallar Anders Visa
41
Pretorianin

Sęk w tym, że przeglądałem to forum oraz inne, podobne i tam jest wszystko tak chaotycznie napisane, trylion tematów o różnych wersjach, modach a nigdzie nie ma wprost np. jaki ROM jest polecany, który jest stabilny, wymieniane są tylko zmiany w danym modzie czy tam romie, jakimiś skrótami przeważnie piszą, masakra. Pamiętam jak miałem tel. z Androidem i zrezygnowałem z niego właśnie przez to, że było miliard modów a i tak żaden nie był idealny. Zamiast używać telefonu to się nim bawiłem jakbym miał 5 lat :/ Bada 1.2 jest ok, ale lwia część aplikacji przestaje działać i muszę zmienić na 2.0.

Kupiłem używany tel. z T-Mobile a te dziady dalej nie mają oficjalnego 2.0, więc zmuszony jestem pobawić się znowu multiuploaderem. :/

09.06.2012 19:32
4
odpowiedz
zanonimizowany187303
65
Senator

Witajcie! Informujemy, że nowe oprogramowanie dla modelów Samsung Wave (S8500) - BRLC2/ERALD2 - z systemem Bada 2.0 uzyskało akceptacje naszego Działu Zarządzania Produktami - Terminale. Pozdrawiamy!

W tej chwili termin udostępnienia go w KIES zależy od Samsunga, który dokłada wszelkich starań, aby nastąpiło to jak najszybciej. Pozdrawiamy!

Napawa optymizmem, ale biorąc po uwagę dotychczasowe postępy nad wersją softu, nie wróżę szybkiego opublikowania.

Wgraj sobie S8500XXLA1, który jest oficjalnym softem dla Polski(modele niebrandowane). Jakiś czas temu na nim pracowałem i śmigał stabilnie.

09.06.2012 19:42
5
odpowiedz
Pallar Anders Visa
41
Pretorianin

W międzyczasie ściągnał mi się S8500XXLC1 (bodajże od Nexusa) - dobry będzie? Postaram się namierzyć tego XXLA1. Dzięki za odpowiedź!

09.06.2012 19:55
6
odpowiedz
zanonimizowany187303
65
Senator

Nie odpowiem Ci na to pytanie, bo nigdy nie wygrywałem customów. Odkąd PLAY wypościł swoja wersję siedzę na niej i nie mam zamiaru nic zmieniać. Bada nie jest systemem, z którym warto kombinować i zawracać sobie głowy.

09.06.2012 20:06
7
odpowiedz
Pallar Anders Visa
41
Pretorianin

To mam nadzieję, że wszystko będzie ok, jak nie to poszukam brandowanego Play - bo także mam Play to by było adekwatne.
Póki co czekam - multiupl. działa.

09.06.2012 20:22
8
odpowiedz
Pallar Anders Visa
41
Pretorianin

Pytanie - gdzie w Bada 2.0 jest coś na wzór "profili", tzn. np. normalny, cichy, samochód, spotkanie, itd.??

Pytanie #2 - postępuje wg poradnika własnie z bada-world - napisane tam jest aby dokonać zmiany w pre-configuration odnośnie XEO - niestety w tym ROMie, który ściągnąłem widać tego nie ma, to źle? Czego nie będę mógł robić nie mają XEO (domyślnie jest KOR)?? Strzelam, że na coś to wpłynie...

09.06.2012 20:26
9
odpowiedz
zanonimizowany187303
65
Senator

Nie ma. Zostały jedynie opcje dźwięków i wibracji + profil cichy, który jest na górnej belce.

09.06.2012 20:28
10
odpowiedz
Pallar Anders Visa
41
Pretorianin

To trochę dziwny wybieg, żeby zabierać profile...
Czasami z tego korzystałem.

A to XEO to potrzebne - googluje, ale zamiast odpowiedzi mam po prostu gadkę o konkretnych modach i nigdzie słowa wyjaśnienia po co to, co to robi?

OK, ok - już wiem, to region code i to jest nasz region code. Mam KOR, nie potrzebuje chyba pl literek - jeszcze doczytam czy to o to chodzi, ale jeśli tak to może być. Chyba, że chodzi o coś więcej...

09.06.2012 20:36
11
odpowiedz
zanonimizowany187303
65
Senator

XEO jest domyślnym kodem dla modeli niebrandowanych Polski. Mając inny, nie zaktualizujesz softu za pośrednictwem Kies'a. Poza tym, możesz mieć problem z polskimi znakami, ew. nie będą Ci się wyświetlać kontakty, podczas rozmów telefonicznych/smsów a same numery.

09.06.2012 20:41
12
odpowiedz
Pallar Anders Visa
41
Pretorianin

A jak dopisze do nich +48 to również mogą być jaja? Shit, nie zwróciłem uwagi na to - noob mistake.
No nic, najwyżej jeszcze raz wgram, inny z XEO.

09.06.2012 20:57
13
odpowiedz
Pallar Anders Visa
41
Pretorianin

Dopisałem "+48", zadzwoniłem z innego telefonu i pokazuje kto dzwoni - bez tego, nie pokazuje.
Ciekawe czy jeszcze jakieś jaja się będą dziać. Zobaczę jeszcze, może inny ciekawy ROM znajdę...

...i znowu się zaczyna...

Forum: Samsung Wave S8500 Upgrade > Bada 2.0