Kupiłem nowy telefon i tu niespodzianka bo nie pasuje karta.. wymyślają co chwilę jakieś nowe technologie.. Spróbować samemu przyciąć czy lepiej udać się do salonu? Jeśli do salonu czy to coś kosztuje?
Serio..?
Lepiej do salonu. Mnie skasowali dyszke.
Możesz też po prostu wymienić kartę. Stara na przykład "zgubić". W Play robili to za darmo.
Lol przypomniał mi się czas wiercenia drugiej dziury, żeby przerobić dyskietki dd na hd.
W salonie wymienia ci od ręki za kilkanaście złotych tylko musisz być właścicielem numeru/karty oraz okazać swój dowód, dostaniesz nową kartę, po całej procedurze trzeba poczekać do 15 minut. W Orange, nie wiem jak w innych sieciach rowniez mozesz wymienic samemu kartę kupując starter i wysyłając smsy najpierw chyba z starej karty.
W 2 minuty ogarneli? Pamietam, ze czekalem 15 minut ale to juz poza salonem zeby system zaakceptowal przeniesienie i druga karta zaczela dzialac.
Wchodzisz tu: http://www.skipser.com/i/2/files/general/sim_cutter_template.pdf
Ustawiasz taka wielkosc na monitorze by po przylozeniu SIMki pasowala wielkosci do tego co na ekranie, zaznaczasz olowkiem/dlugopisem ile powinno byc obciete, przycinasz, ew doszlifowujesz pilnikiem i voila. Profit.
jak zepsujesz to udasz sie do salonu najwyzej, ale do tej pory przycialem pare kart i zadnego problemu.
Dzięki za podpowiedzi, ale i tak się wybieram po pracy do galerii w której jest punkt, więc pójdę do salonu. Może nie zedrą kasy..
Też w swoim nowym smartfonie musiałem wymienić kartę z Micro SIM na Nano SIM - a był to 2017 rok. W punkcie sieci Plus bez problemu mi wymienili na mniejszą kartę wraz z zachowaniem obecnego numeru telefonu. Niestety nie pamiętam, czy coś za to płaciłem
Kiedyś też pamiętam, że przycinałem. Wzór i wymiary z google i jazda. Wszystko zależy od Twojej zręczności.
Byłem wczoraj w salonie Play i o to info :
- Nie przycinają już kart, tylko wymiana
- Koszt : 5 zł
- Czas wymiany : 3 minuty
Pozdrawiam
Mnie zawsze przycinali za darmo w salonie, nawet nówkę dali za darmo kiedyś... Ale ja mam abo nolimit na wszystko, więc może dość płacę by nie nie kasować? Inna sprawa, że lata temu byłem w Polsce, teraz w UK. Nigdy nie kasowali mi kasy za zmianę rozmiaru.
I to żadna nowa technologia, nanosim są od lat standardem we flagowcach. Kupiłeś flagowca lub nowego średniaka ;)
Masz rację i warto to podkreślić. Usługa jest darmowa dla posiadaczy abonamentu, na kartę trzeba płacić.
Tak, kupiłem średniaka a o Nano SIM dowiedziałem się dopiero wczoraj xD
Mnie w Play nic nie skasowali i mam na kartę, nie abonament. Czekałem w kolejce ze 30 minut, by mi kobieta wymieniła kartę w minut 3.
W życiu przycinałem nożykiem do tapet dwie karty. Jedną ze standardowej do micro i udało się. Drugą z micro do nano. Ale tutaj nastąpiła jednak porażka i trzeba było bulić za duplikat.
Jeszcze jakby ktoś się kiedyś zastanawiał natrafiając na ten wątek w przyszłości, duplikat karty zaczyna działać od razu po zdeaktywowaniu starej karty przez konsultanta w salonie.