Opcja ta polega na włączeniu fullscreen na jednym monitorze, tak, by móc przewijać film na drugim. Pasek postępu, czy jak go zwał. Potrzebuję mieć kontrolki na drugim ekranie (oczywiście także nie fullscreen). Zależy mi w zasadzie tylko na pasku postępu (przewijaniu) aczkolwiek może też być opcja regulacji głosu. Nic poza tym.
Próbowałem AllPlayer i jest mocno zawodny pod tym względem, dodatkowo wymaga gimnastyki z przełączaniem ekranów. Wykonalne, ale męczące. Może jest jakiś inny przyjazny program?
Sub-Edit Player :)
Nie ma lepszego programu do odtwarzania filmow.
OCZYWISCIE, ze dziala. Od BARDZO dawna. Zadnych bledow, ma przezroczyste tlo napisow. Inaczej bym nie polecal.
http://forum.purepc.pl/Microsoft-Windows-f34/Subedit-Windows-7-t282702.html
Data: MARZEC 2009. Od ponad dwoch lat Sub-Edit dziala pod Vista/7
A to nie mozesz ustawic w windows ekranow jeden pod drugim i odpalic w oknie odpowiednio rozciagnietym?
No i oczywiscie takie rzeczy od zawsze robi VLC (i to nie tylko przez web interface ale normalnie rowniez).
ronn->taki patent prawdopodobnie będzie na drugim kompie jeszcze ;) tylko kłopotliwe będzie zabieranie ze sobą rutera wifi :D muszę też poszukać jakiegoś softu na bluetooth.
Póki co sprawdzę tego subedita i vlc.
Dla ścisłości - to będzie chodzić na JEDNYM kompie, z dwoma ekranami.
Nigdy nie zrozumiem po co ludzie uzywaja "wynalazkow", sam kiedys bylem fanem cinemaplayera, bo wydawalo mi sie ze nie ma nic lepszego.
A wybor jest tylko jeden...
Maviozo, tak to bedzie tak chodzilo, odpalasz full screen (klikasz dwa razy) i przeciagasz kotrolke na drugi ekran, mam 2 x 1920x1080 i jeszcze plazme po hdmi, nigdy nie mialem problemow.
tylko kłopotliwe będzie zabieranie ze sobą rutera wifi
Sieć możesz zrobić za pomocą telefonu/komputera.
Jest prawie dobrze z tym VLC tylko kontrolka odtwarzania znika po chwili.
bisfhcrew->mam takie pytanko zatem. skąd wezmę wifi w stacjonarnym kompie?
eee tam znika, jak nacisniesz "i" to ci sie pojawi, tylko musi byc aktywny player, ja wrzucam go na ekran bez paska (secondary) i jak cos robie a zejdzie mi z focusa, to uaktywniam klikajac na belce.
Nie bedzie ci znikal jak mysz bedzie nad nim.
(edit), dodatkowy plus jest taki ze mozesz sobie playliste wrzucic tez na ekran drugi i dorzucac pliki podczas kiedy player robi swoje. Ale czasem mi sie wieszal kiedy zaczynalem za bardzo kombinowac.
@Piotrek.K
Ale z tego co widzę po przejrzeniu pobieżnie tematu, to trzeba się trochę napocić, myślałem że jakiś oficjalny support jest. Mi osobiście Bestplayer wystarcza, też ma przeźroczyste napisy, regulacje wielkości, otworzy wszystko, albo prawie wszystko i tyle mi starcza. Napisów nie tworzę, więc nie widzę sensu w przesiadce na SubEdit.
Piotrek.K -- pjona, też używam subedita na 7'mce, i nie zamieniłbym na nic innego
Jeżeli kogoś to interesuje to..znalazłem prawie idealny program. Jest nim....winamp.
Muszę tylko zmusić go do obsługi mpgów, bo aviki chodzą pięknie.
Haha, ostatecznie poddałem się z walką z winampem i mpgiem, wróciłem na spokojnie do VLC i oto sukces! Po uruchomieniu z linii komend można ustawić opóźnienie wygaszenia kursora myszki i suwaków oraz wywalenie beznadziejnego wyświetlania nazw plików. Teraz dokończyć konfigurowanie tegoż i można śmigać.
Do tego drugi komp sterowany androidem będzie (to akurat już działa)