Witam serdecznie zgromadzonych :)
Mam pytanie skierowane do ludzi którzy zajmują się kupili lub chcą kupić
o podzieleniu się cennymi informacjami na temat : Jaka kupić nagrywarkę dvd?
Chodzi mi o model, parametry no i cena tak do 100zł (najlepiej żeby był także czarny)
Aktualnie zmieniłem sobie podzespoły i mój już 7letni bez awaryjny (o dziwo) LG już się nie przyda bo jest na ATA.
Pozdrawiam :D
W takiej cenie to jaki może być wybór? Po prostu bierz co tańsze i tyle. Litony i LG siebie warte.
[2] Odezwał się ten co wie najwięcej. Akurat ja mam nagrywarkę LG i super się sprawuje więc nic nie mam do nagrywarek LG. I polecam je .
a moze jakis konkretny model??
GH22NS50RBBB
GH22NS40
GH22NS50
DVR-219LB
Jesli chodzi o LG to w tej chwili posiadam juz trzecia nagrywarke ten firmy. Dodam, ze jest to trzecia z kolei, ktora otrzymalem w ramach gwarancji. W dwoch poprzednich po krotkim czasie uzytkowania pojawil sie ten sam problem "Blad ogniskowania lub sledzenia" (cos w tym stylu, juz dokaldnie nie pamietam). Chyba pisalem nawet kiedys o tym na forum. W kazdym razie, z powyzszego powodu nagrywarek tej firmy nie moge polecic.
Mój napęd LG dobrze działa a wyleciał z kompa z 20 razy i nic nie jest a mam go od 4 lat
No ok ja tez nie mialem nigdy problemow z LG choc myslalem teraz o innej firmie np.
Co powiedzie o Sony Optiarc AD-5260S lub Pioneer DVR-219LBK
Obecnie po;ecane są lite-ony, choćby dlatego, zę jedy ny dostępny na rynku Pionieer to też liteon IHAS 624 czy jakos tak, ba, częśc NECów to tak naprawdę Lite-on w innej obudowie, a cześć Lite-onów to de facto NECi ( te same chipy itp )
Bo tego Pionka to nie wiem, gdzie chcesz dostać....
O LG zdnaie mam złe, bo i swojego źle wpsominam i znajomym padały - ale to juz porada tak samo bezwartosciowa jak te wyzej - mam to polecam...
Ja polecam Lite-ona. 424 lub 624... tylko w odpowiednich wersjach, bo cześć serii to były NECi (optiarc)
http://club.myce.com/f44/liteon-124-234-324-524-624-help-my-brain-explodes-273574/index2.html
http://club.myce.com/f44/need-help-choosing-lite-316925/
http://forum.cdrinfo.pl/f15/jaka-kupic-nagrywarke-70660/index179.html
Ja mam LG od... 2005 roku i ani razu nie miałem z nią problemu. Widać, zależy też od modelu.
Ja mam LG od paru lat i dziala jak nowa, wiec bierz LG
[3] Nie wiem co się czepiasz, może nie prawda? Sam posiadam LG od paru lat. Tylko zastanawiam się, jak w cenach do 100zł można mówić o jakimś wyborze..
Jest i to spory zobacz w sklepach. Od 150zl zaczynaja sie Blu a mnie narazie nie interesuja, poprostu szukam dobrej nagrywarki dvd konkretnego modelu
Plextor FTW!
SH-S223C od Samunga
GH22NS70 od LG
Nagrywarka jak każde inne urządzenie optyczne, prędzej czy później pójdzie w łeb. Bierz tańszą, tyle w temacie.
maviozo, pan pod numerem [3] pozjadał ostatnio wszystkie rozumy na temat sprzętu komputerowego. Najpierw pyta, a później sam doradza.
Dziekuje wszystkim za pomoc w szczególności fredzio92. Ostateczności zastanawiałem sie nad LG GH22NS70 ale w koncu wybrałem Sony Optiarc AD-5260S. Taka w zupełności mi wystarczy. Zakup w wysokości 75zł (na allegro 70zł), natomiast za LG życzyli sobie 95zł (na allegro 70zł) :) Pozdrawiam i do usłyszenia