ACHTUNG!
Uprasza się o niekorzystanie z opcji "odpowiedz pod postem".
Poprzednio: https://www.gry-online.pl/forum/pod-pomocna-dlonia-cz-771/z3d4b1a7?N=1#
Leicester w osłabieniu bardzo ambitnie. Przydałoby się jeszcze wcisnąć na 1-2, wszyscy w wątku byliby szczęśliwi
kibice arsenalu sa jak kibice bayernu akurat :p #wengerout
Myślę, że mimo wszystko, z dwojga złego woleliby mistrzostwo z Wengerem.
To musiał być Welbeck :D
Co za mecz na Emirates. Wasyl dal swietna zmiane, ale teraz pewnie jest uznawany za antybohatera spotkania. Po czerwonej kartce i zejsciu Mahreza gra Lester calkowicie siadla. No nic szkoda. Kante bedzie wart miliony po sezonie.
zeby tylko sturridge byl zdrowy..
Ręki to tam raczej nie było.
#MCITOT
ed.
A może była? Słabe te powtórki.
Pomyśleć, że jeszcze jakiś czas temu Tottki przyjeżdżały na Etihad w roli ścierki, którą można wytrzeć wszystkie kąty.
to nie tottki, tylko zniewalajacy efekt guardioli, odkad sie dowiedzieli o swoim nowym trenerze, przerżnęli wszystko
Niewykluczone.
Poza tym Wisełka już 6 porażka z rzędu, Bullzowi te poweselne flaszki muszą szybko schodzić.
Guradiola daleko będzie miał od gotowca, którego niektórzy mu przypisują. W zasadzie będzie musiał budować drużynę od poczatku.
Nie wiem czy tak źle oceniają jego prace włodarze z Monachium, chyba aż tak źle nie jest.
http://zachodnydotablicy.blox.pl/2015/12/Guardiola-spadajac-z-nieba-zderzy-sie-z-ziemia.html
Widzę, że ominęło mnie dziś wiele ciekawych meczów :(
Na pocieszenie obejrzę Fiorentine z Interem pod warunkiem że Kuba wybiegnie w podstawowym.
Ta Premier Leauge zrobiła się bardzo ciekawa, bo o ile niektórzy uwierzyli w pewnym momencie, że Leicester może zdobyć mistrzostwo to na Tottenham chyba nikt przed tą kolejką nie stawiał.
Guradiola daleko będzie miał od gotowca, którego niektórzy mu przypisują.
Że co? Raczej większość uważała, że będzie musiał sobie tą drużynę zbudować od podstaw i na tym polegnie. Gotowca to on miał w Bayernie.
To może mi się wydawalo, jak czytałem komentarze, że idzie na gotowe.
Żaden klub w PL nie jest gotowcem, więc nie o to chodzi, że będzie miał skład, który nie wymaga zmian. Gdy mówię, że idzie na łatwiznę chodzi mi o to, że ma najłatwiejszy klub do prowadzenia.
City przygotowuje się na Pepa od kilku lat. Zbudowało najnowocześniejsze zaplecze, zainwestowało setki milionów w szkółki i skauting, posadę "wygrzali" mu współpracownicy z Barcelony, a prezesi pozwolą mu na każdą zachciankę. City to nuworysz, którego jeszcze nie zmanierowały tony trofeów, więc kibice też mu bruździć nie będą. Nie ma też żadnych legend patrzących mu przez ramię, ani takich, z którymi będzie porównywany. Żadnych układów i ustalonych od lat porządków - wszystko ma stworzyć pod siebie i nie musi liczyć się z krytyką lub inna perspektywą.
O zylionach w budżecie transferowym nie wspomnę.
Najbezpieczniejszy i najłatwiejszy wybór.
------------------------
Rafał Stec @RafalStec
Oni w tym PSG serio z nudów pogłupieli. Serge Aurier nawymyślał trenerowi od pedałów. I dodał, że trener robi loda Zlatanowi. Przed kamerą!
Walentynki po parysku :D
Węgrzy pokonani w Budapeszcie! No proszę, nasz hokej na lodzie pokazał się z dobrej strony.
Dla niektórych to Guardiola powinien pójść do polskiej ligi :| Idze to topowych i najbogatszych zespołów i nie wiem co w tym dziwnego?
Inter-Fiorentina nie oglądam, ale chyba włączę, bo mecz trwa 30 minut i już vine od niego pęka.
Najpierw Telles z obroną kolejki https://vine.co/v/inYmLdtbQLE
A potem Palacio z asystą kolejki https://twitter.com/passione_inter/status/698963698992476160
O ja peirdole, co zrobił messi, hahahahahahaa.
klasa, klasa, klasa.
CZekam aż wrzucą to na vine.
Ja piernicze to ludzkie pojęcie przechodzi co oni wyprawiają na tym boisku.
Jakbym miał takie statystyki jak on w karnych to też wolałbym podać.
spoiler start
Let the shitstorm begin!
spoiler stop
Ostatnio cienko w Barcelonie ze skutecznością w karnych :P
no bo na tottenham nie mozna stawiac, bez przesady. tylko leicester i arsenal sie liczy, city juz powoili odstaje.
wlasciwie to nadal ciezko mi wierzyc, ze w tym sezonei moze byc wreszcie przelom, ale to zwyciestwo z lisami to nie tylko 3 pkt, to niesamowity kop mentalny dla calego zespolu, mam nadzieje ze to jeszcze doda im checi przed arcywaznymi meczami z united i tottenhamem, po cichu liczac ze lisy jeszcze gdzies tam raz czy dwa zgubia punkty.
a jak nie to wygraja, co mi tam. wasyl bedzie sie przynajmniej mogl na stare lata przyznac, ze wygral bpl z leicester.
weź gracz nie bądź pies ogrodnika, jak wygracie to mistrzostwo w pojedynku z LEICESTER to i tak beda chodzily z Arsenalu zarty przez lata wieksze niz o tym, ze jedyne trofeum jakie potrafia wygrac to talerz do zupy
zwolnijcie wengera, uwolnijcie budzet i wygrajcie cos uczciwie, a nie paraolimpiade
bpl to zawsze byla i bedzie paraolimpiada #bait #sorrynotsorry
No to Serge Aurier pojechał grubo. W PSG po obrażeniu trenera i kilku jednak lepszych piłkarzy od siebie miejsc nie ma. Dobrze, gdyby udało mu się zachować życie.
Co trzeba mieć w głowie lub co wciągnąć, by tak odjechać. Aurier nigdy więcej nie powinien tykać tego gówna, jeśli co zażył. Ewentualnie szybko powinien zacząć leczenie. Najprostszym byłaby operacja mózgu.
Obrońca PSG powiedział bowiem:
O trenerze Blancu, że jest cipą.
O Ibrahimoviciu, że ssie penisa Blanca.
O Di Marii, że jest pupilkiem trenera (chociaż to "Ibra" ssie?)
O Cavanim, że powinien oddać kibicowi 1500 euro, które fan postawił na wygraną PSG z Lille (0:0).
Wszystko to podczas transmisji na żywo na Periscope. Sądził, że to zniknie z netu?
W PSG piłkarz przyszłości nie ma. Chociaż jeszcze się broni. Przecież to wideo jego zdaniem zostało sfałszowane.
AKTUALIZAJA! Auriere wydał już oświadczenie, w którym oczywiście BARDZO przeprasza i SZCZERZE żałuje. Jest gotowy ponieść wszelkie kary.
no aurier mega debil, az dziwne, bo to w tej chwili top3 RB na kontynencie
wiekszy przypal dla psg, bo z van der wielem na skrzydle to nie zdzialaja nic, chyba beda musieli tam marquinhosa wpuszczac (choc po prawdzie ja bym ustawil go na srodku z silva, a na prawa przesunal luiza)
Ja mam nadzieję że w końcu ten Marquinhos przejdzie do Barcy. No Aurier dobry dzik na tej prawej obronie ale Fabinho w Monaco chyba nie gorzej gra z tego co czytałem?
Neymar: "We had practised that penalty. The assist was for me, but Fattie was closer and scored
Kurna, PSG to taka futbolowa studnia przez to, że grają w tej Ligue 1. Gdyby nie Bullz to w ogóle nie wiedzielibyśmy co tam się dzieje. Najlepszym dowodem niech będzie, że przez 2 lata zdążyłem zapomnieć, że w ogóle ktoś taki jak David Luiz istnieje, lol. Błysną mi potem gdzieś w ćwierćfinale LM odpadając z Hiszpanami albo Juve i znowu o nich się zapomni na rok.
A jeszcze umknął mi bardzo wartościowy post koobona [21] o City, polecam lekturę. Rzeczywiście trudno sobie wyobrazić bardziej komfortowy etat (poza Arsenalem, hyhy) dla trenera, gdy ma się takie środki i tak małą presję. Nawet miernota Mancini pociągnął tam 3 czy 4 lata.
A pamiętacie jak United zdobyło mistrzostwo Champ20ns? Niby ostatni wielki sukces Fergusona, a to było United na dzisiejszym poziomie, tylko Mancini był takim karaluchem, że nie dał rady :P
Pellegrini to kolejny trener-wydmuszka, też nie do końca pojmuję czemu on nawet w tym wątku ma fanów.
[37]
jest gorszy, aurier to najlepszy RB ligi, zreszta fabinho zajmowalby miejsce dla gracza non-eu, wg mnie kupia bellerina latem
gdybyscie mieli 8 baniek to byscie wybrali kanary, malediwy czy moze karaiby? no wlasnie, a on wybral lodz :D
No przecież na tych Malediwach to na pewno go szukali a taka Łódź to jak Bangkok. Pewnie podpadł jakimś Ruskom to go sprzedali albo się przyznał do kibicowania Barcelonie i adrem go sprzedał.
Scorsese robiąc Winyl jechał jeszcze na autopilocie po Wilku z Wall Street. Dobrze się to ogląda.
przypominam o zmianach w fantasy
moze nie wygram, ale przynajmniej zalapie sie na jakas nagrode fair play
ps. straszny banan, chyba bede musial wykupic abonament dla jedynego znosnego hitlerka
[45]
nie musze, moj stary, ktory ma na imie janusz, ma wasy i brode mi o tym powiedzial z miesiac temu, nie masz za bardzo czym sie chwalic :D
btw ON wrocil
https://twitter.com/totallymanu
[47]
prawda jest taka, że już to w 2014 widziałem, tylko wyleciało mi z głowy tak do wczoraj. Teraz mnie krew zalewa, ile meczy opuściłem będąc w pracy i śledząc je na livie :S
Ktoś by tak miły i zinfoanarchizował kilka stacji. Nic tylko korzystać. Na pohybel gestapo ;)
Ale ani reklam, ani opłat. Dlatego nie rozumiem, kto by miał na to wykładać pieniądze nic z tego nie mając w zamian.
Dziękujemy Ci szanowny kolego, że taką dobroć uczyniłeś, dając nam tak wspaniały link.
Telewizjada.net nie zajmuje się rozprowadzaniem plików chronionych prawem autorskim. Strona nie zawiera żadnych plików, zamieszcza jedynie ich sumy kontrolne.
Myślę, że ta kwestia może być tu kluczowa. Loon, wyjaśnij nam to, jako prawnik. Zawarcie tej kwestii daje właścicielowi jakąś pewność/potwierdzenie, że robi coś bardziej legalnie, niż się wydaje?
Ale ani reklam, ani opłat. Dlatego nie rozumiem, kto by miał na to wykładać pieniądze nic z tego nie mając w zamian.
Może ktoś ma za dużo forsy i mu nie zależy :D Jakbyś davis miał miliony na koncie, nie udostępniłbyś braci golowej darmowych streamów?
Nie, kurczę, Loon niczego nam nie wyjaśniaj, ani jako prawnik, ani jako nikt inny.
Dajcie już spokój z tą kolejną wojną pomiędzy postrzeganiem własności a la Disney łamane na Lucas Arts, a jakąś dziwną mieszanką anarchii i ekstremalnego liberalizmu.
Jest taka strona, działa i na **uj drążyć?
1. Po pierwsze mówiąc o telewizji jako takiej nie mamy przypadku naruszenia prawa autorskiego, ponieważ trudno nazwać np. mecz utworem, tylko naruszenia praw pokrewnych. Różnica jest tu jednak głównie w nazwie.
2. Nie wiem co to są sumy kontrolne, przeczytałem na wikipedii i dalej nie wiem. Moim zdaniem ten komunikat to jest bełkot porównywalny z "wszystkie pliki mp3 na naszej stronie publikowane są w celach poglądowych, należy usunąć je z dysku w ciągu 48h inaczej będzie to łamanie prawa".
Istnieją 2 mechanizmy działania takich stron. W sumie to 3. Pierwszy to taki, gdy autorzy sami nadają telewizję przez stronę i wtedy łamią prawo. Drugi to taki, że autorzy embedują jedynie (jak z youtube'a) streamy z innych stron i wtedy nie łamią prawa (jest na to orzecznictwo TSUE). Trzeci wariant to taki, że userzy sami wrzucają streamy i teoretycznie administracja może się uwolnić o odpowiedzialności za poczynania userów, jeśli na wezwanie zablokuje do nich dostęp.
Imho, choć nadal jest dla mnie zagadką pojęcie sum kontrolnych, mamy tutaj bramkę numer 1, a więc ja teoretycznie byłbym w stanie zdjąć tę stronę (a przynajmniej wybrane stacje) i załatwić odszkodowanie, gdyby np. poprosiła mnie o to TVP.
ps. za późno :(
Jakbyś davis miał miliony na koncie, nie udostępniłbyś braci golowej darmowych streamów?
Chyba żartujesz. Żeby mnie Loon wyssał do ostatniej złotówki?
nie martw sie, to tvp zajumała film mojemu klientowi, wiec przez jakis czas i tak nie bede z nimi wspolpracowal ;)
tak by to wygladalo, najbardziej kusil sterling zamiast de bruyne, ale sie nie zmiescilem z budzetem
no i dobija mnie, ze tak malo graczy realu, bo o ile dobrze znam rome to sie na bank skompromituja 7-0 czy cos w ten desen, oni maja to w DNA
Temat wspomnianego serwisu przewijał się też na forum prawnym:
Pewnie dopóki będą małym robaczkiem i stacje telewizyjne nie usłyszą o nich/nie ucierpią na ich działalności, dopóty będą istnieć. Na dzień dzisiejszy pewnie nikomu nie chce się bawić w interpretacje sum kontrolnych w odniesieniu do legalności udostępnianych treści.
Btw. Testował to ktoś w ogólne podczas jakiegoś widowiskowego meczu żeby sprawdzić stabilność działania?
Oglądałem dzisiaj snooker na żywo na Eurosporcie i nie było ani jednej ścinki, ale nie wiem czy się kwalifikuje.
Oglądałem dzisiaj snooker na żywo na Eurosporcie i nie było ani jednej ścinki, ale nie wiem czy się kwalifikuje.
No chyba nie.
Przetestuję sobie wieczorem. Ostatnio też mi ktoś to zachwalał ale nie miałem póki co czasu sprawdzić.
Faktycznie. Przecież dzisiaj Liga Mistrzów. Z tej ligowej rzeczywistości, całkiem zapomniałem. Oczywiście wybieram Chelsea-PSG. Zapowiada się ciekawie.
Powinna być taka telewizjada legalna w sieci, nie wiem czemu polsat cyfrowy czy nc+ tego nie ogarnia, przeciez juz kuźwa czas. Placilbym im legalnie do 5 dyszek miesiecznie bez zastanowienia (powyzej bym sie troche zawahal, bo ja w sumie niezbyt telewizyjny) i nie meczylibysmy buly bez sensu.
No wlasnie. Po ki uj ten serwis nc+ tylko dla abonentow? Niech zrobia abonament TYLKO na tv w sieci, mamy 2016 rok do cholery. Eleven za 11 zl pewnie playerowi schodzi jak cieple buleczki, to przeciez jak za darmo
nc+ ma cuś takiego jak nc+ go, które pozwala na oglądanie materiałów przez internet. Nie testowałem tego ale reklamują się, że mają dostępne kanały na żywo. Nie wiem tylko czy kanały sportowe też się do tej listy zaliczają. No i na pewno nie da się tego nabyć bez standardowej telewizji.
No i na pewno nie da się tego nabyć bez standardowej telewizji.
no i tu jest problem, na chuj mi to
Nie wiem co zabawniejsze. Mina Walesy w momencie konferencji (szkoda, ze nie mozna bylo jej zobaczyc, ale zakladam, ze musiala byc przednia), czy fakt, ze zona Kiszczaka chciala sprzedac IPNowi dokumenty, ktore w IPNie dawno powinny byc, a ze nie sa to zlamala ona prawo :D
kilka razy ogladalem popularne wydarzenia, bez scinek
Strasznie mieli strona i co chwil pada.
dlugo ta telewizjada w obecnej formie to nie pociagnie. weszlo na raz pewnie z milion osob i juz serwer nie wyrabia.
No to pooglądane. Loon, co Ty tam oglądałeś?
EDIT: O, zadziałało.
Na Canal+ to jest jakaś łączona transmisja? Myślałem, że pokazują tylko PSG - Chelsea, a tu się na Benficę przenoszą :/
fakt, dzięki gracz. Zły link włączyłem, ten z łączoną transmisją. Póki co mi działa, a inne nie, bo strona nie, no cóż, jestem zmuszony oglądać, póki co, działa płynnie :D aż się dziwię, że mi ta telewizjada działa :D
Póki co mi działa, a inne nie, bo strona nie, no cóż, jestem zmuszony oglądać, póki co, działa płynnie :D
#incepcja
Mam nadzieję, że Chelsea jednak uda się wygrać. Mimo, ze nie kibicuje The Blues to wolę zobaczyć dalej angielski klub niz PSG z murzyńskim składem.
Bóg wysłuchał moich modlitw!!! Mikel <3
Mikel nieczęsto pakuje piłkę d siatki przeciwnika. Ale jak już to robi to w ważnych momentach.
Szkoda, że wcześniej wszystko pieprzył, włącznie z podarowaniem bramki PSG.
Naprawdę nie wiem co on robi w Chelsea.
@koobon
No ale zrehabilitował się w sposób chyba najlepszy z możliwych, mega ważną bramką, która już daje Chelsea przewagę.
Liczę na niebieskich dzisiaj, dla dobra ligi jestem za wszystkim angielskimi zespołami, tym bardziej, że ostatnie lata to straszna posucha.
Owszem, tyle dobrego, co nie zmienia faktu, że to piłkarz na poziomie Aston Villi.
Swoją drogą, Chelsea lepsza w pierwszej połowie. PSG nic z tego nudnego klepania nie miało.
ed.
Jak sobie przypomnę jak kibice Chelsea jechali po Willianie...
Sorry ze tak nie w temacie, ale wie ktos jak odpalic mecz na ps4? Nic mi nie dziala a pc lezy bez cpu. Nie bardzo wiem co sie dzieje ale chelsa raczej bez szans
2-1 u siebie to gówno, nie wynik, zawiodło mnie PSG mimo wszystko.
Lubiłem tę piosenkę, szkoda że od 6 lat nie idzie tego teledysku nigdzie znaleźć w dobrej jakości, nie mówiąc już o obecności na Spotify
https://www.youtube.com/watch?v=pjUitob7I3g
Drużyna, która trafi w ćwierćfinale na kogoś z dwójki Benfica-Zenit, może już w zasadzie świętować awans do półfinału. No, chyba, że będzie to ktoś z dwójki Wolfsburg-Gent...
Jak sobie przypomnę jak kibice Chelsea jechali po Willianie...
Ja byłem chyba tym, który najgłośniej psioczył i teraz się biję w pierś bo chłop ciągnie ten zespół w tym sezonie.
Naprawdę nie wiem co on robi w Chelsea.
To efekt wielu roszad na ławce trenerskiej. Raz się wpisywał w czyjąś taktykę, raz był solidnym zmiennikiem. Generalnie się nigdy nie obrażał i zawsze cierpliwie czekał gdy inni mieli pretensje o zbyt rzadkie występy lub za małe prace. Ostatnio też miał skończyć swoją przygodę z Londynem ale po sprzedaniu Ramiresa pewnie dalej go zostawią żeby móc rotować składem.
Odnośnie meczu. Druga połowa strasznie słaba w wykonaniu Chelsea. The Blues dali się na początku strasznie zdominować i później już nie potrafili zaistnieć. Dokładając do tego Cavaniego, który nic nie wniósł do gry zespołu ale w kluczowym momencie wbiegł idealnie w tempo i wykorzystał swoją szansę.
Ja byłem chyba tym, który najgłośniej psioczył i teraz się biję w pierś bo chłop ciągnie ten zespół w tym sezonie.
W fantasy champions league był najlepszym pomocnikiem (najwyzej punktujacym) w calej grze. Nawet przez moment rozwazalem zeby go wziac i chyba trzeba bylo.
byłem w barze na meczu, ale o 22 nas wygonili wieć 2 połowę oglądałem z ziomkami na telefonie i było bez żadnych problemów więc 100% zadowolenia z mojej strony! :)
ed: no dobra, z 'mojej' strony.
Troszkę muliło przy wejściu, ale jak już zaskoczyło, to było spoko. To i tak sto razy lepsze, niż cięcie się streamów. Niech ktoś wreszcie wpadnie z tych telewizji na to, aby świadczyć usługi online, bym chętnie kupił, tak jak Eleven, a w jakieś tam dekodery, anteny, itd, nie chce mi się zbytnio bawić.
stawiam, ze wojtek dzisiaj bedzie najlepszy z romy, choc sama roma obskoczy z piatke
jak sie dzieci realu z calego kraju zleca na telewizjade to sie dopiero cyrki beda dzialy
a pierdole te wszystkie streamy i cala ta lige mistrzow tez pierdole, ojciec opowiesz mi na dobranoc jak bylo
z tymi dziecmi realu to dosc optymistyczne zalozenie
podejrzewam, ze przyrost mlodziezy nie jest tam za wysoki w obliczu tak grajacej barcy w ostatnich latach
a pierdole te wszystkie streamy i cala ta lige mistrzow tez pierdole, ojciec opowiesz mi na dobranoc jak bylo
Póki co, nędza jak w polskiej lidze.
Marudzi, że mu hala dzieci zakłócają transmisję, a sam ssie z tej strony.
Trochę to ironiczne, jak zaśpiewałaby ulubiona wokalistka davisa.
Kocham Varane'a miłością bezwarunkową. Chyba aż kupię koszulkę.
James out, Casemiro in!
Czemu wy się dalej w streamy po www bawicie? Sopcast czy acestream mają się nadal bardzo dobrze, tylko trzeba się obyć bez polskiego komentarza. Dla mnie akurat jest to zaletą.
mi wlasnie sie tna ruskie sopy, ale link matiego dziala juz
Fajnie się przed nim cofali.
Może wreszcie wróci ten Jese sprzed kontuzji.
A Gent ciśnie ten Wolfsburg, ciśnie i zaraz jeszcze remis wyciśnie.
Ktoś poważnie myślał, że Roma może coś ugrać? Jak oni ledwie z grupy wyszli.
Tymczasem, w Korei Północnej obowiązują nowe zasady koszykówki:
Kim Dzong Un osobiście dopilnował, żeby wprowadzić nowinki nieznane gdziekolwiek indziej. I tak:
- wsad piłki do kosza to trzy zdobyte punkty (zamiast dwóch),
- każdy rzut z gry oddany w ostatnich trzech sekundach meczu to osiem zdobytych punktów (zamiast dwóch, ew. trzech wg tradycyjnych zasad), co powoduje, że końcówki muszą wyglądać morderczo,
- kiedy rzut za trzy jest celny na tyle, że piłka nie dotknie obręczy, wtedy drużynie zalicza się cztery punkty,
- celny rzut wolny to zdobyty punkt, jednak spudłowany osobisty oznacza, że drużynie rzucającego odbiera się jeden punkt.
Ostatni punkt nie ma najmniejszego sensu.
Szczególnie w połączeniu z punktem drugim musi to prowadzić do festiwalu fauli w końcówce meczu.
a co ty po milionie godzin gry zes samouczkow nie wylaczyl? jak tak mozna
edit: o cholera, u mnie to inaczej wygladalo :D dobrze ze ogladalem cale
Moyes nie dał sobą kręcić Bayernowi, van Galla popychają jakieś amatory z Danii, do tego bez mydła.
[123] a jeszcze kilka dni temu krazyly informacje, ze chelsea dogadala sie juz z simeone na nastepny sezon
Czasem sobie myślę, ze jestem w śpiączce a to co widzę to koszmar. Niezła padaka United. Gdzie te czasy gdy ekipa Fergusona rządziła europejskimi stadionami :(
united autentycznie bawi, ale napoli, ktore dostalo w dupe z 4-ligowcem tez niezły paździerz
Ocho, Conte trenerem Chelsea w przyszłym sezonie.
Podobno
Toż od miesiąca się brukowce przepychają Conte czy Allegri.
Dla mnie to jak wybór między dżumą a cholerą.
Z tego co widzę, Neville przemeblował nieco obronę, pokombinował z ustawieniem, no i są jakieś efekty.
no sa takie efekty, ze graja kurwa z rapidem wieden, panowie szanujmy sie :D
Niezła padaka United. Gdzie te czasy gdy ekipa Fergusona rządziła europejskimi stadionami :(
mowimy o tych dwoch zwyciestwach w CL przez 25 lat panowania fergusona? milan ancelottiego tez rzadzil na wloskich stadionch xDDD
milan nie zasunalby rapidowi 5 goli w tyle minut, bo zaden wloski zespol by tego nie zrobil - po 3:0 zaczalby sie spacerek i oszczedzanie sil, taka mentalnosc calcio
Jajcarz ponoć właśnie zaczął tłumaczyć nieporadność MU... prawem Murphy'ego. NIe wiem, co jeszcze musi zrobić, żeby wylecieć.
Wygląda na to, że Mourinho woli poczekać do końca sezonu i zacząć z czystą kartą zamiast paprać się w szambie, które ten patałach urządził w Manczesterze.
Ewentualnie władze United przeciągają podpisanie umowy z Portugalczykiem licząc na to, że skuszą kogoś innego, np. Simeone.
Na ich miejscu też już bym olał i trzymał van Gaala do końca sezonu, a nowego trenera zatrudnił dzień po zakończeniu sezonu.
ed.
Adurizowi na starość wszystko wychodzi. A to takie drewno było przez całą karierę.
O kurde, co sie dzieje w tym Wiedźminie. Fabuła może nie jest wyśmienita, ale na serio się emocjonuję, nie to co przy Dragon Age, które przechodziłem z messengerem w lewej łapie.
I jeszcze te scenki żywcem inspirowane Matrixem czy Dragon Ballem
spoiler start
(Ciri osiągająca coś a'la SSJ po tym jak Krillana zabili)
spoiler stop
no po prostu odwołują się do wszystkiego co w popkulturze uwielbiam :)))
https://www.youtube.com/watch?v=Vvr07wEWQQ4
Ja tam Mourinho nie widzę w United.
Koleś jest ostatnio mega słaby (kto normalny sprzedaje De Brujne, Lukaku ?)
Mam dziwne przeczucie, że ta drużyna pójdzie w ślady Liverpoolu
No chyba, że przyjdzie Diego, ale to raczej mało realne, poza tym jakoś tam nie pasuje.
Carlo byłby w sam raz, ale cóż
widze loon sie sprzedal golowi w zamian za kilka zoltych pikseli...
[143]
A ja myślę, że to nie byłby taki zły wybór. Facet ma talent do stawiania zespołów na nogi. W krótkim okresie, rzecz jasna. Gdy przychodził do Madrytu, Real był sponiewierany i stłamszony przez Barcę, a piłkarze bali się własnego cienia gdy przychodziło im grać z drużyną Pepa. Po chwili to Guardiola musiał zrobić sobie wolne od piłki, bo miał dosyć starć z Królewskimi.
To oczywiście nie jest typ, który ci zbuduje ekipę na lata, ale może ManU wyciągnąć za uszy z bagna, w którym United tonie od kilku lat.
Należy tylko pamiętać o tym, że trzeba Mourinho wywalić z klubu po dwóch sezonach, niezależnie od wyników.
ed.
Inna sprawa, że do Madrytu przechodził z Interu, z którym wygrał wszystko.
[144]
Niewiele brakowało, a też bym się dopisał do tego wątku. Jednak ręka boska mnie obroniła w ostatniej chwili.
Panowie, spokojnie, to precyzyjnie ułożony plan. Chodzi po prostu o to, żeby kolejny ban bardziej bolał.
Im wyżej się wzniesiesz, tym boleśniejszy będzie upadek
Co do Mou to ja go widzę w United, moim zdaniem on może odbudować ten klub i zostać tam na dłużej. Jego powrót do Chelsea od początku był poronionym pomysłem, ale jest o tyle dobry, że nauczy go myślenia w perspektywie szerszej niż 2 lata.
Tymczasem moje małe ptaszki ćwierkają, że do Chelsea przymierzany jest Simeone, zaś kolację z Erickiem Thohirem w niedzielę zje Jose Mourinho.
Niewiele brakowało, a też bym się dopisał do tego wątku.
którego?
Koleś jest ostatnio mega słaby (kto normalny sprzedaje De Brujne, Lukaku ?)
Ani Lukaku, ani De Bruyne nie rozwinęliby się w Chelsea tak jak zrobili to po odejściu. W najlepszym wypadku zagraliby tyle co Remy.
W najlepszym wypadku zagraliby tyle co Remy.
ktory w marsylii gral praktycznie na skrzydle i tam sie najlepiej sprawdzal, imo ogolnie bardziej niz drogba, ale temu jose musial dac kredyt zaufania po tym jak wyjebal na niego (jak na te czasy) tone hajsu, no i sila rzeczy chlop sie splacil
ja nie wiem, biora tych francuzow, a potem sie dziwia, jak ich rzucaja po calym boisku, ze ci nie daja rady
zeby nie bylo, milan robi to samo, ma tego nianga, u ktorego kazdy widzi talent na klasowa 9, a ci go rzucaja jako skrzydlowego, a co, gra dwoma napastnikami boli?
Kerlo -->
O, tego:
https://www.gry-online.pl/forum/pomocy-pytanie-do-znawcow-gier/z2d4ef78?N=1#post0-13955010
-----------------------------
Co do Lukaku to ja dalej nie wiem, czy on się znowu tak strasznie rozwija. Ja jestem trochę rozczarowany, bo liczyłem na więcej.
W Evertonie ma niby wszystko, miejsce w pierwszym składzie, porządnego trenera, dobrych pomocników za plecami, skrzydłowych po bokach, ale ciągle czegoś brakuje, by wskoczyć na wyższy poziom.
Z de Bruyne Chelsea zrobił koszmarną głupotę. Rozwijać go mogli u Niemca i bez sprzedawania.
Tego co Van Gaal zrobił z klubem nie chce mi się komentować za bardzo, Moyes miał chociaż wymówkę zerowych zakupów. Mourinho mam nadzieję ostatecznie do United nie trafi, kolejny który właduje 200 dużych baniek na wymianę połowy kadry, tak aby grali kupowatą piłkę i kolejny który całkiem oleje młodzików. Portugalczyk pewnie coś osiągnie, ale wolałbym od razu kogoś kto zostanie w klubie na dłuższy czas i będzie takimi kategoriami myślał podczas zakupów.
Liga ogórkowa w tym tygodniu w europejskich pucharach.
Pięć meczów, pięć zwycięstw, piętnaście strzelonych goli, zero straconych.
W tym samym czasie:
- liga angielska - cztery mecze, zero wygranych, dwa remisy, dwie porażki, trzy bramki strzelone, pięć straconych;
- liga włoska - cztery mecze, zero wygranych, dwa remisy, dwie porażki, dwie bramki strzelone, pięć straconych.
#ciekawostki
- wywalenie w Jajcarza w najblizszym czasie
- sprzedaz Runiego do Chin po sezonie (ponoc sa powazne oferty za ok. 30 baniek)
O nic wiecej nie prosze na te chwile.
Liga ogórkowa w tym tygodniu w europejskich pucharach.
Pięć meczów, pięć zwycięstw, piętnaście strzelonych goli, zero straconych.
W tym samym czasie:
- liga angielska - cztery mecze, zero wygranych, dwa remisy, dwie porażki, trzy bramki strzelone, pięć straconych;
- liga włoska - cztery mecze, zero wygranych, dwa remisy, dwie porażki, dwie bramki strzelone, pięć straconych.
#ciekawostki
a zawieraja sie w tym mecze u siebie z takimi tuzami jak molde czy rapid
prosze Cie...
O co Ty mnie znowu prosisz? Podałem statystyki, interpretuj je jak chcesz.
Przecież nie napisałem, że hiszpańskie drużyny musiały wykonać tytaniczną pracę, bo uważam, że wszystkie co do jednej, miały słabych przeciwników. Warto jednak pamiętać, że nawet ze słabiakami trzeba umieć wygrywać, a tą umiejętnością przedstawiciele Premier League się w tym tygodniu nie wykazali.
ed.
A tak swoją drogą, właśnie sobie sprawdziłem, że to Molde zajęło pierwsze miejsce w grupie z Ajaxem, Fenerbahce i Celticiem, a Rapid zajął pierwsze miejsce w grupie z, między innymi, Villarealem, który właśnie pokonał Napoli.
Jakieś wątłe te przykłady.
##LoonNews
# The Special One w Interze.
Byłoby fajnie, bo Inter musi znaleźć kogoś lepszego od Manciniego. Witamy w 2008 roku, kiedy Inter zastępował nieudolnego Manciniego Mourinho, który chwilę wcześniej wyleciał z Chelsea :P
Ale, jeśli mam być szczery, szanse takiego dealu oceniam na około 15%. Mimo wszystko jednak Inter to dziś za niskie progi dla Mou, kadrowo, ligowo i finansowo, sam sentyment do klubu to chyba za mało. Poza tym wszyscy dobrze wiemy, że marzy mu się United, które sportowo też leży i kwiczy, ale jest w stanie wydać na transfery 200 mln, podczas gdy Inter musi kończyć okienko zarabiając na nim.
Bardziej prawdopodobne jest, że przyjechał obejrzeć Icardiego w akcji, tak zresztą sugeruje włoska prasa ;)
znow smuty o tym, jakaz to hiszpanska liga jest cudnowna, bo wygrywa wszystko w europie, a angielska ssie od lat. kubun prosze Cie, po co walkowac ten sam temat po raz enty. i tak nikogo, kto nie oglada la ligi z watku nie przekonasz (znaczy mnie, nie wiem jak inni) do ogladania tej ligi, tak samo ja Ciebie nie przekonam do tego, ze premier league jest dla mnie zdecydwoanie najciekawsza liga do ogladania. bez wzgledu na arsenal. tu nie o to chodzi. czasami odpale sobie np. mecz city, united czy chelsea, jak mam wolny czas i sobie chce obejrzec wlasnie bpl. kazdy oglada swoja lige i nie ma co nikogo przekonywac do tego, ktora jest lepsza, ktora gorsza. ja wiem, ze angielska jest duzo slabsza niz 5 lat temu, ale co z tego?
przeciez ojciec podal suche fakty, ale widze kibice innych, gorszych lig nie moga zniesc prawdy :))
jezu, a myślałem, że posty Negocjatora się ciężko czyta
no są ludzie, dla ktorych najciekawsza jest do ogladania ekstraklasa, wiec dziekujemy za Twoja opinie gracz, oczywiscie szanujemy ją
dzieki chlopaki za zrozumienie :3 ja sie nie denerwuje, po prostu pisze jak jest (chyba).
Szczerze powiedziawszy ciekawy jestem jak sobie właściwie Mou poradzi w ManUtd. Będzie to dla niego prawdziwy test po tym jak dwaj poprzedni trenerzy nic nie ugrali.
Niestety moja wiedza na temat ligi włoskiej jest dosyć słaba, bo nie byłem nigdy fanem tego stylu gry, ale pytanie czy ten Icardi wkomponowałby się do ManUtd ? Nie ukrywając z przodu prezentuje się ten klub wybitnie słabo.
On wkomponowałby się do każdej drużyny, która ma kreatywnych pomocników. To po prostu napadzior w stylu Inzaghiego, który morduje w polu karnym na wszystkie sposoby, ale poza bezlitosnym zamienianiu podań w bramki nie posiada niestety zbyt wielu atutów. Strzały, wykańczanie, gra głową, ustawianie się, instynkt, etc. - wszystko 9/10 i wyżej, ale pozostałe atrybuty niziutko :P
I pytanie brzmi czy w nowoczesnym futbolu klub może sobie pozwolić na takiego zawodnika.
Jednocześnie jednak obserwujmy chyba zmierzch taktyki 4-3-3 i może coś nowego się urodzi.
ja bym icardiego widzial w city, przeciez wiadomo, ze aguero gra zawsze tak z pol sezonu, a reszte mauro by postrzelal
zgodze sie z loonem w tej kwestii, to ten typ, co wymaga kreatywnej pomocy
On wkomponowałby się do każdej drużyny, która ma kreatywnych pomocników.
Eeee kazdy by sie wkomponowal do takied druzyny a Mouinho to pipa co zaeznela Hazarda i United, a raczej jego pozostalosci eozlozy do listopada. Jesli to prawda z transferem bo nie weryfikuje tego posta loona.
Jednocześnie jednak obserwujmy chyba zmierzch taktyki 4-3-3 i może coś nowego się urodzi.
ale rzadzi 4-2-3-1 nadal wiec jaki zmierzchy?
Będzie to dla niego prawdziwy test po tym jak dwaj poprzedni trenerzy nic nie ugrali.
Bo Moyes nie miał na to czasu, bo go zaraz zwlinili zamiast dac mu popracowac dwa sezony. A Van Gaal to go nie lubie.
Eeee kazdy by sie wkomponowal do takied druzyny a Mouinho to pipa co zaeznela Hazarda i United,
No wiadomo, ale potem masz takie historie jak Real z Benzemą czy Higuainem, gdzie niby jest dobry napadzior na szpicy, a jednak ile się punktów przez lata przez ich brak skuteczności potraciło to...
Cristiano Ronaldo ma SpG na poziomie 6,4, Icardi na poziomie 1,9 (dlatego w tym sezonie strzelił tyko 10 goli - nie ma podań + zdarza mu się grzać ławę, bo Mancini wierzy w rotację), a i tak ciuła tych bramek od groma (sezon temu miał 3,2 i został królem strzelców, to i tak o wiele mniej niż obecni liderzy w Europie, dla porównania liderujący dziś Serie A Higuain ma 5,4). Ja nie jestem jakimś tam mega fanem Icardiego, Inter ma za słabą drużynę żeby mieć takiego napastnika, co nic nie wnosi (poza strzelaniem), ale statystyki potwierdzają, że jest bardzo dobrym mordercą w polu karnym.
SpG = shots per game
źródło: whoscored.com
Ps. Suarez 3,7, Zlatan 4,6, Lewy 5,7.
ale rzadzi 4-2-3-1 nadal wiec jaki zmierzchy?
No, przez 4-3-3 rozumiałem też 4-2-3-1. Po prostu mam takie przeczucie, nie umiem tego wyjaśnić, że może nas czekać renesans formacji z dwoma napastnikami, którą ktoś już w tym wątku przywoływał. Nie wiem czemu, coś mi tak podpowiada.
Jezu, nie chcę być sobą w poniedziałek o 9.30 rano, kiedy mam spotkanie, ale przeszedłem, przeszedłem Wiedźmina! Jeszcze został mi quest z DLC, ale to już na potem.
spoiler start
Ach, Ciri, Ciri, byłaś mi jak własna córka - w odróżnieniu od tego przykurcza z The Last of Us, którego chciałem pociachać dla dobra nauki i scenarzyści mi nie dali.
Zakończenie teoretycznie zgodne z moimi planami, czyli Ciri zostaje cesarzową in spe. Nie rozumiem tylko czemu scenarzyści zrobili z tego dramat. Geralt niezadowolony chyba, że porzuciła karierę Wiedźminki, a chyba dość logiczne jest, że będzie bezpieczniej dla niej i dla świata jak będzie otoczona wielką armią zamiast medytować gdzieś na bagnie...
I jeszcze to rozstanie jak gdyby Geralt dostał sądowy zakaz zbliżania się, zamiast jak człowiek wpadać od czasu do czasu w gości, ech.
spoiler stop
BTW, i jak ten kuroliszek?
dzien mija a tu nikt nie napisal ze ten mou w united to jakas lipa
jak nie mozna ufac prawnikom z gwiazdka to komu mozna
Jemu chodziło o to, co Mou powiedział o Interze. Drogą dedukcji nasz prawnik doszedł do takich, a nie innych wniosków.
Ja tego nawet nie sprawdzałem, bo wiedziałem, że to (oficjalnie) lipa.
------------------------------
Nie wiem co z kuroliszkiem. Do Wiedźmina zajrzę dopiero po premierze drugiego dodatku. Teraz chcę przejść dodatki do Inkwizycji, by mieć już to z głowy i móc wywalić tę kobyłę z dysku. No i sprawdzam betę The Division.
ale co go mueller zrugal, to jego
echh nie wiem co sadzic o the division, z jednej strony sredni gameplay (choc rozumiem dlaczego wyglada tak a nie inaczej), z drugiej z grupa znajomych mogloby byc calkiem ciekawe
ale gdzie ja ci znajde grupe znajomych zeby grac w tym samym czasie w ta sama gre, a samemu to tylko przecietny trzecioosobowy shooter
[182]
Mam dokładnie takie same spostrzeżenia. Nie dość, że solo nudnawo, to pewnie nie do przejścia, bo Dark Zone, bez pomocy znajomych jest festiwalem zgonów i respawnów, a i w tej całej kampanii, jak znam życie, trafią się zadania grupowe.
Ze znajomymi jest pewnie fajniej, ale jeśli już masz paru takich, którzy bywają wolni i im się chce, to Destiny i tak jest lepszym wyjściem.
http://anglia.goal.pl/325825-benitez-powrot-do-anglii-moim-priorytetem.html
Czyli nie Mourinho, a Benitez? Hymm
Benitez to se może wrócić co najwyżej do Southampton
Martwi mnie, że nie przedyskutowaliśmy należycie zakończenia Wiedźmina 3
Ja miałem to, teoretycznie, najlepsze, bo jestem dobrym ojcem, a nie służbistą.
Ale to najgorsze wydaje mi się najbardziej interesujące.
No tak, to najgorsze wydaje się fajne, bo takie tragedie się dobrze sprzedają po latach happy endów, ale jakoś... Nie, dzięki.
teoretycznie, najlepsze
Czyli które?
spoiler start
Teoretycznie najlepsze jest to, które ja miałem, ponieważ daje Ciri wolność wyboru. W trzecim zakończeniu ona w zasadzie nie ma wyboru, więc ja nie wiem co jest takiego dobrego w tym wyborze.
Zresztą, dobry ojciec marzy o tym żeby dziecko grzało się w pałacach, a nie na bagnach.
spoiler stop
a z pozostalych to
spoiler start
tryumf nilfgardu i lenno temerii, cerys na tronie skellige i yennefer, chociaz chyba tego ostatniego wyboru troche zalowalem
spoiler stop
odnosnie yen i triss, to mam wrazenie, ze gra przez 3 czesci byla o wiele bardziej za triss, mnie kolega, ktory czytal ksiazke namowil na yen, ze to niby kanoniczne itd. i tak zrobilem, ale
spoiler start
jak tak sobie oceniam tylko gre, to triss naprawde kochala geralta, podczas gdy yen traktowala go jak npc-e z red dead redemption traktowaly johna marstona, chlopiec na posylki, ktoremu sie nic nie mowi
koncowka sie na szczescie troche rehabilituje, porzucajac kariere polityczna dla geralta
spoiler stop
ja to samo zakonczenie co ojciec, z tym ze dla mnie cala historia troche siadla pod koniec
spoiler start
moim zdaniem z dupy i niepotrzebne bylo to cale biale zimno, powinni sie skupic na walce z dzikim gonem i tyle
spoiler stop
najlepsze zakonczenie to oczywiscie
spoiler start
zakonczenie w ktorym ciri moze byc szczesliwa robiac to co kocha, beznadziejny z ciebie ojciec by byl Loon
spoiler stop
a twoj znajomy ma racje z yen, taki jest kanon i juz ;d
To znaczy zacznijmy od tego, że ja nie wiedziałem jakie są zakończenia. Prześledziłem listę trofeów, ale zakończeń nie znałem, wszystkie obejrzałem sobie dopiero rano na YT.
Ojciec:
spoiler start
Robiąc to co kocha - come on, ile ona ma lat, pewnie nawet nie ma 18, bo nie pokazali jej cycków. Jak ja miałem 17 lat to marzyłem żeby pracować - jak na ironię - jako marketingowiec w CD Projekt (serio) :P
Jak będzie miała 25 lat to będzie srała na Utopce i będzie najszczęśliwsza na świecie jako cesarz. Zresztą to była jej suwerenna decyzja i wcale nie wyglądała na jakiś akt poświęcenia dla świata. Emhyr przekonał ją merytorycznie w liście i była dobrą cesarzową.
spoiler stop
Białe:
spoiler start
biale zimno, powinni sie skupic na walce z dzikim gonem
Ta, ja nawet nie do końca ogarnąłem o co z tym białym zimnem chodzi. W naszych zakończeniach ona je zresztą olała i wróciła do Geralta/Emhyra czy też miłość do siwego pozwoliła jej pokonać to całe białe zimno? Może pojawi sie jakies DLC na ten temat?
spoiler stop
Dziki Gon
spoiler start
a w ogole to dziki gon jest mega rozczarowujący, gdy okazuje się, że nie są to żadne nadprzyrodzone moce tylko kurna elfy z innego wymiaru, meeeeh
spoiler stop
No ale przecież ja też nie wiedziałem jak wyglądają zakończenia. Średnie i najgorsze obejrzałem na youtube dopiero po przejściu.
Nie wiem o jakich bagnach z utopcami Ty opowiadasz, przecież laska w mgnieniu oka może być w dowolnym miejscu, w dowolnym świecie.
A poza tym, if you love somebody set them free jak śpiewał Gordon Sumner.
1. dziewczyna ma dusze wojownika, siedzenie na dupie w korpo... cesarstwie to nie dla niej. z tym sie trzeba urodzic, nie zrozumiesz ;)
3. tak!
spoiler start
dziki gon w zbrojach - wow damn, ale twardziele, wygladaja zajebiscie, lepiej nie wchodzic im w droge
dzikie elfy bez masek - eeech...
spoiler stop
Zaraz ktoś się wkurzy, że ciągniemy tę dyskusję.
No ok. Dziki Gon po ujawnieniu nie robi jakiegoś job twoju mać wrażenia, ale przecież paranormalne zjawisko byłoby kompletnie bezsensowne, bo jak umotywować jego działania.
O ile kwestia (domniemanego) rozwiązania kwestii Białego Zimna jest mało satysfakcjonująca i deczko głupawa (przypomina ME3), to samo Białe Zimno musiało się w grze znaleźć, bo
spoiler start
to ono przecież motywuje Dziki Gon do działania. A bez Dzikiego Gonu nie ma Ciri i żadnej z trzech gier, bo zarówno Yennefer jak i Geralt siedzą na Wyspie Jabłoni w dupie mając sprawy doczesnego świata.
spoiler stop
spoiler start
ja nie mam zadnego problemu z sila natury ktorej jedynym celem jest zabieranie ludzi/dusz, co tu jest do motywowania? cos jak wiedzminski joker, chce jedynie zobaczyc jak swiat plonie ;)
a powiazania miedzy dzikim gonem a zimnem juz nawet nie pamietam, haha
spoiler stop
ale w końcu na czym stanęło z tym białym zimnem i jak niby można było ten problem rozwiązać?
btw, czy jest szansa, że krew i wino to wyciągnięcie Geralta z urlopu, a nie kolejny mission pack "przed walką z DG"?
spoiler start
a nie, w sumie to nie ma, glupie pytanie
spoiler stop
ale dziś ekipa na trybunach meazza: Moratti, Mourinho, Ronaldo, Zanetti, wszystko za co pokochałem Inter :P
bo jest mega potezna a im silniejsza zjedzona dusza tym wiecej dostaja hp i expa na przyklad :p
Jedyne czego oczekuję po dodatku to epilog historii Czerwonego Barona.
Białe Zimno i Dziki Gon:
spoiler start
BZ pożera kolejne światy, co widzieliśmy wędrując z elfem czarodziejem. Zaczyna dobierać się do świata, do którego wywędrowały elfy. Część z nich formuje Dziki Gon, by przy pomocy krwi Ciri hurtowo uciec. Na końcu gry Ciri za namową elfa czarodzieja, bierze się za bary z Białym Zimnem, które zniszczyłoby w końcu również świat, w którym żyją nasi bohaterowie. Na a potem są trzy zakończenia. Wydaje się, że w tym dobrym i trochę mniej dobrym Ciri wychodzi z tego pojedynku zwycięsko, a w tym najgorszym nie wraca, więc albo zaginęła, albo zginęła, albo pokonała, albo nie, kij wie.
spoiler stop
[197]
Nie no proszę Cię, już bardziej generic się nie dało?
Zresztą nieważne, mnie nie przeszkadza, że te potężne istoty, są
spoiler start
potężnymi elfami.
spoiler stop
Czyszcze wlasnie znaki zapytania w dodatku (bo obozy czerwonych rycerzy) i jeszcze jedna rzecz mnie dobija. Juz naprawde mogli dolozyc troche wiecej szarosci do odkrytych lokacji, a nie ja sie godzinami glowie czy tu juz bylem czy nie :/
20 to chyba w samym 2014
Icardi w 70 minucie swój pierwszy strzał w meczu i mamy 3-0 :P
https://twitter.com/TransfersCalcio/status/701155150233214977
no i ranocchia (16) potwierdza, ze zawsze sercem bedzie interistą :F
Myślałem że Loon przesadza z tym Ranochią ale faktycznie gość z tego co widać cały czas robi kiksy D
Oficjalnie witamy Paudyna w 2013 roku. Następny krok: obuwie w całości zakrywające stopę.
Podsumowując sondę:
22 głosy
Premier League 64%
La Liga 18%
Serie A 9%
Bundesliga 5%
Ekstraklasa 5%
To wygląda jak tabela Bundesligi przez większość czasu :)
Beka w Leverkusen. Sędzia obraził się chyba na trenera Leverkusen. Wyrzucił Schmidta na trybuny, Schmidt iść nie chciał, więc sędzia się obraził i zszedł do szatni, przerywając jednocześnie mecz :D
W meczu Dortmundu, sędzia wyrzucił trenera Bayeru, ten nie zastosował się, więc sędzia strzelił focha i sobie poszedł ;D
No dobrze, a jaka jest procedura w takich wypadkach?
Skoro piłkarz/trener odmawia zejścia z boiska/ławki sędzia przecież nie może wznowić spotkania.
Przerwali mecz, jeżeli dobrze pamiętam. Dopiero po jakimś czasie został wznowiony.
EDIT: O, Malaga wyrównała, ale pewnie jeszcze Real coś tam wymyśli. Ma 15 minut.
koobun -> Wolę się nastawić i nie być rozczarowanym. Tak sobie człowiek narobi nadziei, tak samo ostatnio. Modrić mi je rozwiał i nici z większej przewagi. Tak przynajmniej się nastawię i jak Real coś wciśnie, nie będę tak rozczarowany.
EDIT: O, Malaga wyrównała, ale pewnie jeszcze Real coś tam wymyśli. Ma 15 minut.
Ja tam liczę, że Malaga jeszcze coś wciśnie :)
Po pierwsze, nie ściemniaj.
Po drugie, nigdy nie kumałem o co chodzi w tym trzymaniu kciuków za porażki Realu/Barcelony. Zawsze życzę zwycięstw Królewskim, a nie przegranej rywalom do tytułu.
Chelsea lepsza w pierwszej połowie ale przez głupie nabicie Azpiliquety jest remis. Kolejny dobry meczy Baby, średni Hazarda(ale ma asystę więc się nie czepiam). Pedro ma natomiast niemożliwego pecha obijając słupki i bramkarza.
Edit: Mam nadzieję, że nie zapeszę, ale póki co sędziowie dobrze się spisują.
zwyciestwo krolewskich nie jest przeciez w prozni, jest powiazane z porazkami rywali
poza tym zadaniem twoim jak i wszystkich przyzwoitych ludzi jest nienawisc do barcelony
jeszcze jakby zolci urwali wieczorem jakies punkty w madrycie,
weekend malinowka
Kiedy Rafa Benitez odchodził, Real miał dwa punkty straty do Barçy. Za kadencji Zinedine'a Zidane'a strata wzrosła do dziewięciu oczek.
E tam, nie jestem małym człowiekiem.
Może bardziej bym się emocjonował gdybym nie miał tak wywalone w tym sezonie.
kurde, kibice barcy, weźcie sobie ustawcie jakieś avatary na forum
skoro z nich nie korzystacie to nie robi to Wam to nie robi roznicy, a nam bedzie jednak duzo latwiej rozrozniac matrixa od nero
Oscar jak zwykle MOTM
Tyle trenerów przewinęło się przez ten zespół i każdy z uporem maniaka go trzyma :O
On miał kiedyś dobry mecz (pomijając ten z Juve) ?
To chodzi Ci o jakikolwiek czy nie? A może poza tym z Juve za wiele nie widziałeś? Przecież on do spółki z Willanem ciągnął zespół jak Hazard miał focha.
To mam najwidoczniej pecha bo w tych meczach które widziałem był albo najgorszy albo grał przyzwoicie tylko nic z tego nie wynikało. Z czego najwięcej bylo tych pierwszych.
On się potyka o własne nogi i podejmuje kiepskie decyzje. Nawet w takim Soton niczym specjalnym by się nie wyróżniał
Nawet Mata (u Van Gala który ciągnie w dół cały zespół...), gra od niego znacznie lepiej
Oglądałem wczoraj Zjawę - nie polecam. Dobrze, że nie poszedłem do kina
Nero -> Pudło w stylu Rasiaka, ale zapomniałeś wspomnieć, że strzelił dwa gole i zanotował tyle samo asyst.
Nero -> Pudło w stylu Rasiaka, ale zapomniałeś wspomnieć, że strzelił dwa gole i zanotował tyle samo asyst.
A to przepraszam serdecznie Edina, mój błąd. Bardziej mi chodziło jak można spieprzyć fajną sytuację. Tak czy siak, myślałem, że będzie to napastnik na klasę światową, a jednak w City mu nie poszło, tak jak miało... Sędzia obrażający się na trenera, a w Turcji...
Piłkarz Trabzonsporu Salih Dursun został wyrzucony z boiska podczas wyjazdowego meczu ligi tureckiej z Galatasaray Stambuł, po tym jak chwilę wcześniej sam pokazał sędziemu czerwoną kartkę. Zespół gości, który kończył spotkanie w siódemkę, przegrał 1:2.
Trabzonspor grał w osłabieniu od 59. minuty, gdy drugą żółtą, a w konsekwencji czerwoną kartkę dostał Oezer Hurmaci. Dziesięć minut później taki sam los spotkał Aykuta Demira. W 86. min za sfaulowanie rywala poza polem karnym odesłany z boiska został kolejny zawodnik tego zespołu – Belg Luis Cavanda.
Zawodnicy drużyny przyjezdnej otoczyli sędziego Deniza Bitnela i protestowali przeciwko jego decyzji. Wzburzony wykluczeniem swojego trzeciego klubowego kolegi Dursun wyrwał czerwony kartonik z ręki arbitra i pokazał go właśnie rozjemcy meczu. W rezultacie on także został usunięty z boiska.
Tragiczny nie jest, ale "bardzo dobry" to gruba przesada.
Milan postawił autobus, a Napoli kombinuje jak koń pod górę.
Udało się. Po takim meczu na pewno +10 do pewności siebie, także można spokojnie czekać na przebojowe wdarcie się do TOP4.
No i niejaki Knight-Percival przypomniał mi moje młodzieńcze lata z Królem Arturem i rycerzami Okrągłego Stołu.
No i niejaki Knight-Percival przypomniał mi moje młodzieńcze lata z Królem Arturem i rycerzami Okrągłego Stołu.
Zaiste Sir Galahadzie, zaiste.
Po takim meczu na pewno +10 do pewności siebie
W czwartek morale może drastycznie zlecieć :)
I co się dzieje z Januzajem?
Przed chwilą zakończyły się karne w meczu Chelsea - Valencia w ramach rozgrywek UEFA Youth League. Valencia przegrała 4:5.
Link do "pudła" Valencii
https://twitter.com/MYMUFC1/status/702177439611539456
#uefa #jaknahalizagowniarza #typowachelsea
Powinni kogoś w UEFA za jaja powiesić za to, że o tej samej porze są dwa najciekawsze mecze całej rundy. A w inne dni same popierdółki, które nikogo.
Jakiś stabilny sopcast? Nie musi być super jakość, byleby stabilnie.
EDIT: Boję się tego Arsenalu.
Dobra, mam. Łapcie fani Arsenalu, Barcelony, itp
sop://broker.sopcast.com:3912/259382 - 1500kbps ESP
Jak tam pierwsza połowa we Włoszech? Skusiłem się na mecz Arsenalu z Barceloną i na razie bez fajerwerków. Szkoda, że Kanonierzy nie wykorzystali żadnej ze swoich akcji. Więcej już mogą ich nie mieć w tym spotkaniu. Im bliżej było przerwy, tym bardziej Barcelona dominowała.
Arsenal zaczął z przytupem, Alexis mocno zmotywowany, na szczęście Barcelony u londyńczyków gra Oxlade, który jest najsłabszym piłkarzem Kanonierów. I nawet nie chodzi o tę zmarnowaną setkę.
W drugiej połowie Barcelona zakończy ten dwumecz.
jak na oczekiwania co do meczu w londynie, to kicha jest i tyle, arsenalowi moze bardziej sie chce
Wiadomo, Barcelona wciśnie jedną bramkę i ma z głowy, a Arsenal musi coś strzelić i jeszcze nie stracić. Powinno im się chcieć bardziej.
Niewykorzystane sytuacje lubią się mścić, powiedziałby Darek. Oby tak nie było.
Alba, jak Ci nie wstyd.
Myślałem, że coś Juventus ugra, a tu zapowiada się na szybkie odpadnięcie już po pierwszym meczu.
Ale Suarezowi dzisiaj nie wchodzi...
Obrona Barcelony ewidentnie dzisiaj na niskim poziomie, co mnie w sumie nie dziwi.
Wybaczcie, znakomicie, że Juve doprowadziło do wyrównania. Życzę im awansu.
No, klątwa Petra Cecha i Emirates, odczarowana :D
lol Messi przez większość meczu grał kupę, a oni go wychwalają jakby gral nie wiadomo co
Mam chociaż nadzieje, że Juve wywali w rewanżu Bayern z tego turnieju
Makao i po makale
Kolejny raz musiałeś się zabawić w Babę Wangę :/
W meczu Chelsea prosiłbym o powstrzymania się od prognoz.
Roma 0-2 Real
Sevilla 3-0 Molde
Villarreal 1-0 Napoli
Valencia 6-0 Rapid
Marsylia 0-1 Athletic
Arsenal 0-2 Barça
Gdyby ten cały Arsenal miał drugiego Alexisa na prawym skrzydle to może by Barcelonę nastraszył, a tak wyszedł jak Real Sociedad. Coś tam przez pół godzin pokozaczył, przez kolejne trzydzieści minut Barcelona się zbierała, a jak się zebrała, to strzeliła dwa razy.
Bez wysiłku, bez stresu, bez historii.
Ach... i brawa dla pana Burnsa za wpuszczenie Oxlade'a na drugą połowę.
Uzupełniając 273..
Odnoszę wrażenie, że Arsenalowi brakowało kreatywnego pomocnika w środku, który mądrze by rozciągnął gre, przyspieszył tempo albo zaskoczył linię obrony przeciwnika jakims prostopadłym podaniem. Jedyne co szarpali to tymi nieszczęsnymi skrzydłami gdzie był tylko Alexis. Bo tragiczne Oxa aż żal wspominać.
jak zobaczylem wynik na livescore to momentalnie mignal mi w pamieci bodaj 2009/2010, jak nasrani siedzielismy na bagnie, gralismy w poksa i w miniaturowym telewizorku ogladalismy LM
to juz mniej wiecej tyle lat messi regularnie daje oklep arsenalowi w pierwszej rundzie
Panowie, jak tam pierwsza bramka dla Bayernu? Słyszałem, że nieprawidłowa, bo według niektórych, Lewandowski był na spalonym i brał udział w akcji, ponieważ zasłaniał widok Buffonowi. Jak to tam było?
Inna sprawa, podobno miał być karny dla Juventusu, bo Vidal zagrał ręką w polu karnym?
Nie dość, że zasłaniał widok, to jeszcze rzucał w Buffona Trylogią Sienkiewicza.
Nero dwa razy tak. A kubun pierdoli głupoty, do czego w ostatnim czasie zdążył mnie przyzwyczaić.
Czyli dochodzimy do wniosku, że Juventus był lepszy, a sędzia wypaczył wynik.
No wiesz, jeśli prawdą jest to, że popełnił dwa tak rażące błędy, to wypaczył.
Co nie zmienia faktu, że przed wyciągnięciem wniosków poprosiłbym o bezstronną ekspertyzę, bo wiadomo, że księciuniowi ufać nie można.
Każdy widzi to co chce.
Moim zdaniem bramka na 1:0 była prawidłowa, bo Lewy nie brał udziału w akcji.
Czy zasłaniał Buffonowi widok, ciężko stwierdzić.
Natomiast warto zauważyć, że ani obrońcy Juve, ani przede wszystkim teoretycznie poszkodowany Gianluigi nie mieli pretensji do arbitra.
https://www.youtube.com/watch?v=BjOvOsPGsTY
Co do ręki Vidala to się nie wypowiem, bo nie kojarzę sytuacji.
Skrótu pokazującego w/w zdarzenie również nie mogę znaleźć.
Tu akurat się zgodzę, też mnie irytuje ten komentatorski bełkot. Od kiedy "brak pretensji" i "występowanie pretensji" są wyznacznikiem tego czy złamano, bądź nie, przepisy.
Skoro Buffon nie miał pretensji do arbitra to można założyć, że mu Lewy jednak tego widoku nie zasłaniał.
Bo jak rozumiem to jest koronny argument zwolenników spalonego, zasłaniał widok, czyli brał udział w akcji, czyli spalony był.
A tak poza tym to mi wszystko jedno. Od pewnego czasu wyznaję zasadę, że reguły to ustala sędzia, a faul/spalony jest tylko i wyłącznie wtedy jak gwizdnie.
To jak było w rzeczywistości i jak się to ma do przepisów nie ma znaczenia, wynik idzie w świat, a za x lat nikt nie będzie pamiętał jak to naprawdę było.
Dopóki nie będzie kamer i powtórek video to kibice nadal będą mieli masę sytuacji do przedyskutowania, ale najwyraźniej władzom piłki nożnej na takim stanie rzeczy zależy.
https://www.youtube.com/watch?v=Tm-oVV_re-8
stan umyslu ciagle ten sam
zasłaniał widok, czyli brał udział w akcji, czyli spalony był.
no chyba jasne...
a faul/spalony jest tylko i wyłącznie wtedy jak gwizdnie.
malo razy widziales milan wydymany przez sedziego?
To powiedz mi na jakiej podstawie wyciągasz wniosek, że mu ten widok zasłaniał, skoro sam Buffon nie awanturował się o to u sędziego.
Uważasz, że to co widzisz na powtórkach lepiej oddaje sytuacje niż to co widział Buffon/sędzia podczas tej akcji?
Wiele razy, choćby pamiętny mecz z Juve i linią bramkową, ale pogodziłem się z faktem,
że błędy sędziowskie są elementem gry w piłkę nożną jak głupio i niesprawiedliwie by to nie brzmiało i przestałem się nimi podniecać/przejmować.
Aczkolwiek marzy mi się rozwiązanie podobne jak w hokeju na lodzie, czyli przy spornych sytuacjach analiza wideo i po podjęciu decyzji wytłumaczenie przez sędziego z mikrofonem w ręku, dlaczego była ona taka a nie inna.
Jeszcze odnośnie sytuacji z Lewym przy bramce nr 1
http://sportowefakty.wp.pl/pilka-nozna/582198/wlosi-lewandowski-na-spalonym-a-to-nieprawda
Ok, serca z kamienia tez pykniete. Czy lepsze od glownego watku to nie wiem, ale na pewno bardzo fajne. Chociaz koobon pisal, ze to chyba jego najlepsze DLC. Come on, do Undead Nightmare ten sympatyczny mission pack sie nie umywa.
Z zakończeń to
spoiler start
oszukałem pana lusterko i pozwolilem olgierdowi rozpoczac nowe zycie
spoiler stop
Undead Nightmare mi nie podszedł.
Wiadomo, trzeba pomóc Twardowskiemu. A co z żoną?
Swoją drogą, scena z jej strażnikiem zerżnięta z Bloodborne po całości.
Z żoną ryzyk-fizyk
spoiler start
zabrałem jej różę, ale dla jej dobra
spoiler stop
Swoją drogą, scena z jej strażnikiem zerżnięta z Bloodborne po całości.
i przy okazji chyba najtrudniejsza walka w całej grze
Faktycznie, może się wydawać że Lewandowski zasłania widok włoskiemu bramkarzowi. Tyle, że Mueller uderzył w drugi róg. Buffon od początku to końca widział piłkę, widział niemieckiego piłkarza i wiedział, gdzie ten uderzy futbolówkę.
Nie "moze sie wydawac" tylko zaslania. A jak zaslania to kolejne zdania sa papka bez ladu i skladu. To uzasadnienie sie kupy nie trzyma. Jak nie stoi na linii strzalu jak stoi?
Jak nie stoi na linii strzalu jak stoi?
Nie widziałem całe sytuacji tylko gify/zdjęcia ale jak Lewy może stać na linii strzału skoro Niemiec uderza w drugi róg bramki?
To na czym stanęło z Lewym?
Jak to na czym?
Na tym co przeważnie w spornych sytuacjach, czyli ci co z Juve twierdzą, że był spalony, a ci co nie za Juve twierdzą, że spalonego nie było :) Nic nowego.
City raczej problemów mieć nie powinno, tym bardziej, że już prowadzi 0-2. No to co, tradycyjnie City w kolejnej rundzie ze starymi znajomymi? :)
Brakuje jeszcze zwycięstwa Altetico do kompletu zwycięstw wszystkich hiszpańskich klubów, które biorą udział w europejskich pucharach.
zaslanial pilke i mullera w momencie strzalu
To nie ma nic spólnego z linią strzału.
Aguero za często nie gra ale jak już występuje to przeważnie błyszczy. Na drugą połowę chyba włączę PSV - Atletico bo w Kijowie już się za wiele nie wydarzy.
ale lewandowski stoi od buffona ile, metr? jak by muller nie strzelal to i tak nic nie widac
Dobra, Valem, nie męcz już buły. Jestem za Juve w tym dwumeczu, ale takie sytuacje nie są przecież w precyzyjny sposób uregulowane przepisami, to kwestia ocenna, Buffon nie zgłaszał zastrzeżeń. Jakby zgłaszał, to ok, ale w tej sytuacji nie ma tematu.
ale lewandowski stoi od buffona ile, metr? jak by muller nie strzelal to i tak nic nie widac
[copy][paste]
To nie ma nic spólnego z linią strzału.
Nie dyskutuję z Tobą o tym czy Lewandowski zasłaniał piłkarza i piłkę. Zwróciłem Ci tylko uwagę, że ostatnie zdanie, które wcześniej napisałeś nie ma sensu.
Straszne nudy w Holandii..