Plomba w zembie
Bylem nidawno u dentysty na borowaniu. Zrobil mi od razu 3 zeby na raz bo byly niwielkie ubydki. Jedank 2 zeby ktore mi borowal bole mnie jak gryze cos twadrego nimi. Bylem zglosic reklamacje jedak odpowiedziala mi ze zab ma prawo bolec do 3 tygodni. Natomiast u mnie bedzie niedlugo miesiac od wizyty a zab mnie ciagle boli. Podkreslam ze nie jest nieustanny bol zeba tylko ostry bol kdy cos gryze twardego tym zebem
I tu moje pytanie. Jak wyglada sprawa u was wasz tez tak dlugo bolal zab po borowaniu. Dawno nie bylem u dentysty dlatego nie pamietam czy takie bole so normalne. Ciekawe ze 3 zab mnie wogole nie boli co robila tego samego dnia.
Plomba w zombie?
Left 4 Dead polecam.
2-3h max.
Jezeli boli dluzej to zazwyczaj oznacza ze jest zle zrobione. Zmien dentyste.
I na przyszlosc - nie rob wiecek zebow niz 1 na spotkanie.
Ech Poczekam jeszcze tydzien i ide zglosic reklamacje.
z czasow gdy cos mi plombowano, a bylo to z 10 lat temu... nigdy mnie nic nie bolało, poza tymi 2-3 wspomnianymi godzinami...
Miesiąc?! Wolne żarty... Ale co poradzisz na konowała, nic pan nie poradzisz...
Mam jedną plombę bodajże w szóstce, już ze 12 lat będzie... Nigdy nic mnie nie bolało.
Bylem zglosic reklamacje jedak odpowiedziala mi ze zab ma prawo bolec do 3 tygodni
Zmień dentystę
Jeżeli ząb boli jedynie w sytuacji maksymalnego zaguzkowania tj. nagryzania zębów górnych na dolne to najprawdopodobniej jest on nieprawidłowo dostosowany zwarciowo - Twój dentysta powinien wziąć kalkę i sprawdzić, czy wszystko ok w wysokości wypełnienia.
Ząb bolał kiedykolwiek przed wypełnieniem?
Przed wyjazdem do azji "robilem" wszystkie zeby. Trafilo sie leczenie kanalowe. Zrobilem 3 miesiace przed wylotem. Bolalo. Za kazdym razem jak dzwonilem do dentystki "bo leczenie kanalowe, powinno przestac niedlugo". Nie przestawalo, nie moglem totalnie jesc ta strona, a jak jadlem, to plakalem z bolu. Krowa w miedzyczasie pojechala na 2 miesieczne wakacje, a ja umieralem z bolu. Przed wyrwaniem zeba w pizdziet, zeby chociaz nie bolal, uratowala mnie inna dentystka. Okazalo sie, ze powierzchnia styczna zeba byla zle zrobiona.
Konowala od dobrego dentysty mozna odroznic po tym, ze ten drugi potrafi sie przyznac do bledu, a nie wmawia pacjentowi, ze "poboli i przestanie".
A wyrwane to nawet ponad trzy tygodnie!