Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że część 1000 będzie miała miejsce w okolicy 2032 roku, gdy aktywnym piłkarzem nie będzie już Robert Lewandowski. A może i części numer 1000 po prostu nie będzie. Kto to wie?
Poprzednia: https://www.gry-online.pl/forum/pilka-nozna-cz-899-jak-bylem-w-anglii-to-wolali-na-mnie-morata/zef60495?N=1
Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że część 1000 będzie miała miejsce w okolicy 2032 roku, gdy aktywnym piłkarzem nie będzie już Robert Lewandowski. A może i części numer 1000 po prostu nie będzie. Kto to wie?
Nie zapomnijmy jaka atrakcja z Twojej strony jest przewidziana z tej okazji.
Pamietam, ale biorac pod uwage, ze nie wiadomo czy jej dozyje, to sie zrobilo malo "atrakcyjne". Rozumiem, że chcecie mnie w ten sposób zatrzymać na forum i mało piszecie, ale umówmy się, że przy części 999 usiądziemy do negocjacij.
Do tych negocjacji to chyba nasze wnuki zasiądą.
Nie jest zle, to chyba drugi watek cykliczny pod wzgledem ilosci czesci.
Smoczej Karczmy raczej nie pobijemy, ale i tutaj nie wstawia sie postow typu "milego dnia".
edyta. No i chyba nasze watki sa jednak nieco dluzsze ;P
To może zacznijmy, milej się zrobi
o Boze, zajrzalem do tej smoczej karczmy pierwszy raz od 20 lat, co za okropne miejsce
https://www.youtube.com/watch?v=-gRTFuCiC5g
te nr 4 nie zagalopowałeś się ?
Wpadłem się pochwalić że byłem na debiucie sędzi Marciniaka w 2002 roku. Zazdro co?
W Łukomiu powinni mu pomnik postawić uważam, na tamtejszym klepisku.
Ja wiem, że robisz za naczelnego szamana tego wątku, ale k@3% jak oni by tego dzisiaj nie wygrali to jutro sami kibice by to San Siro zburzyli!
jutro bede mial pewnie fajrant w robocie to ci zrobie zestawienie na te moja szamanska teorie, az ci trzy cytryny ze stolu spadna
trzy cytryny ze stolu spadna
Hahaha. To w sumie ciekawe, że niektórym się Radom z tą firmą kojarzy. Możliwe, że to jakieś tam pokłosie chytrej baby.
Żeby było śmieszniej to Zbyszko w zasadzie nie jest z Radomia, bo firma zaczynała w Białobrzegach.
Trzy cytryny kozak pićko. Mi za to podoba się wielofunkcyjność obszaru na którym znajduje się Zbyszko. Napoje robione, cyk, cyk, cytrynka, pomarańczka, a parę metrów dalej fabryka broni Łucznik.
Taaaa, a 30 km w jedną stronę masz Mesko Pionki, a 30 km w drugą stronę masz Mesko Skarżysko-Kamienna.
Także jakby coś mieli bombardować to wiadomo gdzie zaczną :)
Top 4 raczej nie powinno być problemem. Co do spadku formy to było to oczywiste przy mieleniu ciągle i ciągle tego samego składu wyjściowego. Co prawda wczoraj trochę pech w związku z bramką, której być nie powinno bo padła po spalonym, ale no cóż. Zastanawiam się tylko po co ten VAR istnieje.
Pech pechem, kopali się po czole. Martinelli zaliczył ogromny zjazd w parę meczów, dobrze że Trossard się pojawił.
W środę Arsenal pewnie przegra z City i to będzie właściwie na tyle, jeżeli chodzi o mistrzostwo
W Internecie już miesiąc temu fani okrzyknęli Arsenal mistrzem Anglii
W środę Arsenal pewnie przegra z City i to będzie właściwie na tyle, jeżeli chodzi o mistrzostwo
No niestety genu przegrywa nie da się ot tak na zawołanie wyłączyć.
-derby wygrane
-czyste konto
-Salah się odblokował
-Gakpo strzelił pierwszą bramkę w lidze
-kontuzjowani wrócili do gry
Mówiąc w skrócie, lepiej być nie mogło :D
No niestety genu przegrywa nie da się ot tak na zawołanie wyłączyć.
Jak tam liga mistrzów?
Xinjin
Ale ty wiesz, że ten mem idealnie pasuje również do City? Niezłe samozaoranie.
Najzabawniejsze jest to, że ja paradoksalnie faworyzowałem kiedyś Man City, poza ofc Arsenalem. Mam nawet koszulkę Citizens sprzed kilku sezonów. Niestety, kibice tak mi obrzydzili ten klub, że sympatia z roku na rok, progresywnie topnieje. Jednak co Manchester to Manchester, kij z kolorem.
A mem to najbardziej pasuje do Tottenhamu.
Dzień dobry,
Czy mogę prosić modowych znawców z wątku o wyjaśnienie czemu od jakiegoś czasu w studiach meczowych eksperci (i ekspertki tfu) ubierają się tak, że góra jest elegancka a na nogach adidaski? Oglądam to właśnie na polsat sport ale viaplay robią to samo. Cos się zmieniło w akceptacji adidasów do garnituru?
Ognisty - que? Chodzi o to, że City przynajmniej gra co roku w Lm, nie to co ta czerwono-biała padaka ...
Faktycznie wyczyn xD
Jak na klub bez budżetu City w LM gra tragicznie. Co roku odpada z niej w coraz bardziej frajerski sposób. Już nawet Barcelona była mniejszym pośmiewiskiem. 15 lat pompowania miliardów funtów i tylko jeden finał przegrany w tragicznym stylu.
milan za bardzo oddaje pole, ale co sie dziwic jak brakuje bennacera, obstawiam 1-2 dla spurs po stalych fragmentach
Nie da się oglądać tego bajernu i PSG, tragicznie grają jedni i drudzy
Przełączyłem na koguty
Ale obecnie chyba nie ma klubu, który gra naprawdę dobrze..
Ależ gówniany mecz pomiędzy francuską podróbką Manchesteru City i niemieckim odpowiednikiem Realu Madryt. Nie dziwię się, że dzieci wybierają gry komputerowe kosztem takich ''hitów''. Też mogłem jednak pykać w Hogwart. Oby takie ekipy jak najszybciej zniknęły z piłkarskiej mapy Europy.
Mieć Messigo, Neymara, Mbappe i nie moc strzelić bramki...
A kolega pierwszy dzień się piłką interesuje? ;-)
Daje upust swojej frustracji, bo liczylem wreszcie na jakis fajny mecz po dluzszym rozbracie z europejska pilka, a ten byl tak beznadziejny, ze az mnie zeby rozbolaly.
Jose Maria Enriquez Negreira nie przedstawił żadnego dokumentu potwierdzającego, że świadczył usługi dla FC Barcelony. Były sędzia zapewnił, że nie ma dokumentacji, ponieważ jego praca polegała m.in. na ustnym doradzaniu FC Barcelonie, np. jak zawodnicy powinni zachowywać się na boisku przy każdym arbitrze - dodaje "AS"
Nie wiem, ile w tym prawdy, a ile koloryzowania ASa, ale rechoce od dobrych paru minut.
Dzisiejszy mecz Benfica z Brugge paradoksalnie bedzie pewnie tym najciekawszym.
Niestety Thomas prawdopodobnie nie zagra. Bez niego ciężko będzie o cokolwiek w tym meczu. Źródła mówią nawet o kilku tygodniach kontuzji, co oznaczałoby koniec marzeń.
City Arsenal pierwsze 30 minut stypa, dalej nie wiem jak było .
Natomiast mecz z BVB na pełnej...
Ja się tylko zastanawiam, czy ich wszystkich wybierał sam Potter, czy też po prostu dowiedział się po przyjeździe do centrum treningowego, że do drużyny dołącza od dziś Pan X, a on ma to poukładać.
a się tylko zastanawiam, czy ich wszystkich wybierał sam Potter
It all starts with a Quidditch captain, who is said to be on similar privileges as Hogwarts prefect''''s, who has been designated by each heads of house. So McGonagall would be in charge of deciding who was to be the quidditch team captain for Grryfindor each year. When Harry joins the team, the captain was Wood for 3 years before he graduated. The next year was the triwizard cup year which suspended quidditch for the entire year so no captain was needed. The following year McGonagall gives the quidditch Captaincy to Angelina Johnson, the oldest remaining player from the previous years. After Angelina graduates that year, which is Harry''''s 6th year, McGonagall gives Harry the captaincy.
From there it''''s left to the captain of each team to assemble a roster of players. Some spots may not be filled as there''''s a player from the previous year to take that spot still but that''''d leave all remaining, and open, spots to be filled likely through a tryout. Now I''''m sure a captain could simply invite someone to play without a tryout but it''''s typically through tryouts that open spots would be filled.
That''''s how a quidditch team at Hogwarts gets filled out!
Póki nie ma napastnika, a trenerem jest wuefista...
No to ten..
Na dodatek te kontuzje, Kante i Kova to bardzo ważne ogniwa
??| FC Barcelona may face La Liga relegation or having points docked after they were accused of paying the former vice president of the Technical Committee of Referees, Jose Maria Enriquez Negreira, €1.4mn during the rule of former president Josep Bartomeu. #FCBlive [
]
Raczej nic grubszego nie wyniknie z tej afery barcelońskiej, dzisiaj już cisza w poważnych źródłach. Musiałby chyba jakiś ustawiony mecz wypłynąć, żeby sprawa nabrała rozpędu.
Xinjin
Ciesz się póki możesz, bo już niedlugo FA zrobi porządek z twoim żałosnym klubikiem.
Na zdrowie Xinjin, Manchester City w drugiej połowie grał lepiej, Arsenal mnóstwo błędów popełniał i nie zasługiwał na zwycięstwo. Poprzedni mój mem z upadkiem Manchesteru cię dosyć mocno zabolał, patrząc po twoich ostatnich postach, no ale cóż, nie sądziłem, że zwykły obrazek może tak kogoś rozsierdzić. XD
Jak ci ma to ulżyć to wrzucaj kolejne do woli.
Czy możemy zamiast tego pośmiać się z właściciela czelsi? Ponoć składa ofertę wykupu ultrasów BVB.
Ja wczoraj słyszałem, że chce Neymara kupić.
Znaczy, ja podziwiam cierpliwość typa, chyba nawet tiki-czawi z barcelony by po czymś takim wyleciał.
Na screenie nie ma jeszcze meczu z Forest 1.01, łącznie 1 zwycięstwo w 9 meczach w tym roku.
No przecież pijarowo to by była katastrofa. Nie po to pozamiatał podwórko i wymienił trenera żeby to tak szybko powtórzyć. A że drużyna jest ulepem bez charakteru to wyniki są jakie są.
Klopp w LFC od nowego roku tez ma tragiczne wyniki
Jednym i drugim wypadła masa zawodników i dopiero wracają po kontuzjach
Wiem, że jest różnica w postaci transferów, ale to też nie działa tak, że od razu wszyscy ze sobą będą idealnie zgrani, to nie FIFA.
Obstawiam, że gdyby w klubie nadal był tuchel to wyniki byłyby bardzo podobne
Zwolnienie Pottera w obecnej sytuacji nie ma żadnego sensu, jeśli już to latem
Sorry chłopaki odpaliłem się bo mnie emocje po zwycięstwie poniosły, a Ty
Sedzia musial być nieźle zaskoczony, bo pomimo wyraźnego faworyzowania gospodarzy niewiele zabrakło, żeby zarobił gonga od Xaviego.
W ... faworyzował. Czemu ten bramkarz grał bez rękawic?
Uważasz że ten klub ma jakikolwiek pozytywny pijar?
Pomijając oczywisty trolling, miałem na myśli, że byłby to strzał w stopę dla właściciela. Przychodzi, wybiera sobie nowego trenera i po tak krótkim czasie stwierdza, że chłop jest do niczego. Wyszedłby na kompletnego laika.
Kibice Man Utd, którzy wypisują bzdury o faworyzowaniu gospodarzy chyba nie oglądali meczu, lecz czytali tylko relację tekstową :D
https://www.youtube.com/watch?v=XeMXA7dNYro
Przecież tu też mógł dać karnego. Fakt trafił lekko piłkę pierwszą ale nie zmienia faktu że z impetem ściął od tyłu Alba dwoma nogami.
A tak krótko o meczu United zagrał lepiej od Barcy. Xavi oszalał rotując obroną w tak ważnym meczu biorąc pod uwagę że w niedziele grają ligowy u siebie z Cadiz. Za tydzień w rewanżu bez Gaviego i Pedriego więc raczej się szykuje wpierdziel.
Lee Mason zbanowany z sędziowania w Premier League. Szkoda, ze akurat przez jego błąd to Arsenal musiał stracić punkty, ale dobrze widzieć, że z takimi dziadami cokolwiek jest robione.
Nunez to jest chodzące nieszczęście. Chłopak tylko złapie formę, to od razu albo głupia czerwona kartka, albo mundial albo kontuzja.
Jorginho przepraszam ze nie wierzyłem.
a splusuje Was chłopaki bo nie mam słów na to co się wczoraj stało.... Z tym Notnam (gorszej drużyny dawno nie widziałem) to chyba by nawet Arsenal w obecnej formie wygrał :(
Courtois szefito
Czy jest na świecie drużyna, która potrafi sama sobie tak bardzo utrudniać życie jak Liverpool?
Czy jest na świecie drużyna, która potrafi sama sobie tak bardzo utrudniać życie jak Liverpool?
No akurat jest trochę frajerskich drużyn, w kronikach piłkarskich.
Real to definicja drużyny turniejowej. Drugiej takiej ekipy akurat w kronikach piłkarskich nie ma. Znowu będzie co najmniej finał.
Każda ekipa z play offów LM, oprócz City (kronika frajerów) i wieśniaków z Neapolu (w obecnej formie), jest w stanie osiągnąć dzisiejszy wynik Liverpoolu.
Real w Lidze Mistrzów to prawdziwy walec, który przejeżdża po każdym przeciwniku. Z taką grą mogą naprawdę sięgnąć po kolejny tytuł. Wiadomo, piłka jest nieobliczalna, ale nie wiem kto mógłby im aktualnie zagrozić? Bayern, Napoli?
No i dzięki
ale prowadzic 2-0 u siebie i dac sobie strzelic 5, to taki historyczny raczej wynik
i teraz duzy dylemat przed dgw, bo juz sie wydawalo, ze liverpool moze odzyska odrobine godnosci, a tu takie upokorzenie...
Cieniutko będziecie śpiewać jak w tym roku Puchar LM będzie we właściwej niebieskiej stronie Manchesteru.
xinjin, jakbys porobil psychotesty z bravo sport to by ci wyszlo, ze raczej barcelonie powinienes kibicowac
Loon--> poproszę następny tytuł upokorzenie Liverpoolu. Rezerwuje już jakby Barca jutro coś odjebała :)
ona codziennie cos odpierdala, wczoraj ojciec messiego byl u laporty, po chuj to komu? tu trzeba pilnie szukac napastnika (lewy wykurwiaj), a nie sprowadzac za kosmiczny hajs spacerowicza
wisienka na torcie z gowna
Gerard Romero: Jordi Alba i Sergio Busquets na pewno zostaną w klubie, jeśli Messi wróci.
to niech zrobia im druzyne oldboyow
a z tym dgw, to faktycznie kiszka, planowalem FH i 3 z liv, salah na kapitanie ale teraz to duza szansa, ze mocno zrotuje i przestrzele
to nie pewnosc a mozliwosc, ze po takiej spektakularnej wtopie, jednak da szanse tez innym
Xinjin, obydwa scenariusze są beznadziejne.
Pierwszy: jesteś nieśmiesznym trollem.
Drugi: piszesz to na poważnie.
Obydwu opcji współczuję.
ten mecz pokazuje roznice miedzy makembe a haalandem
jeden napierdalala hattricka w finale mistrzostw swiata, drugi nie daje sobie rady wobec 5 ekipy bundesligi
Darmian to jedna z nielicznych iskierek radości w tym włosko-chińskim burdelu https://twitter.com/snajaths/status/1628524406300413957?s=46&t=c8xaiWwQWyMa91GMNjyJBw
Remis 1-1 na wyjeździe w 1/16 to całkiem niezły wynik, nie rozumiem chłopaki Waszych wynaturzeń.
No właśnie mają eleganci wynik prze rewanżem a tu taka narracja jakby 3-0 City przegrało. Przecież Pep w Barcy nawet jak mieli najwyższą formę to właśnie często remisował 1-1 na wyjazdach.
Jakoś Real wygrał na wyjeździe i to dużo wyżej i to z mocniejsza ekipa, a przecież City ma iść po mistrzostwo
Tutaj nie chodzi o sam wynik. City w drugiej połowie grało tak żałosną piłkę, że gdyby po drugiej stronie zamiast Lipska był Real, to skończyłoby się dokładnie tak samo, jak dla Liverpoolu.
Z taką grą ten klub nigdy nie wygra LM. Na Lipsk w rewanżu może to wystarczy, ale jak trafią na mocniejszego przeciwnika, to szybko zostaną wyjaśnieni.
To co City zagrało w drugiej połowie to śmiech na sali, dać tam na boisko Nottingham, czy Leeds to by nawet lepiej się pokazali. City jak PSG, LM nie wygra.
I nie wiedziałem, że w LM jest coś takiego jak 1/16 xD
No jest różnica pomiędzy Round of 16 (runda 16stu drużyn), a 1/16, której w LM nie ma. Finał, półfinał 1/2, ćwierćfinał 1/4, a obecny etap to 1/8.
Chwila minęła od wygranego meczu z Barceloną nie o pietruszkę więc milutko.
Bruno to taki Rooney 2.0, bez niego ta drużyna nie istnieje, ale często trzeba płacić od niego podatek.
Wstydziłbyś się Loon. Po innych tematach muszę się szlakach żeby weryfikować czy naprawdę dałeś się wmanewrować w dziecko. Gratuluję, bardzo dobry ruch. Czemu tylko ja i inni naiwniacy x tego wątku mamy mieć źle ;)
Proces trwa w najlepsze, kolejny wpier..dol
Ileż ten wuefista jeszcze czasu dostanie?
I tak arsenal nie dowiezie tego do konca, jakos nie sa w stanie mnie przekonac
Gra ktoś może w mobilną fajną gierkę Score! Match? Chętnie dodam się do znajomych, ja Infiltrator lvl 6
Ale Fati jest gówniany. Brawo dla jego agenta, ojczulka i Laporty, za podarowanie mu kontraktu do 2027 roku ;D
Go go United!
Nowy kierunkowy do czerwonych 07
United gra najlepszy sezon od lat, Liverpool najgorszy sezon od lat i MU dostaje szóstkę na Anfield. Coś pięknego.
pojebane to wszystko, real zgniótł liverpool, barca odpadła z man utd, barca wygrała z realem, a teraz liverpool rozjebał man utd, najlepsza liga świata
Hahaha, ale Harry dostał prezent urodzinowy (i to nawet piękne, okrągłe, czydzieste!). Kumple z LIv z 0,7 wpadli :)
https://www.transfermarkt.pl/harry-maguire/profil/spieler/177907
spurs - milan komentuje julek kowalski
Wczoraj super mecze, dzisiaj kupsko
To co gra PSG to wstyd, mieć mbappe i Messiego z przodu, a nie grać nic..
Tak to już jest z klubikami stworzonymi za petro-dolary: PSG, City, Czelsi. Ci ostatni przynajmniej potrafili wygrać LM, ale to i tak w sezonach w których poważne kluby skupiały się na rozgrywkach krajowych.
No akurat Chelsea jak wygrała ostatnio lm to wszystkich po drodze rozjechała, a jakieś pierdololo że ktoś się skupia na lidze krajowej to właśnie pierdololo
lol, PSG wywalone z LM, a wy nic nie robicie?
swoaj droga wczoraj czytalem, że AI typuje na zwyciezce Bayern...
Jakim cudem psg nie ma kogo wpuścić z ławki w takim meczu? W Bayernie weszli Sane, Mane, Cancelo i Gnabry, a w psg jakies nieznane młodziki xD
No tylko sane i gnabry wuja grają, mane wraca po kontuzji a cancelo to niewiadomo po co jest. Także argument z dupy, nazwiska nie grają. Patrz co Messi znika w ważnych meczach, jak sędziowie nie drukują mu karnych.
Mecz wygrali bajernowi tacy piłkarze jak stanisic czy czupomoting.
Gnabry gra takiego wuja, że wbił bramkę przy pierwszej leppszej okazji, a Cancelo zaliczył asystę.
Nazwiska może i nie grają, ale warto mieć zmienników z takim potencjałem. Zawsze mogą coś zrobić. Poza tym nie przypominam sobie, żeby drużyna bez wartościowych zmienników kiedykolwiek wygrała LM. No a ci z psg nie zrobili kompletnie nic.
[157] tak, tak, rozjechała wszystkich 1:0, albo po karnych. Czołowe kluby wyraźnie zaznaczyły w tamtych sezonach, że Liga Mistrzów ich nie obchodzi.
Ognisty, Czelsi przywolana kilka postów temu wygrywa LM za każdym razem, kiedy mają kiepski skład zbudowany z przeciętnych piłkarzy i zmienia trenera w środku sezonu.
Teraz na przykład tez są na to duże szanse. Mnóstwo przepłaconych przeciętniaków, trener który zaliczył 11 meczow bez zwycięstwa, perfekcyjne środowisko dla tego klubu.
A i bajdełej, chwilo trwaj.
3-1 z Realem, 3-0 z Atleti, finał 1-0 City i 2-1 z Porto (chyba najtrudniejszy mecz)
Faktycznie zawsze 1-0
Skład był wtedy bardzo dobry, tylko brakowało kogoś kto zdobywa seryjnie bramki i nadal nikogo takiego nie ma
W tym sezonie jednak nie ma szans na wygraną lm, wtedy grę ciągnęli obrońcy, nie dość że w tyłach grali super to jeszcze strzelali bramki
Jeśli nie wygra Real, to ktoś kogo w ogóle się nie spodziewamy imo
Skład PSG to jak dla mnie sporo nol nejmow, ale pewnie to samo może ktoś powiedzieć o Chelsea, ot ktoś ewidentnie liczy na super młodzież i spokój na parę lat, ale to tak nie działa
benfica moze namieszac, fajnie sie patrzy na ich gre, pileczka szybciutko chodzi
Chelsea i słaby skład? Nie powiedziałbym. Po odejściu Drogby mają problemy na dziewiątce, ale poza tym zawsze mają dobrych grajków. Większy problem mają z trenerami. Od czasu pierwszej kadencji Mourinho żaden nie wytrzymał tam dlużej niż 3 lata.
No a w tym, że LM wygrywali akurat wtedy, jak im nie szło w lidze można wytlumaczyć tym, że mogli się wtedy skupić wyłącznie na tych rozgrywkach. Przecież Real też jak wygrywał LM, to robił to w sezonach, w których w lidze dostawał oklep od Barcelony. Nigdy nawet nie zdobyli trypletu pomimo aż 14 okazji. Zresztą z dubletami też mają problem.
Wygrali bo wygrali, taka jest piłka. Mówiąc szczerze Chelsea nigdy wygrywając LM nie była przesadnie mocna drużyna, dwa razy zrobili to w kompletnym dołku, a wiele razy przegrywali grając sensowniejszy futbol.
Dlatego lubimy piłkę, inaczej ciagle by wygrywało PSG, a wygrywa nigdy i mysle, ze to jest piękne
jakos tak latwiej kibicowac lechowi jak lukis siedzi w kraju gdzie w niedziele je sie kotlet ze skolopendry...
Lukis
Nie lukis
Dalej klub o narodowości chłopskiej
https://twitter.com/mhenszel/status/1634015952533692420?s=46&t=c8xaiWwQWyMa91GMNjyJBw
Ladna, ale mam wrazenie, ze w bramkach roku bardziej sie jednak ceni kopyto, niz finezje
pogba znowu out na miesiac, znakomity transfer juve xD
w tym sezonie zagral 35 minut w sumie
Puszki mają akurat najmniej inwazyjną politykę transferową. Właściwie to dzięki nim sporo talentów zostaje odkrytych i rozwijanych. Gdyby €ity i p$g robiły podobnie, to nie miałbym nic przeciwko nim.
Tak swoją drogą już dawno Red Bulla nie piłem. Może jak Lipsk wyeliminuje City, to uczczę to jedną puszką.
Ciekaw jestem ile ten pseudo sędzia dostał w łapę od city. Takich wałków już dawno nie widziałem.
nikt, xinjin musi sie pofleksować, że klub, który w ostatnich latach wydał 2 miliardy na transfery ograł umiarkowanie istotną drużynę z Bundesligi
Może o mnie mu chodziło, ale ja na nich nie stawiałem. Chciałem tylko, żeby wygrali.
mati, co sadzisz o caso negreira, bo chyba nie podejrzewales, ze barcelona doslownie trzymala szefa sedziow na payrollu xD
Nie nadążam ale kary się dla Barcy pewnie ostre posypią.
W Hiszpanii codziennie praktycznie jakieś afery już się przyzwyczaiłem.
Po za tym szkoda że Pep zmienił wczoraj Haalanda ;/
Araujo i Haaland dwóch moich ulubieńców w obecnej piłce. Dwie bestie.
ja sprawe znam, mati, ogladalem filmy cwiakaly, no powiem ci, ze nie wyglada to zbyt dobrze dla barcelony
Ja słabo jestem w temacie ale może nadrobię to i obejrzę Ćwiąkałe. Ale ogólnie mam złe przeczucia.
To jest dużo poważniejsza sprawa od przekrętów City z finansowym fair play. Jak będą mieć twarde dowody na najcięższe zarzuty, to może się skończyć bardzo źle dla Barcelony.
Najśmieszniejsze jest to, że kopie się po czole w każdym meczu a jest liderem strzelców w La Liga.
Ze wszystkich ciekawostek statystycznych dotyczących Haalanda po meczu z Lipskiem ta chyba jest najbardziej "przerażająca":
Norweg, mając 22 lata i 236 dni, strzelił 33 gole w Lidze Mistrzów.
Robert Lewandowski w tym wieku wciąż czekał na debiut w rozgrywkach...
Cristiano miał 0 goli po tylu meczach
z negreiro są w zasadzie trzy możliwości
- dojenie klubowej kasy przez kilku cwaniaków
- kupowanie sędziów
- jedno i drugie
Oby spadli do hiszpańskiej B-klasy, bo już na poziomie LaLiga, nie da się patrzeć na tiki-take. Kodeks kibica zabrania zmieniać ulubioną drużynę, po spadku ligę niżej.
Nudny? Pierwsza połowa była całkiem spoko. W drugiej już niestety Luverpool grał bez wiary i wyszło jak wyszło. Gdyby wbili chociaż jedną bramke w pierwszej, to mogłoby być różnie.
Brak transferów do środka pola w Liverpoolu na pewno wpłynął negatywnie na ten zespół, nie da się dominować meczu z Realem mając w środku Fabinho i Milnera. No ale tego, że z drużyny gryzącej trawę w każdym spotkaniu, walczącej do końca nawet przy srogich łomotach, The Reds stali się zespołem który poddaje mecz z Realem i nie wierzy zupełnie w zwycięstwo, to nie jestem w stanie zdzierżyć. Skąpi właściciele to jedno, ale mam wrażenie, że po przegranym mistrzostwie i LM w zeszłym sezonie Klopp już nie potrafi wpłynąć na tych chłopaków. Arnold mówiący w wywiadzie po meczu z Bournemouth, że przeciwnikom bardziej zależało na zwycięstwie, Salah z ironicznym uśmiechem po kolejnej zmarnowanej głupio sytuacji, ściąganie Darwina który jako jedyny walczy, Van Dijk będący aktualnie przeciętnym obrońcą z wybujałym ego i zagwarantowanym podstawowym składem w każdej sytuacji. Przykro się patrzy jak ten projekt się popsuł, potrzebne jest wietrzenie szatni, a brakowało naprawdę niewiele żeby zapewnić sobie dominację w Anglii i Europie. Przykry i rozczarowujący okres dla kibiców The Reds.
Przydałby się taki Bellingham, tylko żeby go sprowadzić trzeba najpierw skończyć sezon w top 4. Inaczej raczej na Anfield nie przyjdzie.
Jednak to nie jest jedyny problem. Moim zdaniem formuła Kloppa po prostu się wyczerpała i trzeba poszukać jakiegoś zastępcy. Uwielbiam gościa, od czasów fantastycznie grającej BVB jest moim ulubionym trenerem i jego przyjście na Anfield było moim spełnieniem kibicowskich marzeń, ale najwidoczniej on i piłkarze potrzebują jakiegoś resetu.
Kto byłby trenerskim zbawieniem dla Liverpoolu? Do środka pola tak samo. Są jakieś nazwiska?
oczywiscie, na trenera zidane, a do srodka pomocy bellingham, musiala i caicedo z wirtzem, prosze, case closed klub uleczony
Szukałem właśnie takich konkretów i okazuje się, że pewien ekspert w dziedzinie naprawiania klubów piłkarskich, już podzielił się swoimi spostrzeżeniami.
vm.tiktok.com/ZMYHjVRwk/
120 baniek za dwoch 29-latkow, seems legit
chelsea zepsula troche gre, odpalili makro skupujace wszystkie top 10 talentow na swiecie i teraz inne kluby musza kombinowac
Roger Schmidt prowadzący Benfice mógłby się sprawdzić.
No a z zawodników, to najbardziej chciałbym Bellinghama. Jest to chyba najbardziej realny transfer. Przydaliby się też jacyś obrońcy, żeby Trent i van Dijk mieli z kim rywalizować o skład.
Ogólnie to nie jestem zwolennikiem wymiany połowy składu. Niech przyjdzie kilku ciekawych piłkarzy, kilku niepotrzebnych odejdzie i będzie można wrócić do walki o tytuły.
Jednak to nie jest jedyny problem. Moim zdaniem formuła Kloppa po prostu się wyczerpała i trzeba poszukać jakiegoś zastępcy. Uwielbiam gościa, od czasów fantastycznie grającej BVB jest moim ulubionym trenerem i jego przyjście na Anfield było moim spełnieniem kibicowskich marzeń, ale najwidoczniej on i piłkarze potrzebują jakiegoś resetu.
Ja zupełnie się z tym nie zgadzam. Nie widzę żadnego kandydata, który mógłby wskoczyć teraz w buty Kloppa i to ogarnąć. Reset powinno się zrobić kupując kilku nowych piłkarzy, w szczególności w środku pola i pozbywając się tych gagatków, którzy nie mają już motywacji walczyć co mecz. Do tego warto się pochylić nad sztabem lekarskim, bo ilość kontuzji, która trapi ten zespół jest nieprawdopodobna. No i trzeba też zatrudnić jak najlepszego dyrektora sportowego. Ogółem to mam wrażenie, że Klopp boleśnie zrozumiał swoje (i klubu) błędy i w życiu przez myśl by mi nie przeszło żeby nie dać mu szansy tego teraz ogarnąć. Gościu jest wizytówką tego klubu, aktualnie jednym z trzech najbardziej rozpoznawalnych trenerów na świecie, kochanym przez kibiców. Jak byś sobie wyobrażał ściągnięcie Bellinghama bez Kloppa na ławce trenerskiej?
Do tego warto się pochylić nad sztabem lekarskim, bo ilość kontuzji, która trapi ten zespół jest nieprawdopodobna.
Mam przeczucie graniczace z pewnoscia, ze stosunkowo mala swego czasu rotacja oraz intensywnosc odcisnely pietno na tej grupie i tu zaden sztab nic nie pomoze. Zreszta zapewne powtorzy sie to z kolejna grupa, bo Klopp ich w koncu po prostu zajedzie, wiec przy jego stylu gry potrzebna jest regularna wymiana kadry :D
Klopp ma specyficzny styl prowadzenia drużyny. Po tylu latach ogromnej intensywności treningów i meczów każdy może się czuć zmęczony. To nie jest przypadek, że w 3 klubie, który prowadzi w dokładnie 7 sezonie drużyna zaliczyła taki zjazd formy. Również nie chcę jego odejścia, ale skoro on sam nie wie, dlaczego drużynie nie idzie to chyba jest znak, że potrzeba resetu.
Nie zgadzam się też z tym, że trzeba wywalić pół składu. Obrona i pomoc potrzebują świeżej krwi, ale to powinny być pojedyncze jednostki, a nie całe formacje.
Mam przeczucie graniczace z pewnoscia, ze stosunkowo mala swego czasu rotacja oraz intensywnosc odcisnely pietno na tej grupie i tu zaden sztab nic nie pomoze. Zreszta zapewne powtorzy sie to z kolejna grupa, bo Klopp ich w koncu po prostu zajedzie, wiec przy jego stylu gry potrzebna jest regularna wymiana kadry :D
Masz dobre przeczucie, bo identycznie było w BVB.
Klopp ma specyficzny styl prowadzenia drużyny. Po tylu latach ogromnej intensywności treningów i meczów każdy może się czuć zmęczony. To nie jest przypadek, że w 3 klubie, który prowadzi w dokładnie 7 sezonie drużyna zaliczyła taki zjazd formy. Również nie chcę jego odejścia, ale skoro on sam nie wie, dlaczego drużynie nie idzie to chyba jest znak, że potrzeba resetu.
Problem jest taki, że Klopp w takim środku pomocy czy w obronie na dobrą sprawę nigdy nie miał naprawdę dobrych zmienników. Taki Arnold, Van Dijk, Roberts on czy Fabinho grają zawsze, niezależnie od tego czy mają formę, bo na dobrą sprawę nie ma nikogo innego kto mógłby wejść w ich buty i ich godnie zastąpić. Środek pola jest stary, zmęczony i najedzony sukcesami i rozczarowany porażkami z poprzednich lat. Jurgenowi potrzebni są po prostu dwaj gracze światowej klasy w pomocy, środkowy obrońca z górnej półki i zmiennik dla Trenta , a to wszystko w jedno okienko. Jest to mało prawdopodobne biorąc pod uwagę skąpstwo właścicieli, a bez swieżej krwi kolejny sezon zapowiada się na powtórkę obecnego.
Jest to siódmy sezon Kloppa, wygląda on tak samo jak w poprzednich klubach, ale w Liverpoolu zrobił rzeczy jakich nie robił nigdy wcześniej i choćby ze względu na to trzeba mu po prostu zaufać i dać zbudować swoją drugą drużynę. Fundamenty pod to ma bardzo mocne, wszystko pewnie rozegra się na polu biznesowym i będzie zależne od budżetu transferowego na następny sezon.
Moim zdaniem problem jest poważniejszy i nie da się go naprawić wyłącznie dobrymi transferami. Wahania formy ma cały zespół, nie tylko pomocnicy i obrońcy. To co odwala cały atak w tym sezonie, to jest coś niemożliwego. W jednym meczu ładują United 7 bramek, a tydzień później nie ptrafią strzelić choćby jednej bramki majsłabszej drużynie w lidze, której na dodatek w zeszłej rundzie wbili 9 bramek. To nie jest wina pomocy, że atak marnuje sytuacje na potęge. Jak Klopp tego nie naprawi, to możemy zapomnieć o LM i udanych rozgrywkach w przyszłym sezonie.
PS. Gratulacje dla Lecha :D
nie ukrywam, że liczę jednak na jakies małe derby
Inter opędzlowała Spezia, a Milan z Salernitaną i Fiorentiną uzbierał 1 punkt, byłby tego typu półfinalista LM xD
A co do dyskusji o Kloppie, to zgadzam się, że jak każdy trener ma swoją datę przydatności do spożycia. 7 lat to kawał czasu, Mourinho ma syndrom trzeciego sezonu przypomnę, a Conte odwala już w połowie drugiego zwykle :P. Ale Niemiec się chyba zawziął, żeby zamknąć nam hejterskie japy i chce podźwignąć się z tego kryzysu. Zobaczymy... Podejrzewam, że oni mają świadomość, że mało jest klubów tak komfortowych dziś do pracy, co Liverpool i City, dlatego obaj się tam tak zastali. No bo możliwości ogromne, a presja na wynik mimo wszystko ciut mniejsza, niż w Realu/PSG/Bayernie, gdzie liga jest swego rodzaju pewnikiem. No w Realu może trochę mniej, ale tam z kolei LM wpada seryjnie.
1/4 LM:
Real Madryt - Chelsea FC
Inter Mediolan - Benfica Lizbona
Manchester City - Bayern Monachium
AC Milan - SSC Napoli
Półfinał 1: Milan / Napoli - Inter / Benfica
Półfinał 2 : Real / Chelsea - City / Bayern
wstyd z tą benfiką odpaść, ale jestem ostrożnym pesymistą
reszta na papierze real, bayern, napoli, ale na mundialu tez mial wygrac na pewno ktos z grona brazylia, portugalia, francja lub anglia
Fajne losowanko, finał Napoli-City.
Edit: Mmm Krychowiak
milan z tym napoli to nie stoi tak do konca na straconej pozycji, w lidze niby z nimi przegrali, ale byli wtedy lepsi i mieli po prostu pecha
Chyba chcieli miec pewnosc, ze jakis kopciuszek znajdzie sie w finale, wszystkie najlepsze druzyny poupychane w jednej polowce drabinki.
ogolnie zabawne, ze ktos z grona inter/napoli/milan/benfica w finale
smutna jest ta pilka, ze absolutnie najgorszy inter od 2016 roku doszedl tak wysoko i jeszcze ma taka tabelke
a inter conte moim zdaniem absolutnie druzyna ze swiatowego topu w tamtym czasie nie wychodzila z grupy
No powiem wam, że podjechałem dzisiaj do teatru rowerem, super sprawa, zero koreczków, zapięcie rowerku, przebranie w koszulę przy krzaczku i oglądam.
A poza tym fajnie ze Chelsea wraca na właściwe tory.
To losowanie Lm to wygląda na ustawione, aż się nie chce wierzyć, że to przypadek xd
No to tym bardziej warto zadać pytanie, po co UEFA miałaby współpracować z Chelsea w ustawianiu drabinki?
Przecież dla Chelsea to jest mozliwie najgorsza drabinka
Uefa chciała hitowe starcia już teraz, a w finale coś czego nie bylo dawno czyli kopciuszka
Kessie dziabnął na +3pkt w klasyku. W takiej formie, bardzo przydatny grajek.
Całkiem niezły ten klasyk. Szkoda tylko, że lewy dalej bez bramki.
Co do LM, to ja najbardziej chciałbym półfinału Napoli z Banficą i finału przeciwnkko Bayernowi.
Czy jest na tym forum sędzia albo ktoś kompetentny, zeby wytłumaczyć mecz Tottenhamu?
Loon
Widze, ze jestes slawny na portalu MJN, ciezkie boje toczycie :D Masz moj miecz :)
Bull i jak Ci się podobają nowe wyceny w serie A.
https://www.transfermarkt.pl/serie-a/marktwertaenderungen/wettbewerb/IT1
Jestem w szoku co to za gość Min-jae Kim i 50 baniek wartość. Wow.
Dobra nieważne. Matrix podał nieposortowany link.
gonciorz wyszedl z szafy
Kompletnie nie jestem w temacie forumowych dram z udzialem bylych pracownikow, jakis ciekawy watek?
dla fejmu powiedzial, ze jest bi
UPS ->
Ja Gonciarza w klubie spotkałem i to niedawno bo w grudniu
Nawet mamy wspólna fotkę
Araujo jeszcze troszeczkę i spełni się przepowiednia.
https://twitter.com/FabrizioRomano/status/1638997001118404615?t=7L5HABjo99AIK_xPA-0V1g&s=19
co tam sie odpierdala xD
Jak nic poszło o taktykę i zadowolenie piłkarzy, nic innego nie ma sensu.
Czy jestem zadowolony? Sam nie wiem, projekt mlody niemiec byl sexi, ale strasznie się męczyłem oglądając ten bayern.
Juz potwierdzone praktycznie.
przeciez tuchel tez sie tam ze wszystkimi pokloci, bo nie ma korzeni mes que die mannschaft
Atmosfera prawie jak na narodowym, gdy Orły grają
twitter.com/roynemer/status/1639119081491116032?s=46&t=QoV4zZOQBiVodEhoJz5EHw
Nagelsmann za santosa!!!!!
Huehuehuehue
HUEHUEHUEHUEHHE
Chciałbym coś błyskotliwego napisać po pierwszej połowie, ale ciężko napisać cokolwiek poza tym, ze się odbyła
PSG submitted a contract proposal to Marcus Rashford last summer with a weekly salary of €455,000, which works out at €22m/year!
(Source:
Za chwile szejk przejmie MU i sie okaze, ze dostanie wiecej (czego bym nie chcial) bez ruszania sie z miejsca zamieszkania.
ban dla paraticiego rozszerzony globalnie, a to oznacza, ze tottenham w ciagu tygodnia traci trenera i dyrektora sportowego umoczonego w machjlojki ksiegowe xD
Mi ta zmiana ksywki nieodlacznie kojarzy sie z ewolucja Loona, takze jestem za utrzymaniem obecnej :D
rudy w formie i od razu ależ rozjeżdzamy liverpul
Loon - po drodze były jeszcze Mourinha, Harveye itd a i tak każdy się zwraca do Ciebie per Loon :p
Czasami mam wrażenie, że bez Casemiro, to Ten Hag nie zrobiłby aż takiej roboty i byłby Ole 2.0.
edit. Ok, nevermind, Ole by nigdy nie poszedł tak all in :O
Dobry prognostyk przed LM dzisiaj mamy.
Osobiście byłem niezwykle szczęśliwy z takiego losowania ;)