1. W niniejszym wątku dyskutujemy o wspaniałym sporcie jakim jest piłka nożna, a także na tematy poboczne znajdujące się w obszarze zainteresowań.
2. Nie zwracamy się do siebie w sposób obraźliwy.
3. Dyskutowanie o obstawianiu, proszenie o rady niemile widziane.
4. Nie wolno wygrać Ligi Mistrzów dwa razy z rzędu.
5. Rozmowy o wstępniaku, regulaminach i sznurkach nie będą ukrywane.
6. Po około 300 postach zakładamy nowy wątek.
----------
Za nami dwa dni męczarni. Dziś meganudy w Lidze Europy.
Na szczęście nadchodzi weekend ligowy.
Jodie Foster jest lesbijką!
----------
Poprzednia: https://www.gry-online.pl/forum/pilka-nozna-cz-673-niezwykle-taktyczny-autobus/zbc99a05?N=1
--------------
Pojedynczy czytelnicy tego wątku nie stosują się do regulaminu forum.
Sytuacja ta staje się normą i jest dla nas nie do przyjęcia.
Od teraz każda osoba która obrazi innego czytelnika zostanie usunięta z forum.
Ponoć przedłużają umowę z Arsenem (Wenger pozwolił), który dostanie do dyspozycji całe 70 baniek na przebudowanie składu, chciałbym to zobaczyć.
Dzisiaj dwie plotki transferowe zbiły mnie z nóg.
Ozil do Barcelony i Mkhitarian do Liverpoolu.
Rywale z ligi pewnie już świętują ;)
Valencia 4 ostatnie mecze na terenie Sevilli kończyła z czerwona kartką. Oby sędzia dzisiaj znowu czegos z dupy nie wysmażył ...
[3] #daily mirror, choc co do przedluzenia to niestety wiadomo ze przedluzy.
Ozil do Barcelony
czytalem to dzis. podobno za 30 mln ojro :d
Rywale z ligi pewnie już świętują ;)
Była niedawno stypa (Moyes), teraz czas na wesele ;)
Liga Europy w tym sezonie pełna goli i emocji. Benfica już prowadzi, mistrzowie Portugalii świetnie rozegrali rzut rożny i z golem na koncie Garay.
[4] Dobre :D Liverpool sępił kasę w zimowym okienku na tego jak mu tam Ukraińca a teraz mają niby Mkhitariana wziąć? Pewnie jeszcze BVB puści go za czapkę gruszek.
Mocne psychotropy musi brać to źródło plotek :D
Sevilla akurat jako jedyna z tych czterech ekip musi uważać na ligę, reszta może się w pełni skupić na Lidze Europy.
Spalony faktycznie był, błąd ekipy Skominy.
http://www.fcbarca.com/55510-marca-zubi-prosi-martino-o-pozostanie.html
Bardzo bm chciał żeby został. Mam nadzieję że ten news to nie plotka.
A Milik się chwali swoją kontuzją :| Ostatnio to chyba modne wśród piłkarzy.
https://twitter.com/arekmilik9/status/458974124916744192/photo/1
Ach, byłże bym zapomniał wyśmiać jedną wypowiedź z poprzedniej części.
Taki trochę przedwczesny finał, obie drużyny będą mistrzami swoich lig, mają potencjał nawet na Ligę Mistrzów. Aż szkoda, że tak wcześnie na siebie wpadli.
Strasnie wcześnie!
Valencia się wydaje zdecydowanie najsłabsza z tych czterech drużyn. No ale może szykują podobnie niesamowity comeback na rewanż u siebie, jak w ćwierćfinale.
Z pewnością. To się nazywa uśpienie rywala. Zupełnie jak twoje gadanie o sędziach itp. w wyniku czego inni dostają bany i tracą ranking.
Nudów nie ma davisie, żywsze te spotkania, niż półfinały LM. I bramek więcej.
EDIT: Tevez bardzo ładny gol, brawo.
Sam się zastanawiałem, czemu grali w wyjazdówkach. Domówki by się nie myliły akurat.
Benfica świetnie przechyliła szalę na swoją stronę w trudnym momencie. Zgadzam się z Tomaszem Lipińskim, który zwrócił uwagę na świetnie przeprowadzone przez Jorge Jesusa zmiany. 2:1 to nie jest wymarzony wynik u siebie, ale obie drużyny zaprezentowały się sportowo bardzo dobrze i rewanż zapowiada się pasjonująco.
Sevilla pod koniec opadła z sił, ale ma 2:0. Niezły wynik, chociaż gorszy Valencia odbiła w ćwierćfinale - więc i w Walencji powinno się wiele dziać.
Generalnie znacznie się przyjemniej oglądało półfinały Ligi Europy niż Ligi Mistrzów pod względem widowiska.
Generalnie znacznie się przyjemniej oglądało półfinały Ligi Europy, niż Ligi Mistrzów pod względem widowiska.
Generalnie, pod względem widowiska, znacznie przyjemniej oglądało się półfinały Ligi Europy, niż Ligi Mistrzów.
Lepiej?
Mi się przyjemniej oglądało Ripper Street oraz PoI. Półfinały LM i LE nie mają tutaj startu.
Stra Moldas -- Od jakiegoś czasu na wyjeździe gra się tylko w zestawie wyjazdowym i kropka. Jak jest zbyt podobny, to używa się trzeciego.
Miast euro 2020 obiecał Boniek turniej z 18 drużynami, o co może rudemu chodzić?
Lookash -> No, mecz Realu z Bayernem to udowodnił.
Hilarious -> Według przecieków - Euro U21. Najważniejsze po seniorskim.
Aha, no to już rozumiem czemu premier i naród wkurzeni na Bonka. Palma mu od tej władzy odbiła.
Lepsze to niż nic, faktycznie z młodzieżowych to najważniejszy turniej... Ale wolałbym porcję tortu Euro 2020, niż mniejszy i mniej smaczny U21 - mimo, że cały.
Pamiętam jak kiedyś w gdańsku grali mecz u21, jakiś całkiem ważny, przeciwnik też niby ok, najpierw brali piątaka za bilet to na stadion 12000 mieli 200 wejściówek sprzedanych, potem rozdawali na ulicy za darmo, 500 osób przyszło.
Święto piłki.
Dzisiaj klasyk i pitchfork 8/10
Cloud Nothings - No thoughts
Townes van Zandt - Nothin'
Stra Moldas -- To bez znaczenia, reguła jest przyjęta, co nie znaczy, że nie ma od niej wyjątków.
Były trener Barcelony Tito Vilanova przebywa obecnie w jednym z hiszpańskich szpitali, gdzie w czwartek przeszedł operację w związku z powikłaniami żołądkowymi. Dziennik "Marca" podaje, że jego stan jest krytyczny.
Ale wiadomość na początek dnia :(
500 osób przyszło.
Święto piłki.
Dokladnie, przyjdzie takich 500 Moldasow, bo nikt normalny tego nie oglada i potem ludzie sie dziwia, ze stadiony puste.
Na mecz młodzieżówek Hiszpanii, Francji, czy Niemiec to ja bym się z chęcią wybrał na Narodowy.
Przecież w U21 grają goście, którzy już nie powinni być anonimowi.
A jeśli jeszcze zrobią przyjazne wyjściom grupowym bilety, to już w ogóle świat i ludzie.
500 moldasów + 1 koobun + 1 ojciec koobuna + 1 Młoda (ma internet w iPhonie to się nie będzie bardzo nudzić) + ze 2 kolegów koobuna z synami
Normalnie zapytalbym, czy nie mieszcza sie w tych moldasach, ale to bylby cios ponizej pasa.
internet w iPhonie
Ach ci ajfonowcy. Nie napisza, ze w telefonie, tylko podkresla, ze sa cool :D
Bo to nie telefon. I nie w tym nic cool, przecież teraz wszyscy chodzą z jabłkami.
Mieszczą się w januszach.
Są powody:
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/zbigniew-boniek-o-rezygnacji-z-euro-2020-video,vId,1477925
Może to i lepiej w takim razie. 12 krajów z porządnymi stadionami i z wysoką kulturą piłkarską znajdą bez problemu, a Euro U21 też może być fajne. Mam nadzieję, że to oczywiście będzie ta właśnie impreza.
No tu w NLu to faktycznie wszycy albo ajfon, albo galaxy, ale moi znajomi w Polsce w wiekszosci gardza smartfonami ;)
Tak myślałem, że hipsterzy wraz z przyjęciem stylu a la Larry David odrzucą ajfony na rzecz Nokii 6210. Koniecznie noszonej w skórzanym piterku przypiętym do paska wysoko podciągniętych dżinsów.
Niestety nie wiem, jakie modele, ale wiem, ze mocno stare :D
PS. Hipsterka to chyba ostatnie, co do nich pasuje. To po prostu ludzie, ktorzy nie wiedzieliby, co z takim urzadzeniem zrobic, bo sieci uzywaja do przejrzenia maila raz dziennie oraz wyszukania czegos online, jak jest potrzeba. Telefon sluzy faktycznie tylko do dzwonienia i wysylania smsow.
najgorsza ''11'' premier league w sezonie 13/14:
Bramkarz: Marten Stekelenburg (Fulham)
Obrońcy: Chris Smalling (Manchester United), Nathan Baker (Aston Villa), Fernando Amorebieta (Fulham), Aly Cissokho (Liverpool)
Pomocnicy: Mohamed Diame (Aston Villa), Marouane Fellaini (Manchester United), Tom Cleverley (Manchester United)
Napastnicy: Ricky van Wolfswinkel (Norwich City), Jozy Altidore (Sunderland), Papiss Cisse (Newcastle)
goal.com
Mam nadzieje, ze plotki o zainteresowaniu cleverleyem sa pradziwe i w przyszlym sezonie nie zobaczymy go juz na OT.
Smalling? Pomylił go ktoś z Ferdinandem
To uczucie kiedy nie ma nawet śladu kaca.
Z poprzedniego wątku
Mortan
"Marzy mi się Hazard w Realu, ale on będzie nie do wyjęcia."
Ale po co ? i Kto będzie siedział na ławie ? Bale za 100 mln ? Di Maria który ma mega formę i robi wszystko lepiej od Hazarda ? Ja to bym szukał młodego następcy Alonso raczej a nizeli kolejny szybko gracz do przodu.
Di Maria teraz ma rzeczywiście mega formę i bardzo lubię tego piłkarza, ale zauważ, że jego forma jest nierównana.
Raz gra tak jak teraz, a raz słabo. Oglądam prawie wszystkie mecze Realu.
Ilarramendi to wg. mnie pomyłka, Isco wciąż niewiadoma wielka.
Zobaczymy co pokaże Khedira po kontuzji.
A co do młodego następcy Alonso to jest Casemiro, choć to też niewiadoma póki co.
---------------
A co do Euro 2020 w całej Europie to zupełnie nie podoba mi się ten pomysł. Mogliby wkońcu zrobić Euro w Hiszpanii.
Derp -->
Co nie zmienia faktu, że w ofensywie Real ma obfitość piłkarzy. Przy okazji, zapomniałeś o Jese, a Illarra, Khedira i Casemiro to zupełnie inna pozycja i zadania.
Przyjście Bale'a wykluczyło transfer kolejnego skrzydłowego i nic się w tej materii nie zmieni do czasu emerytury CR7.
Owszem, Di Maria jest piłkarzem, który może formę stracić (o ile już nie zaczął tego robić, vide półfinał z Bayernem) w każdej chwili i diabli wiedzą kiedy i dlaczego odzyskać. Ale nawet po jego sprzedaży nie bardzo widzę miejsce w składzie dla Belga (którego, skądinąd, bardzo cenię).
Ancelotti jest mistrzem przekwalifikowywania piłkarzy, ale po grzyba kupować skrzydłowego/bocznego pomocnika i robić z niego środkowego pomocnika/cofniętego rozgrywającego z mnóstwem zadań w defensywie?
Z drugiej strony, marzenia nie są od tego by były racjonalne, więc się Paudyn już tak nie czepiaj.
Marze o dwoch, nawet jednym pilkarzu pokroju Modricia, Ronaldo, Bale'a, czy nawet Isco. Ok, jest Mata, przydalby sie wlasnie jakis drugi wymiatacz, chociazby defensywny. Real ma zatrzesienie pomocnikow z najwyzszej polki, a kibicom wciaz cos nie pasuje, wiec szukaja wymowek do kolejnych milionowych zakupow. To juz nawet nie sa marzenia, po prostu cos sie nie tak przestawilo od tej polityki transferowej Krolewskich. Nie wiem, moze Ferguson tak mnie po prostu wyposcil i teraz mam skrzywione spojrzenie na te kwestie.
Nawet Benzema się w tym sezonie trochę ogarnął, ale i tak wymienilbym go na profesjonalnego napastnika jeśli pojawi się okazja
real to ma obecnie wraz z bayernem najbardziej kompletny sklad w europie, wiec ten hazard to potrzebny tam jest jak swini siodlo
Pojedynczy czytelnicy tego wątku nie stosują się do regulaminu forum.
Dzisiaj Milan pokaże czy te 5 zwycięstw z rzędu było coś warte, bo żeby walczyć o LE musi dzisiaj wygrać w Rzymie.
Może być ciekawy mecz, aczkolwiek w wypadku Serie A brzmi to jak pobożne życzenie.
spoiler start
Admin działa chyba na zasadzie tego sędziego co dał czerwoną temu kolesiowi z Deportivo za przyjacielskie kopnięcie ... Takie sprawia wrażenie. No ale niech mu będzie
spoiler stop
Nie zwracamy się do siebie w sposób obraźliwy, albo wypad z forum.
przed "albo" nie stawiamy przecinka
a dobra, jednak jest dobrze
mati, przepraszam
Czytelnicy tego wątku nie stosują się do regulaminu forum.
Jednym słowem: nareszcie.
Paudyn -- Pewnie mnie zignorujesz, jak masz w zwyczaju: wyjaśnisz, jakie cechy smartfonów są wyszydzane przez twoich znajomych?
Fajnie, może wzgardzony kochanek dostanie w końcu bana. Popieram tę inicjatywę.
Przy okazji, kogo obrażał czajnik?
koobunowi pomyliło się po prostu to forum z sadisticiem, na szczęście ktoś mu przypomniał. W sumie nie tylko jemu się myliŁO.
Dziś pierwsze mecze trzeciej rundy Ekstraklasy. Dlatego też, dla Ciebie Lookash i Twojego chłopaka polecam obejrzeć mecz Lech - Wisła który jest szlagierem naszej ligi. A jeżeli nie lubicie Ligi Polskiej, to mecz Roma - Milan.
to nie ja -- Nie życzę sobie, żebyś czynił kąśliwe uwagi na temat mojego życia prywatnego na tym forum, choćby nie wiem, jakie ci się śniło: hetero czy homo.
Czyli co w wątku zostanie tylko jedna osoba i będzie rozmawiała sama ze sobą albo ze swoim....
No sorry Paudyn, ale skoro ktoś ma problem ze zwykłym, wyprodukowanym w Stanach (no, pewnie w Azji, ale dla amerykańskiej firmy) czajnikiem, to ja już nie wiem co można, a czego nie, dlaczego, po co i w ogóle.
Zaraz ktoś w teście Rorschacha dostrzeże coś z gruntu niepokojącego i wylecę szybciej niż zdążysz powiedzieć "placek z jago..."
Taki typ czlowieka, co sie wprasza na domowki, na ktorych nikt go nie chce i podpiera sciane cala impreze z usmiechem, rozkoszujac sie swoja odmiennoscia, a prawda jest taka, ze jest zwyklym laczkiem ;<
Jak byłem mały to był na podwórku taki "kolega". Gdy np. nie chcieliśmy żeby się z nami bawił w chowanego to później łaził i pokazywał gdzie się kto chował, tak żeby popsuć wszystkim zabawę. No cóż taki typ człowieka... a i w piłkę też z nami nie grał.
Trael -- Ja bym sobie tego życzył, już zresztą dawno wam podrzuciłem pomysł, żebyście założli sobie jakieś foro na PrzemoBB i tam praktykowali te swoje szczególne formy koleżeńskich kopniaczków. Jestem pewny, że wielu ludzi nie pisze tutaj, bo po prostu jest wami zdegustowana. Tak więc istnieje szansa, że nie zostałbym tutaj sam i pisałbym z innymi... użytkownikami GOLa :)
Ja różnię się o tyle od twojego kolegi, że z wami w piłkę pograć chciałem, a teraz kopię sobie sam o ścianę, niestety boisko mamy tylko jedno. Chyba, że się jednak przeniesiecie, hę?
napster -- To nie jest wątek na zaproszenie, jest to forum otwarte i wchodzę sobie do każdego wątku, do którego mi się spodoba wejść. Wy po prostu już utraciliście rozeznanie w rzeczywistości i wydaje wam się, że to jest wasze prywatne podwórko w najciemniejszej bramie najgorszej dzielnicy miasta. Nie, nie jest.
Ja różnię się o tyle od twojego kolegi, że z wami w piłkę pograć chciałem, a teraz kopię sobie sam o ścianę, niestety boisko mamy tylko jedno.
wspomnienia wracaja, co
wspomnienia wracaja...
wspomnienia wracaja, co
Moja skromna osoba przyprawia cię o niezły frasunek, że postanowiłeś tak diametralnie zmienić swoją wypowiedź. Niestety, nie łapię różnicy. Zakładam, że to dla ciebie bardzo ważne, dlatego z szacunkiem odpowiadam:
No...
Już ci Łukasz pisałem parę lat temu, że generalna zasada jest taka, że gości, z którymi chcesz się hangować po streetach nie zrażasz do siebie na dzień dobry wparowując do nich na bazę (żeby nie było, bazę postawioną na cudzym terenie), robiąc burdel i obrażając wszystkich i wszystko. A potem jeszcze poprawiając swój wizerunek obrabianiem im dup na terenach ościennych niezależnie od tego czy ktoś chce, czy nie chce twoich żali wysłuchiwać. To tak w ramach pozostania w szczeniackich klimatach.
Najfajniej jest najpierw odstawić bydło, a potem mieć pretensje do całego świata, że nie głaszcze po biednej główce tylko spluwa na jej widok. To się nazywa "konsekwencje", a nie "opresja".
Dystans, poczucie humoru i dobra perystaltyka, tego ci życzę.
No i zieleńszych pastwisk, znaczy boisk, rzecz jasna.
ed.
Nie wspominając o tym, że założenie wątku nie jest znowu takim cholernym wysiłkiem.
Jestem pewny, że wielu ludzi nie pisze tutaj, bo po prostu jest wami zdegustowana.
No i bardzo dobrze. Sezonowców i januszów tutaj nie trzeba.
A zresztą w czym jest taki straszny problem ? Przy okazji co ważniejszych spotkań są i tak tworzone odpowiednie wątki gdzie wszyscy mogą sobie popisać o piłce.
[79] Przepraszam, więcej nie będę ingerował w Twój piłkarski gust. Jak chcesz możesz nawet obejrzeć Atlantis - JaPS.
A ja natomiast nie mogę się doczekać jutra i meczu Jagiellonia Białystok - Piast Gliwice.
Tak, ciągle ten sam problem... Zrozum koobunie, że to nie jest wasza baza... Nie macie tutaj niczego na własność. Jeśli chcesz używać szczeniackich analogii, to wy zajęliście szkolne boisko po lekcjach i nikogo tutaj właściwie nie wpuszczacie. Ktokolwiek podejdzie, to musi godzić się na czytanie homoseksualnych analogii, ciągle orientować się, kto jest kim, bo nagminnie dostajecie bany i zmieniacie konta, o trollowaniu Loona już nie warto wspominać. Miałbyś może choć trochę racji z obrażaniem, gdybym to ja był jedynym, na którego charchacie, ale jest takich wielu. Przyciągacie najgorsze postacie z tego forum, jak lep na muchy, nawet łobuziak Darth Father się tutaj uaktywnia, bo może sobie bezkarnie przy was na kogoś popluć.
Nie rób z siebie też takiego znowu konsekwentnego mściciela, bo sam fakt, że bardzo lubicie się w bydlęcych rozgrywkach, o was świadczy. Nawet głupiej gry w internecie nie potraficie założyć w normalny sposób, trzeba w nazwie dodać sto rynsztokowych słów. Szczytem żartu ze mnie jest posądzanie mnie o homoseksualizm. Jeśli to wzbudza w was tyle heheszków, to współczuję, poziom doprawdy podwórkowy.
Nie mam zamiaru się na to godzić i będę na waszej wyimaginowanej bazie, kiedy mi się tylko spodoba. Dystanse wszelkie zostały dawno przekroczone.
Inne boisko znajdzie sobie wy, administracja wam w tym pomoże, oby.
PS Kolejny celny edit, tak dużo wniósł.
lipton -- Pomyliłeś otwarte forum internetowe z kibolską trybuną dla troglodytów. Janusze i sezonowcy mają prawo istnienia na tym forum i w tym wątku tak samo, jak wy. Możecie ich ignorować, ale nie na nich pluć.
Innymi słowy, jesteśmy u pani.
Owszem, jest nasza, tyle że (o czym wspomniałem) stoi na cudzym terenie. I mogłaby być twoja tak jak jest bazą niejakiego Derpa, matirixosa, czy (o zgrozo) moldasa.
Problemem wciąż i od zawsze jest twój czubek nosa.
Pomyliłeś otwarte forum internetowe z kibolską trybuną dla troglodytów. Janusze i sezonowcy mają prawo istnienia na tym forum i w tym wątku tak samo, jak wy. Możecie ich ignorować, ale nie na nich pluć.
Oczywiście, nikt im tego nie broni. Tylko jak jeden z drugim zaczyna pisać bzdury albo co gorsza zachowywać się jak hala/visca dzieci to niech się potem nie dziwi, że nikt go tutaj nie chce.
koobun -- Nie, wasza byłaby, gdybyście mieli prawo decydować o niej w sposób wykraczający poza założenie nowej części i (niestety) ukrywania postów. A nie macie. Problemem jest wciąż i od zawsze wasz czubek nosa.
Nie rób z siebie też takiego znowu konsekwentnego mściciela, bo sam fakt, że bardzo lubicie się w bydlęcych rozgrywkach, o was świadczy.
No to czekam na reakcję admina.
Haha, w takim razie ja też: i będzie rozmawiała sama ze sobą albo ze swoim....
Człowiek-szklanka.
Wielu jest takich.
Na przykład w mojej Borussi Sven Bender http://www.transfermarkt.de/en/sven-bender/profil/spieler_29993.html
A właśnie sobie przypomniałem, że miałem zapytać kolegę z pomorskiego. Deisler to wrócił do normalności czy skończył w psychiatryku?
Tak z ciekawości, ile Ty masz człowieku lat? :D Bo to mogłoby dużo wyjaśnić. A jeśli nie, to pozostaje chyba tylko współczuć, no biedaczysko :( :(
Lookash
Problem polega na tym, że to Ty nas obrażałeś w tym jak i innych wątkach, a teraz się nagle dziwisz, że ludzie Cię nie lubią.
Tak tylko na chwile sie wtrace w te niezwykle interesujaca wymiane zdan - mysle ze jest pare przykladow, ktore swiadcza o tym, ze bedac nowym uzytkownikiem mozna spokojnie sie tu zadomowic. Nikt stad nikogo nie wyrzuca, ani nie wytyka palcami na wejsciu, ale ze watek miewa specyficzny klimat, to albo sie kuma czacze i czuje ok, albo nie kuma i sie nie pisze. Wcale nie dlatego, ze ktos tutaj kogos nie chce.
Mylisz się, zupełnie mnie nie obchodzi, że mnie nie lubicie. Ja też was nie lubię, mam za co. I niczemu się nie dziwię.
Sedno prawdy jest takie, że zaczęło się od tego, że uznaliście mnie za Janusza (nie będę się o to kłócił, nie jestem futbolowym fanatykiem), tak jak wielu na tym forum, którzy próbowali się wypowiadać i zostali zrównani z ziemią. Parę razy pewnie za to wykipiałem, a teraz po prostu drażniło mnie to, co się tutaj wyprawia, bo byliście chyba jedynym wątkiem na tym forum, który nie wiedzieć czemu spokojnie funkcjonował jako rynsztok z obelgami pod okiem administracji. Jakby się to zmieniło, to na pewno miałbym satysfakcję, nie ukrywam. O waszą sympatię nie mam zamiaru zabiegać, zupełnie mi ona niepotrzebna. Żal po prostu patrzeć, jak traktujecie ludzi spoza waszego adoracyjnego kółeczka.
wskaz mi ten rynsztok i to jak to zjezdzamy rowno z ziemia nowych forumowiczow
mnie tam nie przeszkadza, jak ktos spoza waszego adoracyjnego kółeczka zacznie sie tu wpisywac. byleby nie byl to jakis przychlast, ktory robi w watku burdel, zamiast sie rzeczowo wypowiadac. a to ze panuje tu jak to wlasciwie paudyn okreslil "specyficzny klimat". coz, nalezy sie do niego dostosowac, ewentualnie go olac i wypowiadac sie jakos sensownie po swojemu.
Jak informuje Mundo Deportivo Tito Vilanova zmarł dzisiaj w wieku 45 lat.
edit:
Klub oficjalnie potwierdził informację.
Paudyn -- Specyficzny, NEGATYWNY klimat. Cieszę się twoim szczęściem, że kumasz czaczę.
Się wciąłem w śmierc człowieka, cóż. Smutne.
Lookash, ty zdajesz sobie sprawę, że to jest tylko forum dyskusyjne? Jak ci nie pasuje ten wątek, to załóż sobie nowy, nikt ci tego nie zabrania.
Ja uważam, że obie strony powinny się wychillować. ;)
Ja uważam, że pewien user w tym wątku, zbyt poważnie traktuje to, co się dzieje w internecie.
Nigdy go nie lubiłem, bo związany z barceloną, ale szkoda człowieka. Tym bardziej, że wcale stary nie był, tylko 45 lat.
Dlaczego ktokolwiek ma się na to godzić?
Ludzie inteligentni ignorują to, na co praktycznie nie mają wpływu.
@[116]
Kurczę, ci to potrafią kręcić reklamy.
Mimo, że wszystkie prawie takie same.
Lookash
Imho negatywny dla kogos, kto cierpi na brak dystansu do siebie i nie tylko. Takie moje zdanie.
Ciesze sie, ze sie cieszysz.
Reklama Nike jak zawsze wspaniała, Zlatan genialny, ale mam wrażenie, że historia nieco przekombinowana, nie wiadomo momentami co podmiot liryczny ma na myśli.
Zawsze smuca mnie wieści o śmierci Jobsa czy Vilanovy, to chyba najgorsze, bo odbierające nadzieje, komunikaty dla chorych na raka
Paudyn -- Ja mam do siebie bardzo duży dystans, ale to odwracanie kota ogonem jest godne pożałowania. Zaraz sam zacznę używać tego argumentu, w końcu chyba nie macie do siebie dystansu, że tak was drażnię.
bezniku -- Ludzie inteligentni ignorują to, na co praktycznie nie mają wpływu.
To słabo świadczy o takim adremie, który musiał sięgnąć do najgorsze podwórkowej obelgi w poprzednim wątku.... Sad...
Dobra, czas odpalać wrotki. Peace i dobrego łikendu.
bedac nowym uzytkownikiem mozna spokojnie sie tu zadomowic. Nikt stad nikogo nie wyrzuca, ani nie wytyka palcami na wejsciu, ale ze watek miewa specyficzny klimat, to albo sie kuma czacze i czuje ok, albo nie kuma i sie nie pisze. Wcale nie dlatego, ze ktos tutaj kogos nie chce.
Ja regularnie czytam ten wątek od 2004, rzeczywiście klimat jest tu specyficzny. Nie wiem czemu teraz zacząłem się tu udzielać, ale mam zamiar tu zostać.
Nigdy nie lubiłem Barcelony, jako wręcz fanatyczny kibic Realu, ale autentycznie szkoda mi się zrobiło człowieka. 45 lat - młody chłop.
Liga Mistrzów w tym sezonie jest niesamowita te zespoły:
Real, Bayern, Chelsea i Atletico mają równe szanse. No ale Real chce zdobyć to 10 mistrzostwo LM. Czy Bayern także to obroni? W pierwszym meczu było 1:0 dla Realu, ciekawe jak będzie teraz w rewanżu. Faworytem znacznie jest Real, no ale nie zapominajmy o takim zespole jak Bayern, on wszystko może zdziałać, z tiki-taką Guardioli ;)
Nie pasuje mi stwierdzenie 'jeden z najlepszych trenerów', ale i tak bardzo smutna wiadomość. Miałem nadzieję, że po ostatnich operacjach wszystko będzie ok, ale niestety nie jest.
Zapraszamy wszystkich zainteresowanych do grupy na facebooku, dostać się łatwo, zgłoszenia można kierować w dowolnej grze internetowej, na steamie, bądź na facebooku do Loona, bo wszyscy wiemy jak się nazywa. Grupa jest tajna, nikt z waszych znajomych się nie dowie co robicie w wolnym czasie.
Moderację uprasza się o niekasowanie posta - chciałbym zauważyć, że dla was to nawet lepiej jak pobluzgamy sobie poza forum, a tu będą konkrety, będzie regulaminowo.
Z cenzurowanymi pozdrowieniami!
A właśnie sobie przypomniałem, że miałem zapytać kolegę z pomorskiego. Deisler to wrócił do normalności czy skończył w psychiatryku?
Przyznam, że nie wiem, gdzieś zaginął, więc może go zamknęli.
ze jest zwyklym laczkiem
To ty z Poznania jesteś? To by wiele wyjasniało, bardzo wiele :)
balo wczoraj pojechal janowiczem
Balotelli: "To była normalna gra. Nie rozumiem mojej zmiany w pierwszej połowie, ale w studiu powiedzieli, że nie jestem najlepszym graczem, to może dlatego."
"Każdy człowiek jest rozdrażniony, gdy przegrywa. Nikt nie lubi finalnie przegrywać. "
"Gdy piłka nie dociera w pole karne, musisz wrócić, aby pomóc. Rzymianie są bardzo silni i świetnie grają w piłkę nożną ."
Marocchi zapytał Balotellego czy nie uważa, że żeby stać się najlepszym piłkarzem, wypadałoby popracować trochę bez piłki. Oto co odpowiedział SuperMario:
"Nie rozumiesz nic o piłce nożnej. Zaufaj mi, naprawdę nie wiesz nic "
"To nie jest miłe? Nie obchodzi mnie to, naprawdę mnie to nie obchodzi."
"Nigdy nie powiedziałem, że jestem najlepszym graczem. Jestem zupełnie normalnym zawodnikiem, to zajmie mi sporo czasu, abym stał się światowej klasy piłkarzem, ale nie z powodów, o których Ty myślisz"
"Każdy mecz jest inny. Jeśli nie zdobyłem bramki dzisiaj, to o niczym nie świadczy"
"Zawsze mówisz tylko o mnie. Kiedy Milan wygra - Mario świetnie, kiedy Milan przegra - to wszystko wina Mario. Nie potrzebuję Twojej krytyki, sam potrafię krytykować siebie"
"Ty zawsze tylko mówisz i mówisz. Jestem cenny dla włoskiego futbolu? Nie ma sensu, aby mówić takich rzeczy. Nie ma sensu ."
Warto dodać, że Balotelli w trakcie wywiadu dla SkySport został upomniany przez Bobana słowami: "Mario, nie wypada mówić takich rzeczy", na co Mario odparł bez chwili namysłu "Nie obchodzi mnie to".
bullz, bedzie cos z tego milanu czy nie? seedorf ma jakis pomysl na ta druzyne?
Myślę, że chłop teraz przygotowuje reprezentację swoich rodaków do MŚ i chciałby mieć święty spokój. Na atmosferę "przedturniejową" takie plotki pozytywnie nie wpływają.
Van Gaal to Manchester United is a done deal. He'll be the next manager - just a matter of when it's officially signed and announced https://twitter.com/gstobart
za pol godziny starcie dwoch najlepszych lewych obroncow swiata
spoiler start
zaraz po coentrao
spoiler stop
Aż obejrzę sobie po długiej przerwie jakiś mecz, bo starcie Świętych z Evertonem może być naprawdę widowiskowe.
Naprawdę fajnie ogląda się Świętych, natomiast Everton chyba dostał ostatnio przelew od Kanonierów...
Ostatni dzwonek dla lysego przed rewanżem, skład mocny, niech w końcu coś wygrają.
Czyli Arsenal najprawdopodobniej awansu do przyszłorocznej LM ... A już myślałem, że coś ruszy - jakieś przemeblowanie w całej ekipie Kanonierów (wraz z Wengerem). No to za rok to samo będzie.
Rafael Hernández ‏RafaelH117
Guardiola looks battered, doesn't even celebrates when Bayern Munich scores…
Jezu, ale ta Łódź jest paskudna, czemu my w ogóle pozwalamy im istnieć?
dobre pytanie
Stanowski trafił w sedno. Świetny tekst.
http://www.przegladsportowy.pl/felietony/krzysztof-stanowski,felieton-krzysztofa-stanowskiego,artykul,463921,1,1084.html
Bayern typowego heynckessa w drugiej połowie odjebał, łysy cały czerwony na ryju z wściekłości.
A już myślałem, że coś ruszy - jakieś przemeblowanie w całej ekipie Kanonierów (wraz z Wengerem)
wenger i tak by pewnie zostal jakby zdobyl puchar anglii, a wzmocnienia czy jest lm czy by jej nie bylo i tak sa potrzebne, szczegolnie wreszcie jakis napastnik, sagna pewnie tez zwieje, wiec min
prawy obronca tez bedzie konieczny. no i bramkatz po odejsciu fabianskiego
przeciez nie wysmiewalem jego skillsow, tylko twoje dziwne teorie, ze wypowiedzi pilkarzy bierze sie za pewnik :D
Za chwilę Real Madryt - Osasuna
Mam mieszane uczucia, z jednej strony cieszę się, że mistrza zdobędzie inny klub niż RM/Barcelona. Ostatnio to pamiętam, że ligę wygrała Valencia (daaawno temu).
Ale serce za Realem Madryt i wygrana ligi tych gburów z Atletico sprawia, że mam autentyczny ból dupy.
Nie wiedziałem, że kiedyś to napiszę ale wolałbym, żeby chyba Barca została mistrzem
Po obecnym sezonie nie jestem w stanie ocenić czy grają dobrze, czy to Norwich jest takie słabe. Ale coś tak wydaje mi się, że bardziej im się chce...
Szokujący to jest fakt, że angielskie media już mają kisiel w majtach i obwieszczają narodziny trenerskiego geniusza na miarę Fergusona.
Innymi słowy, van Gaal może sobie szukać nowej roboty.
[149]
Dobre +1
przeciez juz bylo pisane, ze MU zdobedzie teraz 12 punktow na lajcie, giggs obwieszczony zostanie zbawca, kontrakt na rok, a pozniej, wiadomo, co z tego bedzie...
Kolegów z Manchesteru uspokajające uspokajam. Jest to tzw. efekt nowej miotly. Zazwyczaj trwa dokładnie pół sezonu.
Problem Stanowskiego polega na tym, że celne spostrzeżenia przeplata z niedorzecznymi wymysłami na miarę, wspomnianego przez niego, Harrego Pottera. Mourinho jest teraz jedynym winnym tego, że Torres od 4 lat nie ma formy a chwalony przez cały świat Portugalczyk nie potrafi tego zmienić. Nie będę wspominał o tym, iż kilku wielkich przed nim próbowało i też im się nie udało. Oczywiście mówimy tu o Fernando postrachu pola karnego bo sam Hiszpan gra ostatnio bardzo dobrze ale nie jest killerem i nie kończy akcji.
Autor też wysnuł genialne wnioski na temat interakcji pomiędzy kwotami transferów i potencjałem zawodników. Otóż nasz orędownik prawdy twierdzi, że potencjał zawodnika jest uzależniony od kwoty jaka została zapłacona za tego piłkarza. Więc jeżeli klub kupił kogoś za 30 mln i to przed przyjściem trenera, to jego obowiązkiem jest doprowadzenie go do takiej formy żeby mógł miażdżyć na boisku przeciwników niżej wycenianych. Genialne!
Edit: To uczucie, pamiętne jeszcze z czasów MU, kiedy wchodzi się na livescore'a przy stanie 1-0 żeby upewnić się, że to Ronaldo był strzelcem bramki. A później przy stanie X-0 sprawdzanie ile jeszcze dołożył.
[adrem] Jedną setę, podobną do tej z półfinału, spartolił. [/adrem]
Zagrał świetnie, szkoda, że Ramos podłapał od atakujących strzelecką formę, bo CR7 miałby na koncie oprócz dwóch pięknych goli, dwie piękne asysty.
no tak, akurat jak nie ogladam to marnuje tylko jedna sete, robi to specjalnie :P
sklad lfc:
Mignolet, Flanagan, Skrtel, Sakho, Johnson, Gerrard, Allen, Lucas, Coutinho, Sterling, Suarez
edit.
wyczytalem na forum lfc.pl, sorry :D
Dwa dzisiejsze wydarzenia, jedno zdjęcie...
Trzy mecze 7 punktów trzeba zdobyć. Wystarczy jedna porażka
i będzie bardzo smutno.
Liverpool zatem mistrzem. Niespodziewalem sie.
Za rok pewnie Arsenal zdobedzie.
Troche dziwne, ze tak bez walki Jose oddaje tytul.
Łykacie ten fejkowy skład jak młode pelikany.
Schwarzer; Azpilicueta, Ivanovic, Kalas, Cole; Lampard (c), Mikel, Matic; Salah, Ba, Schurrle. #CFC
sklad lfc:
Mignolet, Flanagan, Skrtel, Sakho, Johnson, Gerrard, Allen, Lucas, Coutinho, Sterling, Suarez
sklad chelsea:
Blackman, Ivanovic, Ake, Kalas, Cole, Matić, Swift, Baker, Salah, Boga, Ba
poprawny skład: Schwarzer; Azpilicueta, Ivanovic, Kalas, Cole; Lampard (c), Mikel, Matic; Salah, Ba, Schurrle. #CFC
Samotność to taka straszna trwoga,
Ogarnia mnie, przenika mnie.
Wiesz mamo, wyobraziłem sobie, że
Że nie ma Boga nie, nie ma nie!
Nie ma Boga nie.
Dźwięk wyprzedza obraz na C+ :(((
A Sunderland nad strefą spadkową :O a do tego z jednym meczem do nadrobienia.
Ta, tylko tego araba z filmiku z Hartem i Runim przebija * :/
* https://www.youtube.com/watch?v=YmoYqRkRUbU
tez macie wrazenie ze w co drugim zdaniu komentatorzy mowia "sterling"? :D
przekot z niego.
zgredek
c+ sie chyba tego nigdy nie nauczy, co jest mecz z komentarzem ze stadionu to dzwiek wyprzedza obraz
uuu, reka, bedzie mial o czym gadac mourinho po meczu.
jak the reds przegraja przez blad gerrarda, to sie zalamie :( :( :( :(
Gerrard bohaterem Manchesteru.
c+ sie chyba tego nigdy nie nauczy, co jest mecz z komentarzem ze stadionu to dzwiek wyprzedza obraz
TVP miewa tak samo. Jakaś krajowa przypadłość.
Jak on mógł to zrobić...
Taki błąd w meczu z Autosanem. Liverpool w tym momencie jest dalej od mistrzostwa niż kiedy liderem był Arsenal.
Zwróćcie uwagę na trybuny. Żadnego czarnego czy ciapatego. Same białasy :)
spoiler start
drużyny maja odmienne priorytety... niestety :D
spoiler stop
A tak prawdę mówiąc karnego według Was nie było ? Niby naturalnie ustawiona ręka, ale strzał by z odległości większej, no piłka zmierzała w światło bramki i zmieniła zdecydowanie tory lotu. Dla mnie karny bez zastanowienia.
Bez hejtu pytam :)
Oczywiscie, ze karny powinien być. Pilka leciala w strone bramki, reka wyciagnieta. Karny 100%.
Ech Suarez musi jakiegoś karnego wywalczyć bo inaczej będzie krucho ze strzelaniem goli.
Przynajmniej będzie ciekawie do końca, tak miało być w Hiszpanii, ale zapowiada się na to, że Atletico gładko zgarnie mistrza.
Liverpool może to przegrać a mistrzostwo i tak mają w kieszeni, nie ma szans żeby City wygrało 4 mecze z rzędu.
Liverpool jeszcze może wtopić z Palace ... bo z Newcastle to sobie raczej poradzą.
Guang-ho cisną, Chelsea zaraz ich z kontry skarci :(
Kto będzie mistrzem, jeśli Liv i City zrownaja się punktami?
Trael ---> Nie wierzysz, że Liverpool zdobędzie mistrza ?
Według mnie Liverpool jednak znajdzie się na miejscu numer 1.
Jak brzydko by czelsi nie grało -> PIĘKNO FUTBOLU
Przecież City nie wygra wszystkiego do końca
haha czelis :D gj mógł glowa strzelic ta druga bramke ;ppp dla wiekszego upokorzenia;D
Łyczek -> Crystal Palace, Everton, Aston Villa, West Ham. To są zespoły jak najbardziej w zasięgu City.
kazdy zespol w premier league jest w zasiegu city, niestety.
trzeba liczyc, ze jednak wtopia.
osobiscie mam nadzieje ze straca punkty z evertonem :d
Mogą stracić punkty z Palace. Everton imho już totalnie siadł - krótka ławka i kontuzje dały o sobie znać.
dzeko :( :( :(
najbardziej i tak szkoda gerrarda. paskudnie sie musi teraz czuc :(
Szkoda całego Liverpoolu, kibiców i szczególnie Stevena ;/ Ehh mam nadzieje że jednak dadzą rady utrzymać to 1 miejsce do końca sezonu.
Najlepsze jest to, że Liverpool następny mecz gra w poniedziałek. I mogą ten mecz zacząć mając tylko trzecią pozycję w tabeli :O
Niby jedno potknięcie Liverpoolu po serii 11 zwycięstw,
a może się skończyć bez mistrzostwa. Ciężko uwierzyć
w jakieś potknięcie City ale nadzieja umiera ostatnia.
No to kibice Liverpoolu muszą trzymać kciuki za kolejnych rywali City, bo tutaj już chyba pociąg odjechał ...
Spokojnie, a Chelsea robi swoje. Tym bardziej szkoda punktów straconych z dolną połową tabeli, bo z czołówką The Blues mają świetny bilans. Zwycięstwo zawsze cieszy, Mourinho kolejny raz przechytrzył rywali, chociaż Chelsea faworytem nie była. Cieszy mnie to. Oby tak było samo w środę.
https://twitter.com/RAWK_Meltdown
Conspiracy theories, delusion & bitterness; courtesy of the Red & White Kop forums. Please note: All Tweets are quotes from the forums, they are NOT my views.
(We will) Beat Palace by 5 & Newcastle by 8.
(Chelsea) ...there's not anything likeable about the club: no history, all unlike-able players, annoying manager and terrible, terrible fans
F**cking FA and their 3 match suspension for Hendo (Henderson) ...this had been done on purpose
(David Moyes sacked) I can't stand the thought of United fans being happy again
Wjechał saniami od tyłu w Piattiego. Nie wyglądało to koszmarnie, ale innym razem mógłby nogi połamać.
Zgredek zwrócił uwagę na Sunderland. Wypada tylko pochwalić Gusa Poyeta, bo jeśli utrzyma Czarne Koty, to dokona rzeczy równie wielkiej, co drużyny z czołówki. Wydawało się to niemożliwe z taką stratą, a tu proszę.
Poruszony dzisiejszą konwersacją podczas wątkowych zmagań w FMie wrzucam link: http://www.youtube.com/watch?v=qgPo77-SMJQ z dedykacją dla davisa "nie kojarzę makaaya z bayernu".
a co tu taka cisza, barce upokarzajo a wy nic?
Leżącego się nie kopie
Makaay to tylko Euro Depor.
A Barca gra tak jak w poprzednich sezonach grał Real gdy dotarło do niego, że nici z tytułu. Katalończycy nie mają o co grać. Mistrzem będzie Atletico, trener wyleci niezależnie choćby nawet stawali dla niego na rzęsach, a ci którzy mieli jechać na Mundial, też niezależnie od formy, od Wąsiura powołania dostaną.
Trzeba jeszcze tych... ile teraz...? 300 minut do końca sezonu odbębnić.
Nojtm było pisać, że gracie.
Dołącz do grupy na fejsie, tam są wszystkie nowinki obecnie, na forum trochę strach ogłaszać.
Makaay podobnie jjak Diego Tristan, Luca Toni czy Robinho to takie nazwiska mijającej juz dekady, których historia nie zapamięta. Ciekawe kto z obecnych niezłych napastników skazany jest na taką wiekuista niepamięć. Dzeko? Palacio?
Bez tej pieprzonej edycji to jak bez ręki. Upierdliwcy.
O Palacio i tak nikt nie pamięta, mimo że wciąż (podobno) gra.
Czy ja dobrze widziałem, że Alves przy rożnym podniósł rzuconego banana i go zjadł? :D
jakie ziemniaczane samobóje wpadają i to farfoclowatych zagraniach alvesa
villarreal = everton
[252]
faktycznie alves opierdzielił banana i wykonał rożnego
https://www.youtube.com/watch?v=vikenEJjByA XD
Co by nie mówić o tym pajacu Alvesie to tu jednak wygrał :D
[253] https://vine.co/v/MvgqYJzeTVj Trochę lepiej wszystko widać :D
Ciekawy mecz. Tego chyba nikt nie obstawiał. Alves - showman numer jeden.
Alves showman nr 1 dokładnie. Brawa dla niego za tą sytuację :)
Bardzo chciałbym żeby Martino dostał szanse w drugim sezonie i na spokoju przygotował transfery i przepracował pre-sezon. Jak go zwolnią to się bardzo wku***
Nojtm
No bez przesady, fm chyba jakoś z piłką się wiąże.
Alves jaki jest każdy wie, ale to mu się udało :D
PFA Team of the Year: Cech, Shaw, Kompany, Cahill, Coleman, Hazard, Yaya Toure, Gerrard, Lallana, Suarez, Sturridge
wybór Komany'ego to jakiś żart :F
Alves: " I don't know who threw the banana, bud I'd like to thank him. It gave me energy to give 2 more crosses, that ended up in goal"
Ciąża służy Scarlett, cycki jej urosły.
Dani Alves jak się nie kompromitował w przeszłości, tak wczoraj bardzo inteligentnie zgasił rasistów. Brawo.
Ogień na trybunach!!!
Półfinał Bayern - Real poprowadzi Pedro Proenca, a Chelsea - Atletico Nicola Rizzoli. Tym sposobem na czterech półfinałowych arbitrów jest aż trzech, którzy mają na koncie finał Ligi Mistrzów. Na czterech wciąż aktywnych w ogóle (ten ostatni to Viktor Kassai, któremu notowania znacznie spadły).
Trzyma poziom, finału LM 2012 i finału Euro w tym samym roku nie dostał przypadkiem. To już najlepszy portugalski sędzia w historii. Daje pograć. Podobnie zresztą jak Rizzoli, powinno być dobrze, bo to są "normalni" arbitrzy.
To już najlepszy portugalski sędzia w historii
A jak to się mierzy? Biegają na setkę albo kto głośniej gwizdnie?
Czy ja dobrze rozumiem, ten mały kraj z południa, który ma ćwierć ludności Polski, jednocześnie wydał na świat najlepszego piłkarza, trenera i sędziego?
Jeszcze dobre wina wydaja na swiat i maja fajne plaze. Jak wygram w totka, to tam kupie swoja pierwsza posiadlosc.
davis -> Jako jedyny Portugalczyk prowadził finał Euro i jako jeden z dwóch finał Ligi Mistrzów.
Rizzoli na pewno coś spierdoli.
Czekałem na to, nawet miałem przygotowaną listę nagród, ale już nie mam siły.
Ja się cieszę na tego arbitra, będzie optymalna kontrola zachowań zawodników.
http://mixgol.pl/31731,Akcja_Messiego_z_fina%C5%82u_LM_i_rado%C5%9B%C4%87_po_bramce_kolegi
Fajny gif :) Ahh wspomnienia wracają :D
Kto nie ma nc+ tylko np cyfrowy polsat, jutrzejszy mecz będzie transmitowany na ZDF niemieckim, kanał 273
no, dzieki zdf nie bede sie pierdzielil ze streamami. a w srode mam nadzieje ze bez szpaka.
A jak to się mierzy? Biegają na setkę albo kto głośniej gwizdnie?
Moldas ocenia
Zależy od tego kto ma więcej nagród jakiegoś bloga o sędziowaniu dla nerdów.
A Serie A tymczasem wraca do swych starych standardów - Juve uznało, że po co ma zdobywać scudetto już teraz, skoro w ostatniej kolejce mają mecz z Romą na Olimpico i można zrobić thriller o wszystko.
Po pół godzinie meczu twierdzisz, że Juve nie poradzi sobie z Sasusololololo?
[289] matkobosko! a gdzie reus?
kupujcie hummelsa z reusem to wam kloppa gratis dorzucą!
Klemens
Już teraz wróciło do normy wszystko. Tylko, żeby szli za ciosem, a nie jak zwykle "dajemy na 2-1 i wystarczy".
Stra, a u kogo Proenca leczy zęby? Żeby nie było jak w Porto-Deportivo.
matrix
Ja tam bym zostawił i otrzaskiwał na środku obrony Smallinga, zamiast Persila dać Reusa i można grać :)
Szkoda, że swego czasu MU nie sięgnął po Strootmana.
A z bardziej realnych, to zamiast Reusa pewnie dałoby się tam wcisnąć Lallanę :D
--> davis
Za dobrze pamiętam mecz z pierwszej rundy, gdy Sassuolo podjęło wyzwanie pt. najgorszy bilans bramek w historii Serie A. Poza tym - nam z reguły lepiej wychodzą pierwsze połowy, a tu szału nie ma;) Obawiam się, że nawet valemowskie 2:1 nie jest przesądzone.
strootman to teraz spokojnie 25 baniek jest wart, tak samo pjanic
swoja droga bosniak to jest chyba najwiekszy blad w karierze zemana, widac czech zdziadzial na starosc, bo kiedys mial nosa 100% do takich zawodnikow (vide totti), w pescarze przeciez mial verrattiego, immobile, insigne...