1. W niniejszym wątku dyskutujemy o wspaniałym sporcie jakim jest piłka nożna, a także na tematy poboczne znajdujące się w obszarze zainteresowań stałych rozmówców.
2. Nie zwracamy się do siebie w sposób obraźliwy jeśli nie wymaga tego sytuacja.
3. Dyskutowanie o obstawianiu, proszenie o rady - niemile widziane.
4. Rozmowy o wstępniaku, regulaminach i sznurkach będą ukrywane.
5. Po około 300 postach zakładamy nowy wątek.
-------------------------------------------------------------------------------------------
Poprzednia: https://www.gry-online.pl/forum/pilka-nozna-cz-644-moldas-najciekawszy-quotna-papierzequot/z9c6cbef?N=1
Z poprzedniej części do matirixosa:
Szczerze ? Dla mnie to żadna różnica jako kibica. Pod względem terminarzu Arsenalu w lutym / marcu to wolałbym, aby trafił się łatwiejszy rywal, ale pod względem kibicowskim i emocji wolę Bayern :)
Fuck, muszę teraz przenieść swój wpis z poprzedniej.
Jak mnie wkurza gadanie "jak chcą wygrać to muszą z najlepszymi grać". Przypominam drogę Borussi do finału w ostatnich rozgrywkach, faktycznie z samymi najlepszymi grali. ZAWSZE jest lepiej na początku mieć łatwiejszych przeciwników, a przy takim terminarzu (chyba Fergie go układał...) to już w ogóle. No, ale mają to na co zasłużyli po meczu z Napoli, 1/8 i do domu, emocji co nie miara będzie. ;)
No widzisz, bo ja wolę, żeby sukces przyszedł w bólach niż po najniższej linii oporu. Zawsze tak miałem jako piłkarz amator. Zawsze wolałem grać z najlepszymi, nawet w grupach śmierci :) To samo mam jako kibic Arsenalu od zawsze. Wolę, aby Arsenal odpadał w 1/8 z Bayernem niż miałby grać w Pireusem i wygrać. Może to dla niektórych wydaje się dość dziwne :)
Jak mnie wkurza gadanie "jak chcą wygrać to muszą z najlepszymi grać"
No ja się z tym zgadzam. Lepiej przejść tą 1/8 z łatwiejszym rywalem niż odpaść z Bayernem. Emocję przecież i tak byś miał ale w dalszych fazach. :)
Wolę, aby Arsenal odpadał w 1/8 z Bayernem niż miałby grać w Pireusem i wygrać. Może to dla niektórych wydaje się dość dziwne :)
Ja tam uważam, że Arsenalu nie ma co skreślać. Rok temu dostarczyli Bayernowi wielkich kłopotów, do tego grają najlepszy sezon od lat. Jak nie będą robić głupich błędów, to mają spore szanse, w końcu raczej żaden zespół nie chciał z Kanonierami grać.
Do tego Wenger jest lepszy, modniejszy i fajniejszy od Łysego. A Ligi Mistrzów nie da się obronić.
Paudyn ---> Może nie do końca sprecyzowałem o co mi chodzi, wolę aby Arsenal przegrał w 1 / 8 z Bayernem niż miałby wygrać w 1 / 8 z Pireusem i spotkać się załóżmy w 1 / 4 i tam przegrać. Zresztą, i tak Arsenal wygrywa LM i tak :)
Zawsze miałem problem z przelaniem moich myśli na papier czy forum :D
beka, jak zwykle stra choragiewka na wietrze moldas zmienia sobie opinie kiedy mu to tylko pasuje
miesiac temu ojoj arsenal wygrywa ale to przecież arsenal, pewnie zaraz spuchną!
dzis arsenal gra rewelacyjny sezon, no jak nic siegna po puchar w lm!
Paudyn ---> Może nie do końca sprecyzowałem o co mi chodzi, wolę aby Arsenal przegrał w 1 / 8 z Bayernem niż miałby wygrać w 1 / 8 z Pireusem i spotkać się załóżmy w 1 / 4 i tam przegrać. Zresztą, i tak Arsenal wygrywa LM i tak :)
dafuq Łyczek, jak dla mnie to ma jeszcze mniej sensu :D
Podział "dniowy":
City - Barcelona i Bayer - PSG
Milan - Atletico i Arsenal - Bayern
Zenit - Dortmund i Olympiakos - United
Galatasaray - Chelsea i Schalke - Real
Mnie odpowiada, w końcu w domyśle ma być tak, że jeden z meczów "wysuwa" się przed pozostałe. Nie jest źle, bywało gorzej. Zamieniłbym jednak coś z drugiej pary z tą z trzeciej, bo druga ma dwa ciekawe spotkania, a trzecia przynudza.
adrem -> W którym miejscu napisałem, że wygrają LM? Są liderami po kilkunastu kolejkach, więc grają dobry sezon. I mogą pokonać Bayern. Rozumiem, że jako rasowy PiSowiec zdania nie zmieniasz? :> Przy obecnej dyspozycji (tak, wiem, za dwa miesiące...) nie skreślam ich.
Lepiej jak drużyna trafi na słabsze zespoły bo nawet w słabszej formie jak np Barca w tamtej edycji doczłapię do półfinału weźmie większą kasę za Ligę Mistrzów i więcej meczów rozegra to lepiej dla kibiców tej drużyny. Wole wpi***** od Bayernu w półfinale niż jakby mieli odpaść już na początku fazy grupowej.
Są liderami po kilkunastu kolejkach, więc grają dobry sezon. I mogą pokonać Bayern.
Co to za pisanie. Przecież każda drużyna może pokonać Bayern, ale rzadko nie będzie faworytem w starciu z Bawarczykami.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Hiperbola_(teoria_literatury)
na reszte nie odpowiadam, bo nie wiem co ma piernik do wiatraka
No generalnie raczej drużyny z drugich miejsc faworytami nie są, w końcu rozstawione nie były.
adrem -> http://pl.wikipedia.org/wiki/Beton
adrem ---> Kurde, nie ważne :( Faktycznie to bez sensu brzmi :)
Ściągam ostatni odcinek Homeland z tego sezonu :D
‏@VCF_English 17m
Press conference at 17.00 from Amadeo Salvo, Rufete and Djukic.
Different reliable sources are reporting the sale of VCF is done and dusted. Club will get sold to an Arabic corp. based in London.
Hmmm
Ciekawe czy AVB trafi do VCF po zwolnieniu Djukicia ?
Mnie odpowiada, w końcu w domyśle ma być tak, że jeden z meczów "wysuwa" się przed pozostałe.
ale ty pierdolisz, domyslnie ma byc tak, zeby jednego dnia nie graly 2 zespoly z niemiec lub 2 zespoly z anglii
jezu, moldas, czemu zrobiło się z ciebie takie nieznośne cielę?
dobry chłopak był, i postne zjadł i kraszone, a tak okropnie dorasta
Bals -> No tak, jeszcze Hiszpania bruździ bo też ma trójkę, mój błąd, dzięki. :) Ale i tak jest nieźle ustawione.
W Lidze Europy: http://en.wikipedia.org/wiki/2013%E2%80%9314_UEFA_Europa_League_knockout_phase#Round_of_32
Ciężko na takim etapie o jakieś wielkie hity, ale są niezłe mecze - Dnipro z Tottenhamem, Juventus z Trabzonsporem, Swansea z Napoli, Dynamo z Valencią...
Czytał/przeglądał ktoś już ten nowy miesięcznik o lidze angielskiej (Mecz. Magazyn ligi angielskiej)?
Warte to 5 złotych?
Gazeta poświęcona jednej lidze ma być wydawana raz na miesiąc w epoce Internetu? Jakoś ciężko jest mi sobie to wyobrazić. Co prawda polskie serwisy piłkarskie w sieci stoją na miernym poziomie więc to mogłoby się udać jeśli powstałby porządny portal na temat PL. Czy takowy powstaje/już powstał?
W drugi dzień Świąt w C+Sport będzie film o ostatnim sezonie
Polonii Warszawa w Ekstraklasie.
http://www.warszawa.sport.pl/sport-warszawa/1,124558,15135973,Tworca_filmu__Kasa_bedzie_jutro___To_dokument_o_grupie.html
Dzisiejsze losowanie grup nawet wyszło im całkiem przypadkowe. Jestem skłonny uwierzyć że nie było ustawione.
Najłatwiejszych rywali wylosowali Borussia, ManU, Galatasaray i Real. Jak któreś z nich nie awansuje uznam to za niespodziankę.
Jest możliwe, że już w 1/8 z Ligą pożegna się Barcelona. City grają z meczu na mecz coraz lepiej i jak będą mieć taką samą formę w przyszłym roku to ich widzę w roli faworytów.
Bayern raczej rozjedzie Arsenal, podobnie PSG z Leverkusen.
W meczach Milanu i Atletico wszystko jest możliwe.
ja pierdziu, ale ciulowe losowanie. no, ale co zrobic. moze cud sie zdarzy, choc liczylem na innego rywala. ;f
Najłatwiejszych rywali wylosowali Borussia, ManU, Galatasaray i Real. Jak któreś z nich nie awansuje uznam to za niespodziankę.
najsilniejsi z drugich miejsc wpadli na najsilniejszych ze zwycięzców grup, więc ja będę zaskoczonym odpadnięciem którejkolwiek z rozstawionych drużyn
choć oczywiście liczę na niespodzianki #AFC #ManCity #Galata
Negocjator straciłeś swój urok bo odnośników do stron już nie umiesz podzielić na kilka wierszy żeby było w miarę po równo.
#Galata
Wszystko jest możliwe. Na wiosnę to bagnow Stambule może przerodzić się w kartoflisko.
kubun -> Polemizowałbym przy Barcelonie. Wiadomo, dwa miesiące - ale jakoś wiele w fazie grupowej nie pokazali. Faworytem chyba zawsze jest drużyna z pierwszego miejsca, ale w tym przypadku moim zdaniem różnica poziomów jest najmniejsza.
Davis, pokibicuj kiedyś z Polem!
https://vine.co/v/h2Ig5t7F2Iu
Stra -->
różnica poziomów w parach jest różna, ale nie zmienia to faktu, że faworytem w każdej z nich jest zwycięzca grupy;
można FCB nie lubić, można życzyć dobrze Pellegriniemu, ale nie ma co zakłamywać rzeczywistości; przewaga może i jest nieduża, ale to wciąż Katalończycy mają większe szanse
a ja bym jednak dal city wieksze szanse, poradzili sobie z bayernem, w lidze idzie im coraz lepiej - a barca? dziurawa obrona, nie ma valdesa, messiemu koncza sie sterydy...
kubun -> Zgadzam się. W końcu nie bez powodu swoje grupy wygrali. :D Zresztą liczą się nawet tak małe bonusy, jak rewanż rozgrywany u siebie.
Na szczęście od kilku lat systematycznie drużyny z drugich miejsc przechodzą do dalszych faz, więc pewnie i w tym sezonie nie będzie inaczej. Jakieś niespodzianki się pojawią, w końcu to już faza pucharowa. W 2010 nawet drużyna z drugiego miejsca Ligę Mistrzów wygrała, a rok wcześniej aż czterem zespołom udało się pokonać tego teoretycznie mocniejszego w parze.
dziurawa obrona, nie ma valdesa
Czemu ma nie być Valdesa geniuszu?
A tak na marginesie.
Wiecie, że od zeszłego tygodnia trwają Klubowe Mistrzostwa Świata i jutro odbędzie się pierwszy półfinał Guanzghoui - Bayern?
Chyba nawet Stra nie zauważył, że turniej wkracza w decydującą fazę.
https://www.gry-online.pl/forum/jak-to-bedzie-po-angielsku-3/z9c6e4fa?N=1
dobry watek, kabun zneca sie nad animals
davis, jakby grało Czelsi to przekonywałby całe forum, jakie te rozgrywki są ważne i interesujące.
Zauważył, ale nie mogę się podniecać turniejem z udziałem Łysego. :( Akurat po stronie azjatyckiej na ławce siedzi znacznie bardziej doświadczony i utytułowany trener, mógłby mu jakoś utrzeć nosa...
Kherlon -> [kubun]Chelsea jest rodzaju żeńskiego.[/kubun]
Kherlon -> Jako laureat szkolnego konkursu języka angielskiego powinieneś wiedzieć takie rzeczy, w przełożeniu na polski też... Wstyd.
davis -> Nie lubię futbolu południowoamerykańskiego. Do tego grają z marokańskim Kopciuszkiem, który ciśnie od pierwszej rundy, więc to chyba oczywiste, że czekam na niespodzianki!
Dobry mecz na San Siro, polecam Milan - Roma. Dzieje się całkiem sporo.
Dobry mecz na San Siro, polecam Milan - Roma. Dzieje się całkiem sporo.
Co ty gadasz? Przerwa jest, nic się nie dzieje.
Czelsi zdecydowanie jest nijakie.
To prawda, z dupy rotacje składem, zero napastników, trener buc, fc basel.
Nieprawda, Złap Sport puszczają. A Złap Sport jest fajny.
EDIT: Taki krótki program Canal+. Sportowe Łapu-Capu.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Łapu_Capu
Na litość boską niech oni kupią normalnego bramkarza, bo jak łysy łapie kontuzje to jest dramat straszny...
Włączyłem na chwilę Milan z Romą, bo w końcu mam pisać pracę, i przyznam że faktycznie mecz był dobry.
hahahha, jebany :DD
A co do losowań, fajne mecze liczę na to, że Arsenal utrze nosa Bayernowi, Atletico pewnie rozniesie Milan, Madryt to samo zrobi z Schalke. Najciekawsze spotkanie, dla mnie to City z Barceloną - już się nie mogę doczekać tych meczów LM.
milan za allegriego konstruowac akcji nie potrafi i srodek pola nie istnieje, zaczelo cos sie dziac gdy retard wyladowal na trybunach (przypadek...?)
niech juz beda wkurwionymi rzeznikami przez reszte sezonu, przynajmniej to jest skuteczne, skoro takie karolaki jako pierwszy zespol w sezonie zapakowal romie 2 bramki :F
Wychodzę na większego retarda niż Moldas, będę drugi rok z rzędu oglądał KMŚ od półfinałów ;s
Akurat półfinały są zawsze ciekawsze niż finał, to chyba wynika z faktu, że w każdym meczu o trofeum jest pewien strach i wszyscy grają spokojniej i bardziej asekuracyjnie.
Umknęło mi czy nikt nie wspomniał, że Valencia również pozbyła się trenera?
A ja się dziwię, że Turcy praw do swojej ligi nie chcą za granicę sprzedawać... :D
http://www.gazzetta.it/Calcio/12-12-2013/lippi-allegri-milan-juve-guangzhou-mondiale-club-bayern-napoli-guardiola-201811359530.shtml
Marcello Lippi się nie zgadza z twoim zdaniem Bullz. :>
to niech sie nie zgadza, wlosi z ta paka, ktora mieli w 94-2008 to powinni wygrac ze trzy mistrzostwa swiata, on wygral jedno i to bylo jego obowiazkiem
taktyka 'dluga pila na zlatana' sprawdzala sie dopoki byl zlatan i przez jeden sezon gdy nagle okazalo sie, ze w druzynie siedzi 20-letni diament
byle do konca sezonu, niech ten prandelli juz przyjdzie, choc nie pogardze nikim z nawet szczatka charyzmy
Prandelli to typowy "dobry tata", Milanowi moim zdaniem przydałby się ktoś bardziej ostry. W końcu 8 lat działał Ancelotti, Allegri też do krzykaczy nie należy.
Ale to sezon paradoksów jest, Milan jest mdły i nijaki, a i tak zaszli najdalej z włoskich drużyn w Lidze Mistrzów. Romy szkoda, dalej bez porażki, ale liczyłem na więcej. Wczoraj fajnie grali.
Proszę żebyście nie zamieścili żadnych spoilerów :). Jestem dopiero przy końcu 1 sezonu.
#buk
spoiler start
Southampton da radę Spurs w weekend? Dziadki w toto twardo stawiali na 1 ;o
spoiler stop
http://sport.interia.pl/serie-a/news-gattuso-podejrzany-o-udzial-w-ustawianiu-meczow,nId,1075804
Nie wierzę że Gattuso byłby w coś takiego zamieszany :)
:))))
Też może się skuszę na Soton, nie można powiedzieć że morale w Spurs są obecnie sky high.
Tak w ogóle to pierdu, pierdu, a ja nie mogę zdzierżyć, że Yaya nawet żółtej nie obejrzał za TO wejście w ostatnim meczu. Balotelli (nie tylko on) byłby już zawieszony na 3 mecze jeśli sędzia przyznałby się, że tego dobrze nie widział. A tak nawet nikt o tym nie mówi, po prostu wejście jak wejście, bywały w tym sezonie mniej brutalne faule rozdmuchane przez media do maksimum w jakichś gównianych meczach, a tu cisza jak makiem zasiał.
#FAconspiracy #cityisrunningthetown #doublestandards
Według niektórych komentatorów takie wejścia i nakładki w Anglii są puszczane.
De Jong albo Suarez już by mieli bana za takie wejście :D
Ja to generalnie leję na komentatorów, bo mam resztki zdrowego rozsądku. Za łamacze nóg powinny być kary i tyle. Nie wspominając o czerwonej kartce w 55. minucie meczu. ;)
De Jong albo Suarez już by mieli bana za takie wejście :D
Ciekawe dlaczego? Pomyslmy...
...co nie zmienia faktu, że Arsenal zagrał syf w obronie i został rozjechany jak należy. :P
A wejście faktycznie ostre, zresztą Atkinson był tragiczny w tamtym meczu.
draco --> dla mnie finał słaby, bez jakiegoś zajebistego twista na koniec do czego byłem przyzwyczajony w ty serialu... podobno ma byc kolejny sezon nie wiem o czym :]
Za to bardziej nie wkurwiła Good Wie bo nowe odcinki dopiero w styczniu :E
Generlanie nie mam co oglądać wiec pościągałem filmy przyrodnicze i kopią dupę :]
właśnie usiłowałem sobie przypomnieć o co chodzi z tym supłem na chustce
opcja jest dosyć słaba, bo pogram sobie pewnie dopiero w weekend
a propos TWD, da się wyłączyć zapowiedź następnego odcinka po skończeniu epizodu?
nie żadne szarki i naziści bo tego regularnego syfu na discovery nie da się oglądać, te programy powinny trwać 4,5 minuty a nie 45, reszta to powtórki, ale są wypasy takie jak :
http://www.youtube.com/watch?v=FBwREc6xdjE
http://www.youtube.com/watch?v=Acs5Ic2RFuA
powiedzcie, co wami kieruje kupujac twd2 gdy jest tylko jeden epizod dostepny? jak tak mozna?
Hmm Hajto, hmm
a tak btw, kto będzie teraz grał w zastępstwie Aguero? Dzeko czy Jovetic, a może ktoś inny?
Bayern: Neuer - Alaba, Buyten, Boateng, Rafinha - Thiago, Lahm - Ribery, Kross, Goetze - Mandzukic
Pep idzie na serio z chińczykami :)
no Nojtm, w swietle ostatniej porazki bayernu z city myslisz ze ile monachijczycy dostana - 5 do jaja? 10?
o raju, zapomniałem, że City ma przecież jeszcze Joveticia; on coś grał w tym sezonie?
na 16 spotkan
Stevan Jovetic was part of the club's lineup 5 times. He was 1 times in the starting team, got substituted in 2 time(s) and stayed on the bench 2 time(s). Stevan Jovetic was not part of the lineup due to injury 6 times. + pelne 90 minut w meczu o puchar z newcastle, 2 bramki nawet strzelil
ale wydaje mi sie ze juz od poczatku sezonu jakas kontuzje mial niewpisana na tm po prostu
O jacy śmieszni sędziowie. Ciekaw jestem opinii forumowego eksperta.
Ale chyba są kibice z Niemiec bo słyszę zorganizowany doping.
Popularność tego turnieju najlepiej obrazuje trybuna za zawodnikami podczas prezentacji, gorzej niż na meczu ekstraklasy.
davis -> To gambijski arbiter, Bakary Gassama. Był na Pucharze Narodów Afryki dwukrotnie, prowadził chociażby półfinał. Jeden z lepszych afrykańskich sędziów.
Ma zresztą duże szanse pojechać na Mistrzostwa Świata do Brazylii, jest na afrykańskiej liście. To doświadczony rozjemca jest.
Nie dość, że Sunderland zepsuł karne (2 minuty przed końcem, dwa razy...), to jeszcze w takim stylu... Brawa tylko dla Schwarzera, bo cuda wyprawiał.
FCB News&Negativity@cynicule
Yes, let's play Iniesta and Alexis, after all it's not like they could use some rest or Barça are 6-1 on aggregate!
Chelsea od miesiąca gra takie gówno w obronie, że aż oczy krwawią od patrzenia. Capital One Cup jest na szczęście jednym z tych pucharów na które szkoda czasu więc w tym jednym przypadku nie ma dramatu z odpadnięcia.
Tyle tylko Macco, że niedługo kluczowy okres. Było trzech stoperów równie dobrych, że ciężko było wybrać dwójkę do podstawowego składu. Teraz to samo funkcjonuje niestety w drugą stronę.
Podoba mi się za to pomysł z Azpilicuetą na lewej obronie, zdecydowanie potrzeba mu więcej gry w podstawowym składzie. Dobrze się odnalazł po przeciwnej stronie.
gdybym był trenerem Chelsea sabotowałbym ten cały Puchar Ligi; zresztą robiłbym podobnie gdybym był trenerem któregokolwiek z klubów walczących o mistrzostwo
#bollocks
I tak grali głównie rezerwowi. Tyle tylko, że w przypadku Chelsea ławka wydaje się tak silna, że momentami ciężko mówić o zmiennikach.
Nie ma tego złego, Schwarzer pokazał, że dalej bronić potrafi, a w lidze okazji by nie miał. :)
http://www.realmadrid.pl/index.php?co=aktualnosci&id=49331
hihi Ronaldo byłby zachwycony :D
Luis Suarez już wkrótce może zostać najlepiej opłacanym piłkarzem Premier League. Liverpool FC zamierza przedłużyć kontrakt ze swoim snajperem i jest gotów zaoferować mu 200 tys. funtów tygodniowo!
40 baniek, 4 Zlote Pilki Messiego... Przypadek? Nie sadze. Kiedys dlugi u pilkarskich wlodarzy trzeba splacic.
Machlojki medyczne, machlojki finansowe... A potem taki z przestępczej rodziny i firmy pełnej oszustw ma być idolem dla młodych ludzi. Piłkarski Guevara!
‘I mean, there’s a lot of ways of playing. Haha – just joking.
cywilizowanie footballu to proces żmudny, bolesny i, obawiam się, skazany na niepowodzenie
[109] Może i wie co to 4-3-3, ale założę się, że spalonego nie obczaja :)
Katalończycy w bardzo agresywnej rozgrywce na granicy legalności (wspomniane 10 milionów euro zostało ostatecznie wpisane po stronie wydatków do bilansu za sezon 2011/12) upiekli dwie pieczenie na jednym ogniu – zaspokoili chciwość ojca Neymara, a przy okazji odstraszyli dwóch pozostałych konkurentów – Man City i Real Madryt. Oba kluby były skłonne wydać na sprowadzenie Brazylijczyka między 100 a 120 milionów euro. Umowa Barcy z papą Neymarem podwyższała jednak kwotę transferu do 140-160 milionów z racji kosztów za zerwanie klauzuli, które naturalnie poniósłby kupujący.
Ah ten biedny Messi
http://www.realmadrid.pl/index.php?co=aktualnosci&id=49334
Ten fragment podoba mi się najbardziej :D
Cóż za piękna piosenka. Normalnie zakochałem się w tym utworze!
http://www.youtube.com/watch?v=9WQA7a0X3Pk#t
Moze niech idzie na konsultacje do innego praktykujacego katolika, co sie zwie Tom Araya.
Jakby wam się nudziło wieczorem to przypominam, że w Atletico Mineiro gra ten Ronaldinho.
Mecz o 20:30 na ES2.
Generalnie te wcześniejsze etapy to się dla bramek ogląda, bo szanse na jakąkolwiek niespodziankę są tak nikłe, że praktycznie można uznać, iż zerowe.
Łącząc zainteresowania takich użytkowników, jak Bullz czy kubun...
http://natemat.pl/85805,quo-vadis-to-kej-leziesz-a-przeminelo-z-wiatrem-to-pitlo-z-luftem-tytuly-filmow-wedlug-slazakow
Mortan
Ten powod jest prawdziwy? :O
Czy prawdziwy to ciężko stwierdzyć:
Pressed to elaborate on this supposed "incompatibility" between Sandoval and MORBID ANGEL, Vincent offered: "Well, [Pete] has found Jesus. You can see where the incompatibility comes from."
(...)
During a chat with Brazil's Som Extremo in October 2011, Sandoval — who in 2010 underwent surgery after a prolapsed disc — was asked for his opinion about MORBID ANGEL's "controversial" new CD, "Illud Divinum Insanus", which incorporates industrial and electronic elements into the band's traditional death metal sound. "No comment! I don't play on that album," he said. He was then questioned about what he thought he would have done different on "Illud Divinum Insanus" had he played on the record. "More exreme deathgrind metal and less DJ, boring awful typical I care less industrial experimental same as everybody boring bull!" he said. "This is not what MORBID has been all about! ...Hmmmmmm, and I really care less...!"
Ronaldinho z prostymi zębami, to nie ten Ronaldinho co kiedyś.
Zobaczymy jak będzie wyglądał mecz Bayern - Atletico Mineiro :-)
serwciu50 - to chyba nie w tym sezonie :]
really?
http://www.livesports.pl/mecz/MsPH8vJn/#szczegoly-meczu
sędziowie + ambicje potrafią zdziałać cuda :]
Really, niespodzianki na propsie, teoretycznie mistrz kraju-organizatora (czyli w tym roku Maroka) jest najsłabszy, w końcu nie jest mistrzem kontynentu, a proszę - Raja w finale.
biedny casillas, wlasna druzyna tylko czeka na okazje by go wyeliminowac
no patrzcie, wywalenie trenera nie pomogło, kto by się spodziewał?
z tego co czytałem na twitterze Koguty postanowiły zrewolucjonizować piłkę nożną i zaczęły grać wrzutki na Adebayora #brilliant
Są przypadki tzw gry przeciwko trenerowi, ale - jak widać - nie był to jeden z nich.
No, przynajmniej się okazało ostatecznie, że jednak Villasowi-Boasowi do Mourinho wiele jeszcze brakuje.
w bucostwie na pewno
przecież Mourinho nigdy nie wyleciał z londyńskiej drużyny w trakcie sezonu, co nie?
Przynajmniej coś wygrywał. Z każdym klubem, w którym pracował, poza ścisłym początkiem kariery. Villas-Boas poza Porto nie wygrał nic.
Jeśli chodzi ci o tę powtórkę w TVP Sport, to Jacek Jońca. Tak, ten Jońca, co mu się mecz jeszcze nie skończył.
Włączyłem na sekundkę sprawdzić i chyba się jeszcze ze stylu tenisowego nie przestawił, za dużo kortów, bo zamula ogromnie.
http://www.youtube.com/watch?v=-BdFcPKLm7s
Bardziej się cieszyli że zagrali z Ronaldinho niż że przeszli dalej :D
Sternik chorwackiego klubu przyznał, że Barcelona jest zainteresowana transferem piłkarza uważanego za nadzieję europejskiego futbolu. Oferta Katalończyków opiewa na kilkanaście milionów euro.
W wywiadzie dla Croatia Weekly prezydent Dinamo Zagrzeb zapewniał: „Mamy na piśmie ofertę Barcelony za Halilovicia”. Jest to młody, bardzo utalentowany ofensywny pomocnik. 17 – latkiem interesowały się takie zespoły jak Real Madryt, Tottenham, Bayern, Borussia Dortmund i Inter.
Jak zdradził Zdravko Mamic, oferta opiewa na „15 milionów euro, włączając zmienne”. Prezydent ujawnił, że Tottenham oferował „13 milionów euro i sześciu piłkarzy”.
„W ostatnich sześciu miesiącach nasz dyrektor sportowy, Zoran Mamic, prowadził rozmowy z Barceloną i z Interem”.
Halilovic to lewo nożny zawodnik uznawany za jedną z największych nadziei europejskiego futbolu. Jego wartość rynkowa to około cztery miliony euro.
Ciekawie, ale nie pamiętam nigdy żeby Barca płaciła tyle kasy za takiego gówniarza, więc pewnie plotka.
A Neymar to ile lat miał jak Barcelona zaczęła płacić łapówki jego właścicielom?
Odezwał się kibic Abramowicza i jego ruskiej mafii :|
W ogóle nawet nie chce mi się pisać o Chelsea. Wystarczy ,że przypomnę sobie że tam rządzi wielka trójca Terry, Abramowicz i Mourinho :|
Jaki to ma związek z polityką mafii katalońskiej? Zadałem pytanie o Neymara oczekując rzeczowej odpowiedzi. W zamian otrzymałem kolejny raz potwierdzenie, że jesteś zaginionym ogniwem ewolucji gdzieś między robakiem a małpą.
i jeszcze chujek i konfident moldas jako kibic sukcesu do kompletu
matrixonos czasami ma calkiem normalne posty, ale wystarczy napisac cos o nejmarze albo messim, by wyszlo szydlo z worka
wyglada to mniej wiecej tak
xxx: uwazam, ze barca przeplacila za nejmara
matrixosnos: i k%#wa ch$% ci do tego, jak real placil za bejla 100 baniek, a ten go%no pokazal, to jakos k%@wa siedziales cicho
Jaki to ma związek z polityką mafii katalońskiej? Zadałem pytanie o Neymara oczekując rzeczowej odpowiedzi. W zamian otrzymałem kolejny raz potwierdzenie, że jesteś zaginionym ogniwem ewolucji gdzieś między robakiem a małpą.
Frajerze wystarczy wpisać w googlach to ci wyskoczą informację odnośnie Neymara ,ale widocznie jesteś za głupi żeby to umieć zrobić.
http://www.fcbarca.com/41388-barca-zaplacila-santosowi-14-milionow-euro-za-neymara.html
http://www.fcbarca.com/mobile/41388-barca-zaplacila-santosowi-14-milionow-euro-za-neymara.html
http://dumakatalonii.pl/kategorie/28-transfery/10302-barca-monitoruje-sytuacje-neymara
http://www.transfery.info/54985,dowod-barcelony-na-podpisanie-kontraktu-z-neymarem
Paudyn zauważ ,że nie ja pierwszy prowokuje i obrażam.
Frajerze jebany wystarczy wpisać w googlach to CI wyskoczą informację odnośnie Neymara ale widocznie jesteś za głupi żeby to umieć zrobić.
Moglby go ktos wreszcie zdekapitowac? Najwidoczniej internet nie wplywa na niektorych najlepiej.
[147]
&
Frajerze wystarczy wpisać w googlach to ci wyskoczą informację odnośnie Neymara ,ale widocznie jesteś za głupi żeby to umieć zrobić.
#classic
Matirixos, skąd jest skopiowana informacja ze [142]? Jak już wklejasz głupie ściany tekstu, to rób to chociaż ze stron, które nie zatrudniają analfabetów.
Co państwo sądzą o zmianach w Legii Warszawa? Norweska myśl szkoleniowa da radę?
Nie każdy jest tak nieomylny jak Ty, jeśli chodzi o przestrzeganie pisowni języka polskiego.
Czemu to jest głupia ściana tekstu? W czym ta ściana tekstu jest gorsza od Twoich wrzucanych linków z Interii?
Ja się nie bawię w redagowanie newsów, a jeśli bym to robił, to na pewno sprawdziłbym przed wysłaniem.
Chociażby w tym, że nie ma leadu z najważniejszą informacją i zawiera błędy ortograficzne. Teraz możesz sprawdzić, czym jest lead.
Co państwo sądzą o zmianach w Legii Warszawa? Norweska myśl szkoleniowa da radę?
Czas pokaze.
Mnie się ta odważna decyzja podoba. Zatrudniają piłkarza z dużym doświadczeniem zawodniczym, ale słabym trenerskim. Taką odwagę jednak doceniam. Raczej gorzej niż za Urbana nie będzie, więc dlaczego nie próbować. Ma być wizja, więc niech próbują coś zdziałać dla Polski w europejskich pucharach. No i zawsze to kolejna gwiazda w T-Mobile Ekstraklasie. :D
Taki Bakero miał w Polsce okresy lepsze i gorsze, ale trochę kolorytu wniósł. Oby z Bergiem było podobnie. Ale lepiej sportowo.
Oby z Bergiem było podobnie. Ale lepiej sportowo.
W Lidze Europy z Lechem całkiem nieźle mu szło. Może i siłą rozpędu, ale jednak. Kluczowe dla mnie w kontekście Legii są europejskie puchary, wiadomo, że na rodzimym podwórku im nie kibicuję.
wiadomo, że na rodzimym podwórku im nie kibicuję.
Nie wiem, czy wiadomo, bo ja do dzis nie wiem, komu tak wlasciwie kibicujesz. To jakis powod do wstydu? :>
Żaden, weszło jako "wstawka". ;)
kubun -> Sygnatura rozumiem adekwatna, ale chyba sam przyznasz, że patrząc na dotychczasowe wyniki Berga - to wyglądają bardziej na Bakero, niż na (obecnego) Petrescu. Co nie zmienia faktu, że wszystkiego najlepszego, bo gorzej od Urbana nie będzie - tego jestem pewien.
dyskusja z osobą, która twierdzi, że Bakero dodawał kolorytu Ekstraklasie nie ma najmniejszego sensu
równie dobrze mógłbyś powiedzieć, że matrixos dodaje kolorytu temu wątkowi
ponieważ, jak wspomniałem, dyskutować mi się nie chce, wyrażam jedynie życzenie, a brzmi ono tak: "idź się utop"
inna sprawa, że dyskusja z tobą rzadko miewa sens, bo gdy brakuje ci argumentów uderzasz w protekcjonalny ton (co obraża mnie o wiele bardziej niż retard mode wiadomych indywiduów) i zamykasz usta stwierdzeniem, że "przedstawiasz jedynie swoje zdanie", tak jakby to miało jakiekolwiek znaczenie i wartość
Lechowi dodał trochę - w tym szalonym sezonie Ligi Europy - i to pamiętam. Przypominam, że cały czas piszemy jednak o Ekstraklasie, a nie zwyczajnej lidze piłkarskiej. Tutaj od kilkudziesięciu lat pracują ci sami ludzie, skompromitowani selekcjonerzy robią za gwiazdy szkolenia, a trenerzy z ligi albańskiej wykręcają podium bez napastnika.
O protekcjonalnym tonie już się wypowiadałem, ja go nie odczuwam, ale przy takiej argumentacji można uznać, że uderza w niego każdy w tym wątku - jeśli nie wchodzi w tryb retarda, czyli wszyscy -1. Ty momentami również. Co do "jedynie swojego zdania" - w drugiej wersji wychodzi, że nie kończę, więc zgodnie z powiedzeniem - "Jak się nie obrócisz...".
Życzenia nie spełnię, ale pozdrawiam. :)
Zaskoczyła mnie dziś wiadomość o zatrudnieniu Berga w Legii. Lecąc po portalach czytałem, że Berg odchodził z Blackburn w atmosferze skandalu ale nigdzie nie napisali na czym ten skandal polegał. Czy ktoś pamięta co się wtedy wydarzyło?
A pozbycie się Urbana z Legii to krok spóźniony o pół roku. Od razu powinien polecieć jak Legia nie awansowała do LM.
Już ostrzę zęby na strzelaninę w Maroko. Oj będzie się działo.
Jeśli o kms chodzi to mecz o 3cie miejsce będzie ciekawszy niż finał guanogowno całkiem nieźle w obronie przeciwko bayernowi zagrało, mineiro się dało wyruchac ale potencjał większy niż marokanczycy
volskdojcz nie zna zasad polskiej interpunkcji i ma telefon z malym wyswietlaczem?
beka z klapka
I nie zna się na piłce.
LM – faworytów jest trzech – Bayern, Real i Barcelona, żadna z tych drużyn jednak nie wygra, tytuł zgarnie ktoś nietypowy biorąc pod uwagę ostatnie lata np. Juventus. -Neutm
Volksdojcz ma problemy ze wzrokiem bo na 4,3" chuja widzi pisząc posta (albo za małe albo za wielkie literasy, chuja a nie ustawienia w tym chromie).
davis - dalej podtrzymuję, Valem potwierdzi, że to dobry typ był.
#voodoo
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/inne-ligi/waldemar-sobota-marze-o-bayernie-monachium/6esef
#polskibajern #bawariadlaśląska #loonnafejsie
Berg wytrwał w Blackburn zaledwie 57 dni. W tym czasie odniósł tylko jedno zwycięstwo w 10 meczach, ale mało kto przedstawiając te liczby dodaje, że Norweg pracował w anormalnych warunkach, jakie panowały wówczas w angielskim klubie, rządzonym przez dwóch hinduskich właścicieli.
Przyśpieszenie zwolnienia byłego gracza Manchesteru United i Blackburn Rovers dokonało się po klubowym spotkaniu wigilijnym, w czasie którego poproszono Berga o założenie na głowę pończochy i udawanie… Michaela Jacksona. Szkoleniowiec wzburzył się i opuścił imprezę. Niedługo później wyrzucono go z klubu.
Berg podał do sądu szefostwo Rovers i sprawę wygrał w kwietniu tego roku. Były pracodawca musiał zapłacić 2,5 mln funtów odszkodowania. W czasie rozprawy sądowej nawet adwokaci Blackburn podkreślali, że sposób zwolnienia norweskiego menedżera był "chaotyczny".
#VCF
According to Aurelio Martinez, the club will NOT be sold before 31 December, but it WILL be sold soon after that. There are a few good offers, from very solvent buyers. Bankia will do everything to close a deal as fast as possible. To be precise: Bankia received 7-8 offers for VCF. They filtered and 2-3 are still in the race.
Może ktoś w końcu ogarnie ten burdel w klubie ...
pierwszy epizod drugiego sezonu TWD trzyma poziom; szkoda jedynie, że Telltale postanowiło go zakończyć w najgorszy możliwy sposób :f
boze draco szczymryj ze swoimi zartami (?) spoilerowymi #katalonia #jakzyc
davis - dalej podtrzymuję, Valem potwierdzi, że to dobry typ był.
#voodoo
jak przyjade na ksw do trojmiasta to zoabczysz...
@drem wyluzuj, nawet bullzajowi bym nie walnal takim spoilerem :-*
Ferguson uważa że zatrudnienie Berga to bardzo dobry pomysł. Równie dobry jak zatrudnienie Moyesa?
Oceńmy Moyesa po przynajmniej jednym pełnym sezonie. A najlepiej dwóch, o ile pozbędzie się szrotu i wprowadzi nieco świeżości :>
Manchester United akurat nie zwolni szkoleniowca "na hurra", podobnie jak Paudyn uważam, że pracę Moyesa będzie można ocenić dopiero za jakiś czas.
czyli jak spusci klub z ligi
[181]
czemu on siedzi w jakims baraku i czemu na stole stoi nocnik?
Jeszcze teraz Messi skrytykował wiceprezydenta Barcy. Haha w dupie się poprzewracało :)
No nie bardzo.
„Ani ja, ani nikt z mojego otoczenia nie prosił o poprawę kontraktu”, zakończył.
jaki on wspanialy! nie chce podwyzki, wzor do nasladowania
zlota pilka dla messiego. skromny, moze grac za mala kase, nie potrzebuje podwyzki.
No ja nie napiszę draco, kto tutaj wyrzucił szefową ze stołka niecnymi metodami...
gracz +1
Jaki ból dupy kibiców o tego Messiego i Neymara. Nie ma co pisać o tym. Milczenie jest złotem.
adrem. Masz rację. Nie będe pisał o Messim i Neymarze bo po co. Wkleję coś o Messim to już same hejty i krytyka Messiego. Z Neymarem to samo było przed sezonem że Neymar przepłącony przereklamowany piłkarz YT nie poradzi sobie w europejskiej lidze itp itd. Co mecz praktycznie jest najlepszy na boisku to przynajmniej trochę hejty ustały.
amen - mamy nadzieje, ze dotrzymasz slowa
Louis będę się starał naprawdę. Po prostu nie ma sensu. Ney strzela asystuje cisza na forum. Nie strzeli powiedzmy karnego czy na pustaka w ważnym meczu będzie wysyp komentarzy "Haha 57 mln nie umie trafić na pustą" " Przepłacona gwiazdeczka co nie umie strzelić karnego" " Mają swojego Gejmarka" itp itd
Pozdro
[201] To czas żebyś został bogaczem! Dobre :)
to na co piszesz? gdybys faktycznie siedzial cicho to bysmy cie ozlocili
Jaki ból dupy kibiców o tego Messiego i Neymara. Nie ma co pisać o tym. Milczenie jest złotem.
amen - mamy nadzieje, ze dotrzymasz slowa
The Reds wstrzelili sie z forma w odpowiednim momencie. Gdyby nie to, prawdopodobnie po sezonie juz Suareza na Anfield by nie bylo.
Skippy @SkippyLFC 5 min That will keep Suarez's admirers away, and if they are tempted I'm led to believe it will cost around a cool Ł102m to make an approach #LFC Skippy @SkippyLFC 1 min Also led to believe without CL qual the Ł102m drops to Ł80m so CL is the ultimate key to keeping Suarez & looking after our interests #LFC
trochę się chłopak pospieszył; mógł z tym kontraktem poczekać, aż Liverpool zapewni sobie grę w Lidze Mistrzów
Pizzi prawdopodobnie nowym trenerem Nietoperzy
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/liga-hiszpanska/juan-antonio-pizzi-nowym-trenerem-valencii/q3x2n
Eksperymentów ciąg dalszy ...
Ayala i Pizzi na zdjęciu obok.
Ale Hajto na ES2 pojechał po Serie A. Normalnie liga gorsza niż Ekstraklasa :)
Ale to za chwile nie przestanie dziwić, bo gorszą jeszcze nie ale kierunek prawdziwy, Seria A stacza się na równi pochyłej, kuźwa przecież tam nie ma klubu, który jest w stanie konkurować w LM.
[216]
a potem jakims chujem wlosi wykrecaja mistrzostwo swiata w czasach calciopoli i wicemistrzostwo kontynentu jako liga pograzona w kryzysie, gdzie 99% zawodnikow reprezentacji gra w swojej lidze
znawcy w opor
Uważaj Bull bu zaraz Neutm albo inny rodzynek wyskoczą z tekstami że nikt poważny się nie interesuje reprezentacjami i liczy się tylko piłka klubowa. Najlepiej dla fanów tego wątku jakby zlikwidowali mecze pomiędzy reprezentacjami.
Xabi Alonso chyba nie zamierza podpisywać kontraktu z Realem i idzie w ślady Valdesa.
Włosi permanentnie kręcą sobie bata na dupę, nie zdziw się jak poważniejsze trofea powąchają za 10 lat.
Liga ma się zajebiście, pełne trybuny na meczach, każdy sra po gaciach jak ma reprezentacje w grupie.
Pozdro znawca.
przeciez wlosi zdaja sobie sprawe z problemu frekwencji i zabieraja sie za zmiany, zreszta powiedz lepiej ile spotkan serie a ogladasz rocznie to sie dowiemy na jakiej podstawie snujesz swoje wspaniale wnioski
od ostatniej wygranej wloskiej druzyny w lm minely 3 lata, od ostatniej wygranej druzyny z primera division - 2, faktycznie szmat czasu
olaboga upadek ligi, trzeba szybko powiedziec balotellemu, gomezowi, higuainowi, tevezowi i llorente ze podjeli zla decyzje, a hiszpanom, ze taktyka 'prawa telewizyjne tylko dla barcy i realu' jest wspaniala i nie wplywa na obumieranie ligi
Nie oglądałem Serie A od bardzo dawna ale moje wyobrażenie o tej lidze to kamienne puste stadiony na których grają odpady, emeryci i noname'y.
ze tak zapytam z ciekawosci, davis, czemu nie udzielales sie w tym watku przed 2011?
Barkley czy Januzaj? #fpl
morrison, jesli ktos ma zgwalcic pajacow z manu, to wlasnie ich wychowanek
ze tak zapytam z ciekawosci, davis, czemu nie udzielales sie w tym watku przed 2011?
nie gadaj, coś tam się udzielałem
W FPL w tej kolejce nie warto dawać na kapitana Suareza. Mówię wam, bierzcie Hazarda albo Ramseya ale nie Suareza. Możecie też Lukaku ale na Suareza szkoda kapitana.
Dokładnie, nie bierzcie Suareza. Dzisiaj będzie grał na kacu bo ostro świętował podpisanie nowego kontraktu.
Ja też robie błędy, ale tego się normalnie nie da czytać.
łilszer zawieszony na dwa mecze (początkowo miał być jeden, ale dostał drugi za to, że się odwołał) za faka w manchesterze, ale wraca podolski, wiec jest jeszcze jedna alternatywa. martwi tylko brak koscielnego. vermalen zagral w tym sezonie niezbyt wiele i nie jest w rytmie meczowym. no, ale z drugiej strony ma szanse sie wykazac.
łilszer zawieszony na dwa mecze (początkowo miał być jeden, ale dostał drugi za to, że się odwołał) za faka w manchesterze, ale wraca podolski, wiec jest jeszcze jedna alternatywa. martwi tylko brak koscielnego. vermalen zagral w tym sezonie niezbyt wiele i nie jest w rytmie meczowym. no, ale z drugiej strony ma szanse sie wykazac.
[221]A na chuj mi tu wyjeżdżasz z ligą hiszpańską, o włoskiej pisaliśmy. To, że PD jest w dupie to nic nowego, broni się jedynie Barcą i Realem, i nie wiadomo jak długo jeszcze.
Nie wiem czy w ogóle zrozumiałeś co pisałem, nie chodzi o to, że Serie A jest na poziomie naszej ligi, tylko stacza się mocno, powoli staje się ligą przeciętną, takie drużyny jak Milan czy Inter, to zespoły do ogrania przez Szachtary i inne wynalazki, to nie są zespoły, które są w stanie walczyć o poważne trofea.
Do takich wniosków nie jest mi potrzebne oglądanie x meczów w sezonie ligi włoskiej. Może wiesz lepiej ale ja nie widzę nic co by zmieniało się pozytywnie we włoskim futbolu, wręcz przeciwnie.
no widzisz, a ja widze zmiany in plus, kluby sa zarzadzane madrze vide juve, napoli i fiorentina, inter buduje wlasny stadion, z milanem jest problem, bo klub przynosi zyski, ale one sa zabierane dla fininvestu
wiadomo, ze mecze takie tuzy jak cagliari i catania nie beda jeszcze przez dlugi czas zapelniac swoich stadionow tak jak to jest na wyspach, ale to tez efekt kryzysu ekonomicznego jaki w tej chwili szaleje we wloszech
i moze bys to wszystko wiedzial gdybys jednak troche lige ogladal, a nie skupial sie na tym jak serie a wyglada wg tak zwanych ekspertow
http://www.youtube.com/watch?v=phCSXKqKQuo
Wszyscy macie wyprane mózgi. Posłuchajcie wujka Sokoła, on Wam wskaże drogę, którą powinniście podążać aby wyrwać się z tego okrutnego uzależnienia.
Neutm
Czy Ty sugerujesz ze jestem kobieta kradnaca balwany?
Postanowiłem milczeć, kiedy okazało się, że matirixos w 219 przejrzał mój plan. Całe szczęście nie byłem wczoraj w odpowiednim stanie na napisanie posta. Także od teraz tylko o piłce klubowej.
W FPL w tej kolejce nie warto dawać na kapitana Suareza. Mówię wam, bierzcie Hazarda albo Ramseya ale nie Suareza. Możecie też Lukaku ale na Suareza szkoda kapitana.
ktos cos mowil o suarezie jako kapitanie? :D
nadczlowiek
Ja pie****. Suarez>Ronaldo>Messi>Ibra..........
Suarez to najlepszy piłkarz na świecie obecnie
Nawet nie ma co o tym dyskutować. Gość nie z tej ziemi. Ciekawe ile utrzyma tą formę.
W takiej lidze hiszpańskiej pewnie by już miał ze 25 bramek
Nie przesadzaj myślę że już miałby koło 35.
Suarez to najlepszy piłkarz na świecie obecnie
W takiej lidze hiszpańskiej pewnie by już miał ze 25 bramek
O dziwo niektórzy posłuchali heheh
no i super, od stycznia suarez bedzie gwalcil katalonie w barwach krolewskich
no i super, od stycznia suarez bedzie gwalcil katalonie w barwach krolewskich
No i królewscy dadzą mu tyg. 500 tys funtów tyg haha
Co do calcio to można byłoby coś dodać, ale nie ma potrzeby, bo Bullz wytoczył tyle argumentów, że chyba wszystko jasne. ;)
Szkoda tylko, że im lepszy piłkarz, tym większy głupek.
no ale stadiony to w Italii mają nędzne; raptem dwa na europejskim poziomie
z dwóch Manchesterów wolałbym City obejrzeć :|
Które dwa? Z nowoczesnych to chyba tylko Juventus Stadium. Z tych wielkich Stadio Olimpico i Stadio Giuseppe Meazza, ale wymagają modernizacji. Ewentualnie jeszcze Stadio San Paolo można zaliczyć moim zdaniem do dużych, europejskich obiektów na poziomie. Ale też jest wiekowy i zniszczony. Stadio San Nicola podobnie.
bure; ten turyński i San Siro, które pewnie wymaga modernizacji, ale i bez niej wygląda europejsko; reszta to szrot
Luis Suarez w 12 meczach tego sezonu strzelił więcej goli w Premier League, niż Torres w barwach Chelsea przez trzy lata.
Nie no, ja bym Stadio Olimpico nie skreślał. Też jest kozakiem, w końcu jako ostatni włoski stadion gościł finał Ligi Mistrzów. Chociaż osobiście też preferuję San Siro.
Generalnie jednak wszystko do remontu, przydałby się wielki turniej we Włoszech...
Luis Suarez w 12 meczach tego sezonu strzelił więcej goli w Premier League, niż Torres w barwach Chelsea przez trzy lata.
Och jakie to zabawne. Ten sam Torres nadal jest najskuteczniejszym obcokrajowcem w całej historii Liverpoolu. I co ty na to?
Kurwa nie mogę patrzeć na tą nędzną grę Borussi. Dobrze, że za kilkadziesiąt minut przerwa zimowa :/
proszę cię, bieżnia i wygwizdów; jak w Chorzowie
Na takich stadionach to bym zakazał rozgrywać mecze. Koszmar.
Nie no, ja bym Stadio Olimpico nie skreślał. Też jest kozakiem
proszę cię, bieżnia i wygwizdów; jak w Chorzowie
Faktem jest ze stadiony komunalne to szrot i jedynym nowoczesnym obiektem jest stadion Juventusu. McDonald's blisko San Siro tego nie zmieni.
Wiem, ale czy ja cos pisalem o McD obok Juventus Stadium?
Borussia Dortmund w fatalnej dyspozycji. Muszą się otrząsnąć, jak tak dalej pójdzie to może być problem z obecnością w Lidze Mistrzów w przyszłym sezonie. A w tym - w meczach z Zenitem.
Leverkusen też dostało po dupie, więc w sumie porażka bez konsekwencji. Ale jedno już wiadomo, jak Bayern nie gra to faworyci w bundes też nie wygrywają. Kolejka już teraz na plus, szkoda że Bayern dopiero w lutym sobie za nią przewagę powiększy.
jak to bez konsekwencji? wystarczy, ze jutro druga borussia zremisuje i dortmund wypadnie z top3.
druga borussia
No to napisałem, że bez konsekwencji. Gladbach nie utrzyma się w pierwszej trójce, niezależnie od formy Dortmundu, nie mają drużyny na to.
Co ciekawego zrobił Ronaldinho, że zasłużył sobie na czerwień :]?
Nic nie zrobił
chociaż tutaj już powinien dostać kartkę
to wyglada na klasyczny przypadek z turnieju pastuchów, kitajców którzy nie nadążają i pewnie koszą go ile się da, a sędzia jest z Tadżykistanu i nie widzi takich akcji ....
swiezo po the spectacular now jestem, swietny film, woodley mega uroczo wypadla, polecam
btw
Corriere della Sera informuje, że Clarence Seedorf będzie na 100% nowym trenerem Milanu. Holender osiągnął pełnię porozumienia z Silvio Berlusconim i wrócił wczoraj do ojczyzny. Kontrakt dla 37-latka jest już na etapie przygotowywania, ale zostanie on podpisany nie wcześniej niż w lutym. CdSera donosi także, że Adriano Galliani spędzi w Brazylii czas świąteczny właśnie z przyszłym szkoleniowcem Milanu. Dwaj bezwłosi dżentelmeni będą rozmawiać o zespole. W tym miejscu warto przypomnieć, że Seedorf jest wielkim zwolennikiem talentu swojego kolegi z Botafogo, 19-letniego Dorii.
no tez, tez, taka girl next door
w ogole lubie sobie zapodac takie leniwe high school lekkie filmy, z tego gatunku polecam jeszcze palo alto, ca
Ktoś podmienił Welbecka i Younga. Może naczytali się teorii o odstrzałach i postanowili poprawę :>
A za Pogbe ktoś podmienił Carlosa
http://mixgol.pl/23235,Pogba_fantasycznie_podkr%C4%99ca_pi%C5%82k%C4%99_przy_tym_golu
No i niby jest, ale smakuje zupełnie jak zwycięstwo w turnieju sparingowym. Odnotowano, miły obrazek i tyle, spodziewałem się więcej pod kątem emocji związanych ze zdobyciem pucharu, ale potwierdza się tylko, że kms to w gruncie rzeczy nic wielkiego i słusznie jest przez Europę pomijane. Zresztą, nawet piłkarze bayernu jakoś super nie fetowali, była radość, ale bez przesady.
Ale za to mecz o trzecie miejsce był najlepszy na całym turnieju. A w Eurosporcie nie został pokazany. Mają pecha.
No to chyba osoba, która to obstawiła dzisiaj w nocy nie będzie spała :) Wszędzie obstawił kto strzeli pierwszego gola w meczu. Skubańcowi został typ "Ramsey strzeli pierwszego gola z Chelsea" - jeżeli tak będzie to za 2 funty trafi 300 tysięcy funtów :D
Plus pewnie jakiś podatek od tego :)
No został mój najwyższy kurs ze wszystkich, ale kto wie :) Już chyba lepiej, żeby Arsenal faktycznie nie strzelił gola, niż miałby to zrobić inny zawodnik niż Ramsey - piszę o perspektywie obstawiającego :D Bo każdy wie, że jutro na Emirates Arsenal wygrywa 3-1 z Chelsea.
a w cagliari niezle jazdy, ich prezydent zalicza meltdown godny alphy_omegi:
Nainggolan na pewno odejdzie. Nie mówimy tu nawet o styczniu, to może wydarzyć się jutro. Chce go 6-7 klubów i nie mogę go znowu zatrzymywać. To nie jest kwestia pieniędzy, nawet jeśli dadzą mi za niego mniej, to nadal odejdzie. Jeśli chce tu zostać, to ja go odeślę. Gramy na stadionie godnym Serie C, nasi piłkarze od dwóch lat podróżują po Italii, bo nie pozwolono nam występować na naszym obiekcie. W takich warunkach nie będę nikogo zatrzymywać. Od jutra każdy może opuścić Cagliari, jeśli taka jest jego wola. Jeżeli ktoś chce zostać, to jego problem. Ja bym nie zostawał. Czy to także tyczy się Astoriego? Wszystkich!
Tam poniżej Napoli to w ogóle dziwne, że są jeszcze jakieś kluby piłkarskie.
KMŚ obiecałem sobie, że obejrzę ale skończyło się na półfinale z Bayernem i fragmentach z Mineiro. Ten nastrój na pustawych stadionach tak na mnie podziałał, że nie widziałem ani meczu o 3 miejsce, ani finału. W ogóle ten turniej to miałby sens jedynie gdyby się odbywał w Europie, gdzie przynajmniej kibice zrobiliby atmosferę.
Piłkarze FC Nuernberg zostali pierwszą drużyną w 50-letniej historii Bundesligi, która na półmetku rozgrywek nie ma na koncie żadnego zwycięstwa. W 17 kolejkach zawodnicy tego klubu zanotowali jedenaście remisów i sześć porażek.
Są chłopaki w formie :D
Najlepsze, że Cagliari wcale nie gra tak źle. Taki rasowy średniak, ale mieli gorsze sezony, obecnie się jednak ustabilizowali i trzymają się w samym środku stawki.
Dzisiaj Derby della Madonnina inne niż większość ostatnich, bo mocniejsza na papierze jest niebieska strona Mediolanu. Ale ta czerwona pokazała w meczu z Romą, że też może. Będzie się działo.
Alternatywa - równie ciekawa,jeśli nawet nie bardziej - to mecz PSG z Lille. Lider kontra trzecia drużyna. Jedyne dwa kluby obok Monaco, które mają realne szanse na tytuł we Francji.
Patrząc na skład w jakim wychodzą kuraki to Soton-Tottenham może być dzisiaj najlepszym spotkaniem.
z taka gra to spurs spadna z ligi, oni gorsi od milanu nawet sa, bo nasciagali same talenty i sprawdzonych zawodnikow za ponad 100 baniek, a tu kupa :D
To w ogóle jest trudne do ogarnięcia. Skład teoretycznie bardzo dobry, połączenie młodych talentów i doświadczonych wyjadaczy, a grają tragicznie. Nie wiem, może za dużo nowych w jednym okienku i brakuje tego zgrania, ale coś trzeba zmienić. W Tottenhamie potrzeba trenera, który wstrząśnie.
Nie przesadzaj. Spadek im nie grozi.
A co do zawodników to fakt, że nie ze wszystkimi trafili. W końcu ten śmieszny Paulinho nawet na naszą Ekstraklasę był za słaby.
Wstrząs to oni mieli, wprowadzając do składu z 8 nowych zawodników. IMO tu trzeba czasu i wywalenie AVB było głupotą. Co do Soldado to akurat mi go szkoda, problemy osobiste mogły mocno wpłynąć na jego grę i to jednak widać teraz.
BTW. davis to troll czy jak, bo nie ogarniam chyba do końca?
Fakt, że "świeżych" jest dużo i zgrania nie widać, ale i tak się jakby zacięli. W końcu na początku sezonu utrzymywali się w czołówce i nie odstawali w walce o czołowe lokaty. Często fartownie (karny, Soldado, 1:0), ale jednak. Wiele drużyn przemeblowywało składy gruntownie, a jakoś bardziej to działało.
Ja widziałbym na ławce Tottenhamu angielskiego trenera. Takiego, który zaszczepi w tych piłkarzach rasowy styl Premier League.
kubinho --> kiedy on naprawdę jest słaby. Jego jedyną mocą jest fakt, że zakochał się w nim Scolari i lansuje go w reprezentacji.
Stra - > a po co im rasowy styl Premier League, skoro City czy Southampton nie grają w tym stylu i sobie radzą dobrze?
Skład mają w miarę kompletny choć trochę na mój gust brakuje im jakiegoś dominatora w środku pola oprócz Sandro. Capoue nie spisuje się zbyt dobrze, Erikson raczej też, a Dembele to dla mnie bardziej skrzydłowy niż CM.
Co ciekawe, z tego dzisiejszego szaleństwa ich tymczasowego trenera może coś być, kto ma coś zmienić niż zawodnicy, którzy tyle nie grali.
Tak poza tym, to nie widzę tam w ogóle atmosfery, tyle nowych graczy jest w składzie, połowa z nich pewnie nawet po angielsku dobrze nie gada. No i są jeszcze takie kwiatki jak BAE i Adebayor.
davis -> nie, nie jest słaby.
Obejrzę dziś Milan z Interem, czyli kryć się, bo będzie najnudniejsze spotkanie w Serie A w tym sezonie.
Ja widziałbym na ławce Tottenhamu angielskiego trenera. Takiego, który zaszczepi w tych piłkarzach rasowy styl Premier League.
kubi -> Dobra, może z rasowym przesadziłem, ale mogliby spróbować czegoś szalonego. W Chelsea opcja z (nie)tymczasowym trenerem po zwolnieniu Villasa-Boasa okazała się sukcesem. Di Matteo dał radę.
Może by dać szansę Sherwoodowi, w końcu uczył się od Redknappa. A nuż się to okaże sukcesem. Na razie niech ogarnie bałagan po Portugalczyku, jeśli się uda to respekt.
ciekaw jestem ile jeszcze wody w Tamizie upłynie nim ktoś w końcu tego Lallanę wykupi z Southampton
Atletico ma mistrza jesieni.
Nie trzeba Suareza, żeby zgwałcić Barcelonę.
I CO MATRIX, NEJMAR ZA 100 MLN JAKOS NIE POMAGA
Ale mecz, w sumie Barcelona to nie Real, gdzie gwałcą ich pastuchy.
[296] hehe, jeszcze napisz, że przyjedziesz mi wpier**lić i spełnisz wymogi typowego dzieciaka.
ogladales cala polowe? to stul pysk, bo to co pokazala barca w pierwszym kwadransie to szal uja
hohoho, mam nadzieje ze hiszpanski zwiazek zajmie sie tym faulem na Sergio..
przy wyniku 2-1 kurs 2.4 na barce, zal bylo nie zagrac
No właśnie liczy się jak się wypada przynajmniej po 1 połowie a nie jak wygląda gra w 15 minutach, a Ty od razu piane toczysz.