Tak czytałem trochę o tej książce i myślę że to może być dobry wybór ? Ktoś przeczytał i może wyrazić opinię ?
Piknik na skraju drogi - Bracia Strugaccy
Ja jestem w trakcie czytania i muszę przyznać, że czyta się świetnie. Dobry, ciężki klimat, charyzmatyczni bohaterowie, ciekawe choć nie przesadzone sytuacje. Polecam
i ja miałem wątpliwości - czy czytać tę książkę? W końcu gruba. Przeczytałem, ale nie zrozumiałem - odradzam.
Czytałem to bardzo dawno, ale zapamiętałem jako bardzo dobrze napisane, ciekawe, niegłupie s-f. Podobała mi się narracja, dobre tłumaczenie, i klimat godny Chandlera.
Ogólnie rzecz biorąc to jest to dosyć niebanalna książka. Żeby nie powiedzieć - dosyć ciężka.
Przeczytałem jakiś czas temu, nawet mi się podobało ale nie jestem pewien czy ją w 100% zrozumiałem. :)
[3] :D
mała książeczka, dość poważna i trochę skłaniające do autorefleksji... co to za problem iść do biblioteki i trochę tam przeczytać, a przy okazji wypożyczyć też inne? Masz tak mało czasu, że książkom go żałujesz?
Dzięki za rady i myślę , że ta książka przypadnie mi do gustu . Uwielbiam niedopowiedziane szczegóły :) [7] Wiadomo w końcu Tarkovski tworzył na podstawie dzieła Strugackich . Pytam was , bo u mnie w bibliotece nie ma tej książki i czy warto kupować , ale przekonaliście mnie i z czystym sercem i na własną odpowiedzialność kupię to !
Przeczytałem - słabizna straszna i nie dlatego, że jest trudna książka, ale po prostu zabija nudą. Goście przez 1/4 książki idą po magiczny pustak ukryty gdzieś w garażu w strefie.... Bardziej polecam przeczytanie czegoś rodzimych "zapomnianych" autorów s-f, jak chociażby coś Zajdla. Osobiście odradzam.
@up - Chyba jednak za trudna.
PS Jesli książka kogoś o mało nie zabiła nudą to niech do filmu Tarkowskiego nawet nie podchodzi.