Witam wszystkich, mam do was takie pytanie, a dokładnie dwa. Po pierwsze, stworzyłem konto na paypal, gdy wchodzę w zakładkę "Moje konto" Jest taki komunikat/wiadomość "Proces tworzenia konta nie został jeszcze ukończony. Dodaj kartę kredytową lub debetową do Twojego konta PayPal, aby dokonywać błyskawicznych płatności." Nie wiem dokładnie, karty debetowej ani kredytowej nie posiadam, i jak na razie nie zamierzam, konto będę doładowywał przelewem tradycyjnym w banku, jeżeli nie dodam tych kart do konta, to nie będę mógł kupować rzeczy np. Steam, Origin, itd ? Czy nie muszę tego dodawać, i będę mógł normalnie kupować ?
Pytanie drugie związane z steam i płaceniem przez PP. W okienku wybrania metody płatności mam podać dane, zakładam, że muszą być takie same jak na pp, ale co to jest adres bilingowy ? Czy to jest kod który nazywa się Identyfikator przelewu, czy to po prostu mój adres, pod którym mieszkam ? Liczę na szybką pomoc, i dzięki z góry ;d
Nie musisz dodawac karty kredytowej/debetowej, bedziesz mogl dokonywac wplat przelewem. Dodaj tylko swój rachunek bankowy do pay pal. Wszystko jest dobrze opisane.
Adres bilingowy to jest Twoj nr konta. W pierwszym okienku wpisujesz polowe liczb w drugim reszte.
Adress billingowy to twój adres domowy. Kharman dobrze sie czujesz?
Adres billingowy to adres, który masz podany na rachunku konta bankowego, z którego będą wpływały środki.
Z tego co się orientuję, zamiast karty można dodać bank - przynajmniej kiedyś się dało, nie wiem jak teraz, bo mam podpiętą kartę, a i na samego PP się nie loguję w ogóle..
Bez powiązanej karty będziesz mógł korzystać wyłącznie z pieniędzy które wpłacisz na konto PP, z kartą możez nic nie mieć PP po prostu obciąży kartę.
Adress billingowy to twój adres domowy.
Dobra, już trochę załapałem, ale gubię się, bo chcę przelać na paypal 50zł żeby kupić na steam cs complete za 11,49€, a pieniędzy nie chcę wyrzucić w błoto,
Arxel, mówisz że to adres który mam podany na rachunku konta bankowego, mógł byś trochę mi wyjaśnić, bo jestem zielony jeśli chodzi o takie przelewy z paypal na steam itd.
Kharman, czyli tak jak myślałem, że wystarczy to, że będzie doładowane konto paypal, a jeśli adres bilingowy to adres domowy, to co miał bym wpisać w 1 tabelce i co w 2, bo nie wiem, u góry ulica i nr domu, a na dole miejscowość, kod pocztowy i województwo ?
OK, wpisałem w adres bilingowy mój adres domu, i zatwierdzilo, i otworzyło się okno do zalogowania na paypal, dzięki za pomoc ;D
w Polsce płatność kartą przechodzi bez sprawdzenia adresu zamieszkania. Przejdzie najprawdopodobniej każdy poprawny adres. Oczywiście najlepiej wpisać swój na który jest zarejestrowana karta.
np. w UK płatność kartą przejdzie dopiero po podaniu poprawnego adresu zamieszkania - takie dodatkowe zabezpieczenie. W sumie sprawdzany jest numer domu + liczby z kodu pocztowego.
[2] Wielka_Wieśniara Fail. Adres bilingowy to wlasnie adres przypisany do konta bankowego, zwykle domowy. Numer konta to numer konta.
RygielV2 Jesli ci sie nie spieszy, to poczekaj z zakupem. CS Complete niemal na pewno bedzie jeszcze -75% przed koncem promocji (22 lipca).
Spoko, 22 jest w poniedziałek, a jeżeli wyślę pieniądze z paypal w weekend na steam to dojdzie, czy tak jak w banku że tylko od pn-pt ?
jeśli wybierzesz opcję błyskawicznego dodania pieniędzy to będą na pp w ciągu godziny
jeśli wybierzesz opcję błyskawicznego dodania pieniędzy to będą na pp w ciągu godziny
W większości przypadków.
Chyba, że akurat twój bank chwilowo zniknie z listy do wyboru albo pieniądze idą drugi dzień i coś ich nie widać.
Dobra, powiedzcie mi jeszcze jedną rzecz, wypełniam dane na steam i odpala się strona paypal i mam sie tam zalogować, loguję się i mam 2 opcje do wyboru, jedną zapłacenie przez kartę a drugi to przelewem bankowym na paypal, biore bankowy i nie mam żadnego okienka żeby wybrać, prócz jednego "Nie czekaj, zapłać kartą" To da się kupować przez paypal bez karty na steam czy nie ?
Jak zapewne większość wie pojawiły się w Polsce karty PaySafe. Można je dostać nawet w kioskach (niektórych). Nie trzeba więc mieć konta w banku, karty kredytowej czy konta w PayPal by dokonywać zakupów w internecie. PaySafe Card honorowany jest np. na Steamie.
logujesz się wtedy na pp i jak będzie na nim odpowiednia kwota to transakcja zakończy się sukcesem
Dobra, mój pierwszy raz to był kupowania na steam, i już wiem co i jak, karty nie trzeba mieć, tamto mi wyszkoczyło, dla tego, że brakło mi niecałej złotówki, i kupiłem sobie gta complete i deus ex zamiast cs.
A można też opłacać allegro za pomocą paypal ?
Można jeśli sprzedawca zaznaczy taka opcję.
Znaczy mi nie chodzi o płacenie za kupno przedmiotu, tylko opłacenie za korzystania z konta, ten procent który allegro pobiera sobie za wystawianie i sprzedanie przedmiotu.