Witam, czy przy kreacji konta na serwisie PayPal trzeba podać mail taki sam jaki się podawało przy otwieraniu rachunku w banku? Jeśli nie to jakie informacje muszą być takie same jak w przypadku tworzenia konta bankowego? Zapewne jest to imie, nazwisko i nr. rachunku (obviously obvious), ale jest coś jeszcze?
Za odpowiedź bardzo dziękuję.
czy przy kreacji konta na serwisie PayPal trzeba podać mail taki sam jaki się podawało przy otwieraniu rachunku w banku?
Nie
Jeśli nie to jakie informacje muszą być takie same jak w przypadku tworzenia konta bankowego?
Moim zdaniem numer rachunku, imię i nazwisko.
Z danymi nie kombinuj, tylko podaj prawdziwe, bo bo jakimś czasie każą ci je zweryfikować poprzez wysłanie zdjęcia dowodu albo prawa jazdy.
Okej, konto na PayPal'u już założyłem.
Mam kartę debetową Master Card w PKO i gdy próbuję ja powiązać to wyskakuje taka informacja
"Niestety nie możemy dodać tej karty. Spróbuj dodać do swojego konta inną kartę."
Czy muszę najpierw kartę aktywować, żebym mógł ją powiązać z PP? (Tzn. wykonać pirewszą transakcję lub wypłacić jakąś ilość gotówki) czy po prostu ten typ karty nie jest obsługiwany i pozostaje mi powiązanie rachunku bankowego z PP?
Z kartami debetowymi PKO zawsze byl jakis problem na PayPalu. Pogoogluj, sporo informacji jest o tym w sieci, np :http://klocus.pl/4,pl,blog,entry-5-powiazanie-karty-pko-bp-z-paypal.html
Hmm, skoro karty nie da rady powiązać to może rachunek bankowy, tak abym mógł później przelać środki z rachunku na konto PayPal? Wiem, że pewnie zadaje błahe pytania ale w tym jestem najprościej mówiąc - zielony :)
EDIT: Mniejsza, wpisałem dane do powiązania rachunku (nazwa banku i nr. iban) myślę, że dane dobre, trzeba teraz poczekać 2-3 dni aż PP przeleje dwie drobne kwoty. Jeśli wpisałem PKO BP a nie pełną oficjalną nazwę to raczej nie będzie tragedii?
Powinieneś mieć te drobne kwoty od razu na koncie (ja tak miałem). Jeżeli będziesz miał w przyszłości dużo wpływów to będziesz musiał udowodnić, że to Twoje konto PP wysyłając skan dowodu lub paszportu, skan opłaconego np. rachunku za gaz itp. Ale o to Cię proszą chyba przy przekroczeniu 10 tysięcy :)
Spróbuję jeszcze raz, teoretycznie minęły dwa dni od kiedy PP powinien wpłacić drobne kwoty, na pko dalej zero. Spróbowałem jeszcze raz, wpisałem tym razem w nazwie banku PKO BP SA, a iban to jak rozumiem PL i po PL mój nr rachunku, wszystko jednym ciągiem bez spacji?
A jeszcze jedno i ostatnie pytanie. Mam jeszcze nieaktywną kartę (nie dane mi jeszcze było dokonać transakcji lub wypłaty z bankomatu) to nie ma żadnego odzwierciedlenia na mój rachunek bankowy, tzn. przy nieaktywnej karcie pieniądze przesłane dla mnie dojdą na mój rachunek?