Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: PayPal - pytanie

31.08.2015 19:11
preDratronIX
1
preDratronIX
88
Generau

PayPal - pytanie

Witam, czy przy kreacji konta na serwisie PayPal trzeba podać mail taki sam jaki się podawało przy otwieraniu rachunku w banku? Jeśli nie to jakie informacje muszą być takie same jak w przypadku tworzenia konta bankowego? Zapewne jest to imie, nazwisko i nr. rachunku (obviously obvious), ale jest coś jeszcze?

Za odpowiedź bardzo dziękuję.

31.08.2015 20:21
2
odpowiedz
zanonimizowany561661
45
Senator

czy przy kreacji konta na serwisie PayPal trzeba podać mail taki sam jaki się podawało przy otwieraniu rachunku w banku?

Nie

Jeśli nie to jakie informacje muszą być takie same jak w przypadku tworzenia konta bankowego?
Moim zdaniem numer rachunku, imię i nazwisko.

31.08.2015 20:44
3
odpowiedz
zanonimizowany305250
161
Legend

Z danymi nie kombinuj, tylko podaj prawdziwe, bo bo jakimś czasie każą ci je zweryfikować poprzez wysłanie zdjęcia dowodu albo prawa jazdy.

02.09.2015 16:48
preDratronIX
4
odpowiedz
preDratronIX
88
Generau

Okej, konto na PayPal'u już założyłem.

Mam kartę debetową Master Card w PKO i gdy próbuję ja powiązać to wyskakuje taka informacja

"Niestety nie możemy dodać tej karty. Spróbuj dodać do swojego konta inną kartę."

Czy muszę najpierw kartę aktywować, żebym mógł ją powiązać z PP? (Tzn. wykonać pirewszą transakcję lub wypłacić jakąś ilość gotówki) czy po prostu ten typ karty nie jest obsługiwany i pozostaje mi powiązanie rachunku bankowego z PP?

02.09.2015 17:03
nagytow
5
odpowiedz
nagytow
146
Firestarter

Z kartami debetowymi PKO zawsze byl jakis problem na PayPalu. Pogoogluj, sporo informacji jest o tym w sieci, np :http://klocus.pl/4,pl,blog,entry-5-powiazanie-karty-pko-bp-z-paypal.html

02.09.2015 17:46
preDratronIX
6
odpowiedz
preDratronIX
88
Generau

Hmm, skoro karty nie da rady powiązać to może rachunek bankowy, tak abym mógł później przelać środki z rachunku na konto PayPal? Wiem, że pewnie zadaje błahe pytania ale w tym jestem najprościej mówiąc - zielony :)

EDIT: Mniejsza, wpisałem dane do powiązania rachunku (nazwa banku i nr. iban) myślę, że dane dobre, trzeba teraz poczekać 2-3 dni aż PP przeleje dwie drobne kwoty. Jeśli wpisałem PKO BP a nie pełną oficjalną nazwę to raczej nie będzie tragedii?

02.09.2015 19:05
nagytow
7
odpowiedz
nagytow
146
Firestarter

Bedzie ok.

03.09.2015 08:25
Łyczek
😊
8
odpowiedz
Łyczek
228
The Chosen One

Powinieneś mieć te drobne kwoty od razu na koncie (ja tak miałem). Jeżeli będziesz miał w przyszłości dużo wpływów to będziesz musiał udowodnić, że to Twoje konto PP wysyłając skan dowodu lub paszportu, skan opłaconego np. rachunku za gaz itp. Ale o to Cię proszą chyba przy przekroczeniu 10 tysięcy :)

04.09.2015 19:05
preDratronIX
9
odpowiedz
preDratronIX
88
Generau

Spróbuję jeszcze raz, teoretycznie minęły dwa dni od kiedy PP powinien wpłacić drobne kwoty, na pko dalej zero. Spróbowałem jeszcze raz, wpisałem tym razem w nazwie banku PKO BP SA, a iban to jak rozumiem PL i po PL mój nr rachunku, wszystko jednym ciągiem bez spacji?

04.09.2015 19:08
Łyczek
😊
10
odpowiedz
Łyczek
228
The Chosen One

Dobrze rozumiesz :)

04.09.2015 19:20
preDratronIX
11
odpowiedz
preDratronIX
88
Generau

Dzięki Łyczek, dobry kolega z Ciebie.

05.09.2015 23:05
preDratronIX
12
odpowiedz
preDratronIX
88
Generau

A jeszcze jedno i ostatnie pytanie. Mam jeszcze nieaktywną kartę (nie dane mi jeszcze było dokonać transakcji lub wypłaty z bankomatu) to nie ma żadnego odzwierciedlenia na mój rachunek bankowy, tzn. przy nieaktywnej karcie pieniądze przesłane dla mnie dojdą na mój rachunek?

Forum: PayPal - pytanie