Cześć jutro mam odstać oculus rift i chciałbym się kogoś tu zapytać jak wygląda sprawa z grami , chodzi mi o konfigurację jakie programy pobrać i jak to się je.
ja mam oculus i tez kupilem nie dawno i mam problem bo kiedy wlacam jakokolwiek demowke ktora pobralem to pokazuje mi obraz tylko na monitorze komputera a w oculusach nie wiesz moze o co chodzi?
a moglbys podac mi linki do gier na ktorych dziala, chociaz jedna jak wiesz ze dziala? ja pobieralem ze storny oficjalnej oculusa i albo jak prubowałem wlaczyc gre to pokazywal sie błąd lub tylko gra bylo na monitorze
zeoworks.com/pages.php?page=slendytubbiesii Takie gówienko.
Ta strona to RiftEnabled ?
ale wogole jesli twierdzisz ze nie wszystkie gry dzialaja, bo ja pobieralem demowki z strony [link] to wszystkie powinny dzialac bo mi chodzi tylko i wylacznie o demowki z tej strony
Te programy są potrzebne do grania w gry
+Tridef 3d
+TriDef-3D-Oculus-Rift-Add-on-1.0b8
+ Oculus rift sdk
Jaką wersję okulusa masz dk1 czy dk2?
najlepsza strona do demek
https://share.oculus.com/category/all#eyJjYXRlZ29yeSI6ImFsbCIsInNvcnQiOiJhbGwiLCJwbGF0Zm9ybSI6WyJwYyJdLCJnZW5yZSI6W10sIm9mZnNldCI6MH0=
ja pobieralem te programy z oficjalnej strony [link] i powinno byc potzrebne tylko to jesli jet tylko to na tej stronie
mam wersje dk2
to co wiecie o co chodzi? z tym obrzem na monitorze a w oculusie nie? bo sterowniki z oficjalnej strony pobralem czyli SDK i RUNTIME najnowszy
bede bardzo wdzieczny za pomoc
wlasnie nie mam zadnej glebi bo nie moge zadnej gry wlaczyc
nie bo z tego co jest na stronie oculusa widze ze potrzebne jest tylko runtime i sdk i nie pisze nic wiecej o tych co piszesz
w panelu sterowania kartą graficzną wykryłeś oculusa i czy jak masz go włączonego to widać przez niego pulpit?
mógłbys powiedziec jak to sprawdzic? bo mam tylko w pasku obok daty i godziny znaczek oculusa i jak w to wchodze to mam wszystkie opcje oculusa
moge ci pomóc jedynie jeśli masz amd kartę
i czy widzisz pulpit przez oculusa?
jak zobaczyc pulpit przez oculusa?
czy wystraczy ze jest podlaczony?
wiesz chociaz gdzie wejsc zeby popatrzec w oculusach na pulpit czy trzeba cos wlaczyc czy po prostu jak wlaczony jest oculus to powinienem widziec pulpit?
tak jeśli jest podłączony powinieneś widziec pullpit
jeśli masz kartę nvidii prawym na pulpicie >rozdzielczość ekranu>wykryj monitory
tak wszedlem w rozdzielczosc ekranu i jest napisane tylko wykryj u góry czy to o to chodzi?
sa tam 2 ekrany i jak klikam wykryj to nie wykrywa
a ile powinno byc ekranow tam bo mam 2 i nie wykrywa nowego bo moze ten 2-gi to oculus?
ten drugi to napewno oculus
wiesz co zrób
tam gdzie jest napisane wiele ekranów daj powiel te ekrany (nie rozszerz) i zatwierdź
a jesli masz oculusa to podaj mi link do gry w ktora lubisz grac i ja sprobuje ją pobrac i zobaczymy czy bedzie mi dzialac
jeśli nie widzisz pulpitu to co pi po demie i tak nic nie zobaczysz
świecą się kontroliki tam gdzie trzeba ?
podłączyłeś kablem hdmi do komputera?
podłączyłeś kabel usb do komputera?
podłączyłeś zasilacz?
wszystko sie swieci i jest podlaczone ale nie slyszalem nigdy o tym ze pulpit widac w oculusach
mam to 3 dni i nawet sie nie pobawilem tylko to co jest w runtime to udalo m isie wlaczyc czyli to co sie siedzi przy biurku wiesz o ktoro chodzi?
dzieki za wszystko jtro dam znac jak mi poszlo obserwuj ten post pozdrawiam