Witam wszystkich. Szukam nowego telefonu. Aktualnie mam lg p970 jednak chce go zmienić. Myślę nad HTC Sensation XE lub Iphone 4 (chociaż myślę że nie warto) do wydania mam ok1300zł ewentualnie trochę więcej jak będzie warto. Telefonu będę używał do muzyki, internetu, kilka gier czy filmów. Dlatego ekran ma być dość spory (wiem że w iphonie nie jest) ale też nie do przesady nie chce nosić patelni w kieszeni typu 4,7 i więcej. Co byście radzili? Jakieś propozycje lub rady? :) z góry dziękuję za pomoc :) (a i właśnie jak ktoś chętny to lg na sprzedaż ale to tak na marginesie) :D
Bardzo prosta sprawa: SGS 2. W tej cenie nówkę kupisz.
Choć czy to ma sens to w sumie nie wiem. Jakiejś przepaści między nim a P970 nie ma. IMO lepiej by było dozbierać do czegoś z wyższej półki, bo za niewiele więcej możesz już dostać LG 4X albo HTC One X.
no tak właśnie myślałem ale czy HTC nie jest lepszy? Po pierwsze nakładka która wygląda ładnie ale i muzyka bo gdyby nie słuchawki to nawet bym się nie zastanawiał czy nie brać samsunga :)
Sensation to klasa niżej niż SGS2, powiedziałbym że nawet niżej niż twój obecny LG.
no tutaj raczej na pewno się nie zgodzę. nie tylko pod względem podzespołów bo w lg jeden rdzeń w sensation dwa i jeszcze wyżej taktowane. ramu więcej może nie dużo ale zawsze. no i wsparcie. do mojego lg jeszcze nie ma androida 4,0 a tam już dawno się pojawił ;p
Masz rację, pomieszało mi się z P920.
Co nie zmienia faktu, że Sensation jest nieopłacalny.
No może i masz rację. Kuszące są te słuchawki, a może wiesz jak z jakością muzyki w samsungu??
Galaxy S2
Daj spokój, te słuchawki to bubel.
Z jakością muzyki źle nie jest, nie aż tak dobrze jak w SGS1, ale wciąż jest to przyzwoity poziom.
yhmm no może i tak, ale jednak jeszcze bym musiał zainwestować w słuchawki. No ale faktycznie baardzo dużo ludzi poleca S2 moze i to faktycznie dobry wybór :)
Słuchawki w miarę dobre można kupić za 50zł więc na to czy są słuchawki w zestawie nie patrz, bierz galaxy S2, ze względu na dużą bazę użytkowników a co za tym idzie dużo custom romów.
no nie wiem czy będą takie dobre no ale macie rację chyba wart jest swojej ceny :) dobra dzięki za doradzenie i chyba się na niego skuszę :)
A może Samsung Galaxy S Plus? Do kupienia w tej cenie i jeszcze zostanie na porządne słuchawki.
Jest odrobinę mniejszy niż Samsung Galaxy SII (SII ma 4,3'' a S+ 4,0''), ale z odrobinę szybszym procesorem (1,4 GHz).
Jedyna jego wada, to gówniany aparat fotograficzny. Tak to spełnia wszystkie Twoje wymagania.
http://www.samsung.com/pl/consumer/mobile-phone/mobile-phones/smartphone/GT-I9001HKDTPL
[13]
Dziś nie prima aprilis. Z resztą dowcip dość niesmaczny.
Egoleech - rozwiniesz swoją jakże niebanalną myśl? Nie rozumiem dlaczego uważasz to za niesmaczny dowcip, pisze całkiem poważnie.
taa. chodzi mu o to że s2 ma dwa rdzenie i więcej ramu i to zdecydowanie więcej ramu. nie nie jednak wolę s2 bo nie byłoby sensu zmieniać lg p970 na s+ :)
Oczywiście, że mogę rozwinąć.
Dlatego, że S+ już w momencie premiery był dość kuriozalnym tworem: "+" zdawał się sugerować, że to coś więcej niż zwykły "S", a tymczasem niespodzianka - był to zwykły kastrat. Telefon mniej wydajny od swojej podstawowej wersji (mimo podkręconego procesora) i pozbawiony jednego z głównych atutów SGS - voodoo sound.
Do tego telefon był tak samo tandetnie wykonany jak SGS i nie dodano w nim nawet diody do aparatu - serio to jeden z większych faili Samsunga i polecanie go dzisiaj jest zwyczajnie nie na miejscu.
ale z odrobinę szybszym procesorem (1,4 GHz).
I z jednym rdzeniem mniej, ale co tam, nie? ;)
zły nie jest ale jednak skoro już samsung (trochę tańszy) to lepiej już kupić podstawową S. sam nie wiem czemu podkusiło mnie wzięcie tego lg no ale trudno trochę na tym straciłem bo jakbym kupił samsunga to wartość byłą by wyższa :)
Jeszcze jedno pytanie. Co sądzicie o lg 4x HD? nie warto w niego zainwestować zamiast SII??
W tej cenie najlepiej zainwestować w SGSIII lub ew HTC One X. Skoro iPhone'a nie chcesz (nie mam pojęcia dlaczego), to możesz też troszkę poczekać na Nokię 820 z nowym WP. Zapowiada się genialnie.
Nie nokia odpada to tak naprawdę upadający koncern i wolałbym co innego aczkolwiek nie mówię że WP odpada. Iphon mógłby być ale w wersji 4s lub 5 a płacenie takiej kwoty za smartfona którego moge kupić za połowę taniej to trochę głupota. Samsung nie przypadł mi do gustu ale HTC fajny, i dlatego pytam o tego LG ponieważ w zestawieniu możliwości do ceny LG chyba wypada najlepiej. Co wy na to?
"Upadająca" to Nokia była pół roku temu w okresie przejściowym między Symbianem a WP. Teraz znowu stanęli na nogi i oprócz nich praktycznie nikt nie oferuje porządnych smartfonów z WP. A co do wyboru pomiędzy HTC a LG, to osobiście wziąłbym HTC, ale to tylko moje subiektywne zdanie. Najprościej by było, gdybyś po prostu podjechał do sklepu i "obmacał" oba modele. Są one na tyle różne, że od razu będziesz wiedział który bardziej ci się podoba. Chociaż moim zdaniem iPhone i tak bije obydwa na łeb. Pobaw się nim trochę a na pewno zrozumiesz dlaczego ludzie wydają dwa razy więcej na smartfona o podobnych bebechach jak w modelach o kilka półek niższych :)