Witam,
proszę o opinie na temat Nokii X. Dostałem propozycje przedłużenia umowy od plusa, a w niej właśnie ten telefon za złotówkę. Z tego co wyczytałem to nokia ma Androida, ale usunięto z niego wszystkie aplikacje Googla, zablokowano dostęp do sklepu Google Play a ikony zamieniono na kafelki. Coś mnie to nie przekonuję, a was? Miał ktoś do czynienia z tym wynalazkiem?
Powolne dziadostwo, na dodatek ma wykastrowanego, niefunkcjonalnego Androida.
Naprawdę mówię ci nie kupuj tego telefonu. Mój znajomy miał go ponad 2 miesiące i zaczął się okropnie mulić/zawieszać (nawet wszystko od instalował programy/apki/zresetowany był cały system na nowo itd. i wciąż się mulił okropnie. To przez ten badziewny Android. Nie polecam ładować się w ten model telefonu. Już lepsze jest serio Lumia 520, bo to jest normalny system z WindowsPhone, a nie jakiś badziewny, jak w Nokii X. Uważaj na tą X! Lepiej zaopatrz się w Lumie 520 niż to coś.
No i dzięki za odpowiedzi, utwierdziliście mnie też w przekonaniu, żeby nie brać kolejnej umowy tylko przejść na ofertę kartę i zostać przy moim obecnym, starym już co prawda LG L3, ale z którego działania przez cały czas byłem i jestem zadowolony. Pozdrawiam.
System fatalny nie jest, chyba ze ktos jedzie na sprzecie typu nokia x to nie ma co sie dziwic.
@up
Twierdzisz, że Android wykastrowany z funkcji Google, w tym sklepu Play jest ok?
Nie chodzi mi o ten konkretny z nakladka nokii tylko ogolnie. System przerobiony przez nokie to kastrat, a nie android.
System przerobiony przez nokie to kastrat, a nie android.
No, właśnie. W danych technicznych Nokii X pisze, że system operacyjny to software platform 1.0 (www.mgsm.pl/pl/katalog/nokia/x/), a nie żaden Android? A miał być? WTF?!
to jest android, tylko ze z autorska nakladka nokii, na ten telefon juz jest wiele modyfikacji
forum.xda-developers.com/nokia-x/development
Spk.