Siema,
Mam taki mały dylemat, zastanawiam się nad zakupem Lumii ale nie wiem której. Kwota zakupu to do 650zł wiec 800-ka myślę że się trafi ale czy warto? Czy może nie warto tyle ładować i kupić jakąś tańszą lumię? Tylko jak tak czytam to reszta jest dużo wolniejsza i a ekran tu już amoledowy no i ten niebieski kolor mi odpowiada :)
Czekam na propozycje i oczywiście opinie 800-tki jeśli ktoś posiadał :)
Kupuje też ze względu na to że mam dość androida a win nie wygląda najgorzej
Nie wiem czy jest sens pchać się w niewspierany system jakim jest Windows Phone 7.5 (teraz już 7.8), co prawda Lumia 800 jest bardzo dobrym telefonem, ale brak supportu może być odczuwalny w przyszłości.
Może warto by się było zastanowić nad Lumią 620 lub HTC 8S, są to telefony z trochę niższej półki, ale posiadają już WP8 oraz dobre podzespoły, a co najważniejsze rozwijającą się bazę aplikacji.
Tak jak napisał EnX, nie warto pakować się w Lumie ze starym Windows Phone 7.8, odpuść sobie więc wszelkie 610, 710, 800, 900, te modele nie są już produkowane od jakiegoś czasu.
Wybierz coś z Windows Phone 8, np model 620, ta wersja systemu jest bardziej przyszłościowa, ma lepsze wsparcie i co ważne większość aplikacji oraz gier wychodzi teraz wyłącznie na 8.
Faktycznie może i tak, tak patrze tego HTC 8S i powiem że całkiem niezły :) dzieki
telefony na wp8 są juz dwurdzeniowe , więc taka lumia 620 zapewne bedzie lepiej chodzic od lumi 800
cycuś jak ta lala
Mam lumię 800 już jakieś pół roku i wcale nie jest aż taka zła. Jest bardzo dobrze wykonana, nie używam żadnych folii czy pokrowców a nie ma na niej jeszcze żadnej ryski. Design telefonu również bardzo mi się podoba ale to kwestia gustu. Co do systemu to na pierwszy rzut oka prezentuje się bardzo ładnie i działa płynnie ( nie miałem jeszcze żadnej ścinki) ale po głębszym przyjrzeniu się system zawiera mnóstwo niedociągnięć i ograniczeń. Te które mi najbardziej przeszkadzają to m.in. brak możliwości ustawienia mp3 jako dzwonka, małe możliwości konfiguracji wyglądu systemu i najgorsze, czyli blokada komunikacji przez bluetooth z innymi telefonami. Tak więc gdyby nie system to byłby to według mnie telefon idealny...
tylko nie lumia.
z resztą nie polecam nic z windows phonem.
w cenie 650 to lepiej xperię u z androidem [link]
Osobiście posiadam Lumie 820 i taki model Tobie polecam.
Świetny design, świetny system, który nie tnie tak jak android, coraz to nowe aplikacje pojawiające się w market place.
Dzięki Wam wszystkim ale zamówiłem już HTC 8S, praktycznie same pozytywne opinie, design podobny do nokii a o pare złotych tańszy
to wcale nie był dobry wybór bo nie dosc ze ten telefon ma dostepne niecałe 2gb pamięci to jeszcze ma kruchy ekran (wystarczy spojrzec na aukcje allegro...)
Dobry wybór. Sam sie nad nim zastanawiałem i czytałem dużo na jego temat i same plusy. Nie kazdemu potrzeba nie wiadomo ile pamięci, a poza tym telefon ma slot pamięci microSD.
I WP8 jest na prawdę dobre. Może czasem boli że nie ma kilku apek na ten system, ale te co są są bardzo dobre, a sam system działa bez zarzutów :)
Od ponad miesiąca posiadam Lumie 820
Mam Nokię Lumię i jest bardzo fajnym telefonem, funkcjonalny i solidny, po więcej opinii na temat telefonu zapraszam tu [link]
Hej :) poczytaj o niej na stronie [link] - ja jestem fanką Noki - mam model Nokia Lumia 625 i jest bardzo, a to bardzo zadowolona ;) znajomi się śmieją, że noszę ze sobą telewizor, ale ekran HD naprawdę ułatwia przeglądanie stron, oglądnie teledysków, etc. Czasem nie włączam komputera tylko komórka, model o który pytasz nie wiem, ale dla mnie każdy telefon tej marki jest extra ;)! pozdrawiam