Właśnie wróciłem z kina. Byłem na ZNAKOMITYM filmie "Nietykalni". Brak w nim efektów 3D, smoków, pościgów policyjnych i całej tej papki która wylewa się z ekranów zazwyczaj.
Prawdziwa historia ukazana w interesujący sposób i chociaż patrzymy na ludzką tragedię ma się wrażenie, że non stop dzieję się, że tak to ujmę "happy end".
ZDECYDOWANIE POLECAM
Koś oglądał?
Wyjde na troglodyte, ale ja nie bylem zachwycony...
"Brak w nim efektów 3D, smoków, pościgów policyjnych"
Film zaczyna się od pościgu policyjnego :)
5-> oj tam oj tam :D czepiasz się :P
Całkiem sympatyczny, trochę mi przypominał "Choć goni nas czas" z Nicholsonem i Freemanem. Również polecam.
^^moim zdaniem duzo lepszy od bucket list
zdecydowanei najlepszy film w tym roku.
Co moze dziwic... bo to przeciez film francuski.
Fajny film, ale nie wiem skąd ten hype. Bardzo mi się podobał = 8/10, a nie "34/10 najlepszy film tego rokU!!!!!!"
13 kwietnia 2012 (Polska) 23 września 2011 (świat)
Lol, nice opóźnienie!!
Właśnie obejrzałem. Zajebisty! Nie ma żadnych pięknych aktorów z czołówek gazet. Nie ma genialnych efektów. Nie ma 3D! Mimo to, jest to jeden z najlepszych filmów jakie obejrzałem w ostatnim czasie. i jedyne czego żałowałem to tego, że się skończył.
Nope, ale obejrzę.
Świetna muzyka i zdjęcia, aktorstwo na wysokim poziomie, scenariusz adaptowany z dużą ilością zabawnych scen i dialogów. Pierwszy raz mi się zdarzyło obejrzeć jakiś film więcej niż raz w tym roku. Posiada drugie dno, niby banalne i oklepane, ale mądrze poprowadzone. Jedyną rzeczą do jakiej można się przyczepić są zbyt przekoloryzowane postacie. No, ale taki był zamysł reżysera. Po seansie wychodzi się (przynajmniej w moim przypadku) z uśmiechem na twarzy i pełnym pozytywnej energii. Dla mnie najlepsza ekranizacja tego (poprzedniego?) roku jak na razie.
Podchodziłem dosyć sceptycznie do tego dzieła. Myślałem, że trolle na filmwebie znowu zrobiły jakąś głupią akcję, ale na szczęście srogo się pomyliłem.
Trailer, który też jest świetny ;]
http://www.youtube.com/watch?v=otpJgjrJ0ig
Vib Gyor - Red lights jakby ktoś się zastanawiał co to za kawałek leci od połowy.
hehe, godzinkę temu zakończyłem właśnie seans i też uważam że rewelacyjny, daaawno tak dobrego filmu nie oglądałem :)
btw. poleci ktoś jakąś nowość równie dobrą jak The Intouchables ?
Całkiem spoko ten film, takie 7/10.
Jak zwykle ludzie uwielbiają przesadzać i mówić naokoło o "pięknej historii, którą pisze życie", haha, trochę ciepłe to.
Co moze dziwic... bo to przeciez film francuski.
co w tym dziwnego? francuzi robia swietne kino
[14] Zauważyłem błąd. Dopiero w trailerze, w filmie nie zauważyłem tego. Na lotni, sparaliżowany gość rusza głową.
tomazzi - > głową to on rusza cały film, dobry jesteś, że tego nie zauważyłeś podczas oglądania.
Bardziej rzuca się w oczy fakt, że podczas tego ruszania głową, również rusza lekko klatką piersiową i ramionami, a tego to już chyba nie powinien robić.
[18]
jakies argumenty na poparcie tej tezy? czy po prostu rzucanie utartymi schematami na prawo i lewo?
widziales proroka, motyl i skafander czy jeszcze dalej niz polnoc? o filmach jeuneta nie wspominam nawet
Kompo - taa? Kurcze, już nawet nie pamiętam. Tak więc mój błąd:)
Nie no, on chyba głową aż tak nie ruszał. Choćby scena co się Driss zagapił podczas karmienia. Przecież tamten mógł po prostu głowę przekręcić. Taka trochę niekonsekwencja.
Hmm, chociaż w innych scenach rusza więc masz rację.
film ok, ale potencjał trochę niewykorzystany moim zdaniem
Bullzeye-> nie jestes prawdziwym Polakiem jak ci sie podobaja filmy francuskie