Jakie danie przygotować na romantyczną kolacje? Nie jestem wybitnym kucharzem więc powinno być to coś prostego, no i też nie chcę się wykosztować na jakieś papuzie języczki w sosie kwaśnym więc nic jakoś strasznie ekspensywnego.
Jakieś pomysły?
Parówki :)
spoiler start
Nie z przymiotnikami piszemy razem :P
spoiler stop
https://www.youtube.com/watch?v=G8SCJNcvhN8&list=UUpSgg_ECBj25s9moCDfSTsA
Świetne połączenie smaków. Od siebie polecam dodać do tego ćwiartki pomidorków koktajlowych i świeżą bazylię - lepszy efekt wizualny.
Widać, że ThrashMetal ma tyle wspólnego z dziewczynami i romantyzmem co parówki z mięsem.
Reg03 -> sałatę jakąś zrób, łatwe, zazwyczaj tanie, lekkie (co większości dziewczynom na rękę)
No właśnie zastanawiam się nad czymś małym/lekkim bo później planuję jeszcze jakieś piwko popcorn/pizze i jakąś bzdetną komedie romantyczną(zieew) :)
Ten makaron(pasta) bardzo fajnie wygląda
Jakieś naleśniki podane efektownie?
Makarony jakieś, jak sugeruje Arxel, też tanie i ładne i dobre :P
Sałaty jakieś, wbrew pozorom, mogą wyjść drożej, jeśli bardzo ci na kasie zależy :P
Pizza z biedronki.
Taniej mu wyjdzie jak sam zrobi :P
Tutaj jedna z mniejszych porcji:
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/t31.0-8/10321765_10202132152764686_2269558935162105526_o.jpg
Makaron bądź co bądź napycha, więc sugeruję nie przesadzić, tym bardziej, że trzeba mieć miejsce na piwo.. ;)
Osobiście użyłem orzechów nerkowca (są nieco droższe, ale delikatne przez co przy gryzieniu nie czujemy jakbyśmy kamienie żuli), bo nie było piniowych.
"niedrogo" pisze się łącznie.
"niedrogo" pisze się łącznie.
Makaron bądź co bądź napycha, więc sugeruję nie przesadzić, tym bardziej, że trzeba mieć miejsce na piwo.. ;)
Babie się jeszcze przyda miejsce na co innego.
Lasagne a jak nie umiesz zrobic to w biedrze kupisz kilogramowa za 12zeta (calkiem, calkiem i lepsza niz w zwyklych pizzeriach)
Spaghetti Bolognese Fix od Knorr.
Sugerowałbym risotto jest stosunkowo proste w przygotowaniu można zrobić w wersji na bogato wykorzystując lepsze składniki. O wiele bardziej sprawdza się też w gorące dni niż makarony. Zamieniłbym też piwo na jakieś wino.
No wino do kolacji to tak, (nie smakuje mi nic a nic, ale się poświęcę)
piwko później do filmu ;D
najszybsze do zrobienia spaghetti to carbonara - oczywiscie mowimy o normalnej carbonarze na jajku + parmezan + (ewentualnie) troche smietany, nie o smietanopodobnych sosach.