Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: nie będe oglądał ślubu księcia williama

08.04.2011 10:26
pablo397
😍
1
pablo397
138
sport addicted

nie będe oglądał ślubu księcia williama

szlag mnie trafia. codziennie gdzieś muszę usłyszeć o ślubie ksiecia williama z kate middleton.

wlaczam radio - dowiaduje sie, ze kanada bedzie biła ksiazece monety, otwieram gazete - dowiaduje sie, ze kate middleton stosuje diete dukana, wlaczam tv - dowiaduje sie jaka kareta bedzie mloda para jechala, itd.

rozumiem poruszenie w uk - w koncu ich ksiaze. rozumiem zasade serwisow informacyjnych - na koniec lekka wiadomosc - slub i zamieszanie z tym zwiazane to dobry *zamykacz* serwisów, ale ile mozna w naszych mediach? to az tak interesujaco i wazne? przeciez on tam bodajze trzeci jest w kolejce do tronu...

juz sie boje co sie bedzie dzialo w dzien slubu. oczyma wyobrazni widze te szokujace paski w stacjach informacyjnych.

nie wiem, tylko ja taki zdziadziały i zgorzkniały jestem, ze mnie g. obchodzi szczescie w milosci jakiegos brytyjskiego ksiecia i gdy wlaczam wiadomosci/radio/otwieram gazete chce dowiedziec sie jakis interesujacych informacji? czy to jednak normalne i w pracy/na ulicy ludzie debatuja o tym zblizajacycm sie *wydarzeniu* i otoczka z nim zwiazana?

ktos zaraz napisze - nie chcesz to nie ogladaj/nie sluchaj. a jak tu nie ogladac, gdy na kazdym kanale informacyjnym daja bez przerwy. a ja nie moge wytrzymac, bez kanalow informacyjnych...

08.04.2011 10:31
2
odpowiedz
zanonimizowany782111
4
Pretorianin

no też licze na zamach by sie coś działo

08.04.2011 10:32
😱
3
odpowiedz
zanonimizowany4090
97
Legend

A jest jakis slub?

Phew. Serio, cos tam slyszalem ale jednym uchem. Macie sie czym podniecac. I tak u nas bedzie SMOLENSK.

08.04.2011 10:35
4
odpowiedz
el.kocyk
185
Legend

pablo397 - i tak jestes gosc, wiesz jak laska sie nazywa:)

08.04.2011 10:36
5
odpowiedz
Mark24
11
Legend

rotfl..
taka tv w polsce że skupia się na dokładnie jednym wydarzeniu. Jak Kubica kończył karierę akurat byłem w Polsce - na 7 dostępnych kanałach u teściów non-toper przez tydzień o tym gadali, a w dzień zakończenia zrobili taką fetę, że tylko trzeba się cieszyć, że zbyt dużo tych złotych medalistów to my nie mamy - bo nie starczyłoby czasu antenowego na cokolwiek innego.

08.04.2011 10:38
kjx
😜
6
odpowiedz
kjx
136
Mighty Pirate

Jak Kubica kończył karierę

Chyba muszę zacząć oglądać TV, bo widzę, że mnie sporo omija...

08.04.2011 10:39
7
odpowiedz
zanonimizowany104045
41
Legend

większym wydarzeniem niż zamach byłoby> NIE <któregoś z żonkisiów. trzy miliardy przed tv a pan młody wystawił młoda i sie nie zjawił )))

08.04.2011 10:42
8
odpowiedz
duRin[90]
35
Pretorianin

A to jakaś telewizja w Polsce pokaże całą relację ze ślubu?:P

08.04.2011 10:47
j-bobo
😡
9
odpowiedz
j-bobo
131
Bobek

z tego co mowili wczoraj, to TVP1 bedzie relacjonował...

http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/krolewski-slub-williama-i-kate-w-polskiej-telewizji

dla mnie to przesada, mało się nie zesraja od tych księciów. zamiast bulic miliardami na wykwintny ślub tylko dla "elity", mogliby pomyslec, ze jest kryzys i ciecia, ludzi zwalniają z pracy i takie tam. ale gdzie tam, która monarchia mysli jeszcze o zwyklych ludzikach...

i po co to jeszcze relacjonowac w Polsce na zywo... zeby biedne ludzie dostawały spazmów z zazdrości?

powinni rozpierdzielic ten caly cyrk na kółkach

08.04.2011 10:50
10
odpowiedz
duRin[90]
35
Pretorianin

W Wielkiej Brytanii to akurat Królowa wiele do gadania nie ma, ani jej majątek nie jest jakiś gigantycznych rozmiarów.
Podejrzewam, że nawet nie mogłaby powiedzieć "nie" dla jakiejś ustawy.
A ślub jak ślub, polityczne wydarzenie, ot co.

08.04.2011 10:53
pablo397
11
odpowiedz
pablo397
138
sport addicted

j-bobo -->

tak mow towarzyszu! a pałace przeksztalcic na mieszkanie dla proletaryuszy!

08.04.2011 11:23
j-bobo
12
odpowiedz
j-bobo
131
Bobek

ja po prostu nie lubie Towarzystw Wzajemnej Adoracji, bo dla mnie to nie jest już nawet śmieszne. książę powie coś nie tak, wypadnie mu z ręki chusteczka, to od razu komentarze, czy to nie spowoduje wybuchu wojny...

ciekawe z jakiego powodu ludzie chcą wiedziec, jakim rodzajem papieru toaletowego podciera się królewskie dupy...

tak samo jak z tym szałem wielkim na zakupy zastawy kuchennej z wizerunkiem rodziny królewskiej i pary nowożeńców... debilizm

pablo397 -> tylko mi tu nie wyjeżdżaj, że jestem siewcą komunizmu, bo czy to monarchia, czy komunizm - góra zawsze ma głęboko w dupie swoich "poddanych", byleby się samemu nażreć...

błękitnokrwiści, wysoko urodzeni... sranie w banie, w Himalajach?

08.04.2011 11:54
13
odpowiedz
Runnersan
218
Senator

Bieda gospodarki nie rozpędzi.

Za to biznes z pamiątkami ślubnymi, jakieś książki, zamówienia na potrawy, talerze itd już pozowolą kilku firmom pozyskać zamówienia, może zatrudnić ludzi.

Te pieniądze pompowane w ślub nie znikają z gospodarki.

08.04.2011 15:37
Bullzeye_NEO
14
odpowiedz
Bullzeye_NEO
235
1977

j-bobo - jak dla mnie idealnie opisales walke klas :D

dla anglikow rodzina krolewska to swietosc, ale co tam - niech jakis chlopek-roztropek z polski decyduje o tym na co wydaja kase inni

08.04.2011 18:52
j-bobo
👍
15
odpowiedz
j-bobo
131
Bobek

sory bardzo, ale ja nie mam prawa i nie zamierzam nawet decydowac za innych. ja tylko wyrazilem swoje zdanie

08.04.2011 19:06
16
odpowiedz
Beret z antenką
102
Generał

No ja tam może ze dwa,trzy razy w przeciągu ostatnich miesięcy słyszałem coś o tym ślubie w telewizji. Nie odczuwam zbytniego atakowania mnie tymi zacnymi wieściami w mediach. Ostatnio właśnie widziałem jak jakiś mistrz kelnerów na próbie mierzył linijką odległość kieliszka od talerzyka. Strach pomyśleć co stanie sie z kelnerem który pomyli sie o pół centymetra...

08.04.2011 19:08
17
odpowiedz
zanonimizowany740676
69
Legend

Ja rzuce okiem na noc poslubna

08.04.2011 19:11
18
odpowiedz
zanonimizowany516211
34
Generał

Znaczy się musu oglądania nie ma, ale jak ogłosili że książę nie będzie nosił obrączki ślubnej, i zobaczyłem minę Kate, to aż się prosi aby przed ołtarzem powiedziała w decydującej chwili "NIE i Chu..." Bo ja na jej miejscu od razu bym mu pokazał gdzie są drzwi, za taki numer.
Ogólnie żal mi dziewuchy, zrobią z niej kukiełkę na pokaz. Już właściwie ma zmarnowane życie.

08.04.2011 19:16
j-bobo
19
odpowiedz
j-bobo
131
Bobek

za dużo kosmicznych przepisów w takiej szopce. tak jak niejaki ferdek kiepski mówił: żeby piwa się napić trza zejść do podziemia

@down
właśnie to samo napisałem w [9]

08.04.2011 19:20
Bartesso94
20
odpowiedz
Bartesso94
60
Generał

Jakby świat nie miał lepszych rzeczy do pokazywania, tylko jakiś durny ślub, który kogo gówno obchodzi. Najbardziej to mnie szlag trafił, jak wczoraj w wiadomościach pokazywali, co to się będzie działo- normalnie chyba tego dnia będę wznosił modły do nieba o opatrzność nad Williamem i jego zacną wybranką.

No muszę się napić, no nie chcę, ale muszę...

08.04.2011 20:30
21
odpowiedz
zanonimizowany753620
15
Generał

rozumiem poruszenie w uk - w koncu ich ksiaze. rozumiem zasade serwisow informacyjnych - na koniec lekka wiadomosc - slub i zamieszanie z tym zwiazane to dobry *zamykacz* serwisów, ale ile mozna w naszych mediach? to az tak interesujaco i wazne? przeciez on tam bodajze trzeci jest w kolejce do tronu...

Ależ jakie poruszenie w UK, zapewniam że takowe nie istnieje. Mieszkam tu, codziennie znajduję się w towarzystwie Brytyjczyków i nikt nie przeżywa ślubu jakiegoś tam faceta. W zasadzie jedyne co niesie ze sobą ten ślub to więcej głosów wśród ludzi na temat tego iż cała ta monarchia to bzdura i marnowanie pieniędzy obywateli. Najbardziej zainteresowane ślubem są chyba dzieci w wieku szkolnym, ponieważ mają wtedy dzień wolny od szkoły;)

Tak więc cała gadanina o tym że "świat patrzy", a tym bardziej Brytyjczycy to nagonka mediów, nic więcej.

08.04.2011 20:46
22
odpowiedz
zanonimizowany641653
43
Generał

Ciekaw jestem, jak wyglądać może ewentualny rozwód w parze królewskiej.

Teraz możemy zacząć dywagować, ile siebie zniosą.

Forum: nie będe oglądał ślubu księcia williama