jednak sobie nie pogram bo ten miech dostaniesz tylko na nowym koncie - sprawdzone info. :/ nowego nie bede robil bo szkoda mi tamtych postaci, wiec poczekam do czerwca.
jedynie dodatek (storm legion) sie dodal do konta, ale to pewnie w czerwcu nic niewarte bedzie.
Uroki bety. Mimo ze 2x AD weekend dawno sie skonczyl, to nadal otrzymuje za zadanie z Leadership 400 zamiast 200 AD, a daily daja takze podwojona wartosc. Ciekawe jak dlugo. Ciekawe jest tez to ze jak odbieram nagrode za craft spod gateway to wpada 200 a nie 400 AD.
yakuz -> zeby cos sprzedac za miliony ktos to musi kupic, a w tym momencie ile mozesz dziennie AD na 60 lvl zarobic bez AH ? 10k ? 20k ?
tzn. pytasz kto albo co wpompowalo tyle ad na rynek? nie wiem, exploity i zeny pewnie pol na pol. bez ah nie nazarabiasz sie, ale to akurat przypadlosc kazdej gry mmo.
btw tutaj kripparian fajnie opisal skad on bierze swoje ad http://www.youtube.com/watch?v=8aW0Btp0kzc
yakuz -> tak wiem :) tylko do takiego czegos trzeba miec 5 osob dobrych :) zeby t2 zrobic ponizej godziny :)
Coz wbilem 60, pogralem troche epikow i powiem jedno endgame zassysa powaznie, kazdy boss ta sama taktyka ktora sprowadza sie do tego ze najlepiej zeby rogal siedzial na bosie, a pozostala 4 czysci addy :P GF i GWF zbedni wogole :P Prorokiem nie bede jesli powiem ze przy takim stylu endgame, to ludzie przestana grac bardzo szybko, ja juz mam dosc a mam 60 lvl jeden dzien :P
Po wbiciu 60 pojawiaja sie daily, ktorych nie da sie zrobic, bo nie ma contentu. Rodzi sie pytanie, kiedy bedzie i w jakiej formie, poza PvP 20vs20.
Dopiero co na amerykańskim auction house w Diablo 3 były ostre jaja z duplikowaniem golda, okazało się że w Neverwinter dzieje się coś podobnego.
Od kilku dobrych godzin pojawiały się aukcje z ujemną wartością ceny (np. -100000 astral diamonds), okazuje się że osoba która zakładała taką aukcję dostawała w mailu dokładnie tę ilość diamentów (z góry).
Teraz padły serwery, problem jest pewnie naprawiany.
W grę wchodzi prawdziwa kasa, cały ZEN market został wykupiony, mam nadzieję że nie posuną się tak daleko i nie będzie character wipe - przywiązałem się już do mojego Wizarda :C
Gra jest naprawdę niezła, podoba mi się bardziej niż GW2. Szkoda tylko że tak naprawdę rozkręca się po 20 levelu.
Edit: Estimated downtime: 1 hour - https://twitter.com/NeverwinterGame/status/336197080676700161
Amadeusz ^^-> niestety end content do pve zasysa tak mocno ze niechce mi sie juz wiecej grac, w pvp i tak top itemy sa z pve, tak przynajmniej jest w przypadku GF, wiec dla mnie chyba game over :P Gra jest poprostu nudna jak juz sie 60 lvl zrobi, kazdy nowy dungeon to praktycznie nudzi sie po jednym razie, bossowie to zenada wiekszosc skilli taka sama. W praktyce roznica pomiedzy bossem latwym a trudnym to ilosc addow jaka z nim wystepuje :P To chyba rekord gra mi sie znudzila w 2 dni po wbiciu max lvl :)
I się mleko wylało - bardzo zła decyzja tj. rollback - sam na tym ucierpię bo cały dzień craftingu/robienia Dayly/ i w końcu 4 fioletowe dropy które poszły za fajną kasę na AH i wszystko poszło się #%$!@. Nie widzą możliwości gry dalej bo takie sytuacje na 99 % będą się powtarzać ( załatali jedną dziurę w AH ale co z tego skoro AH jest jak ser szwajcarski od 1 dnia open bety i zamiast naprawiać to zakleją taśmą i jedziemy dalej ).
Krótko mówiąc wszyscy stracą wszystko co zrobili, zdobyli, wygrali itp - gra wraca do stanu na
5:20 AM PDT the morning of May 19, 2013
[210] Jak maja miec mechanike taka jak dungeony to gl&hf moar adds :P
[211] czyli rollback do ok 22:20 w sobote, super jestem w plecy 4 fiolety :P i troche zdrowia bo siedzialem do 4 rano :P
imho nie bylo innej mozliwosci. ludzi porobili fakeowe konta i przerzucali itemy, zwykle banowanie niewiele by tu dalo.. ja sie ciesze ze to zrobili, jak widac mozna, taki blizzard powinien sie uczyc. :D
Widze ze watek umarl tak jak gra :P
Od razu umarl :)
Ja po prostu nie mam z kim grac, kumple sobie powoli leweluja, a ja z tymi debilami randomami caly czas robic dwoch pierwszych inst juz robic nie chce. Moje ostatnie proby zrobienia wilczej skonczyly sie prawie placzem... niestety moim.
Jeden mial lagi, drugi chyba daltonista bo unikanie czerwonego to dla niego za duzo, a trzeci nie rozumial mechanik rzadzacych gra.
Problem tej gry end game, jak sie niema grupy znajomych to jedynie mozesz liczyc na DD, bo jak z findera idziesz czesto kur... needuja wszystko z ostatniego bossa - viva AH i boe itemy :P System dropu -> leci mega gowno z bossow oprocz ostatniego + mnogosc itemow ktore moga z niego wyleciec = DD albo idz na AH, bo szansa na to ze bez DD cos ci wyleci i jeszcze to wygrasz jest malutka :P 2 klasy useless jedynie DC,CW,TR istnieje :P GF ciezkos ise zlapac gdziekolwiek, bo co to za tank ktory mobow nie moze zaggrowac bo threat jest spierdolony, GWF to nikt niechce wogole, bo 0 dmg na single target :P Mysle ze pogram jeszcze z tydzien i jak nie znajde grupy to olewam ta gre :P
Zauwazylem jedna rzecz ludzie ktorzy gildie robia, maja ja po to zeby jak im brakuje w grupie kogos bezproblemowo sobie go wymienic :P 2 gildie zaliczylem + znajomi mowili to samo o paru innych.
Akurat GF z racji tego ze finder identyfikuje go jako tanka ma zerowy czas oczekiwania. Jak zapisuje sie solo na inste podczas DD to minuta to maks ile czekam, czego nie mozna powiedziec o innych klasach. Urok bycia w mniejszosci :).
To ze jest nieprzydatny to inna sprawa, ale nie chce mi sie expic od nowa Trickstera :).
Smieszne tez maja priorytety w tym Crypticu. Powazne bledy nieruszone, a kolejny patch dzis widze wyszedl z jakimis pierdolami.
Mitsukai -> co z tego ze czekam chwile, jak final bossow praktycznie nieda sie zabic z random grupa = 0 itemow ktore maja jakakolwiek wartosc :P
Bylem dzis na Idris i padla :)
Ale to pewnie przypadek ze trafilem na ogarnietych ludzi.
Niedlugo chyba skocze na jakies T2 z nadzieja ze tam jest lepiej.
Mitsukai -> T1 clock tower, c.... crypts, irdis to latwizna spokojnie z findera da sie rade, mad dragon mission imposible bylem z 15x z findera i nawet mu 50% nie zdjelismy, z typami z gildi co 60 lvl z 5h wczesniej zrobili zbilismy go do 20%, niestety pozna pora byla i ludzie glupio gineli. T2 to pirat najlatwiejszy da sie rade z findera zrobic, frozen robilem tylko speed run jak byl jeszcze, spider dosc prosty ale ostatni boss wymagajacy. W tym momencie na t2 z findera to nie ide, za duzo derpow, gram GF tak wiec male szanse na to ze z /zone party znajde, mysle ze jak przez tydzien nie znajde wmiare stalej grupy na dungeony przestaje grac, bo tu oprocz bicia glowa w sciane z findera, niema co robic na 60 lvl bez stalej grupy znajomych :P
Pierwszy duzy patch nadszedl :)
http://nw-forum.perfectworld.com/showthread.php?343812-Patch-Notes-NW-3-20130529d-6
Z tego co slyszalem to cos co dadali to epic fail, zbugowane na maxa + wiekszosc niewie ocb i ciezko cokolwiek zrobic :P
No dzis doszlo Gauntlgrym, ale wylaczyli blo na jednym z shardow blokowalo graczy na mapie :).
Nie dane mi bylo sprawdzic, ale na trailerze wygladalo ciekawie. To ze ludzie nie wiedza co robic to nic nowego. Wiekszosc nie wie co robic na 5 osobowkach.
Mitsukai -> z tego co mi znajomy mowil to to jest mega niewypal, nawet jak wszystko naprawia. Sam nie testowalem, ale pare osob z gildi stwierdzilo ze to poprostu mega gowno, czyli endgame w NW jest zenujacy nudzi sie blyskawicznie, pewnie pogram jak wejdzie jakis wiekszy dodatek, bo w tym momencie loguje sie od paru dni tylko po to zeby pohandlowac na ah :P