Netia ma teraz taką ofertę, że zamiast sztywno ustalonego limitu transferu dostaje się "ile fabryka dała", co teoretycznie można sprawdzić na stronie:
https://netiaonline.pl/skantarek/standard/checkForm.do
Pytanie: na ile dane z tej strony odpowiadają rzeczywistości? Czy ktoś ma już dostęp do internetu na podstawie takiej umowy i mógłby napisać, czy prędkość jest taka, jak tam podają? Czy jest stabilna? Do ilu spada w godzinach szczytu? Co z pingiem?
Inna sprawa: jaki router Wi-Fi teraz dają? Nadaje się do czegoś?
Ciekawe, ile najwiecej ktos wyciagnie
Ja mam.
56,83zł miesięcznie.
http://www.speedtest.net/result/1262909810.png
Telefon i internet w pakiecie : BSA(i)+WLR(t): Pakiet dostępny w sprzedaży, maks. prędkość ściągania 20480 kbit/s
Tylko telefon : WLR: Usługa dostępna wyłącznie na linii TP
Tylko internet : BSA: Usługa dostępna, maks. prędkość ściągania 20480 kbit/s
BROADBAND = TAK
PORT_AVAILABILITY = TAK
WIRE_LENGTH = 0.899
DSLAM_TYPE = IP,ATM
ADSL_TYPE = ADSL2+
THROUGHPUT = 20480/1024
Zabójczy upload
Ja jakies dwa miesiące temu wziałem od nich router Asmaxa i chyba tylko takie netia daje, chyba, że się mylę. Nie jestem jednak z niego zadowolony ponieważ bardzo często tracę internet tylko po to żeby zaraz znów miec ponowne połaczenie i nie rozumiem czemu tak się dzieje. Jest to bardzo wkurwiające zwłaszcza kiedy gram, bo w momencie rozłaczy i trace połączenie z serwerem już nie mówiąc o utracie uzyskanego wyniku w grze bo wtedy jestem w stanie wypie..olić ten router w powietrze i chyba tak zrobie dnia któregoś.
Nowej oferty jednak nie sprawdzałem.
Edit:
[3] --> Upload rzeczywiście tragiczny
Nigdzie nie ma. Dają tyle ile twoja linia pociśnie. Na liniach tp jest to max 20mbit, jeżeli twoja linia na tyle pozwala i takie synchro złapie modem to masz 20. Na llu i liniach netii jest to max 24mbit dl i 1 up.
No to czekam do sierpnia :]
W sumie nawet jakby było 5 mega, ale brak lojalki to bym brał :P
Mam nadzieje, ze u mnie tego nie bedzie.
Przez to Netia bedzie mogla powiedziec ?ma Pan 2mb bo tyle jest maks lacza, a duzo osob w okolicy korzysta i linia wiecej nie pociagnie" teraz place za 4mb i jak mam 2mb to moge slac reklamacje, a jak to ustrojstwo wejdzie w zycie to mam pozamiatane :/
Lojalka jest ukryta w opłacie za rezygnacje. Z każdym miesiącem maleje, w 25miesiącu do 1zł.
Ja przechodziłem na no limits przez gwarancje ceny, został mi rok umowy.
Przez to Netia bedzie mogla powiedziec ?ma Pan 2mb bo tyle jest maks lacza, a duzo osob w okolicy korzysta i linia wiecej nie pociagnie" teraz place za 4mb i jak mam 2mb to moge slac reklamacje, a jak to ustrojstwo wejdzie w zycie to mam pozamiatane :/
Mam to samo. Tylko ja płace za 8, a mam 6, bo to max :/
Ten link https://netiaonline.pl/skantarek/standard/checkForm.do zbyt dokładny nie jest. Mi pokazuje, żę max prędkość to 1 Mb/s, a od dwóch lat bez problemu działa mi 2 Mb/s, a może nawet 3-4Mb/s teoretycznie powinno się wyciągnąć.
Mam akurat 1mb od netii i płacę za to aż 69zł :/. Jak myślicie dało by się teraz w trakcie umowy, skorzystać z oferty, czy muszę czekać do zakończenia umowy? Internet również mam na łączach tp, dostępna byłaby dla mnie ta promocja, jak myślicie ?
Nie musisz czekać do końca umowy, nawet jesli brałeś w ramach promocji. Ja mniej więcej co pół roku zmieniam umowy w netii ponieważ ciągle jakieś nowe oferty mają, do niedawna miałem 4 Mb, niedawno zmieniłem na 8 Mb w trakcie umowy własnie i nie dość, że szybszy internet mam to jeszcze mniej płacę, bo płaciłem za 4 Mb ok 60 zł, a teraz za 8 Mb płace 48 zł. Jest tylko taki warunek, że dopiero po pół roku trwania umowy może zmienić ja na inną bardziej atrakcyjna dla Ciebie. I mi się opłacało, bo przez pół roku płaciłem 1 zł za 4 Mb, zmieniłem na 8 Mb i też miałem cos w promocji a potem ok 48 zł płacę. Wię cnic tylko do nich dzwonić i zmieniać.
No, miła informacja, umowę miałem na 2 lata kończy się w tym roku w listopadzie. Trzeba wpaść do nich i zażądać szybszego łącza! :D Dzięki za informację, gdybym zmieniał dam znać co i jak :)
Edit:
@down
Ta oferta jest na cały czas, czy przez pare miesięcy?
Wystarczy że zadzwonisz i od następnego okresu rozliczeniowego masz nową ofertę. To się nazywa gwarancja ceny.
Ja płaciłem 69,50, a teraz niecałe 57. 12 zyla w kieszeni.
Do 31 grudnia 2011 jest no limits.
Tak z innej beczki, to mieliście może problem (LLU, Zyxel) z otwieraniem się stron z dynamiczną treścią (java, flash etc.)? Tymczasowo pomaga na to restart modemu, ale problem za parę dni zawsze wraca:/
Konsultanci nie sa w stanie mi pomóc i zastanawiam się, czy jest to problem z routerem, (który mogę wymienić) czy jednak wina leży po stronie netii i od tego operatora stabilnego internetu oczekiwać nie mogę.