Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: NC+ "frontem do klienta"

04.07.2013 16:29
😡
1
JÓZEK2
163
Generał

NC+ "frontem do klienta"

Stało się to co się stać miało. NC+ wyłączyła mi /nam/ Canal+ i Canal+ Sport. Oba programy "przeszły" do najdroższego abonamentu. Oczywiście moja opłata 79 zł, pozostanie taka sama. Tylko dlaczego konsultantka zapewniała mnie przy przedłużaniu umowy, że oferta programowa pozostanie niezmieniona do końca jej trwania???!! Zaraz zniknęły History, SF Chanel, Extreme Sport, Travel Ch. i Universal Ch. Dlaczego kłamią ?? Zwyczajne świństwo i chamstwo do którego nie mogę się przyzwyczaić niestety. Ktoś tu na forum przewidział to jakiś czas temu. A ja gupek jeden nie wierzyłem. Miało być tak pięknie. Amen

04.07.2013 16:31
2
odpowiedz
mefek
106
Senator

Jeśli ci usunęli te kanały z abonamentu to możesz rozwiązać umowę. Przynajmniej w cyfrowym polsacie jest taka możliwość, zapewne w nc+ również.

04.07.2013 16:32
3
odpowiedz
zanonimizowany860688
3
Konsul

Jak nie masz warunków umowy na papierzy tylko dałeś się nabrać na aneks przez telefon to twoja wina.

Raistand
😐
4
odpowiedz
Raistand
181
Legend

Każdy konsultant na każdej infolinii ma za zadanie skłonić cię do podpisania umowy. Wygaduje przy tym co mu ślina na język przyniesie.

Falcao_82
5
odpowiedz
Falcao_82
161
!AssociazioneCalcioMilan

Jeżeli konsultantka podczas podpisywania umowy zapewniła cię że będziesz miał te programy to dzwoń do nich i składaj reklamację. Mnie też chcieli obuć w 40 zł za multiroom i dekoder PVR, zadzwoniłem, złożyłem reklamację że podczas podpisywani umowy obiecano mi multiroom w cenie pakietu i po miesiącu sami dzwonili z przeprosinami.
Tylko musisz być pewny jaka była rozmowa przez telefon bo na pewno będą odsłuchiwać nagranie.

04.07.2013 16:36
Stra Moldas
6
odpowiedz
Stra Moldas
98
Wujek Samo Stra

Pozostaje taka sama, jak w momencie podpisania. Sprawdź dokładnie, czy nie było to powiedziane w kontekście nowej oferty nc+. Mogłeś się po prostu dać nabrać na słówka i nawet dobrze nie usłyszałeś.

Cudów na kiju nie ma, ofertę Platinum (z Canal+ i Canal+ Sport) można było wytargować za 99 zł, jednak te 40 zł różnicy nie wydawało ci się zbyt duże? ;)

04.07.2013 16:52
szymon_majewski
7
odpowiedz
szymon_majewski
114
Legend

Najbardziej mnie zastanawia idiotyczne podejscie wiekszosci wspolczesnych producentow - pompujmy kase w reklame. NC+ umoczyli tam tyle, ze teraz probuja sie odbic. Ja osobiscie wolalbym zadnej reklamy, tylko bez tych bzdur

04.07.2013 17:06
pecet007
8
odpowiedz
pecet007
178
~

Dobrze że zrezygnowałem z NC+ jak zaczęli tak rypać klientów i przeszedłem do Polsatu. W najdroższej opcji całkiem fajne kanały filmowe (HBO etc. w pakiecie bez dopłacania jak w NC) a i tak wychodzi taniej niż NC, no i dodatkowo sport mnie całkowicie nie interesuje więc tutaj jest tego sporo mniej, chociaż mimo to jest trochę :/
Jedyne co mają słabe to VOD, VOD jako osobny kanał srsly? Jaki to ma sens?

04.07.2013 19:25
9
odpowiedz
Kaiserek
40
Chorąży

Falcao_82 --> Różnie z tym jest, bo czasami nagranie może się "nie zachować".

Niestety, z telemarketerami tak jest, że muszą gadać co popadnie, by nakłonić klienta do zakupu. Im krótszy czas od początku rozmowy do zgody klienta, tym lepiej dla sprzedawcy. Druga sprawa, że w call center panuje ciągła rotacja, więc większość telemarketerów nie ma zielonego pojęcia, co sprzedaje.

Ja sam mam zamiar zrezygnować z NC+ bo chociaż z telewizji na co dzień nie korzystam, to lubiłem od czasu do czasu przysiąść i obejrzeć coś z darmowej kolekcji filmowej. Pozbawili mnie tego, abonament pozostał taki sam, więc czas odpuścić sobie ich usługi.

04.07.2013 20:52
10
odpowiedz
Bazylisheq
103
Konsul

spoko ja miałem lepiej
- abonament 49 zł w n
- przedłużenie umowy i zapewnienie, że dalej 49 z tymi samymi kanałami
- wyłączyli cześć kanałów hehe
- telefon i wyjaśnianie, okazuje się że jednak mam inny pakiet i muszę dopłacić do 54zł
- reklamacja
- reklamacja uznana, ale faktura na 54
- reklamacja i stwierdzenie, że jednak faktura jest ok
- kolejna faktura na 56

hahaha
i tak już zostało, nie mam siły z tymi debilami się kłócić

04.07.2013 20:55
Bullzeye_NEO
11
odpowiedz
Bullzeye_NEO
235
1977

w dobie internetu posiadanie c+ wydaje mi sie mocno dyskusyjne

04.07.2013 20:58
12
odpowiedz
azzie128
3
Pretorianin

Ja wiedzialem ze tak bedzie. Sk.....a firma juz na zawsze taka pozostanie. To kwestia kultury (w tym przypadku jej braku) organizacji. To nie jest przypadek tylko rozmyslne dzialanie.

Dlatego tez mimo ze w cp jest gorszy dekoder i brakuje mini mini :) to nawet nie sluchalem co mi proponuja tylko zrezygnowalem. Z firmami jak z ludzmi: raz dasz sie zrobic w ch... i nic z tym nie zrobisz, to beda cie robic tak w kolko.

04.07.2013 20:59
13
odpowiedz
zanonimizowany555134
125
Generał

Konsultanci przechodzącym do nc+ jeszcze oferowali za dodatkową opłatą kanał history hd, zapewniając że będzie działał, a przecież nie odbiera na dekoderach z cyfry, podobnie jak polsat hd.

04.07.2013 21:20
snopek9
14
odpowiedz
snopek9
213
Pogrubiony stopień

Bullzeye_NEO -> W dobie Canalu + HD, ogladanie transimisji sportowych gdzie ledwo widac pilke mija sie z celem.

04.07.2013 21:29
Hellmaker
15
odpowiedz
Hellmaker
261
Legend

" bo na pewno będą odsłuchiwać nagranie. "
"Różnie z tym jest, bo czasami nagranie może się "nie zachować". "

Problem z tym jest taki, że w 99% przypadków taka naprawdę nagrywana jest tylko zgoda i prawie nic poza tym. Właśnie po to, żeby można było potem kombinować.

04.07.2013 21:34
Sensai3D
16
odpowiedz
Sensai3D
146
Generał

U mnie to samo. Canal+ sport i reszta była 1 dzień rofl.

04.07.2013 21:35
emil kuroń
17
odpowiedz
emil kuroń
68

zgadzam się z Bullzeye'm. Dziś - w czasach, gdy mamy tak szybki internet posiadanie tv satelitarnej, za którą trzeba nieźle bulić jest zbędne.

snopek -> proszę cię, ledwo widać piłkę? gdzie ty oglądałeś transmisje? jak na stream'ach typu activepl czy pl-sport to być może. :)

04.07.2013 21:36
😁
18
odpowiedz
Aurelius
71
Weteran

Bo król Julian (wiadomo o kogo chodzi) nadal myśli, że jest w jakiejś kolonii albo innym bantustanie (i może coś w tym jest) więc rządzi jakby dziki polski człowiek był głupi i można mu było sprzedać jakieś byle co za duża kasę.

Klienci się powinni odwrócić od tej firmy już parę miesięcy temu - jak mieli sposobność i okazję. A ci co się nie odwrócili to są "głupi dziki człowiek polski" i ponieśli teraz karę. Co mnie cieszy w sumie, gdyż kara musi być.

04.07.2013 21:45
19
odpowiedz
zanonimizowany555134
125
Generał

Tyle że niektórzy wolą obejrzeć, powiedzmy mecz, na dużym ekranie z polskim komentarzem albo film w hd bez ściągania go wcześniej z internetu. Ja np. nie lubię sportowych transmisji internetowych i dla mnie to ostateczność, zresztą szybki internet to jeszcze nie wszystko co potrzebne do streamów.

04.07.2013 21:47
Bullzeye_NEO
📄
20
odpowiedz
Bullzeye_NEO
235
1977

[14]

ruski sopcast

04.07.2013 21:48
21
odpowiedz
Macco™
76
Legend

zresztą szybki internet to jeszcze nie wszystko co potrzebne do streamów.

Fakt, potrzebny jest jeszcze mózg.

04.07.2013 21:51
emil kuroń
22
odpowiedz
emil kuroń
68

[19] jak mam wybierać

Stream w świetnej jakości na mniejszym ekranie, a Canal+ z setkami programów typu TVN Style czy Polsat Cafe (jedyne wartościowe, które jeszcze warto mieć oprócz sportowych to Discovery) na dużym ekranie za 1200 zł rocznie to wolę pierwszą opcję. :]

04.07.2013 21:53
23
odpowiedz
zanonimizowany555134
125
Generał

Jak do pozostałych czynności Macco. Mam w domu jeden słabszy, właściwie mocno słabszy, komputer i na nim sobie nie pooglądasz na necie bez ścinek meczu, mimo internetu 6 Mb/s. To samo jest choćby z głupimi filmikami na youtube w 480p, więc co dopiero mówić o transmisji hd na żywo.

04.07.2013 22:28
24
odpowiedz
Macco™
76
Legend

Ale do oglądanie filmów w HD też jest potrzebny odpowiedni telewizor więc to nie jest żaden argument. Dodatkowo przy oglądaniu transmisji internetowych warto żebyś miał także przyzwoitą prędkość wysyłania a ta zapewne kuleje na Twoim łączu.

A odnośnie oglądania w necie na mniejszym ekranie to zawsze można podpiąć komputer pod tv.

04.07.2013 22:39
25
odpowiedz
zanonimizowany555134
125
Generał

A ja wcale nie staram się nikogo przekonywać co jest lepsze, jedynie zwracam uwagę, że nie dla wszystkich oglądanie na komputerze jest takie oczywiste nawet w dobie internetu. W moim przypadku akurat sd będzie prezentować lepszą jakość niż stream, a podpinanie komputera pod tv też nie wchodzi w grę. Poza tym w domach często występuje więcej niż jeden domownik i już nie tak łatwo sprawę pogodzić.

04.07.2013 22:39
26
odpowiedz
zanonimizowany373443
74
Legend

Mr Orange

Athlon 4200+ X2, GF6100, 1.5 GB RAM, wszystkie ruskie streamy smigaja bez problemu

05.07.2013 09:25
😒
27
odpowiedz
JÓZEK2
163
Generał

[15] otóż to. Mogłem włączyć nagrywanie w telefonie ale jakoś nie wpadłem na to kuźwa. No cóż, napisałem do nich i czekam na info + wyjaśnienie, dlaczego powiedziano mi, że "History" przestaje być emitowane przez NC+ a JEST nadal tylko za dopłatą !!! Czuję, że polegnę w walce z nimi ale to nauczka na przyszłość. Może w końcu nie będzie tak, że "Polak głupi tak przed jak i po szkodzie".

05.07.2013 10:00
28
odpowiedz
Cypher.
193
a piece of strange

Cudów na kiju nie ma, ofertę Platinum (z Canal+ i Canal+ Sport) można było wytargować za 99 zł, jednak te 40 zł różnicy nie wydawało ci się zbyt duże? ;)

no jednak sa cuda na kiju, bo klienci n po okolo miesiacu zaczeli dostawac mega promocyjne ceny i ja np mam wszystkie c+ za 74zl z multiroomem i turboboxem, a wiem, ze inni za tyle dostawali z hbo (po prostu zalezalo co miales wczesniej). najlepsze, ze jak dzwonili z centrum cyfry to to samo kosztowalo te 30-40zl wiecej i w ogole nie wiedzieli jak to mozliwe.

co do transmisji na necie to jedyna jaka mi odpowiada to ta z weebtv, jakosc na duzym tv kilkukrotnie lepsza niz zwykle sd, natomiast sopcasty odpadaja bo maja kilkudziesieciowe opoznienie.

05.07.2013 10:56
Stra Moldas
29
odpowiedz
Stra Moldas
98
Wujek Samo Stra

Cypher -> Ja mam za więcej, ale wyjmowałem promocyjnie mediaBOXa+. :P

Bullz -> Na pewno to jest kwestia wygody. Nigdy nie przytnie, nie jest się uzależnionym od dostępu do sieci, można oglądać łatwo ze znajomymi/rodziną/zwierzętami na dużym ekranie. No i jest też polski komentarz. :)

Do tego wciąż mówimy o legalnych rozwiązaniach, a te legalne nie są. To coś w stylu "po co kupować jakąkolwiek grę, skoro można ściągnąć". A nie o to przecież chodzi.

05.07.2013 11:36
30
odpowiedz
mevico
62
Generał

Bardzo ciekawe jest to, że jak ktoś na forum wspomni, że ma problem z piracką grą to zostanie ostro skrytykowany za piracenie gier, ale jak w tym wątku dyskutuje się nad problemami z ukradzionym sygnałem telewizyjnym to jakoś nikt się nie doczepia.

05.07.2013 11:55
Ski_drow
31
odpowiedz
Ski_drow
127
Senator

Ja tam nie mam pretensji wykupiłem pakiet silver za 79 zł i przez dwa miesiące miałem wszystkie canal + gratis teraz zostały mi dwa tak jak pisze na stronie nc+ wszystko zgodnie z umową.

19.07.2013 09:02
👍
32
odpowiedz
JÓZEK2
163
Generał

[31] Cieszysz się nadal ??. Kolejny "rodzynek" i niespodzianka od NC+. Otrzymałem info, listownie /zupełnie nie na temat mojej reklamacji/ iż :
"Abonent przyjął do wiadomości /.../ że m. in. od 1.IX. nie będzie już w abonamencie za 79 zł : Discovery Historia /dodali w maju za History/, Euro Sport 2 HD, Comedy Central i C.C Family, 3. programów Disney'a, Animal Planet SD. itd. Oczywiście cena pozostaje bez zmian. Czekam na kolejne niespodzianki od NC+ w myśl zasady :
-Drożej ale za to gorzej!!- Brawo, tak trzymać, karwasz twarz !!! jak mówi Paździoch.

19.07.2013 09:18
eJay
33
odpowiedz
eJay
253
Quaritch

gameplay.pl

Ja zbyłem NC+. Wysłałem w maju wypowiedzenie, potem dzwonili do mnie 5 razy - bezskutecznie ;) Dokupiłem sobie pakiet Canal + Premium HD (wszystkie 6 kanałów, gdzie jest sport) w UPC za 35 zł/mc i mam to czego chcę bez żadnych wałków. Ogólnie ten kto ma taką możliwość - niech idzie do lokalnego providera ;)

20.07.2013 08:09
😒
34
odpowiedz
JÓZEK2
163
Generał

No tak ale UPC idzie po kablu jak mniemam. U mnie w budynku nie ma instalacji.

20.07.2013 10:55
Stra Moldas
35
odpowiedz
Stra Moldas
98
Wujek Samo Stra

eJay -> Swoje Canal+ i tak na tobie zarabia, nie martw się. :D

Jak nie ma możliwości kabla, a ktoś chce komfortowo oglądać dobrą piłkę nożną legalnie i na telewizorze, to ciężko inaczej, niż przez nc+. Chociaż ostatnio się trochę "uspokoili".

20.07.2013 10:59
36
odpowiedz
zanonimizowany373443
74
Legend

Jak nie ma możliwości kabla, a ktoś chce komfortowo oglądać dobrą piłkę nożną legalnie i na telewizorze, to ciężko inaczej, niż przez nc+. Chociaż ostatnio się trochę "uspokoili".

w netii mozna wziac w pakiecie z internetem tez i wychodzi o wiele taniej

20.07.2013 11:02
Stra Moldas
37
odpowiedz
Stra Moldas
98
Wujek Samo Stra

Netia to też kablówka. A nie wszędzie jest możliwość instalacji, zwłaszcza w domach prywatnych. Ja mieszkam w centrum miasta, ale ze względu na inne domy nie ma jakiejkolwiek możliwości użytkowania kablówki. Tylko platformy cyfrowe.

20.07.2013 11:12
😱
38
odpowiedz
Child of Pain
191
Legend

To już przestaje być smieszne, to myślenie, że każdy mieszka w dużym mieście i może sobie wybierać między usługami.

20.07.2013 11:13
39
odpowiedz
zanonimizowany373443
74
Legend

tu gdzie mozna miec internet netii mozna miec tez tv

20.07.2013 11:15
Stra Moldas
40
odpowiedz
Stra Moldas
98
Wujek Samo Stra

Wiesz co Child of Pain, to nawet nie tak, bo często także w dużych miastach nie ma możliwości podpięcia kablówki.

Miasto powiatowe, 50000 mieszkańców, dużo sieci kablowych u nas - a po prostu ze względu na domy prywatne nie ma i już. I tak zapewne jest też w dużych miastach. Satelitę instaluje się łatwo, prosto i przyjemnie. Kablówkę już nie.

Valem -> Co sprowadza się do tego samego - w domach prywatnych często jest to wyłączone.

20.07.2013 11:18
41
odpowiedz
zanonimizowany373443
74
Legend

nie gadaj glupot, netia ma zasieg na ogormnym obszarze Polski, sam mieszkajac na wsi mam internet 20 Mb/s

20.07.2013 11:44
Emil22
42
odpowiedz
Emil22
81
Senator

Bo ogółem nc plus to dno metr mułu i jeszcze więcej.Zjebali markę jaką była Cyfra owszem oni też czasem coś mieszali, ale jakoś w miarę im ufałem do tego często można było coś z nimi utargować.Natomiast tutaj po prawie godzinie spędzonej na linii wszelakich kombinacji, podejść i różnych głupot mam ofertę która kompletnie mi nie odpowiada plus jeszcze te kanały nie gwarantowane to już całkiem kpina.A paniusia na infolinii mówi mi, że szkoda byłoby stracić pięcioletniego klienta, a zaraz potem proponuje mi totalny syf, gdzie tu sens i logika.Z takich a nie innych względów w grę u mnie wchodzi tylko nc plus, a nie wszystko co mnie interesuje mam na streamie tak jak bym chciał plus tutaj dochodzi możliwość nagrywania, bo nie wszystko można potem na necie znaleźć.Ot tak wygląda sposób utrzymania w Polsce, może kiedyś pojawi się lepsza alternatywa.

20.07.2013 13:27
Madril
43
odpowiedz
Madril
250
I Want To Believe

A ja się zastanawiam teraz nad przedłużeniem (po wysłaniu wypowiedzenia). Dają mi kanały z platinium bez c+ film i film 2 za 69zł. Zastanawiam się z tego powodu, że z UPC bym musiał płacić więcej, o Vectrze i innych, które mam w zasięgu nawet nie wspomnę. :P

20.07.2013 13:31
44
odpowiedz
Child of Pain
191
Legend

[41]
Czyli we kazdej wsi i miescie mozna wziac Netie i to po kablu jeszcze. N daj spokoj.

Forum: NC+ "frontem do klienta"