Od razu proszę żeby to nie byłzlepek idiotów co będą do siebie nawzajem krzyczeć, wiadomo oco mnie chodzi.
Chodzi o to że w MW3 już w multi nic mnie nie zaskoczy, to chcę przenieść się na inną grę, naturalną koleją rzeczy by był BF3, także czym się by różnił zasadniczo od MW3 ? przedewszystkim czy jest tam opcja znaków wywoławczych,emblematów, ulepszanie broni ?
Jak wygląda ogólnie walka w BF3 ? Mnie najbardziej podoba się w MW3 tryb obrona gdzie jest sieka non stop bo ludzie bięgną do kolesia co akurat trzyma flagę i tak z jednej tak i z drugiej.
Zasadniczo róźni się tym, że w większości trybów nie leci się na pałe przed sobą, bo szybko zginiesz. Jednak nie wierz mitom, że "biega się 3 minuty i na końcu giniesz", mapy są duże, ale dzięki możliwości spawnu na kontrolowanych punktach i członkach drużyny, możesz od razu wskoczyć do akcji. A jak nie to wziąć jeepa albo czołg i they see me rollin'. ;-) Tak samo, że "gry trwają w nieskończoność, a ja chce tylko pare minut wieczorem pograć." Wystarczy pójść na rush i gry będą się szybciej kończyć. Bronie mają lepszy 'feeling', jakby faktycznie to były bronie, a nie tekstury. Tak, są unlocki, z czego te podstawowe (defib, C4, czujnik ruchu etc.) można szybko odblokować.
Osobiście wole BF3, bo czuje adrenaline walki (lol so nerd), mogę z drużyną ochraniać/zdobywać tylko jeden punkt przez całą rozgrywkę, podczas gdy reszta teamu walczy gdzie indziej. Miłe uczucie. Poza tym można czasami piekne akcje odstawiać, z czego niektórzy to wykorzystują w celach komediowych. >:D
http://www.youtube.com/watch?v=Dj_17Uvfwes
Ale bądź też pewien, że ci komputer giere uciągnie, bo lekka nie jest.
Ale bądź też pewien, że ci komputer giere uciągnie, bo lekka nie jest.
- Prawda, lecz jak na takie wymaganai grafika nie jest ladna. Gralem na low i srednich i dla mnie to wyglada o dziwo gorzej niz MW3 na pelnych detalach. Do tego te dziwne plamy, ja jak ide przez miasto to takich nie widzie :P
Jesli chodzi o roznice. Battlefield 3 nie jest w ogole taktyczny, jesli grasz z ludzmi "z przypadku". To samo tyczy sie MW3. Ludzie mowiacy, ze w grach od IW nigdy nie bylo taktyki sa w bledzie. Wystarczy spojrzec na rozgrywki klanowe.
Multiplayer w grze od DICE/EA - jest dlugi, duzy i czesto efektowny. Niestety nie jest on do rozgrywki "Natychmiastowa przyjemnosc" - Jesli zamierza sie pograc w to przez chwile, a zaraz po tym wyjsc i gre wylaczyc, to lepiej w ogole jej nie uruchamiac. W takiej sytuacji MW3, po przez swoja szybka, efektowna i posiadajaca sporo adrenaliny rozgrywke, daje o sobie znac od, doslownie, wejsca na server i mape.
Mnie osobiscie bardziej odpowiada rozgrywka znana z serii Call of Duty. Grajac w rozne czesci Battlefield, od poczatku jest fajnie, zabawnie i miodnie. Niestety po co raz pozniejszym wglebianiu sie w grach, mam jej dosc. Stosunkowo szybko mnie to nudzi, natomiast do tej "drugiej" strony mam inny sentyment.
Osobiście wole BF3, bo czuje adrenaline walki (lol so nerd), mogę z drużyną ochraniać/zdobywać tylko jeden punkt przez całą rozgrywkę, podczas gdy reszta teamu walczy gdzie indziej. Miłe uczucie. Poza tym można czasami piekne akcje odstawiać, z czego niektórzy to wykorzystują w celach komediowych. >:D
http://www.youtube.com/watch?v=Dj_17Uvfwes
- Naprawde tak sie czujesz ? Watpie ;) Wiekszosc tych filmow to nie sa "pieknce akcje" - jak to ujales, tylko pokaz tego - jak powazna gra, o bitwach na smierc i zycie jest zrobiona. Jest to po prostu kpienie sobie z aktualnie wygladajacej rozgrywki. Widzialem wiele takich filmow i wiekszosc z nich to byl pokaz bledow, bugow i dziwnej logiki Battlefielda 3. Oczywiscie z czasem to sie poprawi... Chyba.
EDIT: Jeden z przykladow jak ta gra ukazuje realia bitwy, wg. tej gry prawdziwe - http://www.youtube.com/watch
v=ZUvPTrTe1XE&list=UUFSn5QxRqumbGyNX1SKwnVg&index=1&feature=plcp
EDIT: http://www.youtube.com/watch?v=ZUvPTrTe1XE&list=UUFSn5QxRqumbGyNX1SKwnVg&index=1&feature=plcp
^ - film z powyzszego, nie zdazylem zeedytowac jeszcze raz.
Wiele zależy tutaj od współpracy drużyny, co doskonale było widać, jak graliśmy we 4 w Squad DM w weekend. Komunikacja głosowa z kolegami, bieganie z zespołem a nie indywidualnie i wynik był taki, że wygraliśmy 5 rund pod rząd, podczas gdy mi samemu nie udało się nigdy czegoś takiego osiągnąć, chociaż często byłem najlepszym graczem na serwerze, ale drużyna trafiła mi się byle jaka.
Co do długości. Spotkałem się z przypadkami, gdzie jedna runda trwała nawet półtorej godziny ze względu na zwiększoną ilość ticketów (to od nich zależy, ile razy dana drużyna będzie mogła się odrodzić. Liczba ta i sposób jej redukcji zależy od trybu gry), ale standardowo jedna runda trwa ok 10-20 minut.
Posiadam Wszystkie gry z serii Call of Duty od pierwszego, do Black Ops. Nie mam tylko ostatniej części (MW3) i w ogóle mnie nie kusi kupienie jej. Jeżeli widziałeś multi w Call of Duty 4: Modern Warfare, to widziałeś i kolejne.
Gralem na low i srednich i dla mnie to wyglada o dziwo gorzej niz MW3 na pelnych detalach.
No shit Sherlock! Gra na minimalnych ustawieniach wygląda gorzej niż inna (wydana mniej więcej w tym samym czasie) na maksymalnych? Ludzie! Zadzwońcie do Faktu! Mamy sensację!
@UP - Mnie to zdziwilo, spodziewalem sie, ze na srednich bedzie to wygladalo sensownie - bo ktos powiedzial, ze ta gra wyglada ladnie na low...
@UP - Jaki sprzet masz ?
Sethlan - Athlon II X3 450 + HD4850 1024MB + 4GB RAM - do premiery B2K gralem na tym sprzecie bezproblemowo na srednich (1280x1024), a w singlu na high, jednak po ostatnim patchu gra zaczela zaliczac crashe, w ramach walki z czym obnizylem grafike do minimum i tak juz jakos zostało.
Chodzi o to że w MW3 już w multi nic mnie nie zaskoczy, to chcę przenieść się na inną grę, naturalną koleją rzeczy by był BF3
Prawde mowiac po MW3 "naturalna koleja rzeczy" bylby Quake...
@UP - Czyzby hejterstwo ;)
@Matt - Na 64 graczy rowniez mozesz grac bez problemow ?
[11]
Jakie hejterstwo? Jesli nie widzisz, ze quake ma wiecej wspolnego z MW3 niz BF3 to nie moj problem. Jest duza roznica miedzy tzw. "twitch shooterem" a wolniejszymi shooterami (chociaz nowsze BFy, szczegolnie BC2 tez byly na pograniczu "twitch shooterow").
A wyjasniajac (bo pewnie nie znasz okreslenia): sa to shootery, gdzie zabawa nie polega na wolniejszym przycelowaniu itp a na lataniu mysza po ekranie i strzelaniu w 0.005 sekundy, bo jak strzelisz w 0.006 to bedzie za pozno.
@UP - Domyslilem sie, co to jest twitch shooter. Bez przesady, ja tam nie chce grac w Quake, po obcowaniu z CoD - dla mnie to troche co innego (Nawet nie-troche).
to jednak chyba zostanę za MW3 nie dla mnie ranie godzinami, wolę szybką akcję max góra grania 1h przy podejściu. A nie wiecie jak jest na serwerach Medalk of Honor Airborne ? to znaczy czy dużo ludzi tam gra ?
Sethlan - przy wiekszych rozrobach gdy gralem na medium zdażały sie zgrzyty, na low prawie zawsze jest płynnie.
nie dla mnie ranie godzinami
Moje ostatnie 10 gier: 25 minut; 20 minut; 18 minut; 18 minut; 18 minut; 15 minut; 17 minut; 26 minut; 16 minut; 52 minuty.