Witam, mam pytanie odnosnie serwisu muve.pl. Czy zdarzyly sie komus z was problemy z ww sklepem??
Mnie spotkala dosc nieciekawa sytacja i zastanawiam sie czy to odosobniony przypadek czy moze jednak regula (zastanawiam sie nad kolejnymi zakupami dlatego tez licze na wasza opinie). Otoz nie majac pomyslu dla chrzesniaka na urodziny postanowilem zakupic mu w ww serwisie zestaw muzyczny do konsoli. Dostepnosc art. byla 3-5 dni (+1 dzien na wysylke) co liczac lekka reka tydzien czas realizacji. Po zlozeniu zamowienia okazalo sie ze interesujacy mnie zestaw jest uszkodzony i nie moga mi go wyslac. Na szczescie byl podobny inny zestaw wiec zzamowienie zostalo przerobione. Po 5 dniach roboczych napisalem maila czy juz wyslano przesylke. Ktos odpisal ze jutro planuja. Na kolejnego maila z zapytaniem nie odpisali juz. W poniedzialek mija 10 dni roboczych od daty zlozenia zamowienia - nadal nie wiem kiedy zostanie wyslana przesylka. Patrzac ze zrobilem pierwszy raz u nich zakupy zastanawiam sie czy kupic u nich cos ponownie czy olec ich juz na stale. Czekam na Wasze opinie.
mcl007 --> muve.pl jest po prostu nowym "opakowaniem" dla starej "zawartosci" o nazwie sklep.cenega.pl.
Juz samo "cenega" w nazwie powinno Ci powiedziec, ze jakosc uslug nie byla ich najmocniejsza strona.
Imho trzymac sie od tego tworu najdalej jak sie da.
wiem ze to cenega - powiedzmy ze moja wspolpraca z firma cenega zawszy byla ok - nigdy nie narzeklame na wspolprace.
24.08 zamówiłem deus ex'a i pare koszulek, wczoraj wysłałem maila i nadal cisza. Jest to moje pierwsze i ostatnie zamówienie w muve.pl
Ja nie miałem nigdy żadnych problemów z Cenegą. Zamówiłem u nich pre-order Mortal Kombat na PS3 i dostałem go na dzień przed polską premierą. Byłem zadowolony z tego, że tak szybko dostarczyli mi tą grę, że złożyłem już pre-order na Batman: Arkham City.
Ja w muve.pl (a wcześniej Cenega) kupiłem kilka gier i nigdy nie było najmniejszego problemu.
Ja kilka lat temu zamówiłem grę u Cenegi i jeszcze nie doszła :D . Można coś spiepszyłem przy wysyłaniu.
Witam,
Adam Wróblewski sklep muve.pl - odpowiadając zbiorowo acz oddzielnie na wszystkie kwestie związane z zamówieniami:
@mcl007: Kontaktowałem się wczoraj telefonicznie - zamówienie zostało zrealizowane w dniu wczorajszym. Raz jeszcze przepraszam za opóźnienie.
@xaves: Próbowaliśmy kontaktować się z Panem telefonicznie, ale od razu '"zrywa" nam połączenie. W złożonym zamówieniu, koszulki maja status dostępności 3-5 dni a koszulka Battlefielda ma premierę równocześnie z premierą Battlefielda 3 (podajemy taką informację na karcie produktu) więc tak czy tak nie mogliśmy jeszcze zrealizować tego zamówienia. Jeżeli życzy Pan sobie możemy to zamówienie rozdzielić - proszę o info w tej sprawie
@Ksionim: będę wdzięczny za podanie imienia i nazwiska - sprawdzę Pana zamówienie.
Pozdrawiam,
Adam Wróblewski
muve.pl
hmm, po krótszym zastanowieniu (wczytaniu się) nie wiem czy będę w stanie odnaleźć Pana zamówienie, Ksionim :)
pzdr,
Adam Wróblewski
Zamówiłem Dirta 2 na muve.pl, nie było żadnych problemów.
w tym sklepie zostałem oszukany i na dodatek chciano mi jeszcze wcisnąć gorszy towar w tej samej cenie.
zakupiłem przedpremierowo grę BF3 edycję limitowaną, dodam że zamówiłem ją we wrześniu.
wczoraj o 20 dzwoni do mnie przedstawiciel sklepu i informuje ze gry nie będzie. jak chce mogę dostać grę BF3 ale bez dodatku. oczywiście EA za dodatek kupiony osobno życzy sobie osobno kasę.
nie po to zamawiałem miesiąc wcześniej aby mi przedstawiciel sklepu dzwonił 4 godziny przed ruszeniem serwerów że mam sobie kupić grę w innym miejscu. dodam ze wersja limitowana była do kupienia przed premierą czyli na zakupy zostały mi 4h od telefonu.
odradzam nie dajcie się oszukać, dla świętego spokoju idźcie do innego sklepu
pozdrawiam
Taaa .... sklep Cenegi i niezpomniane wspomnienia.
Mialem kilka razy z nimi nie-przyjemność. Najlepszy numer był jak zamawiałem kolekcjonerke Obliviona w ilości sztuk 2. Okazalo się , że z chęcią przyjmują pieniądze za dwie sztuki (jedna była dla znajomego) ale wyślą tylko jedną a potem twierdzą, że dwie sztuki w zamówieniu to na pewno był jakiś błąd. To JA musiałem udowadniać, że zapłaciłem im za dwie a nie za jedną i dopraszać się, żeby wysłali mi towar za który zapłaciłem. Od tego czasu kupuje u nich tylko z odbiorem osobistym i płatnością na miejscu
Civka 5 za 17zł, żadnych problemów, już pobieram na steamie :)
Kupiłem w weekendowej promocji race Injection za 15 zł. Dostałem przesyłkę po 3 dniach roboczych.
\Kupiles u srenegi to teraz bedziesz walczyl
Problemem nie jest sklep a praktykanci w nim
Kupowałem kiedyś kilka gier na raz. Okazała się, że nie mieli ich na stanie.
Było to Heroes 3 po 5 zł - zamówiłem 3 egzemplarze oraz
peter jackson king kong tez za 5 zł. Razem 20 zł
Panowie powiedzieli, ze gier nie i nie będzie (a na sklepie dalej wisiały jako dostępne). Zaoferowali mi zniżkę lub inną grę o równowartości 10 zł. Napisałem, ze powinno być 20 zł. Po wymianie 3 maili obsługa ogarnęła o co chodzi. Chciałem wtedy grę (Settlers: narodziny Imperium). Otrzymałem odpowiedź, ze tej gry tez nie ma. Wziąłem następną (PoP Trylogia). Gdy po 2 tygodniach otrzymałem paczkę w paczce byli Settlersi
Moim zdaniem bardzo dobry sklep, oczywiście czasem zdarzają się problemy, ale gdzie ich nie ma. Po wpadce z ultimą w sprawie Diablo III EK, wszystkie obecnie gry pudełkowe praktycznie kupuje na muve. Wszystko szybko i solidnie, a przede wszystkim ich obsługa techniczna obecnie jest bardzo dobra.
Wpadki jakie mieli ze mną to :
- mała kłótnia o Deus EX EK PC - ale ją dostałem
- Darksiders II dostałem w wersji zwykłej, a nie limitowanej (zakupionej)
są to jednak drobiazgi, a że zamawiam sporo to bym to nazwał marginalne,
Generalnie ceny dobre, oferta digital niezła z promocjami, ja jestem zadowolony i polecam
z poczatku zastanawialem sie czy cos u nich kupic (nie mieli dobrych opinii), ale kupowalem juz 2 razy i zadnych problemow nie bylo, wiec nie narzekam na ten sklep.
ed. teraz dopiero spojrzalem na date watku
Muve sypie promocjami, jak oszalałe.
Teraz Max Payne 3 za 25 zł!!!
Ja kupowałem tam kilka razy fizyczne rzeczy i cyfrowe i jak jak na razie bardzo ok.
Ja też nie miałem do tej pory żadnych nieprzyjemnych przygód w muve.pl, wszystkie zamówienia do tej pory idą tak jak iść powinny ;)
skusilem sie na max payne 3. szybko, sprawnie zakupione, zostaje sciagniecie i granie.
transfer? od 100kb/s do 300kb/s (teraz leci 160kb/s) przy neo 10mega gra sciagnie sie za 46 godzin.
idz pan w wuj z taka promocja - juz lepiej przejechac sie na miast i kupic w sklepie. pierwszy i ostatni raz cos tam kupilem.
muve i cenega - karny c==8 ode mnie, o!
[25] A zdajesz sobie sprawę z tego, ze nawet serwery Steama potrafią "paść" podczas promocji?
[26] -->
nie, nie zdaje sobie. mam kilkadziesiat gier na steamie, wiele z promocji, takich problemów jeszcze nie uswiadczylem.
Jak dla mnie dobry sklep, nigdy nie miałem problemów z nimi, promocje obecnie na wersje digital są ok, transfer też dobry:)
pablo397 -> ściągałem jakiś czas temu coś z ich serwerów i szło tak jakie mam łącze czyli ~800kb/s Jak nagle setki osób rzuciło się na maxa to nie dziwota, że ściąga wolno, poczekaj kilka godzin to pewnie się poprawi.
Poza tym jasne, że lepiej jechać do sklepu i kupić, i zapłacić 3-4 razy więcej ;)
Poza tym jasne, że lepiej jechać do sklepu i kupić, i zapłacić 3-4 razy więcej ;)
Nie licząc świąt i obecnej promocji na co dzień ceny w wersji elektronicznej od pudełkowej prawie się nie różnią, co dla mnie jest chore. Może muve.pl zacznie nowy trend?
Ceny na muve.pl edycji cyfrowych są jednak troche niższe. Ja już kupiłem tam XCOM, Settlers 7, Anno 2070 i teraz przymierzam się do Dark Souls. Ogólnie sklep fajny, tylko trochę zirytowała mnie potrzeba korzystania z Muve Downloader. Wolałbym prosty DRM Free :)
@Cainoor - ale jaki Muve Downloader - XCOM / Dark Souls - Steam, Anno 2070/Settlers - Uplay ;) to chyba że o taki ci chodzi, nie ma absolutnie potrzeby korzystania z Muve Downloadera, bo praktycznie nie ma gier w dystrybucji cyfrowej które nie są podpięte pod steam/ead/uplay. MD służy tylko do pobrania gry starej, lub bardzo starej.
Ogólnie, to zauważyłem, że sklep muve.pl zrobił się ostatnio bardzo popularny. I dobrze, bo czasami trafiają się naprawdę świetne okazje :)
dupa tam. sciaga sie juz bez przerwy drugi dzień i mam 46%. od rana do teraz sciagnal sie jeden procent, transfer na poziomie 30kB/s, gra sciagnie sie za 140 godzin.
do tego łączę mam obciążone na maksa - nie da sie filmiku na youtubie obejrzec czy przez skype pogadac.
nie wiem, moze router cos blokuje, ale znikad pomocy, bo w faq nic na ten temat nie pisza, program (muve downloader) nie ma zadnych bardziej zaawansowanych opcji czy pomocy, na maila nikt nie odpisał.
zeby bylo smieszniej, kumpel ktory razem ze mna kupil gre (jemu sie dzisiaj kolo poludnia sciagnela, tez zaczal wczoraj rano) nie moze grac, bo sie okazalo ze serial wykorzystany. pisal do pomocy technicznej, poprosili o screena z bledem i tyle bylo pomocy z ich strony - cisza.
z mojej i kumpla strony - kij wam w oko cenega i wasze gowno muve.