Witam. Krótkie pytanie mam. Ostatnio dużo słyszałem, ze zbliża sie spolszczenie, oraz oficjalny polski serwer do gry Lineage 2. Chciałbym sie tylko dowiedzieć czy to plotki czy prawda, bo na stronie oficjalnej za dużo nie widać. Z góry dzięki.
Powiem Ci ze od 3 tygodni ciągle aktywnie gram w L2 i ani na forum, w grze ani w klanie nikt o tym nie wspomina, tak więc wydaje mi się że to ściema. Druga sprawa po co Ci l2 po polsku? co chciałbyś tam mieć spolszczone, questów jest mało, a jak są to gadasz z NPC i zaznacza Ci się na mapie gdzie masz iść.
Innova ma wprowadzić (miała) polską wersję językową chyba na początku tego roku. Jeśli nie ma to wolno im to idzie.
/ Jest darmowy, raty są x1.
Swoją drogą podepnę się pod wątek.
Teraz L2 jest darmowe ? Da się grać bez kupowania czegokolwiek za realną gotówkę ? Jak długo teraz trwa zdobywanie ekspa i system questow ?
Chciałbym wrócić do L2, gdyż był to mój pierwszy mmo - grałem jeszcze na koncie kumpla w okolicach 2/3 kroniki ...
Darat - Da się spokojnie, sam tak gram i dzisiaj wpadł mi 86 lv. Expi się łatwo i przyjemnie dzięki Path to awekiening, daje Ci on zbroje, bronie itp które będą Ci pomagać w expie, tak aby nowi mieli szanse dogonić tych z większym levelem i szybciej dołączyć do wspólnych raidow. Jest również coś takiego jak Mentoring, polega on na tym ze pod swoje skrzydła bierze Cię jakaś wysokolevelowa postać, i kiedy ona jest w grze ty masz expa 200% i dostajesz bardzo dobre buffy, które pomagają w expie :).
EDIT : Co myślicie o założeniu oficjalnego wątku o l2? :)
EDIT : No tak z tego co patrze był, ale to zanim l2 stał się darmowy, wydaje mi się że od tego czasu doszło więcej ludzi :)
Był już wątek o L2, ale mało ludzi gra, więc upadł.
Raczej odwrotnie, nowe kroniki w porównaniu ze starymi to totalne gówno.
A więc zadam inne pytanie: lineage 2 czy runes of magic? Dodam, ze nie lubię w mmo 2 rzeczy:
-pvp(walczę tylko od swieta :) )
- siedzenia godzinami i bicia tych samych potworkow, aby zdobyć jeden lvl( taka przypadłość ma gra Last Chaos).
W Lineage2 najważniejsze jest PVP, które jest tak naprawdę esencją gry, tak samo bicie potworów, od mniej więcej 40 poziomu do końca praktycznie sam grind.
[6] Oj prawda, prawda... Nic nie pobije C6/Interlude.
Jakiś czas po tym jak L2 przeszedł na ftp, spróbowałem trochę pograć ale to już nie to samo.
Jedna sprawa że rozgrywka się 'nieco' zmieniła, druga to wszelakie ułatwienia. Nie wiem... mnie jakoś nie kręci nabicie do max lvl w 3 tygodnie i armia wykoksanych postaci w takiej samej zbroi każda. Kiedyś trzeba było się nieźle natrudzić żeby mieć tego S seta :d
Pierniczę... napisałem wall of tekst i sobie cofnąłem stronę... Powiem tylko ze z [8] i z [11] się w ogóle nie zgadzam, i sądzę że dobili max 40 lv i się wypowiadają jakby zrobili hero i skończyli grę...]
EDIT : I pierniczenie o armii wykoksanych postaci i max lvl w 3 tygodnie można włożyć w między bajki, w 4 tygodnie ja nabiłem 85 lv, i grałem bardzo dużo czasami nawet po nocach, a od 85 jest wbić o niebo trudniej lvl (Po przebudzeniu)
Grałem w L2 ponad 5 lat, więc raczej wiem co mówię. Możesz nawet poszukać w pierwszych wątkach o L2 z 2005 roku. :)
I to, że teraz Ci się ta gra podoba, udowadnia, że grasz w nią krótko i dobrego L2 nigdy nie poznałeś.
C5 wymiata. Potem Interlude, może Hellbound. No i ewentualnia Gracia Final.
Spoko, tyle że GoD jest zupełnie nową grą, a wyszedł w Grudniu 2011, ale ty grasz już 5 lat...
Gram w nią 3-4 tygodnie, tak jak napisałem i obecnie mam 86 lv
A z tym ze c5, interlude wymiata to się zgadzam, i może jeszcze c4. I gram od C1 dla twojej wiadomości, najlepiej wspominam czasy Interlude, ale GoD mnie miło zaskoczył ;]
I wiem o czym mówie bo grałem w każda kronikę.
Łączenie serwerów, odpad najlepszych klanów to jedynie potwierdza, że GoD zrobił z L2 coś o wiele gorszego niż nowa kronika.
A GoD mógł wejść live nawet i wczoraj, co nie zmienia faktu, że teraz jest to gra praktycznie bez klimatu i wszystko jest jednakowe. Zero unikalności i przyjemności z gry.
/ Edit. 87, skończyłem grać mniej więcej po miesiącu.
/ Max nie jest przypadkiem 95+? Uwierz mi, że jak masz ogarnięte i zgrane CP, to dzieją się cuda. ;)
A jak mam patrzeć na tą grę? NC Soft zamiast iść do przodu, zniszczył jednego z lepszych mmo.
I nie będę już odpisywać, eot.
Powiedz mi tylko, jaki lv dobiłeś w GoD?
EDIT : Szczerze, to nie chce mi się wierzyć, ale ok. Tyle, że ty na to patrzysz w pryzmacie starych kronik. I nie powiesz mi ze w 3 tygodnie się da wbić max lv...
EDIT : max 99
No ok, z max lvl przesadziłem. Miałem na myśli dojście do awka który przeznaczony powinien być dla wytrwałych i nielicznych, a to jest moment ;]
pierniczenie o armii wykoksanych postaci Przejdź się do Goddard (albo 2 miasta co wygląda identycznie, nie pamiętam nazwy) i stań nieopodal Kamy. Na Core stały tam niemal cały czas, przynajmniej 3 full party ludzi w R grade.
GoD jest po prostu inny. Mi te zmiany nie pasują, innym jak np. tobie się podobają. Część rzeczy rzeczywiście rozwiązali fajnie, jednak gra zupełnie mnie nie wciągnęła w przeciwieństwie do poprzednich kronik.
Bo o R-grade bound jest bardzo łatwo, gorzej z R95 i R99.
EDIT : Co nie zmienia faktu, że jest to zupełnie inna gra niż Interlude, jest o wiele mniej grindu, ale i tak za dużo a za mało questów :)
Interlude Server - L2OFF with StackSubclass system!
! JOIN AS !
Server Features
Server Rate 35x
GM Online Every day
Cheap class transfer items in Luxury store
Stack Subclass System
Unique Stack Subclass Quest
Stack subclass only to same race (only dwarves can cross-subclass)
No overpowered stacking combinations
Special Events
Special Raid Bosses
Dualbox – No limited
Offline shop
Teleport to Primeval Island
Mana and Greater Mana Potions
Delevel NPC
NO GM Shop
Succesfull Enchant rate is 66%
Safe Enchant is +3
Maximum Enchant is +16
Clan Hall buffs for 1 hour
Castle Buffer for 1 hour (no fullbuff)
SSD,SSC,BSSD,BSSC in Luxury Shop
All spellbooks to levl 76 in Luxury Shop
Spawn protection
TvT Event
Gemstones C,B,A,S grade in Grocery Store
Unstuck skill cast is set for 40 seconds
Stronger Clan Skills P.att,P.deff,Max CP,Max HP,M.att
Apella Set have more maximum CP
Complete C grade sets in Luxury Shop
From Newbie Zones cheap ports to Giran
Facebook Page: www.facebook.com/pages/Lineage-II-Teardrop/123817871055413
Server Page: www.L2Teardrop.com
Siema, chciałem was zaprosić na bardzo ciekawy serwer.
Jestes znudzony gry z samymi Polakami? Jesteś znudzony botami? Nie chcesz grac na L2java albo innych zmodyfikowanych plikach? Ten serwer jest idealny dla Ciebie!
We provide the best Lineage2 low rate experience since 2004.
Server upgrade/launch: 28 September 2013
Server settings:
Unique GOD: Tauti 100% official files (no java)
Tak dobrze widzisz! 100% oficjalne pliki kroniki Tauti!
No bugs
No lag
No bots
Antibot system in order to ban cheaters
Client limitation (2 or 3 , no decided yet)
No wipes
No pay2win
All features retail like
Low rate server (long term life of server)
Donations based on vitality items and head accessories
Possibility for future update on Glory Days / Lindvior
Strona: www.lineage2.gr / www.vindicator.gr