Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Koss porta pro - dożywotnia gwarancja, i pomoc w wyborze sprzedawcy

24.01.2012 00:23
mr 45
1
mr 45
72
Hero of the Wastelands

Koss porta pro - dożywotnia gwarancja, i pomoc w wyborze sprzedawcy

Zamierzam kupić te właśnie słuchawki, tylko teraz mam pewien problem. Przeczytałem na stronie dozywotniagwarancja.pl , że jedynie słuchawki z zieloną etykietką mogą być w tym zarejestrowane. Rozglądałem się za nimi na allegro, i ceny za niektóre są naprawdę przystępne(np. 90zł + gratisy, darmowe wysyłki, cuda na kiju, etc.). Czy mogę prosić o znalezienie tych słuchawek u dobrego sprzedawcy(koniecznie słuchawki muszą być nowe i z tą etykietką, kolor to sprawa drugorzędna, ale interesuje mnie niebieski), najlepiej takiego z którego usług korzystał ktoś z was. Może być allegro, może być sklep internetowy(byle spełniał powyższe warunki). Mówię tu o jak najtańszych ofertach, tzn. w granicach 100-130zł(plus koszta wysyłki)

24.01.2012 18:57
mr 45
2
odpowiedz
mr 45
72
Hero of the Wastelands

UP

25.01.2012 15:42
mr 45
3
odpowiedz
mr 45
72
Hero of the Wastelands

UP

25.01.2012 18:46
4
odpowiedz
krukilis
139
Generał

Czy "dozywotnia gwarancja" nie oznacza przypadkiem tego samego co "wieczysta gwarancja"? Bo jesli tak to zaleznie od producenta moze oznaczac to bardzo rozne rzeczy. Dobrze zebys wiedzial, ze najczesciej termin ten oznacza, ze gwarancja obowiazuje do czasu zaprzestania produkcji danego towaru. Niektorzy producenci np. pamieci RAM rozumieja pod tym pojeciem 5 lat. Na pewno nie liczylbym, ze dostaniesz gwarancje na dany produkt "do konca zycia". Lepiej dokladnie to sprawdz zamim sie rozczarujesz...

[edit]

Ok, doczytalem. Gwaranacja przez cale zycie z tym ze:

"Za każdą naprawę lub wymianę w ramach dożywotniej gwarancji pobierana jest opłata manipulacyjna w wysokości 40 PLN dla zarejestrowanych użytkowników. Dla niezarejestrowanych użytkowników opłata ta wynosi 80 PLN."

I jeszcze ciekawy zapis:

"Dystrybutor zastrzega sobie prawo anulowania dożywotniej gwarancji w przypadku nadużycia systemu dożywotniej gwarancji przez użytkownika."

25.01.2012 20:11
5
odpowiedz
zanonimizowany343226
134
Senator

Jak coś się popsuje to i tak nie licz na żadną naprawę czy wymianę.
Kiedyś miałem ten syf i po kilku tygodniach pękł pałąk(myślę że była to wada fabryczna/zmęczenie materiału), ta gówniana firma oczywiście reklamacji nie uznała twierdząc że moja wina. Odradzam. Pozatym jak dla mnie to te słuchawki są słabe.

25.01.2012 20:14
Soulcatcher
6
odpowiedz
Soulcatcher
280
ESO

Dożywotnia gwarancje to zapewne gwarancja do końca życia produktu, czyli do chwili gdy się zepsuje. Nie wierzę aby słuchawki za 90 złotych interesowały kogoś za 10 lat.

25.01.2012 21:16
mr 45
😉
7
odpowiedz
mr 45
72
Hero of the Wastelands

Cóż, czytałem w necie opinie, i znaczna większość jest pozytywna. Słuchawki sa produkowane od 1986r. więc podejrzewam ze ta wieczysta gwarancja COŚ mi jednak da. Ale ja spytałem gdzie je mogę kupić w korzystnej cenie..

EDIT:AHA, spoko http://forum.mp3store.pl/topic/86507-25-01-2012-sklep-lodz-zamkniety/ . Jedyny sklep w moim mieście który może mieć te słuchawki od ręki, przez te zasrane demonstracje mogłem najwcześniej tam wbić jutro, a tu suprajs.. No to pozostaje allegro i wysyłkowe

25.01.2012 21:49
8
odpowiedz
zanonimizowany343226
134
Senator

Na pewno jestes pewny że chcesz kupić właśnie te słuchawki? Są strasznie słabe dźwiękowo. Moim zdaniem grają jak słuchawki za 50zł, dźwięk jest strasznie zamulony, pełno basu, nic poza nim nie słychać, są to słuchawki otwarte - czyli nie ma żadnej izolacji, wcale nie są tak wygodne jak większość twierdzi.

BTW: chyba nie kupujesz tych słuchawek ze względu na "wieczystą gwarancję"?
JA tam zawsze jestem zdania, że jak coś się nie popsuje na samym początku to długo pochodzi, o ile się o to dba.

25.01.2012 21:53
9
odpowiedz
zanonimizowany807046
4
Generał

Szczerze też bym ich nie brał, ale podobno niektórym pasują. Jak ma być mocny bass to już HD202 się lepiej sprawdzą, a najlepiej za taką kasę brać Superluxy HD681 i jeszcze na 0,5 litra zostanie :P

25.01.2012 21:58
Gallain
👍
10
odpowiedz
Gallain
38
MPO Squad Member

Soulcatcher [ gry online level: 133 - end of winter ]
Dożywotnia gwarancje to zapewne gwarancja do końca życia produktu, czyli do chwili gdy się zepsuje. Nie wierzę aby słuchawki za 90 złotych interesowały kogoś za 10 lat.

No i tutaj się mylisz, bo słuchawki Koss Porta Pro są w produkcji w niezmienionej formie nieprzerwanie od 1984 roku i wciąż cieszą się dużym powodzeniem.
Imo słuchawki są zajebiste - wygodne, leciutkie, małe, dają ładny (oczywiście w swojej klasie i przedziale cenowym) dźwięk. Dożywotnia gwarancja to raczej chwyt marketingowy, co nie zmienia faktu, że ww słuchawki są po prostu dobre.

26.01.2012 18:00
mr 45
👍
11
odpowiedz
mr 45
72
Hero of the Wastelands

Kupiłem w top HI-FI za 130zł. Póki co jestem z nich bardzo zadowolony, ale po 3 godzinach nie mam prawa się wypowiadać o jakości dźwięku. Może za tydzień. Są bardzo wygodne, podoba mi się patent z regulacją. Kabel IMO ciut za długi, ale za to w lato będzie idealny(bo iPod wyląduje w kieszeniach spodni, zamiast kurtki). Wygląd sprawa dyskusyjna - mi nie przeszkadza, ale dla niektórych mogą być zbyt *kosmiczne*

01.02.2012 23:49
mr 45
😍
12
odpowiedz
mr 45
72
Hero of the Wastelands

Słuchawki sprawują się bardzo dobrze, zarówno pod względem jakości dźwięku jak i wykonania, ale się trochę wkur*** bo:

http://news.cnet.com/8301-17938_105-57369869-1/koss-porta-pro-headphones-review-28-year-olds-get-a-facelift/

Forum: Koss porta pro - dożywotnia gwarancja, i pomoc w wyborze sprzedawcy