Mam do sprzedania ciekawe konto Steam - ponad 110 tytułów, z małą ilością tytułów bundlowych.
Dla zainteresowanych:
allegro.pl / konto-steam-cs-go-counter-strike-skyrim-bonusy-i4295024625.html
Prawo polskie w tym temacie mówi co innego.
A co ma prawo Polskie do licencji Steama? Będą chcieli to cie po prostu zbanują.
To, że prawo polskie zawsze stoi wyżej, niż jakikolwiek regulamin firmy Steam. Żaden regulamin nie może być niezgodny z prawem.
95% gier na tym koncie było w bundlach za dolara. Proszę nie wprowadzać ewentualnych nabywców w błąd.
Regulamin Steama nie jest niezgodny z prawem.
Nie tylko polskie prawo mówi że można sprzedawać konto Steam czy też Origin.
Poszukajcie sobie informacji o tym że:
"Trybunał Sprawiedliwości Unii Europejskiej uznał, że zakupione gry, nawet jedynie w postaci elektronicznej (licencja) mogą być z powodzeniem odsprzedawane."
kjx - nie masz racji, widzę tam tylko parę gier które były w bundlach. Jednak faktycznie nie jest to zgodne w takim razie z tytułem - "bez bundli"
Steam nic nie sprzedaje, tylko udostępnia w ramach subskrypcji, czyli defacto wypożycza na czas nieokreślony, bez przekazania pełni praw. Orzeczenie Steama więc nie dotyczy, podobnie jak przytaczany wcześniej art. 51 ust. 3 prawa autorskiego.
Dodatkowo, Valve zabezpieczyło się przed pozwami zbiorowymi i zaznaczyło w regulaminie, że użytkownik nie ma prawa wystąpić do sądu, a może jedynie zdać się na arbitraż. Co jest sprzeczne z prawem każdego demokratycznego kraju, ale podobnie postąpiło już EA, Sony czy Microsoft i poruszenie tego problemu na forum międzynarodowym wydaje się kwestią czasu.
Ależ oczywiście, że może sprzedać. Z kolei Gaben może go zbanować. I co? Ewentualny nabywca poda Valve do sądu? Poważnie?
A tak na marginesie
http://www.benchmark.pl/aktualnosci/valve-wygrywa-w-sadzie-nie-bedzie-odsprzedazy-gier-steam.html
"W rozumieniu prawnym (...) gra nie jest własnością gracza, a wciąż firmy Valve, stąd też nie może być zbyta przez osobę ją wypożyczającą. Skoro Valve tego zabroniło, nie jest możliwe także przeniesienie praw do danej rzeczy z jednego użytkownika na drugiego, gdyż w ujęciu kodeksowym może do tego dojść jedynie za zgodą właściciela, którym w tej sytuacji wciąż jest Valve."
Sleeping Dogs, The Elder Scrolls V:Skyrim, The Witcher 2: Assasins of Kings Enchanted Edition, Total War: Rome II, Tomb Raider(2013), Thief(2014), Counter Strike: Global Offensive, L.A Noire
Masz 8, nie kojarzę by można było te gry dostać za 1$
Ale z resztą to autor powinienem się tu bronić za siebie , a nie ja jego ;P
Raistand
Faktycznie ciekawe, jednak nasuwa się pytanie co jeżeli ktoś posiada konto stworzone przed wprowadzeniem zmian?
Skoro kiedyś były inne zasady to powinno się dać sprzedać takie konto.
Faktycznie ciekawe, jednak nasuwa się pytanie co jeżeli ktoś posiada konto stworzone przed wprowadzeniem zmian?
Nic.
Każdą zmianę regulaminu akceptujesz.
Panowie, z całym szacunkiem, ale nie napisałem tutaj pytania, czy można sprzedawać konta Steam. Napisałem tutaj, aby zachęcić ludzi noszących się z zamiarem nabycia takowego konta.
Pozdrawiam
3 i 6 - twoje posty, gdzie sam ciągnąłeś dyskusję. Z całym szacunkiem.
Pozostając z całym szacunkiem zwracam tylko uwagę na co narażony jest potencjalny nabywca przedmiotu określonego w zapytaniu. Tym bardziej, że identyfikacja docelowego przedmiotu zapytania nie nastręcza żadnych problemów.
@17 Chciałem tylko sprostować rzekomą nielegalność odsprzedaży kont Steam.
BTW chętnie podjąłbym się sądowej batalii z Valve.
Musisz się nauczyć rozróżniać pojęcia. Nielegalne to nie to samo co niezgodnie z regulaminem. Sprzedawanie jest jak najbardziej legalne. Ale niezgodne z regulaminem. I za złamanie tego regulaminu można dostać bana. Do więzienia nikt za to pójdzie (bo, jak już wspomniałem, nie jest to niezgodne z prawem). Z całym szacunkiem.
BTW chętnie podjąłbym się sądowej batalii z Valve.
hahahahahahahahhah, ooo to dobre, sądowej batalii hahahahha, oj człowieku o czym ty myślisz?
pomijając to że żadnej rozprawy by nie było, rozczulające jest to że naprawdę myślisz że ktokolwiek w Valve by się twoim pozwem przejął. Z całym szacunkiem :)