Zaprezentowano kartę grafiki AMD Radeon HD 7990 - kolejny układ za 4 tys. złotych
I tak lepiej wziąć Ttitana bo Titan żadną sklejką nie jest i nie ma żadnych problemów z profilami (7990 niby wydajniejszy, a jak pojawią się mikroprzycięcia to w ogóle nie ma wydajności..).
Z tego co ostatnio czytałem, mikroprzycięcia to przeszłość.Ktoś ma taki problem obecnie?Swoją drogą miło byłoby mieć coś takiego w kompie.
But can it run minecraft?
2 - to źle czytałeś. Ptaszki ćwierkają, że w FC3 pomimo dużej ilości klatek nie da się grać :P
Nie wiem jaki jest sens wydawać 4 tysiące na kartę graficzną. No chyba, że ktoś zarabia "za dużo" i nie ma co robić z tym co zarobi lub ma hopla na punkcie sprzętu jaki posiada pod biurkiem. Dla mnie rozsądne wydaje się wydanie max 2 tysięcy na grafikę. Później i tak wydadzą znowu "najlepszą kartę na świecie" i 4 tysiące po 8 miesiącach zostaną pieniędzmi wydanymi bez sensu. No i ciekawe jak tam te niesławne mikroprzycięcia...
I to pokazuje jak AMD zrzyna od Nvidii. Zieloni zrobili karte za 4 tyś. ktora jest nieoplacalna bo doplacac 2tyś. dla 20 fps to jest głupota. To to samo zrobili czerwoni, czyli kolejna glupote. Ale zrobic musieli bo oczywiscie chcieli pokazac ze oni tez cos potrafia. Żałosne.
Jak ja kocham te słupki. Czerwony trzy razy wyższy od zielonego a różnica wynosi 5FPS (36 dla AMD i 31 dla NVIDII). To się dopiero nazywa manipulacja.
@Zgred
A co najlepsze, Nvidia robi dokładnie to samo na swoich prezentacjach porównując własne karty, by wyglądało że co roku mają ogromny przeskok technologiczny.
Kazio--> Co innego porównywać własne karty między sobą a porównywać się z konkurencją.
Jak mnie śmieszą te wykresy: 37 klatek 7990, 33 klatki 690, a różnica w wykresie jakby było to 100% więcej, mogli jeszcze większą zrobić podziałkę :] Niestety Error57 - mylisz się, te 20fps'ów o których wspomniałeś to tyczy się tylko niskich rozdzielczości jak fullHD i starych gier. Poza tym te karty są zrobione przede wszystkim aby utrzymywać min. fps na 60 i wyświetlać wysokie rozdzielczości z najpotężniejszym AA. Do grania w fullHD wystarczy 7970/7950 680/670, niemniej żadna z tych kart nie utrzyma w każdej grze nawet w tej rozdzielczości min. fps na poziomie 60.
ja tam mam 7970, wcześniej 6970 teraz czekam na 8970 system mam taki: wchodzi nowa karta sprzedaję starą gdzieś za 60% wartości (w czasie gdy ją kupiłem w cenie brutto) czyli jak kupiłem za 1900 to sprzedaję za 1300 a potem kupuję na firmę - czyli bez VAT'u - nową kartę :) i tak nowa karta kosztuje mnie jakieś 300 zł. wystarczyło, że raz się wykosztowałem na 6970 (sprzedając trochę słabszy model).
Co do takich potworków jakbym zarabiał te 20 tys. miesięcznie to może bym się zastanowił ale dopóki mam trochę niższe progi pozostanę przy jednej karcie :) a no i w moim odczuciu takiego 7990 będzie duuuużo ciężej komuś odsprzedać niż np. 2x 7970